Rumah pada roda gambar dan harga

Contents

Berapa harga rumah pada roda?

Di Amerika Syarikat dan Eropah, percutian di rumah di roda telah menjadi tradisi. Tidak menghairankan, kerana ini mempunyai banyak kelebihan:

 • Perjalanan di perkhemahan, perkhemahan atau ceruk adalah ideal untuk belia, keluarga dengan anak-anak dan pesara aktif.
 • Dengan pengalaman memandu yang baik, ia tidak mahal untuk perjalanan di seluruh negara, berhampiran dan jauh di luar negara.
 • Pembongkaran dan penyimpanan bagasi berhenti menjadi masalah.

Berapa harga rumah pada roda (jenis alcove)?

Rumah-rumah bergerak seperti alcove, yang prototaipnya adalah trak siri, mempunyai unjuran yang tersendiri ke atas kabin pemandu, di mana katil double diletakkan. Oleh kerana struktur ini, ketinggian minimum alcove adalah 3 meter. Kapasiti kereta ini adalah sehingga 7 orang. Rata-rata, kos alcove dari 2 200 000 Rubles. Model untuk digunakan selama 5 tahun boleh dibeli untuk 1 275 000 Rubles.

Rumah-rumah penuh pada roda, atau seperti yang dipanggil - kemping, ini adalah gabungan ruang tamu dengan kereta. Oleh itu, pada casis kereta pengeluaran, modul yang lebih besar dipasang daripada kawasan biasa, di mana segala-galanya diperlukan untuk sokongan hidup dan keselesaan. Panjang modul berbeza dari 3 hingga 6 meter, manakala lebarnya sedikit lebih dari 2 meter. Sudah tentu, rumah yang lebih luas telah dicipta, sebagai contoh, rumah dua tingkat, menyerupai bas kediaman yang besar. Keadaan di dalamnya adalah yang paling selesa, tetapi harga untuk keseronokan sedemikian mengagumkan, jadi di Rusia mereka tidak memerlukan.

Dalam sebarang kes, motorhomes hanya digunakan untuk perjalanan, kerana jika anda sentiasa hidup di dalamnya, anda memerlukan kenderaan yang berasingan untuk perjalanan. Untuk semuanya, mampu di rumah, roda terlalu kecil untuk penginapan yang selesa.

Adalah sukar untuk mengatakan secara tegas berapa banyak rumah pada roda, kerana terdapat banyak variasi dalam dimensi dan konfigurasi dalaman. Terdapat banyak cadangan dari 2.5 hingga 7 juta Rubel.

Falsafah moden - caravanning

Sekiranya autotourisme di luar negara telah lama berkembang, pergerakan ini di Rusia hanya mendapat momentum.

Rumah di roda berbeza dalam susunatur dalaman, iaitu lokasi dan bilangan tempat tidur, peti sejuk, tandas dan pancuran dan butiran lain. Dalam semua aspek lain, pengangkutan kediaman tersebut mempunyai ciri-ciri yang sama: terdapat pemanasan, dan bahan dinding adalah poliester. Dalam model mahal, lantai dua boleh dipasang untuk menyediakan penebat haba dan bunyi. Dan jika dinding terisolasi, maka di dalam ruangan seperti ini anda boleh hidup dalam musim sejuk. Kita mesti faham bahawa kerana kawasan yang sederhana dan perumahan sempit, tata letak struktur kelihatan aneh.

Rumah moden di atas roda adalah tempat tinggal yang benar-benar selesa, di mana terdapat katil, dapur, bilik mandi dan satu set lengkap peralatan kejuruteraan yang menyediakan operasi autonomi atau sambungan kepada komunikasi luaran.

Ia menarik! Berat rumah terbesar di roda adalah tiga puluh tan, dan harganya dua juta dolar. Adalah diketahui bahawa pemilik rumah itu adalah Ashton Kutcher.

Alternatif kepada rumah penuh pada roda

Mereka yang memiliki minivan, SUV atau minivan cukup untuk membeli treler kediaman. Ia diatur dengan cara yang sama dengan bas-kemping, tetapi harga lebih murah. Penyelesaian ini membolehkan anda menjimatkan transit (tidak perlu membayar duti kastam), kerana treler tidak dianggap kereta.

