Kertas dinding cair dengan gambar dalam foto dalaman

Lukisan cantik dan asli kertas dinding cecair di dinding

Tingkap cecair dengan sempurna mengisi retak dan topeng retak yang berada di permukaan untuk dirawat Wallpaper cair telah menjadi agak popular, walaupun pada hakikatnya ramai yang percaya bahawa mereka adalah massa yang sangat cair yang sukar untuk digunakan pada permukaan dinding. Mereka direalisasikan dalam bentuk serbuk kering dan menjadi cecair hanya apabila digunakan pada dinding dengan gam khas. Lukisan rupa yang sangat cantik dan luar biasa di dinding, yang jauh lebih baik daripada kertas dinding kertas biasa, tanpa mengira jenis mereka.

Kertas dinding cecair cantik: lukisan di dinding

Rangkaian warna wallpaper sedemikian agak serba boleh, jadi mungkin untuk mencipta pola yang cantik dan tidak biasa untuk setiap selera. Menggunakan bahan tambahan khas, anda boleh mengubah bahagian dalam rumah hampir tidak dapat diiktiraf.

Kertas dinding cecair tidak beracun, mereka tidak terbakar dan ketika mengecil rumah sepenuhnya tidak memberikan keretakan

Kertas dinding cair dengan corak asal di pedalaman adalah sangat mungkin untuk membuat apa-apa dalam keputusan gaya dan arah reka bentuk dalaman. Ini adalah cara terbaik untuk meluahkan keperibadian anda sendiri.

Kualiti positif bahan

Kelebihan utama kertas dinding cecair adalah:

 • Mudah untuk digunakan dan mudah diperbaiki;
 • Mempunyai beberapa kesan antistatik;
 • Tahan kepada pembakaran;
 • Tiada jahitan;
 • Jangan menyerap bau asing.

Sekiranya perlu, ada kemungkinan untuk memerintahkan sendiri projek individu atau melakukan kerja sendiri.

Lukisan kertas dinding cecair, yang dilakukan di dinding, kelihatan baik-baik saja, bagaimanapun, untuk menjadikannya kelihatan menarik dan cantik, anda perlu menggunakan stensil khas

Lukisan yang dikeluarkan oleh kertas dinding cecair sesuai untuk pendaftaran:

Lukisan yang indah di dinding akan terlihat baik di dalam bilik tidur, terutama jika anda menambah benang nipis perak dan emas di dalamnya. Oleh itu, adalah mungkin untuk memberi ruang kecanggihan dan kecanggihan tertentu.

Untuk kanvas ruang tamu, yang terdiri daripada sutera berkualiti tinggi semulajadi, yang menimbulkan kesan bahawa dinding dihiasi dengan kertas dinding tekstil yang paling biasa.

Versi yang sangat baik dari reka bentuk bilik kanak-kanak akan menjadi cerita tematik. Contohnya, anda boleh menggambarkan pemandangan laut yang indah dengan kapal atau menghiasi dinding dengan bunga yang indah, sebuah rumah kecil dan matahari.

Apa yang perlu stensil untuk kertas dinding cecair

Terima kasih kepada stensil sedemikian, bilik itu akan menjadi benar-benar unik dan akan menekankan keperibadian. Untuk pengeluaran stensil, anda perlu mencetak gambar minat, dan kemudian pindahkannya ke pangkalan dan potong yang padat.

Terdapat pelbagai varian stensil, khususnya seperti:

 • Penampilan seragam;
 • Multicolor stensil;
 • Stensil volumetrik;
 • Antitraviti.

Stensil untuk kertas dinding cecair boleh dibuat sendiri dan pada masa yang sama ia adalah idea yang baik untuk menyelamatkan

Lukisan yang terpilih di dinding akan membantu menekankan gaya khas di pedalaman dan membuat aksen di tempat yang diperlukan. Stensil, yang digunakan untuk lukisan pada kertas dinding, memungkinkan untuk mengeluarkan hiasan khas dengan satu zon, dan pada masa yang sama tidak membebankan semua dinding lain di dalam bilik.

