Penggunaan lantai cecair pada harga 1 m2

Penggunaan lantai untuk 1 m2

Hari ini pasaran pembinaan menawarkan banyak pilihan untuk lantai meratakan sendiri, yang mempunyai ciri-ciri yang berbeza. Jumlah bahan yang diperlukan untuk menuangkan pada 1 m2 (satu meter persegi) permukaan lantai juga berbeza. Lantai meratakan sendiri dari berbagai modifikasi dan komposisi berbeza-beza dalam penggunaannya.

Apa yang menentukan penggunaan lantai untuk 1 km persegi. meter? Lantai pengisi adalah definisi biasa bagi beberapa campuran yang berbeza dengan ciri-ciri mereka, unsur-unsur. Oleh itu, jumlah minimum bahan yang diperlukan setiap 1 km persegi. m, bagi setiap kes ditentukan secara individu. Untuk mengira aliran yang dikehendaki dari lantai, adalah bernilai mempertimbangkan kebolehpekanan penyelesaian yang telah selesai. Nilainya setiap 1 m2 apabila membentuk lapisan 1 mm, boleh menjadi 1300-2000 g.

Mengurangkan penggunaan setiap m2 tidak mungkin, kerana campuran yang dihasilkan tidak boleh menyebarkan pada ketebalan milimeter. Jadikan jumlah campuran setiap 1 persegi. meter adalah lebih mungkin, tetapi ia tidak akan meningkatkan prestasi prestasinya, dan dalam segi kewangan ia akan melanda dengan baik. Untuk mengira penggunaan lantai dengan betul setiap satu m2, perlu mengetahui kepadatan mortar selesai. Parameter ini boleh dilihat pada pembungkusan bahan yang digunakan. Apabila melakukan pengiraan, anda perlu mengambil kira ketebalan lantai, kerana untuk setiap milimeter tambahan permukaan anda akan memerlukan jumlah tambahan campuran mengisi.

Bagaimana untuk mengira untuk 1 persegi. ketebalan meter dari lapisan yang terbentuk dari campuran yang berlainan campuran cair? Lantai sendiri meratakan diri sendiri adalah senarai bahan di mana terdapat simen, komponen mineral, pengubah, yang menyediakan penyelesaian plastik. Penyelesaian sedemikian digunakan untuk membentuk asas untuk pangkalan di bawah lamina, dekorasi dengan campuran pengisi hiasan.

Hakikat bahawa lantai mineral cecair dipanggil meratakan diri tidak bermakna bahawa anda tidak perlu bekerja dengan campuran tersebut.

Untuk mengedarkan penyelesaian secara sama rata pada m2 lantai, spatula digunakan, tetapi dengan kelemahan kecil di permukaan, campuran mengatasi. Ketumpatan purata penyelesaian sedemikian adalah 1800 g / l.

 • Lantai pengisi mineral asas digunakan untuk meratakan asas asas konkrit. Penyelesaian ini boleh digunakan untuk permukaan dengan cerun sehingga 8 cm, ketumpatan mereka adalah kira-kira 2 kg seliter, dan mereka adalah murah. Sebatian ini digunakan dalam lapisan 1 cm. Boleh dilakukan di atas lantai selepas 12 jam, dan untuk pengeringan lengkap permukaan, minimum satu minggu diperlukan.
 • Untuk meratakan permukaan dengan penyimpangan sehingga 3 cm, komposisi mineral sederhana digunakan. Ketebalan lapisan hendaklah sekurang-kurangnya 0.7 cm. Berapa lamakah masa untuk mengeringkan campuran? Selepas mengisi lantai ini, selepas empat jam anda boleh bergerak di sekelilingnya.
 • Campuran campuran digunakan untuk meratakan akhir substrat. Mereka dipasang pada pelbagai bahan lantai hiasan. Ketebalan lapisan penamat setiap 1 meter persegi hendaklah tidak kurang daripada 0.3 cm, dan maksimum - 1 cm. Campuran penamat dicirikan oleh ciri kekuatan tinggi. Berapa lamakah masa untuk mengeraskan mereka? Sekitar empat jam.

