Harga linoleum cecair

Linoleum cecair: apakah bahan ini

Linoleum cecair dipanggil salutan pengisi yang terdiri daripada pengeras dan polimer dengan beberapa kemasukan epoksi dan resin poliuretana.

Sering kali nama "linoleum cecair" dikelirukan dengan jenis penutup lantai lain dan ini adalah kesilapan yang sangat biasa.

Malah, lantai semacam ini adalah hasil kerja yang dilakukan untuk teknologi tertentu.

Lantai, yang lebih dikenali dalam bahasa pembina yang disebut "linoleum cecair," kini mempunyai sejumlah besar pilihan untuk penampilannya:

 • lantai perindustrian;
 • salutan 3D hiasan;
 • lantai epoksi dan lain-lain.

Semua lapisan ini kelihatan seperti linoleum, tetapi mereka mempunyai permukaan yang lebih licin dan tegas.

Jika anda cuba menyentuh, maka lantai sedemikian mengingatkan jubin seramik.

Satu lagi perbezaan penting dari pelapis lain adalah rintangan kelembapan penuh, yang tidak ada jenis lantai lain yang boleh menyediakan (lamina, parket, dll).

Komposisi jenis salutan pengisi berikut:

 • menggunakan resin epoksi;
 • dari resin methyl methacrylic;
 • simen-akrilik;
 • daripada resin poliuretana.

Tujuan lantai dan ciri-ciri dalamannya membolehkan anda bekerja di bilik dengan komposisi tertentu, contohnya, di dalam bilik rumah dan ruang tamu, salutan poliuretana sering digunakan.

Mereka cukup kuat dan tahan terhadap pengaruh mekanikal, di samping itu, lukisan dan grafik 3D mengenakan gaya reka bentuk yang unik.

Penggunaan linoleum cecair

Hari ini, ia adalah bahan utama dan menjanjikan untuk pembinaan: lapisan pukal dipasang di rumah, di premis domestik, di garaj.

Lantai yang lancar itu mudah dipasang dan boleh memenuhi semua keperluan keselamatan dan kebersihan.

Pelbagai warna dan bilangan kesan khas mempunyai pilihan yang agak luas dan merupakan kelebihan yang paling penting dalam bahan ini.

Harus diingat bahawa untuk setiap bilik di dalam bangunan itu sangat mudah untuk membuat lukisan yang unik, yang bahkan seorang pemula dapat melaksanakan dengan sangat baik, karena terdapat banyak informasi mengenai memasang lantai cair.

Harga bahan bergantung sepenuhnya pada kekhususan gambar, kerumitan kerja, tekstur, dan berkisar antara $ 8 hingga $ 280 per meter persegi.

Dalam video ini terdapat segala-galanya untuk membuat linoleum cecair dengan tangan anda sendiri.

Kami melihat dan belajar!

Perlindungan lantai seperti itu - permukaan yang paling dikekalkan secara intensif di mana-mana bilik, sebabnya adalah cetek - kami berjalan bersama-sama.

Semua orang bersetuju bahawa tidak siling mahupun dinding terdedah kepada kesan yang kuat berbanding dengan lantai.

Kesimpulan: terdapat dua keluaran - sama ada lantai lebih cenderung berubah, atau memilih bahan binaan yang kuat untuk peranti mereka.

Linoleum cecair digunakan di mana permintaan meningkat diletakkan di atas lantai:

 • penentangan terhadap lelasan;
 • rintangan kimia;
 • perlindungan antistatik;
 • keperluan kebersihan dan kebersihan khas.

Saiz salutan polimer ditetapkan dalam julat dari 1 hingga 77 mm, untuk pakar ruang tamu mengesyorkan kira-kira 1.5 mm, nipis - tidak praktikal, biasa - tidak agak menjimatkan.

Sebelum memasang model pengisi, pangkalannya disediakan dengan teliti, kerana kesan utama konkrit adalah untuk mengukur lantai untuk lantai masa hadapan.

Selalunya berlaku supaya lantai adalah permukaan yang tidak rata dengan tiang dan lubang-lubang, perbezaan di mana mencapai 10 cm, oleh itu sebelum memasang linoleum pukal pangkalan itu disamakan dengan jejak konkrit.

Tuangkan lantai di mana-mana permukaan: logam, kayu, di jubin.

Pangkalan yang disediakan lantai ditutup dengan primer dan dibenarkan berdiri selama beberapa jam, selepas itu campuran poliuretan dituangkan ke permukaan.