Kertas dinding cair: ciri dinding penutup

Wajah cecair adalah lapisan khas untuk dinding, ciri yang sangat baik, yang terdiri daripada plaster dekoratif, dibuat berdasarkan serat tekstil, pelbagai jenis elemen hiasan dan gam. Disebabkan fakta bahawa komposisi bahan termasuk komponen selamat, ia agak mungkin untuk menggunakannya untuk menamatkan sebarang bilik, tanpa mengira tujuannya.

Di antara kelebihan wallpaper cecair anda perlu membezakan seperti:

 • Keserasian ekologi;
 • Keselamatan kebakaran;
 • Estetika.

Perlu diperhatikan bahawa apabila menyiapkan campuran dan kemudian memasukannya ke permukaan dinding, kertas dinding cecair tidak mempunyai sebarang bau asing

Ia harus diperhatikan secara berasingan pelbagai unsur hiasan yang membentuk bahan, yang membolehkan permukaan dinding membentuk permainan nada asli dan pelbagai tekstur. Ini adalah terima kasih kepada kualiti seperti kertas dinding yang diberikan rupa sejuk, tetapi pada masa yang sama tekstur lembut dan hangat, yang menyenangkan untuk menyentuh sepanjang masa.

Kertas dinding cair disifatkan oleh keanjalan yang sangat baik, jadi boleh digunakan sama sekali pada mana-mana bahagian dinding.

Pelbagai warna dan warna dapat memenuhi keperluan semua orang.

Kertas dinding cecair bergaya dan unik: gambar dan lukisan di dinding

Lukisan kreatif yang dibuat dengan bantuan kertas dinding cecair khas boleh dicipta oleh diri sendiri, cukup untuk memperlihatkan sedikit kesabaran dan melaksanakan semua kerja yang diperlukan. Imej-imej yang dilukis di dinding dengan bantuan teknologi khas yang membolehkan anda membuat pelbagai kerumitan ciptaan seni moden yang rata atau besar.

Setelah menunjukkan pendekatan kreatif terhadap reka bentuk bilik, dengan bantuan kertas dinding cecair anda boleh mencipta karya sebenar

Dengan bantuan kertas dinding cecair sangat mungkin untuk mencipta reka bentuk yang benar-benar unik anda yang akan menjadikan setiap bilik yang dihiasi tidak biasa dan sangat menarik.

Di dalam bilik kanak-kanak, ada kemungkinan untuk mencipta lukisan kartun yang menarik dan menarik, untuk bilik tidur dan ruang tamu oriental motif dan perhiasan bunga adalah sempurna. Lukisan boleh menjadi pelbagai, semuanya bergantung pada pilihan anda sendiri.

Bagaimana untuk menarik lukisan daripada kertas dinding cecair di dinding

Untuk melakukan lukisan yang indah dan asli yang dilakukan oleh kertas dinding cecair, anda mesti terlebih dahulu menyediakan permukaan dinding dan stensil khas. Di samping itu, anda mesti mengikuti teknologi menggunakan kertas dinding cecair untuk mendapatkan kesan yang diingini.

Kertas dinding cair boleh dalam versi kering atau cair. Bahan yang dibuat dalam bentuk kering, adalah campuran tertentu serpihan kecil, yang mesti dicampur dengan pelekat khas sebelum menggunakan terus ke dinding sesuai dengan arahan pada bungkusan. Komposisi homogen yang terhasil harus dibenarkan untuk berdiri sebentar dan hanya selepas itu digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan.

Sekiranya dinding diperbuat daripada papan eternit, maka sebelum menggunakan kertas dinding cecair, ia mesti dirawat dengan primer

Jika kita menghiasi bilik dengan bahan yang sama, dibentangkan dalam versi cecair, maka perlu untuk memakai sarung tangan untuk melindungi tangan.

Sebelum memohon bahan ke dinding, anda mesti terlebih dahulu mempersiapkannya dengan mengeluarkan salutan lama dan mengeringkan permukaannya dengan teliti.

Arahan untuk memohon kertas dinding cecair "Silk Plaster" (video)

Adalah penting untuk diingat bahawa sebelum melukis gambar kertas dinding cecair, untuk kemudahan, sempadannya dipisahkan oleh pita cat. Dengan bantuan lukisan yang dibuat oleh kertas dinding cecair, sangat mungkin membuat pangsapuri atau rumah anda unik. Dan reka bentuk bebas dinding akan menjadi kenikmatan sebenar.

