Lantai cecair dengan video tangan anda sendiri

Bagaimana untuk mengisi lantai cecair: arahan untuk pemula

Lantai cecair adalah salah satu jenis senarai yg panjang lebar, untuk pengeluaran yang mana sendiri meratakan campuran digunakan. Salah satu ciri khas permukaan sedemikian adalah ketebalan minimum yang mungkin (hanya 3.5 milimeter).

Namanya diberikan kepada lantai cecair kerana keunikan pembuatannya: ia tidak menyebarkan seperti permaidani atau parket, iaitu dituangkan. Anda juga boleh melihat nama seperti linoleum cecair. Dan ia tidak secara kebetulan, kerana dari luar dalam keadaan siap lantai sangat mirip dengan linoleum, dan sentuhan - untuk jubin yang licin, hanya licin dan tanpa lipit.

Komposisi campuran mortar berjalur termasuk:

 • pasir pecahan;
 • pengikat simen;
 • bahan tambah polimer;
 • pengisi mineral.

Lantai simen direka untuk menyediakan permukaan untuk penamat, kemudian dilapisi dengan lamina, parket dan bahan lain. Salah satu kelebihan salutan ini ialah penggunaan komposisi untuk memasang "lantai hangat".

Simen menyediakan kekuatan lantai dan ketahanannya terhadap penyerapan kelembapan. Skor yang baik, yang dibuat dengan jelas oleh teknologi, disamakan dengan pesawat mendatar.

Komposisi simen dicirikan oleh kebolehtelapan wap yang baik dan melekat pada substrat. Ia adalah bahan yang murah, mudah digunakan dan mesra alam yang dapat menahan turun naik suhu.

Campuran simen, di mana tiada aditif tersedia, mempunyai ciri-ciri prestasi yang cemerlang, tetapi untuk memberikan komposisi cecair dan tekstur mengalir sendiri, banyak cecair diperlukan, yang memastikan pengecutan salutan ini dan oleh itu pengurangan dalam kekuatannya. Pada masa yang sama masalah ini diselesaikan oleh lantai simen-akrilik dan meratakan menggunakan polimer dan aditif yang lain.

Sebatian sedemikian adalah murah, dan oleh itu mereka sangat memerlukan hari ini. Membeli campuran untuk lantai pukal sentiasa perlu mempelajari bahan-bahan mereka untuk mengetahui dengan tepat apa jenama simen benar-benar sesuai untuk kerja-kerja pembinaan ini.

Varieti lantai meratakan diri:

 • simen-akrilik;
 • epoksi;
 • poliuretana;
 • metil metakrilat;
 • lantai meratakan diri 3D.

Untuk premis kediaman, pilihan optimum adalah lantai poliuretana, dan semua yang lain lebih sesuai untuk pengeluaran.

Tingkat pengisian simen-akrilik

Komposisi salutan ini termasuk copolymer polyacrylate, simen dan pengisi kekuatan tinggi. Pada mulanya, lantai simen-akrilik telah dibangunkan untuk kemudahan industri makanan di mana lantai sentiasa terdedah kepada tumpahan cecair, pergerakan troli dengan kargo dan pembasmian kuman.

Lantai simen-akrilik sangat tahan terhadap jumlah besar cecair, serta mencuci dengan penyelesaian kimia, lelasan dan tekanan mekanik yang intensif.

Permukaan matte lantai sedemikian dibezakan oleh ciri-ciri anti-slip yang tinggi, ia tidak tertakluk kepada mengelupas, walaupun dalam kes-kes di mana retakan muncul di pangkalan konkrit. Lantai pukal semacam ini disusun di luar dan di dalam bangunan, serta di dalam peti sejuk.

 • ketebalan besar (8-12 milimeter);
 • Jangan terkelupas dari tanah;
 • tidak memerlukan meratakan asas yang berhati-hati;
 • Jangan tergelincir.

Kelemahan: keamatan buruh peranti.