Kelebihan linoleum cecair

Penggunaan lantai sedemikian mempunyai beberapa kelebihan:

 1. Tidak rumit. Konsep ini termasuk: kestabilan, kedap air, penolakan debu, kemudahan pembersihan. Walaupun sesuatu yang berat jatuh secara tidak sengaja, ia tidak akan dicetak di atas lantai dengan apa-apa cara, tidak akan ada apa-apa penyok atau kecacatan lain.
 2. Antistatic, antibakteria, sifat anti-slip.
 3. Mudah dipasang.
 4. Semasa pembersihan, gunakan pencuci biasa.
 5. Tahap peningkatan rintangan haus, seperti lantai tidak bertindak balas terhadap perubahan suhu yang ketara (oleh itu, disyorkan untuk mencurahkan walaupun di balkoni atau beranda, di semua bilik yang tidak panas.
 6. Tidak beracun dan sukar dibakar.
 7. Estetika. Oleh kerana kualiti ini, lantai boleh digunakan secara universal.
 8. Ketiadaan jahitan.
 9. Digunakan dengan apa-apa cara memanaskan bilik.
 10. Ketahanan penggunaan (sehingga 50 tahun).

Peranti lantai konkrit di atas tanah. Cari semua maklumat yang diperlukan mengenai permintaan ini yang boleh anda lakukan di laman web kami!

Di sini anda boleh membaca, dengan bantuan alatan yang mana anda boleh membuat kalis air bilik bawah tanah dari dalam.

Gambar lantai berjubin di dapur lihat di sini. Disyorkan!

Dalam bahagian ini, anda dapat melihat beberapa gambar linoleum cecair yang menarik dan cantik di dapur.

Nikmati tontonan anda!

20 September 2016 pada 16:03

Bolehkah saya mencurahkan lantai ini pada lamina? Untuk menjadi lebih tepat, sandwic tidak terputus: lantai pukal + penebat berjubal (diperbuat daripada jarum pain) + lamina dengan salutan gabus? Ini semua mahu ditinggalkan sebagai pemanas lantai.

31 Oktober 2016 pada 20:56

Dan sama ada perlu untuk menutup dari atas dengan varnis, - linoleum ini?

Linoleum cecair dengan tangan mereka sendiri - kelebihan, kelemahan lantai pengisian

Linoleum cecair - nama yang baru digunakan. Tetapi ia berkaitan dengan lapisan klasik hanya integriti kanvas. Mengikut ciri dan kaedah pemasangannya - ini adalah bahan yang sama sekali berbeza. Nama kedua ialah lantai pukal (polimer). Apa yang luar biasa mengenai penamat dan ciri peranti ini akan dibincangkan dengan lebih terperinci.

Kelebihan dan kelemahan linoleum cecair

Lantai sendiri meratakan berbeza dari jenis lapisan lain dengan jumlah kelebihan maksimum:

 1. Kekuatan. Tidak tertakluk kepada kesan mekanikal, lelasan. Ciri ini lebih baik daripada jubin lantai, linoleum, papan parket dan lamina. Skop permohonan: perumahan individu, kemudahan perindustrian (kedai, gudang), lapangan terbang. Semua ini disebabkan kekuatan meningkat, permukaan yang dihasilkan.
 2. Tahan air. Lantai polimer dibezakan oleh lapisan penghancur air yang monolitik dan kuat. Menahan penembusan cecair langsung. Oleh harta ini, melebihi jubin. Yang paling sesuai untuk bilik mandi.
 3. Salutan lancar. Terlepas dari konfigurasi dan kawasan bilik, salutan ini akan memastikan permukaan licin dan bahkan tanpa sendi. Apakah kelebihan estetik yang tidak dapat dinafikan?
 4. Penyelesaian reka bentuk. Linoleum cecair cecair tidak seperti bahan-bahan roll klasik membuka ruang luas untuk pendaftaran projek unik individu. Ini adalah lukisan 3D atau gambar, hanya dicat dengan tangan menggunakan bahan semula jadi (cangkerang, daun) atau blestok, syiling dan lain-lain.
 5. Tahan terhadap pembakaran. Liputan merujuk kepada bahan tidak mudah terbakar. Oleh itu, hiasan ini banyak digunakan di kemudahan sosial dan perindustrian.
 6. Bukan toksik. Dengan teknologi aplikasi dan penyediaan yang sesuai, bahan tersebut memenuhi standard keselamatan untuk kesihatan manusia.
 7. Mudah dibersihkan. Tahan kepada pelbagai bahan kimia isi rumah. Oleh kerana permukaan licin, membersihkan kotoran akan mudah.
 8. Ketahanan. Harta ini dicapai kerana ciri-ciri kekuatan. Ciri ini juga boleh dirujuk kepada sisi negatif. Untuk tempoh perkhidmatan yang panjang, penutup boleh dipelihara. Anda mahu menukar pedalaman, dan pembongkaran akan agak sukar kerana peningkatan kekuatan salutan. Satu lagi linoleum cecair tahan perbezaan suhu.

