Rumah dengan teres dan beranda

Teras dan beranda melekat pada rumah: pandangan, varian, gambar

Sekiranya pemikiran mendirikan beranda indah telah dikunjungi, tetapi keputusan yang tegas untuk melampirkannya hanya datang sekarang, artikel ini akan membolehkan anda membiasakan diri dengan beberapa nuansa yang perlu diambil kira.

Bagaimana untuk membina beranda dengan tangan anda sendiri dan dengan apa bahannya? Berapa jenis beranda ada? Bagaimana untuk melampirkan beranda ke rumah, apakah pilihan dan adakah ia mungkin?

Pendirian beranda ke rumah dengan tangannya sendiri: pelbagai projek, gambar karya terbaik

Sekiranya pembinaan bangunan apartmen hanya di peringkat reka bentuk, pilihan terbaik adalah dengan segera membangun rumah dengan beranda. Dalam keadaan ini, pembinaan ini akan terletak di asas yang sama seperti rumah, mempunyai dinding yang sama dan bumbung biasa.

Dengan keputusan ini, beranda terbuka yang melekat pada rumah boleh memberikan gaya individu ke setiap rumah, tanpa mengira gaya dan bentuknya.

Jika rumah itu sudah dibina, tidak ada sebab untuk gangguan itu, kerana pada bila-bila masa beranda boleh diselesaikan tanpa sebarang kerosakan terhadap struktur bangunan utama.

Bagaimana saya boleh melampirkan beranda ke rumah

Seperti dalam pembinaan lain, langkah-langkah pertama adalah untuk merekabentuk projek Beranda ke rumah untuk pendirian dengan tangan anda sendiri (mempertimbangkan opsyen untuk beranda). Kehadiran banyak foto di Internet adalah pengesahan langsung bahawa apabila merancang projek, perlu mengira segalanya dengan terperinci terkecil.

Oleh sebab beranda itu sendiri adalah sejenis penebat untuk bangunan kediaman, jika mungkin, ia perlu untuk membinanya di sebelah utara. Tetapi jangan lupa tentang satu perkara: jika lampiran di masa depan akan dimaksudkan sebagai bilik rehat, dapur musim panas atau bilik sukan - lebih baik untuk mendirikannya supaya tingkap mempunyai akses ke taman, bukannya kepada plot jiran.

Dalam situasi di mana beranda akan terletak di sebelah pintu masuk ke rumah, adalah mustahil untuk membuat bilik rehat dari itu, kerana ia pada mulanya sudah kelihatan seperti dewan musim panas yang luas.

Pada peringkat awal merancang beranda ke rumah dengan tangan mereka sendiri, perlu mengambil kira nuansa seperti:

 • di mana bahagian rumah apartmen itu akan ditempatkan;
 • Pembinaan akan menjadi jenis terbuka atau tertutup;
 • di mana tempat pintu masuk akan diatur;
 • apa yang akan digunakan sebagai bahan;
 • berapa banyak bahan yang perlu digunakan.

Sekiranya kaca beranda dan teres menguasai kawasan yang besar, sistem pengudaraan mestilah direka untuk menangani pencegahan kesan rumah hijau pada musim panas. Adalah mungkin untuk mencipta semula tingkap dengan kemungkinan membukanya - dalam kes ini ia sudah mempunyai jenis terbuka.

Untuk mewujudkan rejim suhu yang selesa di beranda dari tingkap-tingkap berlapis ganda, dinding struktur harus dibina dengan bahan padat, dan sendi itu sendiri tidak mempunyai jurang dan slot.

Penting untuk diingat! Agar pelanjutan itu kelihatan seperti struktur tunggal dengan rumah, adalah perlu untuk menggunakan bahan yang sama dalam pembinaan yang mana dinding bangunan utama dibuat.

Dinding sangat beranda di musim panas mestilah bebas dari rumah itu sendiri. Atas sebab ini, perlu mendirikan mereka di atas asas yang berasingan. Dalam kebanyakan kes, bumbung mesti termasuk sekurang-kurangnya 1 jalan kecil. Pada masa yang sama, lantai didirikan dengan sedikit bias 2 sentimeter.

Melampirkan foto-foto beranda boleh dipadankan dengan sempurna sebagai contoh varian bangunan.