Salutan berasaskan resin epoksi. Ia boleh diatur di atas kayu, logam dan tanah konkrit. Lapisan lancar epoksi yang lancar adalah sangat tahan terhadap bahan-bahan yang melelas, kesan kimia garam, alkali, asid, minyak, dan sebagainya.

Kebanyakannya, salutan sedemikian disusun dalam kemudahan industri di mana kemungkinan pendedahan kimia tinggi, contohnya, dalam industri farmaseutikal dan makanan. Di samping itu, ia tidak boleh digantikan untuk mempertimbangkan tingkat seperti di kedai, garaj, bilik utiliti, tempat letak kereta dan makmal di mana pelbagai cecair sering tumpah.

 • keserasian ekologi, membenarkan penggunaan salutan di kawasan kediaman;
 • kepraktisan;
 • kemudahan penyelenggaraan;
 • rintangan yang cemerlang terhadap sebatian kimia yang agresif.
 • rintangan haus yang tinggi;
 • kemungkinan mewujudkan salutan dihiasi.
 • keanjalan yang sedikit, yang tidak termasuk kemungkinan menggunakan di dalam bilik di mana pergerakan ubah bentuk kejutan dan pergerakan substrat mungkin.

Salutan ini paling sering digunakan dalam pembinaan persendirian kerana keanggunannya, ringan dan tahan lama. Poliuretana mempunyai kekuatan dan ketahanan tertinggi di kalangan semua polimer. Lantai kalis air ini, tahan kepada beban impak dan lelasan, sering digunakan dalam perdagangan, pergudangan dan kemudahan perkilangan. Pertimbangkan kebaikan dan keburukan lantai poliuretana sendiri.

 • rintangan haba;
 • bersih;
 • ketahanan;
 • ringan;
 • kekuatan.
 • kelembapan yang rendah;
 • keperluan untuk penyediaan asas yang mendalam;
 • penggunaan bahan yang besar.

Methyl methacrylate bulk

Kumpulan campuran ini berdasarkan resin metil metastatik. Ini adalah pelapis sejagat, yang digunakan dalam kemudahan perindustrian dan perindustrian pelbagai bidang.

Campuran methacrylic metil digunakan untuk lantai di dalam bilik, di udara terbuka, serta di dalam peti sejuk.

Kualiti teknikal dan operasi resin ini berbeza-beza kerana bahan tambahan mengubahsuai bahan permulaan. Sebagai contoh, anda boleh mengubah tahap kekerasan atau kelenturan salutan, serta rintangan haba dan rintangan terhadap persekitaran yang agresif.

 • kemungkinan peranti pada suhu sub-sifar;
 • kadar pempolimeran yang tinggi;
 • penentangan terhadap perubahan ultraviolet dan suhu.
 • kelajuan pengawetan yang tinggi, yang memerlukan pemasangan profesional dan cepat;
 • bau yang kuat, jadi peranti mesti digunakan di kawasan yang berventilasi dengan baik.

Ini adalah trend moden, yang kini popular di seluruh dunia. Peranti salutan sedemikian termasuk bahan khas di mana corak digunakan, serta salutan meratakan diri yang telus. Kelebihan utama lantai 3D polimer ialah estetika dan reka bentuk eksklusifnya sambil mengekalkan semua kualiti lantai pengisian. Bagaimana untuk melaksanakan pemasangan lantai 3D pukal dengan tangan anda sendiri, baca dalam artikel khas.

Cara membuat lantai cecair dengan tangan anda sendiri

Untuk bermula, kirakan kadar aliran campuran polimer. Ia ditentukan oleh ketebalan dan luas lantai hadapan. Sebagai contoh, pada 1 persegi. Ketebalan lapisan 1 milimeter memerlukan kira-kira satu liter komposisi selesai.