Lukisan dengan kertas dinding cecair di dinding (foto)

© 2017, homeli.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Reka bentuk kertas dinding cecair: lukisan di dinding di pedalaman

Terima kasih kepada kertas dinding cecair rumah anda akan menjadi wallpaper Cecair menarik terutama dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah menjadi sangat popular. Ramai yang takut bahawa bahan tersebut adalah jisim cecair, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Mereka dijual dalam bentuk kering dan menjadi cair, hanya semasa permohonan mereka. Prosedur ini menyerupai pembubaran gam, itulah sebabnya bahan dipanggil.

Ciri-ciri lukisan kertas dinding cecair di dinding

Lukisan dengan kertas dinding cecair di dinding jauh lebih baik daripada kertas dinding kertas. Mereka dengan sempurna mengisi retak dan menyembunyikan retak yang ada di permukaan, jangan duduk dan mempunyai keanjalan yang sangat baik.

Kelebihan kertas dinding cecair:

 • Mudah untuk memohon dan membaiki;
 • Mempunyai kesan penghapus habuk;
 • Tahan kepada pembakaran;
 • Mereka tidak mempunyai sendi;
 • Mereka mempunyai haba yang sangat baik dan penebat bunyi;
 • Jangan menyerap bau.

Kertas dinding cecair tidak toksik dan tahan api, mereka tidak menyerap bau, jangan terbakar di bawah matahari, dan apabila mengecil rumah mereka tidak memberikan retakan

Kekurangan kertas dinding cecair juga boleh didapati, iaitu - ia mudah dikeluarkan oleh air. Dengan kegunaan harian ini masalah liar di dalam rumah.

Rangkaian warna wallpaper seperti itu agak pelbagai, ada kemungkinan memilih dari salji putih hingga warna tepu, dan anda juga boleh memilih nada yang ketat. Memohon pelbagai bahan tambahan, anda boleh mengubah bahagian dalam bilik anda di luar pengiktirafan.

Apakah stensil untuk kertas dinding cecair?

Stensil untuk kertas dinding cecair akan membantu menyelesaikan masalah dalam memasukan lapisan ini. Terima kasih kepada mereka, bilik itu akan memperoleh gaya dan personaliti tersendiri.

Corak stensil boleh dibuat sendiri, menjimatkan banyak wang untuk ini

 1. Penampilan seragam. Corak paling mudah yang paling kerap berlaku. Dalam proses ini, hanya satu cat digunakan. Hasilnya pantas, tepat, tapi cantik.
 2. Multicolor stensil. Ia digunakan dalam mencipta imej yang penuh, di mana terdapat beberapa warna pada satu masa. Untuk proses ini, beberapa keping bahan kerja stensil akan diperlukan, dan salutan akan dijalankan dalam beberapa tahap, supaya satu warna meliputi yang lain.
 3. Stensil volumetrik. Untuk pelbagai ini, dempul diperlukan, yang akan menonjol dua hingga tiga mm di atas permukaan. Struktur seperti kertas dinding tidak sesuai.
 4. Antitraviti. Penggunaan stensil sedemikian memerlukan lukisan bukan di dalam gambar itu, tetapi di luarnya. Hasilnya adalah kesan backlight, yang sempurna untuk warna dan warna muffling.

Lukisan yang dipilih dengan tepat pada kertas dinding menekankan gaya bilik dan membuat aksen di tempat yang betul

Stensil untuk lukisan pada kertas dinding membolehkan anda melepaskan zon hiasan dan pada masa yang sama tidak memunggah dinding lain.

Kertas dinding cair: ciri dan komposisi

Wayar dinding cecair - lapisan untuk dinding, yang terdiri daripada plaster hiasan berdasarkan serat tekstil, pelbagai butiran hiasan dan komponen gam.

 • Gentian tekstil. Bahan ini selamat dan mempunyai kualiti pengguna yang tinggi. Yang utama ialah sutera tiruan.
 • CMC. Komponen ini adalah pelekat. Digunakan dalam bidang makanan dan kosmetik.