Jika kita bercakap tentang berapa banyak kosnya, maka tidak boleh angka tertentu untuk satu sebab mudah: harganya bergantung pada apa yang akan digunakan kawasan ini (ini berlaku untuk beranda jenis dan jenis apa-apa).

Beranda, yang dilekatkan pada bangunan batu bata. Gambar-gambar kerja-kerja cemerlang

Menjawab soalan bagaimana untuk melengkapkan beranda ke rumah bata, seseorang boleh sekali gus mengatakan bahawa ramai pakar mengesyorkan menggunakan bahan binaan yang sama di mana bangunan utama didirikan. Tetapi kita bersegera untuk konsol, tidak perlu mematuhi petua ini (foto adalah pengesahan), apabila perlu untuk membuat beranda ke rumah batu bata.

Ramai senegara kita menggunakan beranda dan bahan-bahan lain yang sangat pelbagai (contohnya, kayu).

Di sini titik utama adalah penggunaan hanya bahan-bahan yang mampu menggabungkan dengan batu bata.

Sudah tentu, bahawa bata apa-apa jenis (merah, putih, satu-setengah, dan lain-lain) adalah sempurna, tetapi ia juga mungkin untuk menggunakan pokok.

Pada masa yang sama, yang paling popular masih merupakan lanjutan kepada rumah beranda dan teres yang diperbuat daripada bata, batu hiasan semulajadi, kayu, papan dengan penggunaan bingkai logam.

Jika ada keinginan untuk menggunakan bata merah, maka harus diingat bahawa ia dianggap tidak tahan api, dan dengan itu mempunyai semua sifat yang diperlukan untuk digunakan dalam pembinaan versi tertutup. Sambungan itu sendiri boleh dibuat ke dinding fasad berukuran 3 dan lebih meter, dan lebar sehingga 6 meter.

Dalam proses mendirikan peluasan musim panas, pilihan terbaik adalah menggunakan batu dalam separuh bata, dalam hal pembinaan musim sejuk - dinding tebal digunakan.

Dalam mana-mana pilihan, adalah perlu untuk melengkapkan kalis air dinding dan asas itu sendiri. Pada masa yang sama, perlu diingatkan bahawa struktur baru tidak harus dipasang secara tegar ke bangunan utama, dan oleh itu jahitan dimeteraikan dengan buih pelekap.

Sebaliknya, kerja bumbung untuk beranda ditutup membayangkan penebatan penebat haba, yang mesti dipasang di bawah bumbung.

Veranda ke rumah kayu. Pelanjutan pilihan foto

Di sini, pilihan terbaik ialah membuat perpanjangan beranda ke rumah kayu yang diperbuat daripada bahan yang sama. Penggunaan bahan lain tidak praktikal, kerana pandangannya tidak akan menjadi sangat menarik.

Pelanjutan ke rumah negara boleh dilaksanakan dalam gaya gunung yang dipanggil. Gaya ini mempunyai rupa bingkai yang besar, yang dipagar di semua sisi oleh kayu kecil.

Apabila membina lanjutan yang menghadap ke taman, ia sesuai untuk mereka yang suka percutian yang tenang.

Sekiranya log tidak berpuas hati dengan seseorang, anda boleh menggunakan angka logam yang dipalsukan dengan kombinasi ladang hijau.

Sebagai contoh, anda boleh melihat foto yang dipilih.

Untuk pendirian beranda dengan kekuatan sendiri, perlu menggunakan logam atau bingkai bar selari dengan tingkap besar ke lantai.

Sebagai bahan untuk lantai, anda boleh menggunakan jubin, batu atau papan kayu aras. Untuk membuat lantai beranda yang lebih panas, linoleum, lamina dan bahan yang serupa lebih sesuai.

Dalam kes ini, jangan lupa bahawa untuk membuat kismis di beranda kayu, lebih baik untuk menambahnya dengan perapian, yang dihadapi dengan batu hiasan. Bayangkan, musim sejuk, sejuk di luar, dan anda duduk di perapian di beranda dan nikmati gambaran keseluruhan yang sangat baik.

Pembinaan jenis ini dalam kebanyakan kes diletakkan di sebelah bangunan kediaman, yang tidak dapat diakses oleh mata yang bersinar. Tetapi pada masa yang sama, perlu diingati bahawa ia benar-benar perlu dilakukan supaya jumlah maksimum cahaya matahari melaluinya.