Jumlahnya didarabkan dengan ketumpatan campuran, jadi membeli bahan murah tidak bermaksud menjimatkan wang. Selalunya pengilang menambah pengisi berat kepada formulasi, dan ini meningkatkan penggunaan bahan. Jadi itu Sekiranya anda ingin menjimatkan wang, berunding dengan pembina profesional. Khususnya, pasir kuarza memungkinkan untuk mengurangkan penggunaan bahan oleh hampir dua kali.

Bagi peranti ini, setiap jenis lantai penarafan diri mempunyai ciri-ciri tersendiri. Kelembapan dan suhu udara, serta keadaan permukaan asas.

Di samping itu, dalam banyak aspek teknologi peranti pengisian lantai ditentukan oleh jenis komposisi, secara keseluruhannya skim hampir sama. Asas dibersihkan dengan teliti sebelum menuangkan komposisi, dan kemudiannya dibumikan. Jika perlu, ia mesti degreased. Jangan lupa untuk juga mengeluarkan semua kecacatan dari permukaan.

Disediakan terlebih dahulu komposisi asas harus dituangkan di permukaan dan meregangkan rakley. Menggunakan penggelek jarum, keluarkan udara. Sebaik sahaja komposisi mengeras, perlu untuk memotong sendi pengembangan, maka mereka dipenuhi dengan sealant. Selesai proses peranti lantai pengisi meletakkan lapisan selesai.

Meratakan lantai cecair: video

Lantai adalah pilihan yang sangat baik untuk sebuah apartmen moden atau rumah negara. Bahan ekologi sangat mudah diatur, dan hayat perkhidmatannya sekurang-kurangnya empat puluh tahun.

"Tingkat keselesaan" asas pengetahuan

pada penciptaan lantai panas.

Semua hak terpelihara. Menyalin maklumat hanya dibenarkan

dengan petunjuk mandat pengarang dan pautan aktif ke laman web kami.

Bagaimana untuk mengisi lantai cecair tanpa usaha yang berlebihan?

Dari pengarangnya: Halo, pembaca tercinta kami! Hari ini kami akan memberitahu anda bagaimana untuk mengisi lantai cecair. Dengan secara beransur-ansur melakukan kerja ini, anda boleh membuat asas yang sempurna untuk pemasangan lapisan akhir. Di samping itu, lantai meratakan sendiri juga boleh bertindak sebagai salutan hiasan, menjadi semacam "menyerlahkan" seluruh pedalaman. Mahu dengan cepat mengetahui bagaimana untuk menjadikan rumah anda sebuah pulau keselesaan dalam aliran kehidupan sehari-hari kelabu? Ikut cadangan kami dan anda akan berjaya!

Lantai cecair (cecair) adalah salah satu daripada jenis senarai yg panjang lebar, untuk penyediaan campuran yang meratakan sendiri. Ciri utama permukaan ini adalah ketebalan minimum, yang hanya 3.5 mm. Antara gabungan meratakan diri yang anda boleh memilih untuk mewujudkan asas walaupun dengan tangan anda sendiri, anda boleh menemui jenis-jenis seperti:

 • komposisi simen kering, sedia untuk digunakan;
 • campuran simen-akrilik - pada asalnya dibangunkan untuk pemasangan lantai di perusahaan industri makanan kerana kekuatan dan ketahanan mereka terhadap bahan kimia isi rumah (detergen, pembersihan, pembasmian kuman). Sekiranya dikehendaki, ia boleh digunakan untuk premis biasa;
 • berdasarkan resin epoksi - pilihan yang baik untuk menuangkan pada substrat, kayu, substrat logam;
 • metil metakrilat - tahan keadaan yang tidak baik, boleh digunakan untuk mengatur lantai di udara terbuka;
 • poliuretana - pilihan terbaik untuk digunakan di kawasan kediaman, dicirikan oleh rintangan haus maksimum dan kekuatan di kalangan semua polimer.