Bergantung pada saiz cerun, kerumitan kelemahan di permukaan, setiap komposisi digunakan secara individu. Sebagai contoh, di rumah panel pembinaan cukup untuk melakukan meratakan asas dengan bantuan campuran penamat. Di rumah-rumah pinggir bandar, asasnya adalah tertakluk kepada pengeluaran yang ketara, sering diperlukan untuk menggunakan penyelesaian asas dan sederhana.

Lantai, yang penggunaannya boleh dikira secara bebas, mempunyai banyak kualiti positif. Kriteria utama yang mempengaruhi penggunaan bahan yang digunakan:

 • ketebalan senarai yg panjang lebar;
 • kawasan pesawat hendak dipangkas;
 • ketumpatan penyelesaian;
 • kehadiran pengisi dalam campuran.

Pada 1 persegi. m dengan ketebalan 0,1 cm panjang, norma larutan biasanya satu liter. Berdasarkan data ini, anda boleh mengira berapa banyak yang diperlukan untuk mengisi senarai panjang dalam satu sentimeter pada kawasan asas 8 meter persegi. m: 80 liter penyelesaian diperlukan.

Adalah penting untuk mengingati kepadatan campuran! Di atas, pengiraan anggaran penyelesaian bagi satu meter persegi dibuat tanpa pelbagai pengisi, contohnya pasir kuarza, yang ditambah kepada campuran kering oleh pengeluar untuk mengurangkan kos barangan. Tetapi penggunaan penyelesaian yang dihasilkan meningkat dengan ketara. Untuk mengisi 8 persegi. larutan m dengan pengisi, ketumpatannya ialah 1300 g seliter, sudah tentu diperlukan untuk menghabiskan 8 m 2 dari 104 liter dan bukannya 80 liter pada kawasan yang sama (8 m2).

Salutan poliuretana

Lapisan ini dibuat berdasarkan resin yang diperbuat daripada poliuretana, ia digunakan untuk pembentukan lantai meratakan diri dari beberapa lapisan tanpa lipit. Lapisan poliuretana sangat diperlukan untuk industri yang memerlukan perhimpunan ketepatan tinggi, menggunakan komponen aktif kimia, dan mengenakan tuntutan yang tinggi terhadap kebersihan. Lapisan sedemikian tidak menyerap habuk sama sekali, mereka mudah dibersihkan, mereka boleh hampir sama warna. Lantai industri dengan sempurna menunjukkan diri mereka pada titik-titik yang paling bertenaga di kedai-kedai mekanik, stesen elektrik, gudang, di mana forklift digunakan. Mereka juga membuktikan diri mereka di perusahaan daging dan tenusu, di pusat-pusat pembedahan, dengan tujuan aktiviti budaya dan massa.

Kelebihan lantai poliuretana:

 • penampilan yang menarik;
 • tidak berbahaya;
 • sangat bertolak ansur dengan beban dinamik;
 • tahan haus;
 • kekuatan tinggi;
 • rintangan kepada elemen agresif;
 • permukaan tidak tergelincir.

Lapisan poliuretana yang dipakai boleh diperbaharui dengan mudah, diperbaiki. Ketebalan gelandangan bergantung pada asas: kelemahannya, kerumitan kecacatan permukaan, tujuannya. Ketebalan lapisan dalam jumlah boleh dari satu hingga enam milimeter.

Bahan ini kurang elastik daripada poliuretana.

 • Pelapik epoksi dicirikan oleh peningkatan ketahanan terhadap agen kimia.
 • Lantai pengisian ini sangat tahan terhadap beban yang kasar, jadi ia sesuai untuk tempat yang mempunyai lalu lintas yang ketara.

Lantai epoksi jenis pukal sangat diperlukan di pertubuhan katering awam, institusi perubatan dan pendidikan, di kilang barang farmaseutikal.