Jika beranda ini digunakan pada musim sejuk, disyorkan untuk menggunakan penebat haba - polikarbonat.

Dari foto, anda dapat melihat bahawa kebanyakan reka bentuk ini bermaksud pelbagai pilihan kaca.

Hari ini, beranda, yang dihasilkan menggunakan polikarbonat, popular. Terima kasih kepada bahan ini, adalah mungkin untuk membina reka bentuk apa-apa bentuk dan merangkumi pelbagai idea reka bentuk.

Untuk membuat pemandangan yang menarik, disyorkan untuk memasang anjung. Ia boleh dibina dari batu hiasan, kayu atau papak. Kriteria utama untuk memilih bahan adalah kehadiran ketahanan terhadap turun naik suhu.

Verandas adalah jenis terbuka. Pemilihan gambar yang sangat baik

Pilihan terbaik untuk reka bentuk jenis terbuka ialah penggunaan kanopi. Jenis pembinaan ini akan membolehkan pemiliknya berada di dalam walaupun pada musim panas atau dalam hujan.

Untuk memberikan keselesaan maksimum, adalah disyorkan untuk menanam penanaman hijau di sepanjang perimeter.

Kelebihan utama adalah:

 • kemungkinan membuat beranda dengan barbeku;
 • berada di udara terbuka untuk jangka masa yang tidak terhad;
 • kemungkinan memberikan pelbagai perabot jika dikehendaki oleh pemiliknya;
 • terdapat peluang untuk menggunakan kerusi berjemur, kerusi dek dan sebagainya;
 • Anda boleh membuat mana-mana beranda yang hanya pemilik berpotensi akan berfikir.

Hari ini, terdapat banyak projek siap sedia yang membolehkan anda membuat reka bentuk seperti ini dengan tangan anda sendiri (gambar dibentangkan adalah contoh). Ini beranda bermaksud susunan lantai di bawah cerun sedikit. Ini penting untuk memastikan aliran keluar air mungkin selepas cuaca buruk.

Dalam kes ini, lantai harus berada pada tahap sekitar 20 sentimeter dari tanah. Untuk ini, anda boleh menggunakan bata, logam dan sebagainya.

Jika kita bercakap tentang bentuk itu sendiri, maka ia boleh menjadi sama sekali.

Setiap penghuni negara kita, yang mempunyai keinginan yang besar untuk membuat beranda impiannya, disarankan untuk melihat pendapat kami panduan yang baik yang dapat menunjukkan kerja dari dalam, bagaimana sebenarnya mereka dilaksanakan:

Pada masa yang sama, warganegara yang masih mahu membina teres bukannya beranda, adalah disyorkan untuk menonton video menghiburkan mengenai topik ini:

Teres dan beranda - apakah perbezaannya?

Ramai yang tidak tahu apa yang membezakan teras dari beranda, gambar dan hujah-hujah mereka sendiri akan membantu dalam perincian ini untuk difahami.

Beranda dan teres itu sendiri boleh dilampirkan ke bangunan kediaman utama. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perbezaan.

Khususnya, kita bercakap mengenai perbezaan seperti:

 • Reka bentuk beranda boleh mempunyai kaca, sementara teres kelihatan seperti kawasan terbuka biasa;
 • tanpa gagal beranda harus termasuk bumbung dalam pembinaannya, teras dicipta semula dengan unsur ini;
 • beranda itu mesti melekat pada struktur kediaman utama, teres dalam kebanyakan kes dibina secara berasingan dan, sebagai peraturan, di atas bukit kecil;
 • beranda, terutamanya jenis tertutup, semestinya mempunyai penebat haba, teres pada gilirannya tidak termasuk komponen-komponen ini.

Video "sebagaimana mestinya" atau masih "kerana tidak perlu"?

Video yang sangat kontroversial, yang memberi contoh mewujudkan teras, dilampirkan ke rumah, menggabungkan banyak gaya, tekstur, permukaan. Berjaya adalah pilihan atau tidak? Para penonton menyatakan sangat bertentangan, dari semangat tanpa syarat, dengan seram yang ikhlas. Yang lebih menarik adalah untuk membuat pendapat anda sendiri.

Selamat siang. melihat foto anda. Saya perlukan beranda ke rumah dengan apa cara saya tidak boleh memilih apa yang lebih baik untuk dilakukan. Saya ingin tahu koordinat anda. Terima kasih.