Kelemahan salutan sedemikian termasuk harga yang tinggi, kerumitan pemasangan yang betul, pelbagai warna kecil. Memandangkan kelebihan salutan linoleum cecair, popularitinya menjadi jelas.

Peraturan dan petua memasak

Di kedai terdapat dua jenis lantai meratakan diri:

 1. Satu komponen. Ia digunakan untuk penyediaan prefinal substrat untuk apa-apa jenis salutan. Mereka juga dipanggil skrade meratakan diri. Mereka telah meningkatkan kekuatan dan membolehkan permukaan permukaan sempurna sempurna tanpa kelemahan.
 2. Dua komponen. Cara seperti linoleum cecair digunakan untuk menyelesaikan lantai. Komposisi dibezakan: metil metakrilat, epoksi, simen-akrilik, poliuretana. Jenis terakhir digunakan untuk menghias pedalaman di tempat tinggal. Tiga yang lain digunakan sebagai lantai untuk perusahaan perindustrian.

Oleh itu, apabila memilih bahan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti komposisi dan jenisnya. Untuk menyediakan asas kualitatif, perlu melakukan beberapa tindakan:

Selaraskan permukaan. Komposisi polimer satu komponen boleh digunakan. Ia akan membolehkan untuk mencapai pesawat yang sempurna dalam masa yang singkat. Untuk tujuan ini, pangkalan itu dibersihkan, didahulukan, dipadatkan dengan mortar cepat-keras. Masa pengerasan penuh adalah sehingga 7 hari. Skor konkrit perlu menunggu 28 hari.

Priming. Untuk kebolehpercayaan dan kualiti, komposisi dipilih untuk penembusan yang mendalam. Primer digunakan dalam kuantiti yang banyak, dalam dua set. Lapisan pertama kering, terus ke yang kedua.

Terutama khas. Ia dijalankan dengan bantuan komposisi polimer dua komponen. Sapukan lapisan nipis. Dibenarkan kering selama dua hari. Dengan cara ini, mereka mencapai satah maksimum maksima, yang memerlukan peletakan linoleum cecair.

Apabila bekerja dengan pelapis polimer, peralatan pelindung pernafasan peribadi - pernafasan - mesti digunakan. Wap yang berkembang pada masa pemejalan adalah berbahaya kepada manusia.

Teknologi meletakkan lantai dengan linoleum cecair

Tuangkan linoleum cecair dengan tangan anda sendiri adalah mudah. Adalah penting untuk mengikuti arahan dari pengilang dan memilih bahan dan alat yang sesuai. Pertimbangkan pilihan pemasangan yang paling memakan masa - linoleum 3D.

Untuk kerja adalah perlu untuk menyediakan:

 • perforator dengan paduan untuk menguli;
 • Pita lukisan;
 • lampiran pada kasut tunggal dengan jarum (membenarkan bergerak di sepanjang permukaan yang dipenuhi);
 • lebar spatula, roller jarum,
 • roller biasa.

Bahan-bahan yang diperlukan:

 • komposisi polimer dua komponen;
 • kain spanduk dengan percetakan UV;
 • polimer varnis.

Mengapa lebih baik mencetak percetakan format besar? Ia akan membolehkan lebih banyak untuk menyampaikan kehalalan warna dan kelantangan gambar, gambar. Kain sedemikian telah meningkatkan ketahanan terhadap pembakaran di bawah pengaruh ultraviolet. Banner adalah lebih baik untuk menempah saiz yang lebih besar daripada kawasan bilik. Sebelum melekat lakukan pemasangan kanvas dan pemangkasannya ke saiz yang dikehendaki.

Proses penetapan spanduk bermula dengan menggunakan varnis polimer di permukaan. Kanvas digulung di pangkalan. Adalah penting untuk melicinkan dengan teliti corak untuk menjadikan permukaan licin, tanpa gelembung dan selekoh. Memberi masa untuk membekukan.