Spektrum kualiti masing-masing jenis pengikat yang berasingan adalah sangat luas, oleh itu untuk menentukan had kemungkinan penggunaan masing-masing, ia agak bermasalah. Coatings, yang berdasarkan resin epoksi, mempunyai lekatan yang tinggi ke lantai jenis, kekuatan, kestabilan kimia, tetapi mereka hampir tidak elastik. Bahan-bahan, untuk pembuatan yang mana poliuretana lebih fleksibel digunakan, dicirikan oleh rintangan haus tinggi, tetapi rintangan lemah terhadap agen kimia.

Skop jantina tersebut agak pelbagai. Ia boleh:

 • bengkel di kilang-kilang, bilik sejuk perindustrian;
 • tempat letak kereta berbilang tingkat, mencuci kereta, perkhidmatan penyelenggaraan, garaj;
 • gudang;
 • kompleks sukan;
 • pusat membeli-belah;
 • tangga, dsb.

Adalah penting untuk diingati! Untuk peralatan bermutu tinggi yang berkualiti tinggi, anda perlu menyediakan dasar asas dengan baik. Polimer melekat kepada substrat ditentukan oleh bidang klac, tiada langsung pelbagai filem mengenainya untuk memudahkan mengelupas lapisan dari asas di bawahnya. Ini adalah salah satu kesilapan yang paling popular ketika menuangkan bahan polimer.

Lantai bawah tanah. Penggunaan setiap 1 m2 lantai pukal: pengiraan praktikal

Pasaran moden bahan penamat dan bangunan menyediakan pelbagai penutup lantai yang berbeza. Oleh kerana pelbagai bahan dan sifatnya, anda boleh melakukan apa-apa projek reka bentuk. Salah satu jenis pelapis yang paling popular adalah lantai pukal, peranti yang dijalankan oleh simen gipsum kering atau campuran simen.

Ini adalah bahan pembetulan cepat plastik. Oleh kerana struktur khas di bawah pengaruh berat badan mereka sendiri, mereka menyebar, menyisakan pelanggaran di pangkalan, membentuk pesawat yang ideal.

Salutan, yang ditentukan sebagai lantai pukal, mempunyai beberapa kelebihan:

 • permukaan licin dan rata;
 • persekitaran pesat;
 • kekuatan dan ketahanan;
 • rintangan kepada perubahan suhu;
 • kemudahan penyelenggaraan.

Lantai pengisi adalah campuran meratakan sendiri yang menyebar dengan mudah di seluruh kawasan bilik, sehingga membentuk permukaan yang lancar dan bahkan. Pelapis ini dibahagikan kepada dua jenis: polimer dan mineral.

Campuran meratakan diri polimer dibahagikan kepada beberapa jenis.

 1. Poliuretana. Lapisan elastik, tahan terhadap impak, menahan beban berat dan digunakan di bilik yang tidak dipanaskan.
 2. Metil metakrilat. Lantai tersebut memerlukan pematuhan ketat kepada teknologi apabila meletakkan, tahan terhadap tekanan mekanik, mempunyai bau yang tajam. Ia digunakan di kawasan pengudaraan yang baik.
 3. Epoxy-urethane. Lantai jenis ini mempunyai keanjalan, rintangan lelasan, reagen kimia. Digunakan dalam garaj, tanjakan.
 4. Epoxy. Ini adalah lapisan keras, keras, tahan kejutan. Menahan suhu tinggi dan tekanan mekanikal, mudah dibersihkan. Tingkat seperti itu dicurahkan di bilik tertutup.

Lapisan mineral adalah campuran meratakan diri berdasarkan simen dengan pengubah dan pengisi mineral. Gunakan penyelesaian ini apabila memakai kot penamat.