Buah-buahan dan teres yang mengilhamkan ke rumah (foto 2016)

Beranda terbuka dan teres ke rumah sering dicipta di kawasan dengan topografi kompleks (contohnya, di medan miring) atau hanya menyediakan ruang tambahan untuk rekreasi luar. Di sini kami telah mengumpulkan 30 teras foto segar, yang boleh anda gunakan untuk inspirasi semasa mengatur laman web anda.

Trend terbaru dalam reka bentuk rumah persendirian dan rumah tempat tinggal menunjukkan bahawa hari ini di kawasan fesyen santai yang menggabungkan dengan indah dengan alam sekitar dan digunakan sebagai ruang tamu musim panas. Projek teres moden yang paling berjaya menggabungkan keselesaan bilik dapur yang digabungkan dengan daya tarikan taman yang baik. Bagaimana mereka berjaya melakukannya? Ketahui lebih lanjut!

Idea terbaik untuk reka bentuk teres musim panas pada 2016

Kerusi yang terpencil untuk duduk, pencahayaan dramatik, pagar hiasan, kanopi dan perapian - maka anda akan melihat idea paling popular untuk reka bentuk teres pada 2016. Kami menasihatkan anda untuk membiasakan diri dengan mereka untuk lebih menghargai gambar beranda dan teres berikut. Inilah senarai kami:

 1. Pencahayaan yang indah. Lampu lintang yang ditangguhkan, lampu lantai LED dan lampu lantai yang elegan, bersama-sama dengan perabot besar membuat mana-mana tapak kelihatan lebih intim, misteri dan menarik.

2. perabot yang digantung. Swing, tempat tidur gantung dan sofa loket - salah satu trend utama dalam reka bentuk teres dan beranda, kerana perabot ini sangat selesa dan boleh dibuat sendiri.

3. Pemisahan dan langsir. Partisi hiasan dibuat di taman bukan hanya rasa keselesaan dan privasi, tetapi juga permainan cahaya dan bayang-bayang yang aneh, sementara tirai yang mengalir mengangkat kenyamanan dan gaya teras ke tingkat yang baru.

4. Dapur dan perapian. Sesiapa yang suka berehat di udara segar, pastinya suka di sana dan makan. Pada tahun 2016, perapian yang dipasang di tengah atau sudut teras sangat popular dan bukan hanya untuk memasak, tetapi juga untuk perbualan malam yang panjang di sekitar api.

5. Tumbuhan yang subur. Tenggelam dalam kehijauan sudut lembut untuk rekreasi hari ini sangat popular sehingga mereka dapat dijumpai bukan hanya di teres rumah-rumah swasta, tetapi juga di dekat pangsapuri.

Pasu yang indah dengan mawar dan bunga lain memeriahkan dan melembutkan lantai kayu teras, manakala tub dengan tumbuhan yang tinggi atau kerinting menekankan dan melindungi perimeter dari mata yang bersinar. Selain itu, di atas teres hari ini anda sering dapat melihat kanopi terbuka, yang dihiasi dengan bunga-bunga gantung, dll.

 1. Hiasan Vintage. Plat dinding hiasan, pasu antik, lampu dan sangkar burung dalam gaya antik mewujudkan suasana yang ideal untuk bercuti di udara terbuka.
 2. Warna yang terang. Warna merah jingga, merah, ungu dan lain-lain, yang berbeza dengan kehijauan taman anda, mewujudkan suasana yang menyeronokkan dan menyeronokkan di dalamnya. Memohon mereka dikenakan pada perabot taman, permaidani atau langsir, menghiasi teres.
 3. Kolam, kolam dan kolam lain. Bukan untuk apa-apa yang mereka katakan bahawa seseorang bercuti di alam memerlukan hanya dua perkara untuk kesenangan - kebakaran dan air. Teres dan teres moden yang paling bergaya berhampiran rumah termasuk kolam buatan, kolam mini atau Jacuzzi terbina dalam, seperti dalam gambar seterusnya.

Teras dan beranda melekat pada rumah (+24 photo 2016)

Kami berharap bahawa 25 gambar teres dan beranda yang akan dilampirkan ke rumah akan membantu anda membuat laman web tempat kegemaran anda untuk rehat keluarga!