Proses membuat penyelesaian tidak sukar. Pukulan dengan pemukul dengan hati-hati menggabungkan kedua-dua komposisi. Kehidupan periuk adalah 30 hingga 50 minit. Oleh itu, perlu bekerja secara berterusan dan cepat.

Isi bermula di sudut jauh ke arah keluar. Sebahagian daripada penyelesaian dicurahkan, diedarkan di sepanjang lantai dengan spatula yang luas. Lapisan yang dicadangkan adalah 1.5-3 mm. Kemudian masukannya adalah spatula jarum. Dengan bantuannya, pengedaran akhir penyelesaian di atas permukaan dilakukan, menyembur gelembung udara dari batch. Bahagian seterusnya dicurahkan sedikit dari sempadan yang pertama, ulangi prosedur dengan penjajaran. Proses pemeuhan mengambil masa dua hari.

Selepas pengeringan, sesetengah pengeluar mencadangkan untuk memohon lapisan varnis pelindung khas. Sehingga kitaran menuangkan sepenuhnya, hubungi dengan air tidak digalakkan.

Jika pemasangan penutup lantai dirancang dengan penggunaan glitter, bahan semula jadi, duit syiling dan barangan kecil lain, mereka terpaku dengan komposisi dua komponen. Ia tidak boleh dilupakan bahawa pemasangan lantai pengisi memerlukan perlindungan sistem pernafasan.

Buat rumah seperti penutup lantai paling boleh, jika anda yakin dengan kebolehan anda. Kemasan ini, walaupun dengan plusnya, mempunyai kelemahan, termasuk pemasangan yang sukar. Tetapi ada kemungkinan untuk mengatakan dengan yakin di mana linoleum cecair yang paling penting ialah: di dapur, di bilik mandi, di dalam tandas, di lorong. Bilik-bilik ini dicirikan oleh faktor pengaruh terbesar yang agresif. Dan diberi kekuatan, ciri-ciri penghalau air salutan cecair, permohonan itu akan dibenarkan.

Video yang berguna: Linoleum cecair di rumah

Anda boleh membeli lapisan polimer dengan beberapa cara:

 • melalui membeli-belah dalam talian;
 • Peniaga dari pengeluar;
 • di kedai-kedai rangkaian besar bahan binaan;
 • dari syarikat yang memasang salutan.

Di rantau ini, penyelesaian polimer dilakukan atas perintah itu. Masa penghantaran boleh dari 7 hingga 14 hari. Bergantung pada jumlah yang dikehendaki.

Harga per meter persegi bermula dari 350 Rubles dan ke atas. Di pasaran domestik terdapat sebatian diimport dan Rusia. Kerana kerumitan pemasangan, dalam kebanyakan kes, mereka berpaling kepada profesional. Oleh itu, kos lantai, dengan mengambil kira semua bahan dan kerja, kos dari 5,000 hingga 10,000 secara purata. Dan jika tangan dicat dilakukan, maka soalan "berapa banyak linoleum cecair? "Kekal terbuka.

"Saya melihat dengan teliti di lantai bilik mandi cecair. Genie menyukai idea reka bentuk 3D di bawah dasar laut. Banner dengan foto yang dipesan dari pengiklan. Peniaga mengambil penyelesaian polimer. Sam - pemenang, jadi prosesnya tidak begitu rumit. Sekarang isteri memimpin tetamu, berbangga. Dan saya mempunyai lebih ramai pelanggan. "

"Saya mahu membuat dapur asal. Saya suka idea dengan lukisan, tetapi linoleum biasa dengan perhiasan itu tidak dijumpai. Oleh itu, melihat di lantai cecair Internet, memujuk suaminya untuk membuatnya. Saya memasang sebuah syarikat yang berurusan dengan lapisan sedemikian. Hasilnya berpuas hati, saya cadangkan. "

Ia mungkin untuk memasang linoleum cecair di rumah. Kerana kekuatan dan ketahanan air, ia melampaui hampir apa-apa bahan penamat. Kelemahan utama adalah harga yang tinggi.

Pertimbangkan tujuan linoleum ini untuk bilik mandi, bilik tandas, dapur dan lorong yang dibenarkan sepenuhnya walaupun terdapat kos yang tinggi. Jangan lupa tentang panjang umur salutan. Sekiranya anda mengira jumlah kali pada masa ini, penamat selesai seperti linoleum klasik, lamina, papan parket, kos tidak kelihatan tinggi.