Lantai polimer diklasifikasikan mengikut faktor-faktor berikut:

Dari segi ketebalan, lantai pukal dibahagikan kepada jenis seperti berikut:

 1. Pelapisan lapisan nipis. Ketebalannya ialah 0.2-0.6 mm. Jangan menahan beban yang sangat tinggi. Sesuai dengan roller atau semburan.
 2. Ketebalan sederhana. Lapisan yang digunakan boleh menjadi 0.8-1.5 mm. Pelapisan diri ini menahan beban purata.
 3. Pelapik yang sangat terisi. Ketebalannya adalah 2 mm dan lebih. Penampilan bergantung kepada ciri-ciri pengisi. Digunakan untuk tujuan hiasan dan khusus.

Bergantung pada tahap pengisian, bahan dicirikan sebagai berikut: pengisi yang lebih, yang lebih kasar akan permukaannya.

 • penyebaran air - salutan tidak berbau, ia boleh digunakan untuk konkrit basah, kerana asasnya adalah air.
 • Resin tanpa pelarut - lantai berbeza daripada yang lain dalam kelikatan rendah, kadang-kadang mempunyai bau samar-samar, mudah di styling.

Untuk menghapuskan kecacatan asas lantai, untuk meningkatkan bunyi atau penebat haba, adalah perlu untuk menjalankan pelbagai kerja untuk mencurahkan senarai kecil atau lantai sendiri. Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui berapa banyak campuran selesai yang akan diambil, tanpa mengambil kira kekotoran. Sekiranya anda membuat lantai pukal, penggunaan purata 1 m2 adalah 1 liter. Nilai ini berbeza bergantung kepada pengeluar. Untuk mendapatkan pengiraan yang lebih tepat, perlu mengalikan luas lapisan dengan ketumpatan bahan dan ketebalan lapisan. Pertimbangkan beberapa campuran popular dan pengiraan mereka.

Untuk susun atur dan penyesuaian batu bata, lantai konkrit dan batu, timbunan simen pasir yang sesuai dengan pangkalan itu sesuai. Penyelesaian ini digunakan dalam semua jenis premis, sebagai lapisan pelindung kalis air. Ia tidak boleh terjejas oleh minyak semulajadi, air, pelarut, alkali. Kadar aliran lantai pengisian setiap 1 m2 dari skreed adalah 2 kg dengan ketebalan lapisan 1 mm.

Lantai pengerasan yang cepat "Starateli9raquo; Ia digunakan untuk meratakan penyimpangan dari 0.5 hingga 8 cm. Salutan ini mempunyai ciri-ciri perlindungan yang kompleks terhadap haus pramatang dan pendedahan kepada bahan menghakis. Pengisian berkualiti tinggi boleh menahan lebih daripada 70 kg. Ia tidak mempunyai mikrocrack. Lantai (penggunaan setiap 1 m2) "Starateli" dengan salutan lapisan 1 cm memerlukan 16 kg bahan kering. Untuk menyediakan penyelesaian, anda perlu 5-6 liter air setiap 25 kg campuran. Masa pengeluaran adalah 40 minit.

Campuran "Will establish9raquo; untuk peranti lantai digunakan secara manual atau mekanik. Ia digunakan di pejabat, perindustrian, premis kediaman. Kadar aliran lantai pengisian setiap 1 m2 "Found" dengan ketebalan lapisan 0.3 cm adalah 4.5 kg.

Liputan "Unis9raquo; membolehkan anda membuat permukaan yang padat dan padat. Ia digunakan untuk meratakan asas-asas konkrit dan screeds apabila terdapat sisihan yang ketara dari norma (sehingga 10 cm). Jisim yang disediakan dengan cepat membeku, jadi ia perlu menggunakannya selama 30 minit, jika tidak, ia akan kehilangan sifatnya. Kadar alir lantai lantai 1 m2 "Yunis" dengan lapisan nipis mengisi hingga 1 mm tebal akan menjadi 1.3 kg dan 3.9 kg dengan ketebalan lapisan 3 mm.