Juga baca: Taman permainan dan rumah kecil untuk taman - idea terbaik dengan foto

Juga baca: 45 idea hebat untuk taman di sebuah rumah persendirian

Teres cantik di sebuah rumah persendirian. Foto

Teras, gambar yang diterbitkan dalam artikel ini, akan menjadi hiasan indah dari mana-mana bangunan, sama ada rumah persendirian, pondok, dacha, rumah mandian dan juga sebuah apartmen. Biarkan saya mengingatkan anda bahawa teres adalah tempat untuk berehat di rumah. Ia boleh diatur dari pintu masuk tengah ke rumah dan dari pintu masuk belakang. Pilihan kedua lebih disukai, kerana ia membolehkan anda bersara dan dilindungi dari kekecohan di sekitarnya. Dan pandangan, misalnya, di taman lebih indah daripada di jalan raya.

Sekiranya anda masih memikirkan bangunan yang hendak dipilih, saya mencadangkan untuk melihat foto teres dan dengan cepat memutuskan pilihan.

Teres mengelilingi perimeter rumah

Kotej dengan foto teres

Foto teres bata

Teres tertutup ke foto rumah

Teras musim panas ke foto rumah

Teres yang selesa - tempat untuk percutian yang indah

Teras kayu berlapis

Teras ke rumah di tingkat dua

Teras musim panas yang selesa di sebuah rumah negara

Teres di foto kotej

Teres cantik di halaman belakang oleh kolam

Teres di foto kotej

Rumah dengan foto teres

Rumah di dalam hutan dengan teres

Teres di belakang rumah

BBQ di teres

Teras kecil dengan papan

Rumah kayu dengan foto teres

Teres dengan foto barbeku

Foto teres musim panas

Teres dengan kolam renang

Teres di foto kotej

Gambar mandi dengan teres

Foto teres musim panas kayu

Foto teras berlapis

Rumah kayu dengan foto teres

Teres di foto rumah peribadi

Foto teres berpilin

Gambar teras musim panas

Foto teres kayu

Foto teres terbuka

Foto teres berpilin

Foto teres yang indah

Teres di foto rumah peribadi

Foto teres yang indah

Foto teres terbuka

Kotej dengan foto teres

Foto teras teres

Foto teras teres kayu

Teres terbuka mudah

Saya harap dari foto di atas anda boleh memilih pilihan yang sesuai untuk teres.

Penyelesaian yang paling mudah dan murah untuk asas rumah hijau akan menjadi logam.

Penduduk rumah persendirian menetapkan haiwan kesayangan bukan sahaja untuk kesenangan mereka sendiri.

Sejak garaj digunakan untuk menyimpan kereta, dan sering juga stok bahan habis.

Sebelum ini, kereta berdiri di musim sejuk pada musim sejuk, tetapi kini banyak pemilik kereta menyedari itu.

Dalam kediaman musim panas, lumbung itu tidak berlebihan. Jika anda mempunyai taman, taman atau bahkan.

Salah satu komponen utama mana-mana tanah berhampiran rumah negara adalah.

Tinggalkan komen anda Balas balasan

Jika anda membuat almari dengan tangan anda sendiri, maka ia boleh dianggap paling fungsional.

Bytovka dengan tangan mereka sendiri dibina di laman web ini walaupun sebelum pembinaan rumah. Fungsi utamanya.

Dengan perkembangan teknologi bangunan moden, banyak pilihan untuk siling telah muncul.

Apabila seorang gadis mencapai usia remaja, ibu bapa berfikir tentang mengubah kawasan pedalaman.

Anda memutuskan untuk membina sebuah rumah dengan tangan anda sendiri dan untuk ini anda memilih blok buih atau blok gas. Hebat! Lagipun.

Baru-baru ini idea tentang elektrik percuma kelihatan hebat. Walau bagaimanapun, teknologi.

Mendapatkan kertas dinding cecair, yang sebenarnya adalah sejenis plaster hiasan.

Kerusi lipat - sesuai untuk pencinta memancing, rekreasi luar. Ia tidak boleh digantikan.

Baru-baru ini, kertas dinding di pintu dianggap sebagai teknik ketinggalan zaman untuk menghias bilik.

Sering kali, untuk keperluan rumah kami, kami mendapat gam telus, yang dipanggil "Cyanopan".

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 1 = 3