Menambah salah satu campuran cecair kaca yang tersenarai untuk lantai, anda boleh mendapatkan komposisi yang tahan lama dan tahan lembapan. Mereka disediakan semata-mata: dalam campuran kering ditambahkan air dalam jumlah yang ditentukan dalam arahan. Kemudian anda boleh mengedarkan penyelesaian yang dihasilkan pada permukaan kayu atau lain-lain yang disediakan terlebih dahulu.

Lapisan yang dihasilkan disamakan dengan tindakan graviti, jadi tidak perlu memasang suar. Semua tanah kecil yang tidak rata akan dilancarkan, dan dalam beberapa hari anda akan mempunyai lantai hangat yang indah. Seperti yang anda lihat, tidak ada yang terlalu rumit dalam teknologi ini. Jadi, di mana anda bermula? Kami membaca lebih lanjut untuk mengetahui.

Sebelum anda mencurahkan lantai di dapur atau di bilik lain, anda perlu melakukan beberapa kerja awal. Ini termasuk:

 1. Perolehan kompaun diri. Lantai meratakan sendiri boleh dihasilkan untuk digunakan sebagai pangkalan kasar, serta untuk penamat. Berhati-hati mengkaji maklumat mengenai pembungkusan dan pilih produk dengan ciri-ciri tersebut (penetapan campuran, masa ketahanan, ketebalan lapisan maksimum, "daya maju" penyelesaian) yang paling sesuai untuk anda.
 2. Pemilihan alat dan bahan yang perlu, termasuk: spatula, 2 platen (jarum dan polos), berus, pengadun, gerudi dengan muncung, ukuran pita, tahap, peraturan kecil dan besar, primer, campuran diri yang dipilih.
 3. Penyediaan substrat. Ia adalah perlu untuk melakukan tindakan berikut:
  • membersihkan permukaan sisa cat, salutan lama yang lain, isi alur dengan dempul;
  • keluarkan habuk dan kotoran yang sedikit. Untuk melakukan ini, anda perlu melakukan pembersihan basah atau habis vakum asas;
  • di hadapan tempat berminyak pada permukaan keperluan mereka untuk mengeluarkan sebatian degreasing khas;
  • Menggunakan roller konvensional, sapukan lapisan primer yang diperlukan untuk mengikat substrat kepada mortar.
 4. Sediakan bilik. Untuk melakukan ini, ia perlu mewujudkan suhu +10 hingga +25 ° C. Selain itu, perlu diingatkan bahawa dalam proses bekerja dengan campuran meratakan diri dan semasa pengambilannya, draf tidak boleh diterima, jadi semua tingkap dan pintu harus ditutup.
 5. Sediakan penyelesaian dengan mematuhi arahan pada pakej dengan tegas. Tuang air ke dalam bekas, kemudian tambah campuran kering dalam bahagian yang ditentukan. Kacau dengan gerudi dengan muncung, biarkan berdiri selama beberapa minit, kemudian kacau lagi. Penyelesaian plastik yang dihasilkan sedia untuk digunakan untuk purata 20 minit, selepas itu ia mula kehilangan sifatnya.

Masih ada soalan? Untuk mengetahui selok-belok pembaikan dengan tangan anda sendiri, anda ditawarkan seorang pembina dengan pengalaman 17 tahun dalam video pendidikan, di mana dia berkongsi pengalaman profesionalnya.

Buat permukaan rata akan membantu anda arahan langkah demi langkah yang dicadangkan. Dalam arah keraguan dan ketidakpastian, kami terus bekerja:

 • tuangkan campuran sempit diri, bermula dengan dinding bilik;
 • sama rata menyebarkan mortar dengan spatula, kemudian ikuti dengan roller jarum untuk menghilangkan gelembung udara dan mengedarkan campuran secara merata;
 • isi jalur kedua secara selari dengan yang sebelumnya (tidak lewat dari dua puluh minit) dan ulangi semua langkah pemprosesan dengan spatula dan roller jarum. Adalah perlu bahawa kedua-dua bahagian larutan sama rata bercampur;
 • terus mengisi jalur di sebalik jalur dan melakukan aktiviti pengedaran, bergerak ke pintu keluar;
 • pengeringan penyelesaian akan berlaku dalam masa 9-10 jam, tetapi anda akan dapat menjalankan kerja lebih lanjut berdasarkan yang diperolehi hanya selepas beberapa hari;