Apabila menggunakan campuran "Volma9raquo; permukaan daun sempurna lancar. Oleh kerana konsistensinya, campuran itu mudah menyebar dan merata semua penyimpangan. Kadar aliran lantai pengisian setiap 1 m2 "Volma" apabila menuang lapisan 0.5-0.7 cm tebal sama dengan 4 kg.

Menyediakan permukaan untuk meletakkan lantai pengisian

Sebelum anda mula bekerja, anda perlu menyediakan permukaan: membersihkannya dari tempat yang berbeza dan mesin penggiling gris, dan kemudian keluarkan sampah dengan pembersih vakum. Selepas itu lantai dirawat dengan primer, ia dikeringkan dengan baik. Salutan konkrit atau senarai sempit boleh mempunyai retak, jadi mereka terpaku dengan gentian kaca dan ditutup dengan pasir kuarza. Jahitan pada asas konkrit dipenuhi dengan sealant. Dalam satu hari, pasir berlebihan dikeluarkan dari retak. Permukaannya dipadatkan dengan sebatian polimer untuk meningkatkan lekatan. Kualiti lantai bergantung kepada kot kasar, dan jika asas disediakan dengan betul, di bawah lantai, penggunaan setiap 1 m2 primer akan 250 gram.

Selepas satu hari selepas penyebuan, lapisan asas boleh digunakan pada permukaan konkrit. Tetapi pertama-tama anda perlu mengira betapa tebal lantai itu akan menjadi. Penggunaan bahan dan campuran yang diperlukan bagi setiap m2 dikira dengan mengambil kira perbezaan lantai dan semua penyelewengannya. Untuk menubuhkan isipadu bilik, tahap laser menentukan cakrawala pangkalan, maka dari sudut yang berbeza perbezaannya dikira.

Ketinggian relatif dikira - perbezaan saiz dibahagikan dengan 2. Ketebalan minimum salutan dikira dengan melipat ketinggian relatif dan minimum yang dibenarkan.

Sebelum meletakkan lantai, dinding ditutup dengan filem. Untuk mengelakkan campuran dari mengalir di bawah panel, keseluruhan pangkalan di sekeliling perimeter bilik dimeterai dengan pita pelekap. Pada substrat yang disediakan untuk menuang, perlu masuk ke dalam kasut gantian. Di lantai banjir, disyorkan untuk berjalan di dalam bebola cat, dengan mana anda boleh pergi ke kawasan yang berasingan, meratakan permukaan dan tidak meninggalkan jejak.

Menuangkan lantai hangat bermula pada titik tertinggi. Campuran dicurahkan dengan spatula dan squeegee. Sekiranya gelembung terbentuk, ia akan dikeluarkan dengan roller jarum. Di dalam bilik apabila meletakkan lantai tidak boleh ada kelembapan dan draf. Sepanjang pengeringan salutan, semua kerja dijalankan pada suhu di atas 10 ° C.

Apabila memilih lantai pukal, anda boleh mengurangkan kos dengan ketara. Sebelum pemasangan, meletakkan lapisan pasir kuarza tulen. Selepas permukaan kering dengan baik (selepas 5-10 hari), mungkin untuk memohon lantai penamat. Penggunaan 1 m2 adalah 0.5 kg campuran dengan ketebalan lapisan sebanyak 0.1 cm.

Selepas lantai telah kering, filem pelindung digunakan pada permukaan. Ia melindunginya dari kerosakan dan diganti setiap enam bulan. Adalah disyorkan untuk menggosok lantai pengisi dengan mastic setiap tiga bulan. Untuk membersihkan premis dengan penggunaan penutup lantai seperti: pembersih vakum, berus, air suam dan detergen ringan. Lantai mempunyai satu kelemahan - ia sangat takut objek berat dan tajam.

Lantai bawah tanah: penggunaan setiap 1 meter persegi

Mewujudkan permukaan lantai adalah proses yang penting dan bertanggungjawab yang memerlukan pendekatan yang berhati-hati terhadap nuansa. Selalunya, komposisi khas dengan ketebalan lapisan kecil digunakan untuk meratakan dan membetulkan kelemahan kecil.