Perlu diingatkan bahawa dengan perendaman dan aplikasi lanjut, kertas dinding cecair tidak mempunyai sebarang bau

 1. Ekologi dan keselamatan. Komponen yang membuat wallpaper ini benar-benar selamat dan mesra alam. Di samping itu, jika anda mendapatkan kulit seseorang dalam bentuk basah tidak akan menyebabkan reaksi alergi dan kerengsaan.
 2. Keselamatan kebakaran. Mengikut kepakaran keselamatan kebakaran, bahan-bahan kami telah diperuntukkan sebagai kelas bangunan keselamatan kebakaran KM3. Oleh itu, dengan kertas dinding jenis ini, anda boleh merekabentuk bilik dengan ketumpatan tinggi kehadiran orang.
 3. Estetika. Pelbagai elemen hiasan pada permukaan yang digunakan, membentuk permainan nada dan tekstur. Ini adalah terima kasih kepada sifat-sifatnya yang kertas dinding itu memberikan rupa yang keren, tetapi pada masa yang sama lembut dan hangat dengan menyentuhnya dengan tekstur kain, yang mana satu mahu sentiasa menyentuh.

Kertas dinding cair mempunyai keanjalan yang sangat baik dan boleh digunakan untuk mana-mana kawasan permukaan

Untuk menghiasi rumah dengan kertas dinding cecair tertakluk kepada mana-mana daripada kita. Mereka sesuai dengan semua keperluan setiap orang dalam keselesaan dan keselesaan. Dan pelbagai palet warna pasti akan memuaskan rasa ahli-ahli yang paling menuntut.

Kertas dinding cair dengan gambar di pedalaman pangsapuri dan ruang tamu

Kertas dinding cecair dengan corak di kawasan pedalaman boleh mencipta sebarang reka bentuk gaya dan arah. Ini akan menjadi cara terbaik untuk menunjukkan keperibadian anda. Anda boleh menempah projek yang unik, atau melakukan semua kerja sendiri.

 • Bilik-bilik. Versi reka bentuk dengan kertas dinding cecair akan kelihatan bagus jika anda menambah benang nipis emas dan perak di dalamnya. Oleh itu, kami akan memberi ruang kepada penyempurnaan dan penghalusan tertentu. Tetapi wallpaper ini tidak sesuai untuk setiap gaya, contohnya, dalam perhiasan yang tidak standard klasik tidak sesuai.
 • Ruang tamu. Sesetengah kanvas terdiri daripada sutera semulajadi, yang memberikan kesan bahawa dinding dihiasi dengan kertas dinding tekstil. Imej gambar semacam itu sangat menakjubkan - semuanya penuh dengan kekayaan dan kemewahan seperti di istana timur.
 • Pangsapuri. Hiasan ini akan menjadi gaya tematik. Sebagai contoh, di dalam bilik kanak-kanak, di mana anda boleh menggambarkan pemandangan laut dengan kapal atau, sebaliknya, menghiasi dinding dengan bunga yang indah, matahari dan rumah kecil. Menamatkan dengan pandangan yang lebih serius juga mungkin dan akan sesuai di dalam bilik tidur dalam bentuk gambar matahari terbenam atau skala warna menenangkan lembut, di mana ia akan menjadi sempurna berehat selepas kerja sehari.

Tingkap cecair boleh digunakan sebagai bilik zon

Reka bentuk eksklusif di pedalaman anda dengan kertas dinding cecair dengan corak akan memberikan kandungan unik yang akan menggembirakan dan memberi inspirasi kepada anda setiap hari.

Bagaimana untuk memohon kertas dinding cecair dengan corak di dinding

Bagaimana untuk membuat atau menggunakan kertas dinding cecair dengan betul dan tidak merosakkan rupa keseluruhan? Jangan bimbang dengan sia-sia, kerana proses ini boleh dilakukan secara bebas, tanpa bantuan pakar.

Kertas dinding cair wujud dalam bentuk kering atau cecair. Jenis pertama adalah yang paling banyak digunakan dalam pembaikan. Kertas dinding cair dalam versi kering adalah campuran serpihan kecil yang perlu diaduk dalam air mengikut arahan dari pembungkusan. Membentuk komposisi homogen harus berdiri, dan kemudian menggunakannya untuk tujuan yang dimaksudkan.

Dalam proses bekerja dengan bahan cecair, pastikan anda menggunakan sarung tangan pelindung

Sebelum menggunakannya ke dinding, anda perlu menyediakan permukaan: anda perlu mengeluarkan struktur salutan dan mengeringkan dinding. Sekiranya anda mempunyai dinding yang terbuat dari drywall, anda harus merawatnya dengan buku asas.