Linoleum cecair: 70 + idea untuk membuat lantai yang sempurna

Linoleum cecair - ini benar-benar bahan revolusioner untuk reka bentuk lantai dalam reka bentuk moden

Penyelesaian inovatif dari segi perniagaan pembaikan membolehkan pengguna moden memilih produk sebenar untuk penyelesaian harga yang berpatutan untuk rumah, vila, pangsapuri. Salah satu perkataan terakhir teknologi ialah linoleum cecair.

Modernisme di pedalaman ruang tamu sebuah rumah persendirian

Mengisi lantai mempunyai banyak kelebihan

Lantai hitam dan putih sangat mengagumkan

Dapur digabungkan dengan ruang makan, dalam gaya klasik

Terima kasih kepada penyelesaian moden, terdapat banyak variasi dalam reka bentuk premis. Baru-baru ini, idea tentang linoleum dalam bentuk cecair mula merebak dengan kelajuan tinggi, dan jika anda memutuskan untuk mengenali jenis lantai yang kualitatif ini, maka pasti anda akan menemui sempadan baru dalam kemahiran reka bentuk. Oleh itu, linoleum cecair adalah kebaharuan yang terakhir, yang memungkinkan untuk mencipta gaya gaya bilik di mana-mana arah, bergantung kepada pilihan peribadi pemilik.

Tujuan linoleum jenis cecair

Lantai kuning di pedalaman bilik mandi

Sekiranya kita menarik selari antara analog komparatif antara linoleum yang dilancarkan dan produk cecair, kita dapat menyimpulkan bahawa hanya terdapat satu perkara yang sama: integriti seluruh kanvas. Terdapat persamaan yang jauh dalam petunjuk luaran, tetapi jika anda menyentuh permukaan, anda dapat memahami bahawa ini tidak begitu. Bahan cair ini, apabila disentuh, sama-sama mirip dengan jubin seramik, jika kita mempertimbangkan parameter lain, perlu diperhatikan bahawa terdapat perbezaan dalam semua arah. Jika terdapat keperluan untuk refleksi terperinci mengenai sifat bahan mentah ini untuk lantai, anda boleh menyatakan "lantai meratakan sendiri."

Linoleum cecair yang terang di bahagian dalam dapur, dihiasi dengan gaya Art Nouveau

Lantai adalah salah satu jenis salutan yang paling tahan lama

Linoleum yang dihasilkan pertama digunakan dengan tegas untuk tujuan aktiviti industri. Para pemaju menetapkan matlamat mereka untuk mewujudkan asas padat pepejal untuk penutup lantai yang tidak akan tertakluk kepada lelasan dan mudah digunakan dalam bangunan ekonomi - kemudahan penyimpanan industri, penyimpanan. Kemudian para pereka datang dengan idea untuk menghiasi lantai yang tidak menyenangkan dengan corak, dan jumlah orang yang ingin menggunakan bahan yang lebih baik untuk hiasan kediaman meningkat dengan ketara. Selain itu, peningkatan bilangan pengguna produk ini berlaku dalam perkembangan geometri.

Varieti produk cecair

Ruang pasaran moden dan pengeluar bersaing menawarkan beberapa bentuk dan jenis lantai meratakan diri yang dikelaskan oleh pengisi dan masuk:

Linoleum cecair dibezakan dengan panjang umurnya

Upholstery perabot yang bervariasi akan membantu mencairkan interior monofonik

Pada asasnya linoleum cecair digunakan untuk tujuan industri, walaupun produk poliuretana digunakan untuk reka bentuk bangunan kediaman yang berkualiti tinggi. Ini tidak menghairankan, kerana bahan itu kuat, ringan, berkat yang mungkin untuk mensimulasikan salutan semulajadi tanpa menjejaskan dompetnya sendiri. Ketebalan produk juga berbeza-beza, dan angka ini berbeza-beza dalam julat kecil 1-7 mm, tetapi jika anda mengikuti cadangan pekerja pembaik, untuk beban tradisional, adalah disyorkan untuk memilih bahan dengan lapisan 1.5 mm. Nilai ini mencukupi untuk operasi salutan yang tidak terhalang pada dekad yang akan datang.

Kelebihan dan kekurangan bahan linoleum cecair

Gabungan warna kuning dan kelabu yang berkesan di bahagian dalam bilik tidur

Membandingkan jenis bahan ini dengan unsur-unsur lain, perlu diperhatikan bahawa terdapat perbezaan besar antara dia dengan jenis lantai lain. Mari kita pertimbangkan aspek positifnya.