Adakah anda mahu mencuba membuat gambar volumetrik di atas lantai? Penyelesaian ini akan menjadikan bilik anda benar-benar unik. Untuk melakukan ini, cetak imej yang dipilih pada filem khas, aturnya pada substrat, kemudian isi dengan lapisan penamat yang telus. Pastikan anda berjalan dengan roller dengan jarum kecil.

Seperti yang kita lihat, dalam penciptaan lantai pukal, seperti perkara lain, tiada butiran kecil. Tetapi setelah menyelesaikan semua langkah dengan teliti, dalam urutan yang diberikan, anda boleh dengan banggakan dengan hasilnya. Video "Bagaimana untuk membuat permukaan tingkat dengan tangan anda sendiri" akan membantu anda untuk menjadi inspirasi untuk bekerja dan menjadi pro yang sebenar!

Kami sedang menunggu komen dan maklum balas anda tentang bagaimana artikel ini menarik untuk anda. Langgan newsletter jika anda ingin terus bermaklumat mengenai berita tentang memperbaiki diri anda, kongsi maklumat dengan rakan-rakan anda - mungkin ia akan membantu mereka untuk memutuskan perubahan di pedalaman rumah mereka. Lihat awak tidak lama lagi!

Adakah artikel berguna? Beritahu rakan anda

Lantai cecair oleh tangan sendiri

Gambar dari laman web: kakpravilnosdelat.ru

Kraf rakyat yang benar, yang di negara kita mempunyai jumlah yang banyak, lebih suka melakukan segala-galanya dengan tangan mereka sendiri, sambil menyelamatkan bajet keluarga, dan selain itu, memahami pengetahuan bangunan yang terbaik, untuk pendidikan umum. Walaubagaimanapun, kertas dinding penapisan dan lantai 3-D cecair dikatakan mempunyai dua perbezaan besar. Benar, dengan keinginan yang hebat, bahkan seorang profesional dapat belajar untuk menghasilkan proses yang paling kompleks, dan untuk memahami bagaimana untuk mengisi lantai cair, dan lebih-lebih lagi, kerana tidak ada yang terlalu rumit di sini.

Pengetahuan asas: pengelasan salutan pukal, jenis dan jenis mereka

Sebaik sahaja pembaikan bermula di apartmen atau di dalam rumah, persoalan lantai tidak dapat dielakkan timbul, di mana pasaran sekarang menawarkan hanya beberapa kedudukan yang luar biasa. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengguna semakin lebih suka lantai cecair, kerana ketahanan khas mereka, kemudahan pemasangan, dan agak murah, berbanding, contohnya, dengan kayu dan bahkan lamina. Selain itu, permukaan pengisian hanya boleh menjadi dua spesies berasingan, polimer ini, atau mineral, boleh dipilih oleh semua orang mengikut keutamaan mereka sendiri.

Linoleum cecair, yang pada dasarnya merupakan lantai pengisian, dipanggil mineral, tetapi lebih kerap, lapisan polimer, yang digunakan dengan menuang dan meratakan. Permukaannya hendaklah licin dan sempurna walaupun hasilnya. Pada kemunculan lapisan sedemikian lebih rapat menyerupai linoleum yang telah disebutkan, tetapi merasa seperti lantai lebih seperti jubin.