Apabila melukis gambar dengan kertas dinding cecair, untuk kemudahan, tutup sempadan luarnya dengan pita cat.

Memohon kertas dinding cecair lebih baik spatula, selepas itu, berjalan di atasnya dengan roller dan mencapai ketebalan dua atau tiga mm

Menyembuhkan kertas dinding cecair dicapai dalam masa 13-72 jam. Banyak bergantung pada kelembapan, suhu dan ketebalan lapisan. Setelah menyembuhkan, anda boleh memohon lapisan pelacur khas pada mereka, ini akan melindungi mereka dari faktor luaran.

Cara menggambar lukisan kertas dinding cecair (video)

Buat rumah anda unik dengan bantuan bahan penamat sebenar untuk hari ini - menarik gambar dengan kertas dinding cecair. Reka bentuk diri dinding, akan membawa keseronokan kepada anda dan iri hati tetamu anda.

Lukisan dengan kertas dinding cecair

Menghiasi dinding sangat dibantu oleh lukisan kertas dinding cecair. Dibuat dengan teknologi khas, mereka sentiasa kelihatan hebat, menarik dan sangat menarik. Eksperimen ke arah ini boleh menjadi pemula dan artis berpengalaman. Dalam bekas, imej-imej primitif diperoleh, dan di dalam gambar-gambar seni yang kompleks. Tetapi perintah tindakan adalah sama di sana sini. Penerangan mengenai cara pelaksanaan lukisan dan gambar seperti gambar mungkin adalah subjek artikel ini.

Jadi, sebelum anda mula, anda perlu menyimpan pada alat tertentu. Di sebelah tangan hendaklah:

Lukisan lukisan kertas dinding cecair masa depan digunakan untuk dinding menggunakan stensil dan pensil konvensional. Anda boleh mengambil penanda, tetapi kemudian semasa kerja itu diperlukan untuk memastikan garis-garis yang dihasilkan olehnya ditutup dengan kertas dinding cair. Sebelum memohon apa-apa lakaran, sebagai contoh, seperti lukisan, seperti dalam gambar, dinding perlu disediakan sedikit. Ia tidak perlu diratakan, komposisi kertas dinding cecair akan meliputi semua retak dan berlubang, tetapi apa-apa objek yang tersekat ke permukaan akan menjadi halangan sebenar. Oleh itu, salutan yang lama sekali dikeluarkan sebelum ini, jika tidak, corak cecair akan kedua-duanya menjadi terkelupas dan gugur.

Atas sebab yang sama, retakan mendalam besar harus dipenuhi dengan pengisi, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Lebih baik memotong unjuran atau membersihkannya. Ini boleh dan tidak dilakukan, maka penggunaan bahan akan meningkat pada waktu-waktu. Dan ia akan memukul saku anda. Jenis kerja yang terakhir adalah menyusun dinding. Ia akan menyediakan cengkaman yang diperlukan.

Dinding awal diperlukan dengan betul: pertama lapisan menegak roller melewati lapisan pertama, maka kedua diterapkan oleh pergerakan mendatar. Lapisan kedua digunakan selepas yang pertama kering.

Cadangan untuk memilih corak yang dibuat dengan kertas dinding cecair adalah sifat umum. Apabila memilih gambar, adalah penting untuk mempertimbangkan kefungsian bilik. Dalam imaginasi kanak-kanak tidak boleh dibataskan, adalah baik untuk mengambil kira pendapat pemilik bilik kanak-kanak semasa perbincangan. Mahu watak animasi, anda boleh menunjukkan kepadanya gambar seterusnya atau pilihan pilihan siap sedia.

Biarkan anak memilih sendiri. Ibu bapa hanya perlu mengambil kira usia bayi, jantina, hobi yang tetap. Ahli psikologi tidak mencadangkan memilih lakaran, yang dibuat dalam warna-warna terang dan menarik, mereka yang indah, menarik, tetapi tidak semestinya akhirnya akan mengganggu jiwa kanak-kanak, jadi tesis utama pilihan - yang lebih mudah yang lebih baik.