Harga bahan tersebut cukup tinggi, jadi pengiraan yang benar dari pelepasan lantai untuk 1 meter persegi M. m membolehkan untuk menentukan kuantiti yang diperlukan.

Kadar aliran lantai untuk 1 m2 terjejas oleh banyak faktor yang perlu diambil kira untuk mendapatkan pengiraan objektif.

Oleh itu, syarat berikut dibezakan:

 • Ketepatan penyediaan asas. Peringkat ini termasuk beberapa prosedur wajib. Pertama, celah-celah dan celah-celah telah dioleskan, yang memungkinkan untuk tidak memasukkan overrun per meter persegi dari sekitar 20 hingga 40% campuran, bergantung kepada kecacatan.

Kemudian sekurang-kurangnya dua lapisan primer digunakan. Komposisi ini dipilih dengan kesan penembusan yang mendalam, ini membolehkan mengisi banyak liang yang boleh mengambil masa sehingga 10% penyelesaian yang dituangkan.

 • Lantai meratakan sendiri digunakan untuk meratakan lapisan yang mempunyai kelemahan kecil. Disyorkan untuk mengisi lapisan adalah sehingga 5-8 mm. Walaupun terdapat komposisi yang berjaya membuat lapisan sehingga ketebalan 90-100 mm. Walaubagaimanapun, dengan ubah bentuk yang lebih ketara, versi yang sesuai untuk senarai penyamaran yang bersesuaian diatur terlebih dahulu.
 • Kawasan bilik dan ketebalan salutan yang dikehendaki.
 • Ketumpatan bahan yang digunakan. Data anggaran adalah seperti berikut:
  • komposisi poliuretana - dari 1,25 hingga 1,35 kg / l;
  • bahan berdasarkan resin epoksi - dari 1.35 hingga 1.5 kg / l;
  • mortar simen-1.6 kg / l.
 • Suhu dan kelembapan. Adalah dinasihatkan untuk mematuhi parameter yang disyorkan oleh pengeluar.
 • Oleh itu, pertimbangan yang betul bagi faktor-faktor ini memungkinkan untuk mengelakkan kesilapan dan untuk mengira dengan lebih tepat pelepasan lantai pengisi.

  Bagaimana untuk mengira lantai pengisi? Jumlah dalam meter padu pada mulanya ditentukan. Hakikat bahawa penunjuk yang dinyatakan dalam m ² tidak begitu sesuai untuk mendapatkan data mengenai pelapis yang juga termasuk ketebalan.

  1. Ia adalah perlu untuk mengira kawasan bilik di mana salutan akan dituangkan. Paparan ini diperoleh dengan mengalikan panjang dengan lebar. Sekiranya bilik mempunyai geometri yang rumit, anda boleh membahagikannya ke bahagian-bahagian dan mengira keseluruhan kawasan di bahagian. Tetapi lebih baik menggunakan rancangan teknikal di rumah.
  2. Ketebalan yang diperlukan ditentukan dengan bantuan tahap. Apabila bekerja di permukaan dengan kelengkungan yang teruk, paras air digunakan. Untuk menjelaskan penyelewengan kecil, tahap standard atau laser digunakan.
  3. Parameter yang dihasilkan dicatatkan pada helaian. Adalah susah untuk memeriksa mereka.

  Untuk mengira penggunaan lantai, adalah perlu untuk menentukan ketebalan masa depan

  Anggaran pelepasan lantai untuk 1 m2:

  Katakan panjang bilik adalah 4 m, dan lebarnya ialah 5 m.

  Ketebalan lapisan yang dicurahkan ialah 3 mm. Banyak pengeluar menunjukkan bahawa komposisi 1.5 mm diperlukan untuk pengisian 1 mm.

  3 * 1,5 = 4,5 kg per m2.