Untuk menghilangkan semua keraguan, dan untuk memahami dengan jelas apa lantai cecair, gambar pengeditan (pengisian) dan hasil akhir yang diperoleh, ia tidak akan menyakiti sama sekali. Selain itu, permukaan yang diperolehi sememangnya akan menjadi sangat halus dan benar-benar walaupun, tanpa jaggies, sendi, lipit dan lain-lain. Perlu dipertimbangkan bahawa apabila bekerja dengan kayu, misalnya, permukaan lantai perlu dibangkitkan, sekurang-kurangnya sentimeter sebanyak 5-15, tetapi lantai hanya dapat satu hingga tujuh milimeter.

Permukaan pengisi mineral

Foto dari laman web: stoydiz.ru

Campuran untuk tingkat sedemikian didasarkan pada simen lama-baik, yang memberi kekuatan dan ketahanan terhadap kerosakan. Dan komposisi penyelesaian itu juga termasuk pengisi dan pengelas lain, tidak berbahaya kepada kesihatan selepas pengeringan. Benar, campuran seperti ini sering digunakan untuk mengukur ketidaksamaan, selepas itu bahagian atas diletakkan lamina, papan, atau jubin. Penyelesaian sedemikian dilakukan dalam tiga jenis:

 1. Pandangan dasar direka untuk menyamakan penyimpangan besar, sehingga lapan sentimeter.
 2. Penyelesaian purata sesuai untuk meratakan penyelewengan sehingga tiga sentimeter.
 3. Komposisi penamat ini bertujuan untuk menyelesaikan kerja penjajaran lengkap. Ia sepatutnya sudah sangat lancar, kerana lantai itu sendiri akan dibentangkan langsung di permukaannya, untuk dipilih. Dan bagaimana untuk mengisi lantai cecair, ia tidak akan sukar difahami, tetapi anda perlu mengambil kira bahawa kerja ini tidak mudah.

Gambar dari laman web: osnovam.ru

Pilihan ini sudah lebih tahan terhadap beban yang paling pelbagai lantai. Ia hanya digunakan untuk bilik-bilik di mana yang paling boleh dilalui. Jenis lantai ini hampir sepenuhnya selamat untuk kesihatan manusia, sukar untuk menggaruk, dan untuk memusnahkan atau malah merosakkan, masih perlu dicuba. Terdapat empat komposisi polimer seperti:

 1. Salutan jenis yang paling stabil ialah metil metakrilat. Mereka digunakan di tempat letak kereta dan tempat-tempat lain yang sama, tetapi di rumah lantai itu jarang digunakan, kerana aplikasi yang agak kompleks, dan tidak berhasil, anda memandu di sekitar rumah di kereta atau traktor.
 2. Sangat tahan memakai, salutan poliuretana lebih mudah dipasang, dan selain itu, mereka tidak takut akan bahan kimia yang menghakis, jatuh suhu, tidak membakar, dan berkhidmat dengan setia selama lebih daripada dua dekad, dengan penyetaan asal yang betul.
 3. Varian lantai urethane epoksi sebenarnya juga sangat baik, mereka dapat menahan hampir apa-apa beban, sementara masih tetap fleksibel dan lembut.
 4. Pilihan kedua adalah yang paling biasa, memandangkan kesederhanaan meletakkan, murah, dan ciri prestasi yang agak tinggi juga. Ini mengenai permukaan mengisi epoksi, yang berperilaku baik di bilik basah, tahan terhadap kimia, tidak takut suhu tinggi dan rendah, dan sebagainya. Bagaimana untuk mengisi lantai cecair, video pada akhir artikel akan dipaparkan dengan jelas dan dalam semua butiran.

Cemerlang lantai cecair oleh diri sendiri: video, kelebihan dan kekurangan

Sebelum mula bekerja, anda perlu memahami butir-butirnya, dan khususnya untuk memahami apa kelebihan kelemahan seperti lantai. Sudah jelas bahawa perkara pertama yang diingati adalah jangka hayat lantai sedemikian, dan ia boleh dikatakan tetap tidak berubah selama empat puluh hingga lima puluh tahun, yang memang merupakan tempoh yang sangat panjang. Tetapi ada kelebihan lain dalam liputan jenis ini.