Di dinding dapur, dan ia hanya pergi untuk menunjukkan gambar, melihat bunga yang besar, buah-buahan dan pelbagai peralatan dapur, teh atau kopi komposisi dibuat menggunakan kertas dinding cecair.

Palet warna sejuk membentuk kelantangan dan membolehkan udara ke dalam bilik yang kecil dan ketat. Sekiranya dapur adalah besar, ada kemungkinan dan perlu memilih gambar yang dibuat dalam semiton hangat. Mereka menjadikan suasana rumah hangat dan selesa.

Lukisan yang dibuat oleh kertas dinding cecair, kelihatan baik di dalam bilik tidur dan di ruang tamu. Adalah lebih sesuai untuk membuat aplikasi kecil, lancar dan besar, dengan garis geometri mudah atau kompleks. Cara termudah adalah membuat komposisi berbikol, lebih sukar untuk membuat gambar, di mana terdapat banyak butiran kecil. Tetapi pada masa yang sama panel seperti itu, lihat gambar-gambar, kelihatan hebat.

Sesetengah pengeluar, membuat komposisi kertas dinding cecair, menambah bahan formula standard yang boleh bercahaya di dalam gelap. Sistem sedemikian akan kelihatan hebat di dalam bilik tidur. Membentuk dengan lukisan mereka, anda boleh bermain dengan bahan tambahan bercahaya, menonjolkan butiran individu.

Untuk reka bentuk pereka ruang tamu lebih suka memilih kertas dinding cecair dengan struktur yang tidak seragam yang besar. Dengan menggantikan mereka dengan komposisi mudah, halus, mudah untuk menarik lukisan volumetrik kompleks, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Idea asal direalisasikan bukan hanya dengan mencampurkan warna yang berbeza, tetapi juga dengan bantuan pelbagai bahan tambahan untuk kertas dinding cecair. Ia boleh menjadi cip atau kawanan - serpihan butiran, diperbuat daripada filem cat kering. Mereka memberikan permukaan hiasan hiasan khas, meningkatkan rintangan haus corak, membantu menyembunyikan kecacatan dinding kecil.

Ciri-ciri lukisan gambar di dinding

Peringkat kerja yang paling sukar bermula.

Lukis lakaran di dinding dengan tiga cara:

 • Jika anda mempunyai kemahiran seni, anda boleh mengambil pensil dan menarik gambar anda sendiri pada dinding (seperti yang ditunjukkan dalam gambar), yang kemudiannya perlu menjadi mudah untuk menghiasi dengan kertas dinding cecair. Ia berguna untuk segera menunjuk pada lakaran tiga dimensi warna untuk mengisi ruang antara garisan yang ditarik.

 • Dengan ketiadaan kemahiran artistik, stensil membantu memindahkan imej ke dinding. Ia sesuai untuk menghasilkan lukisan dua warna, seperti ditunjukkan dalam foto. Stensil dicetak dalam saiz penuh, dilampirkan pada pangkalan kerja dengan pita bermuka dua. kawasan lapang pada template dipenuhi dengan kertas dinding cecair, bahagian kemudian bahan kerja dibuang dibebaskan dengan teliti selepas itu dipenuhi dengan kertas dinding warna cecair yang berbeza.

 • Lukiskan gambar di dinding boleh bersenjata dengan kaca dipangkas. Unjuran gambar di dinding dilakukan dengan bantuan lampu, cahaya yang diarahkan ke dinding, foto menunjukkan bagaimana keadaan ini berlaku. Ia membentuk bayang-bayang yang hanya ditarik oleh kaca. Garis yang dihasilkan berubah menjadi kontur gambar masa depan.

Campuran kertas dinding cecair untuk kerja disediakan terlebih dahulu, adalah wajar untuk mencairkan kertas dinding cecair pada waktu malam. Skim penyelesaian adalah agak mudah: dalam baldi air pada mulanya dicurahkan beg pinjaman gloss dengan bahan-bahan kering yang lain digoncang dengan teliti pergerakan mendadak, dan kemudian kandungannya dituang ke dalam air, yang telah pun dibubarkan kilau.