 1. Kekuatannya agak besar, kerana produk secara tradisinya tidak tertakluk kepada pengaruh mekanikal. Ciri positif ini memberikan keunggulan material di atas jubin lantai, linoleum biasa, papan parket.
 2. Satu kelebihan penting yang mempunyai linoleum cecair adalah harganya. Ia sangat optimum untuk semua keselesaan dan kelebihan yang anda boleh dapatkan dengan memberi keutamaan kepada bahan tertentu ini.

Lantai tidak mempunyai lipit, yang boleh menyumbat kotoran

Terima kasih kepada rintangan air, linoleum sesuai untuk bilik mandi

Linoleum cecair - anugerah untuk pereka!

Untuk memastikan bahawa lantai anda sentiasa bersih, ia sering cukup untuk membersihkannya dengan kain lembap

Pasti: jika anda memutuskan membeli linoleum cecair, maka anda tidak akan menyesalinya. Tetapi agar tidak perlu berurusan dengan pelbagai perangkap, perlu mempertimbangkan aspek negatif dalam penggunaan bahan tersebut terlebih dahulu. Ini adalah harga dan kerumitan yang agak tinggi yang boleh timbul semasa pemasangan. Juga, terdapat kekurangan banyak pilihan produk dalam rangka warna. Sama ada memilih salutan cecair linoleum, setiap orang memutuskan untuk dirinya sendiri, dan ramai yang menggunakan dan menggunakannya memberikan ulasan dan cadangan terbaik.

Ciri-ciri memasak dan operasi

Di dalam kerangka bangunan bangunan moden, anda boleh memilih antara dua jenis lantai - satu dengan komponen dan dua.

 1. Produk komponen satu digunakan untuk peristiwa asas persediaan untuk apa-apa jenis bahan. Dalam erti kata lain, unsur-unsur ini dicirikan sebagai hubungan penjajaran bebas. Mereka dibezakan oleh penunjuk kekuatan yang tinggi, dan dengan bantuan produk-produk ini adalah mungkin untuk membuat permukaan jenis yang licin.
 2. Sebatian dua komponen digunakan secara eksklusif untuk menyelesaikan salutan. Jika kita menganggap komposisi, kita boleh membezakan lantai epoksi, simen-akrilik dan produk yang dibuat berdasarkan poliuretana.

Lantai beige glossy dalam reka bentuk dapur

Lantai di pedalaman dapur dalam gaya minimalis

Ciri tersendiri semata-mata memberi kesaksian kepada fakta bahawa semasa proses pemilihan, perlu memiliki sikap yang paling berhati-hati terhadap komposisi dan jenis bahan. Sebelum mewujudkan syarat untuk pembentukan asas yang berkualiti, adalah perlu untuk menjalankan beberapa aktiviti:

 • meratakan permukaan untuk mencapai indeks satah yang ideal;
 • membersihkan, menyerap dan menyusun asas dengan 100% menggunakan penyelesaian penetapan cepat;
 • komposisi yang digunakan untuk penyebuan harus dibezakan oleh jenis penembusan yang mendalam, ia digunakan dalam jumlah yang besar dalam dua set.

Cecair linoleum sendiri

Teknologi mewujudkan lantai pukal

Setelah melaksanakan langkah-langkah ini, perlu menunggu pengeringan dan pengerasan "tanah".

Satu isu penting yang membimbangkan orang yang ingin membeli linoleum cecair adalah harga per meter persegi. Segala-galanya bergantung pada tempat pembelian, dan anda boleh melakukannya di Internet atau di kedai-kedai khusus, dari syarikat khusus yang memasang jenis bahan ini. Tempoh masa, di mana ia bernilai menunggu penghantaran, adalah sehingga 2 minggu (biasanya). Harga permulaan bagi satu meter persegi bahan adalah sekurang-kurangnya 350 Rubles, di pasaran domestik, anda juga boleh mencari produk yang diimport. Ia juga bernilai mengambil kira kos untuk kerja profesional, kerana batu bebas adalah proses yang kompleks.

Linoleum cecair sesuai untuk dalaman dalam gaya loteng

Lantai ini tahan kelembapan tinggi di dalam bilik mandi

Oleh itu, kita mengkaji apakah linoleum cecair, mempelajari jenis bahan dan martanya, harga per meter persegi. Pilihan produk yang kompeten akan membolehkan anda mendapat keputusan yang tepat dalam gaya dalaman apa pun.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

23 + = 28