 • Ketiadaan lengkap semua jenis sendi dan lipit, di mana seluruh koloni bakteria dan mikroorganisma sering ditanam, terutamanya dalam bilik yang terlalu lembap.
 • Jangka masa perkhidmatan bebas masalah yang sangat panjang.
 • Mencuci lantai sedemikian adalah keseronokan, kerana apa-apa pencemaran daripadanya datang dari air mudah, dan deterjen tidak akan diperlukan.
 • Kesederhanaan mengisi membayangkan kelajuan kecemasan, dan anda boleh menguruskan hanya untuk sehari.
 • Salutan sedemikian adalah benar-benar selamat, bio-lengai, tidak memancarkan aldehid, dan tidak tahan api.

Bagaimana untuk mengisi lantai: video-arahan untuk mereka yang tidak tahu

Foto dari laman web: youtube.com

Jika anda menganalisa semua kebaikan dan keburukan, anda masih bertekad untuk melakukan di rumah atau apartmen anda hanya seperti lantai, sudah tiba masanya untuk memikirkan peralatan dan alat yang mungkin diperlukan pada masa yang sama. Jangan lupa tentang campuran kering sendiri, yang mesti dipilih dengan bijak, supaya tidak menggigit siku anda. Mari kita mulakan, mungkin, dengan jenama yang paling popular dan menuntut di pasaran.

Foto dari laman web: centro-pol.ru

Oleh kerana anda membuat keputusan untuk membuat lantai sedemikian untuk pertama kalinya, anda perlu memikirkan anggaran yang paling banyak, dan pada masa yang sama, versi paling mudah, dan ini adalah jenama campuran "Akan Menemukan Scoreline T-45". Serbuk kering sedemikian memerlukan paling sedikit, sehingga 13 kilogram per meter persegi pada tebal sentimeter. Sebagai perbandingan, perlu dikatakan bahawa campuran Bergauf akan memerlukan kilogram sudah tujuh belas, tidak kurang. Ya, dan versi pertama mengering selama dua setengah jam, dan semua yang lain lebih lama. Cuma baca arahan pada beg dan anda akan gembira.

Instrumentasi dan peralatan: hanya apa yang diperlukan

Adalah jelas bahawa cara yang paling optimum untuk mengetahui bagaimana untuk membuat lantai cecair dengan tangan anda sendiri, video di akhir artikel memberikan gambaran yang benar-benar objektif, tetapi dengan teliti belajar arahan tidak menyakiti, itu adalah fakta. Kos perkhidmatan pembinaan profesional akan dikenakan biaya sekitar tujuh atau sepuluh dolar per meter persegi permukaan, sehingga melakukan ini sendiri dapat menyimpan jumlah yang layak dari anggaran keluarga. Seluruh prosesnya agak mudah, dan jika semuanya dilakukan secara ketat pada teknologi, maka tidak ada masalah sama sekali.

Gambar dari laman web: tolkobeton.ru

 • Dari dua, hingga enam enam baldi plastik. Adalah dinasihatkan untuk membeli basuh baru, atau dengan berhati-hati dengan mencuci yang sedia ada, supaya mereka tidak mempunyai sisa-sisa kapur, cat dan sebagainya.
 • Spatula konvensional, serta roller berduri, terutamanya untuk memohon mortar untuk lantai meratakan sendiri, yang mudah dibeli di mana-mana pasaran pembinaan.
 • Gerudi berkelajuan rendah atau pengadun khas, bertujuan untuk campuran komposisi dan penyelesaian.
 • Krakostus khas, yang diperlukan untuk berjalan di permukaan yang baru dicat.
 • Alat yang dipanggil squeegee, dengan pelepasan laras, untuk mengagihkan sama rata lapisan mortar ke seluruh permukaan. Satu, kemungkinan besar tidak akan cukup, jadi lebih baik untuk mempunyai pasangan di tangan.