Jisim yang terhasil dicampur dengan konsistensi homogen, seperti ditunjukkan dalam foto. Untuk kerja sedemikian, lebih baik menggunakan tangan anda sendiri, "kurang bermutu" dalam sarung tangan. Selepas bahan kerja telah dibuat, ia diletakkan semula dalam beg dan cara ini dibiarkan selama dua belas jam. Dalam keadaan yang sama, kertas dinding cecair boleh disimpan selama tujuh hari, manakala kertas dinding cecair tidak akan merosot. Untuk membentuk warna yang tepat, pewarna digunakan. Mereka mudah dicari di kedai khusus.

Teknologi memohon kertas dinding cecair ke dinding sangat mudah:

 1. Pertama, bahagian-bahagian yang akan ditarik dengan satu warna dipenuhi. Adalah penting untuk memilih kepingan lukisan masa depan dari kertas dinding cecair, terletak pada jarak antara satu sama lain. Komposisi itu diambil dengan spatula dalam bahagian kecil. Ia disusun dalam lapisan dua milimeter.

 • Kemudian kawasan yang digunakan harus kering sepenuhnya. Ini akan mengambil masa kurang dari satu hari. Jika anda mengisi dua bahagian bersebelahan dengan komposisi kertas dinding cecair pada masa yang sama, sempadan warna ternyata kabur. Warna-warna hanya digabungkan dengan satu sama lain.
 • Untuk memudahkan tugas ini, para pakar mengesyorkan bahawa kontur luar dua kawasan bersebelahan lebih baik dipintas dengan pita cat.
 • Jika campuran kertas dinding cecair melampaui kontur, garisan boleh dan harus disamakan dengan spatula.

 • Selalunya mengisi semua bahagian, warna-warna penting untuk sesuai sangat dekat satu sama lain, hanya dengan cara ini anda akan berakhir dengan seperti kanvas pepejal, seperti yang digambarkan dalam foto.
 • Untuk membuat definisi lukisan, yang dibuat kertas dinding cecair, kontur yang terbaik selepas dinding kering sepenuhnya, lukis krayon lilin khas atau penanda berwarna polos. Mereka perlu digunakan di mana lukisan di dinding mempunyai garis yang kompleks.
 • Bagaimana untuk mencipta imej 3D

  Lukisan volumetrik dicipta dengan cara yang sama seperti gambar rata, dengan hanya satu perbezaan: ketebalan lapisan berbeza di mana-mana. Jika anda mempunyai kemahiran untuk bekerja dengan plasticine, tugas itu akan dicapai dengan mudah. Dengan ketiadaan pengalaman sedemikian, adalah lebih baik untuk mewakilkan pelaksanaan lukisan itu kepada pakar yang berpengalaman. Batasan lakaran volumetrik terbentuk agak berbeza. Mereka tidak dicat dalam hubungan yang rapat dengan satu sama lain, spatula perlu ditembusi dengan alur dan dengan itu, jumlah yang diperolehi dengan menyertai lapisan kertas cair dari ketebalan yang berlainan.

  Apabila membuat lukisan 3D, anda tidak perlu melicinkan bahan. Jika anda meletakkan bahan dengan pukulan yang besar, anda akan mendapat gambar seperti yang ditunjukkan dalam foto.

  Apakah kelebihan lukisan yang dibuat dengan kertas dinding cecair?

  • Tidak seperti semula dicetak semula, lukisan tersebut tidak akan terbakar di bawah sinar matahari.
  • Jika perlu, lukisan yang dibuat dengan kertas dinding cecair boleh dengan mudah dikeluarkan dari dinding, dan kawasan terbuka hanya ditutup dengan komposisi seragam, warna yang akan sepadan dengan warna reka bentuk utama.
  • Lukisan yang cantik tidak menyerap debu dan kotoran, mereka mudah dijaga (boleh dikeringkan dengan kering).
  • Tidak seperti lukisan vinil, lukisan, dicat dengan bantuan kertas dinding cecair, tidak mewujudkan kesan rumah hijau, mereka tidak tidak syreyut menyerap kelembapan, yang bermaksud penanaman dan pembiakan kulat tidak mungkin.

  Jelas sekali, lukisan-lukisan yang diterangkan itu akan menggembirakan mata untuk jangka masa panjang sepanjang tahun. Dan ini adalah satu lagi berat ditambah dalam perbendaharaan lukisan yang dibuat oleh kertas dinding cecair.

  ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  78 − 72 =