  Iaitu, satu meter persegi pada ketebalan lapisan 3 mm memerlukan 4.5 kg campuran kering. Kemudian penggunaan lantai pukal 20 meter persegi akan menjadi 90 kg.

  Seterusnya, anda perlu menilai ketumpatan produk. Harus diingat bahawa parameter ini adalah anggaran. Untuk mendapatkan penunjuk yang lebih tepat, anda perlu memberi tumpuan kepada pengeluar tertentu. Kalkulator dalam talian membantu memudahkan prosedur.

  Penggunaan campuran bergantung kepada ketumpatannya dan berbeza untuk pengeluar yang berbeza

  Pengiraan jumlah komposisi polimer dilakukan dengan kaedah yang sama. Perkara utama ialah menggunakan nilai lebih daripada yang ditentukan oleh pengeluar dalam parameter teknikal berdasarkan ketebalan 1 mm per m2.

  Pengiraan lantai pengisi menunjukkan bahawa sejumlah besar campuran akan diperlukan untuk operasi, tetapi juga perlu untuk menyediakan untuk pengambilan bahan-bahan yang berkaitan. Jumlah kos semua produk yang digunakan boleh agak besar.

  Untuk mengurangkan kos, anda boleh menggunakan petua berikut:

  1. Apabila bekerja dengan pelapis pengisi polimer, ramai tuan menggunakan lapisan asas. Ini adalah teknik yang agak biasa, ia dibuat selepas baseline diisi. Untuk melakukan ini, pasir kuarza tertidur di permukaan yang belum dipegang, selepas kering, kelebihannya dikeluarkan. Selanjutnya, komposisi asas dipenuhi, penggunaannya berkurangan.
  2. Prosedur pengisian dan meratakan seterusnya dilakukan menggunakan alat khas. Mereka tidak sukar untuk ditangani dan tersedia untuk semua orang, membolehkan bahan pengedaran lebih cepat dan lebih baik di permukaan.
  3. Pilihan pengeluar yang terbukti. Hakikatnya adalah bahawa populariti penyelesaian sedemikian terus berkembang, ini membawa kepada kemunculan produk berkualiti rendah di pasaran pembinaan. Contohnya, pengeluar yang tidak bertanggungjawab menambahkan lebih banyak bahan tambahan kepada campuran, yang dapat meningkatkan penggunaan per meter persegi dengan ketara. Dalam kes ini, tidak semua mencerminkan data tersebut pada label.

  Bagaimana untuk mengira jumlah lantai yang betul? Untuk melakukan ini, skim yang agak mudah digunakan, serta data yang setiap pengeluar menunjukkan untuk bahannya.

  • Selesai dalaman
   • Siling
   • Tembok
   • Seks
   • Pintu, gerbang
   • Windows
   • Dapur, perapian
  • Menamatkan premis
   • Dapur
   • Bilik mandi, tandas
   • Koridor, dewan masuk
   • Balkoni, loggia
   • Bilik-bilik lain
  • Kemasan bangunan
   • Rumah musim panas dan swasta
   • Rumah kayu
   • Bilik mandi, sauna
  • Bahan penamat
   • Drywall
   • Menghadapi panel
   • Wallpaper, gabus
   • Tile
   • Laminate, linoleum
   • Plaster hiasan
  • Menamatkan kerja
   • Stucco
   • Primer
   • Putty
   • Lukisan, mencubit
  • Selesai salun
   • Facade

  Drywall adalah alat serba boleh untuk penamat dinding. Ia memungkinkan untuk mendapatkan yang lebih dalam dalam masa yang singkat.

  Lukisan dinding di dalam bilik itu dilakukan pada peringkat akhir semua kerja pembaikan dan penamat. Ia adalah pewarna.

  Penduduk rumah panel moden tahu secara langsung apa kawasan apartmen yang tidak mencukupi. Kebanyakan orang bercita-cita.

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  69 − 68 =