Ia tidak akan menyakitkan untuk juga mendapatkan pelarut yang akan membantu mengatasi alat kotor apabila anda menyelesaikan kerja. Apa jenis cecair yang diambil, anda akan diminta di kedai di mana anda akan membeli campuran kering untuk lantai.

Arahan langkah demi langkah: mudah dan cantik lantai cecair, video dan komen

Gambar dari laman web: goodnapolka.ru

Apabila semuanya sudah siap, peralatan, peralatan dan peralatan dibeli dan dihantar ke rumah anda, sudah tiba masanya untuk memulakan proses menuangkan lantai. Dan ia perlu dilakukan secara berturut-turut, dengan teliti mengikuti semua garis panduan dan memerhati teknologi, maka salutan itu akan menjadi indah, dan juga akan digunakan untuk masa yang lama dan boleh dipercayai.

 • Pertama sekali, anda perlu menyediakan permukaan itu sendiri, dengan mana sisa papan, linoleum, dan sebagainya dibuang. Selain itu, anda perlu berhati-hati membersihkan celah-celah, jika ia boleh didapati, segel dengan sealant, dan merawat keseluruhan permukaan dengan primer khas.
 • Selepas penghabisan dan pengeringan akhir, anda perlu meneruskan ke peringkat kedua, yang terdiri daripada menuangkan komposisi. Adalah perlu untuk memerhatikan kelembapan bilik, yang tidak boleh melebihi enam puluh peratus, serta rejim suhu. Turun naik suhu dibenarkan dalam julat antara lima hingga dua puluh darjah haba.
 • Campuran harus dicampurkan dengan pengadun, dan kemudian diterapkan dengan roller jarum secara merata di seluruh permukaan. Ketebalan satu lapisan perlu satu setengah sentimeter, tidak lebih.
 • Memakai sepasang scark, yang sandal dengan kancing berduri, anda perlu berjalan melalui seluruh permukaan dengan roller jarum. Dengan cara ini semua gelembung dan rongga udara akan dibuang, yang berlaku apabila kompaun itu diaduk dan dituangkan.
 • Lapisan kedua boleh digunakan selepas sejam atau dua atau tiga, bergantung kepada campuran itu sendiri, yang lebih baik dibaca pada beg itu, ia ditunjukkan tepat.

Gambar dari laman web: goodnapolka.ru

Dua belas jam selepas menuangkan lapisan kedua, anda boleh menutup permukaan dengan varnis. Sekiranya terdapat varian dengan lantai 3-D, maka anda perlu terlebih dahulu memasang pelekat khas dengan teliti atau menggunakan corak. Walau bagaimanapun, untuk pemula kerja ini akan menjadi agak sukar, walaupun mungkin. Pernis harus digunakan hanya selepas semua persediaan awal, dan jangan lupa bahawa lebih baik untuk menerapkannya dalam pernafasan pembinaan khas.

Berapa lama lantai cecair kering? Terdapat jawapan yang mudah untuk soalan ini - kira-kira selepas tamat tempoh sepuluh hari, selepas permohonan akhir, liputan sedemikian sudah boleh dimanfaatkan sepenuhnya. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk membaca arahan untuk semua campuran dan varnis, kerana pengeluar boleh menetapkan istilah yang lebih panjang atau lebih pendek, dan ini semestinya perlu dipertimbangkan.

Selepas membaca artikel itu, saya sekali lagi memastikan bahawa kita boleh melakukan banyak dengan tangan kita sendiri, jika hanya keinginan itu dan pengalaman akhirnya akan datang ... Proses ini diterangkan dengan terperinci yang mencukupi, serta toolkit dengan bahan, jadi ia akan kekal untuk yang kecil! Sudah tentu, saya akan bermula dengan permukaan kecil, seperti bilik mandi atau tandas, saya perlu mengisi tangan saya, dan kemudian saya boleh melakukan hubungan seks dengan kawasan yang lebih besar, artikel yang baik, berguna. Terima kasih! =)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

7 + 1 =