Kebanyakan treler direka untuk 2 orang, yang mana terdapat tempat penuh untuk berehat dan tidur. Kapasiti maksimum treler tidak melebihi 5 orang, jadi keluarga dapat menikmati perjalanan bersama.

Treler dua gandar bertanda "K" (Kinder) boleh menampung sehingga 6-7 orang kerana katil ranjang yang direka untuk kanak-kanak. Ia akan menampung dan orang dewasa, yang beratnya tidak melebihi 70 kg.

Jika treler dibeli untuk rekreasi dengan rakan-rakan, lebih rasional untuk melihat model, di mana bilik mandi terletak di bahagian tengah. Oleh itu, para tetamu mahupun pemilik yang bermalam di karavan tidak akan mengganggu tidur, pergi ke tandas.

Trailer dua-gandar-dacha adalah pilihan terbaik untuk orang yang merancang untuk menggunakan perkhemahan secara kekal. Ia cukup besar, ia biasanya mempunyai susun atur yang menarik. Tetapi jika ia tidak sesuai - tidak ada yang menghalang idea untuk merancang semula diri anda.

Apabila pelancong mengandaikan bahawa rumah pelancong bergerak masa yang sama akan berada di jalan dengan karavan dan tinggal di tempat letak kereta, lebih baik untuk memberi perhatian kepada trak takikia-dacha dengan panjang maksimum. Untuk memudahkan perjalanan di sekitar bandar dan desa, pelancong yang tidak mahu berhenti lama, disyorkan trak uniaxial pendek-dacha.

Kos rumah di atas roda (jenis treler)

Kos treler adalah lebih rendah daripada rumah motor, dalam erti kata penuh. Harga untuk produk yang disokong bermula dari 200 000 Rubles, tetapi tidak bergantung pada keadaan baiknya. Harga purata bagi treler kediaman baru bersaiz sederhana - 1 200 000 rubel.

Treler gandar tunggal

Perbandingan treler dan motosikal besar: kepada siapa?

Pembeli yang berpotensi perlu memahami bahawa perbezaan antara treler dan rumah jauh lebih mendalam daripada persoalan sama ada struktur dilampirkan pada mesin berasingan atau tidak.

Treler ini boleh dibiarkan dengan selamat di tempat letak kereta yang disambungkan kepada komunikasi sementara pemiliknya menunggang kenderaan mereka di pinggir bandar. Orang tidak boleh berpisah dari tempat yang boleh dihuni apabila perlu pergi ke suatu tempat. Oleh itu, perkhemahan direka untuk bercuti panjang, yang tidak boleh dikatakan tentang rumah besar pada roda.

Kereta motor direka untuk berhenti lebih pendek dan tidak memberikan peluang untuk menilai kawasan di kereta persendirian.

Walaupun ia mungkin kelihatan bahawa treler mempunyai lebih banyak kelebihan, ia tidak. Setiap dua kategori rumah pada roda mempunyai plus dan minus.

Peminat yang bergerak jarak kira-kira 20,000 km dalam beberapa minggu harus memilih rumah, kerana memandu begitu banyak dengan treler itu hampir mustahil. Dan dengan itu anda tidak pergi ke mana-mana, terutamanya di sepanjang jalan, menjalankan serpentin. Kepada segalanya, di dalam sebuah motosikal pelancong menjadi letih kurang daripada sebuah kereta dengan treler, yang secara definisi tidak mampu memandu cepat. Walau bagaimanapun, di lebuh raya Eropah, had laju untuk berkhemah ditetapkan pada 90 km / j dan ia tidak boleh dipindahkan ke kebanyakan tempat letak kereta bawah tanah.

Semasa perjalanan, dilarang untuk tinggal di treler, penumpang mesti berubah menjadi kereta penumpang. Pelayar membolehkan anda tinggal di dalam semasa lintasan.

Apabila anda bercadang untuk mengangkut dari satu tempat ke tempat lain, rumah motor adalah pilihan terbaik, kerana anda tidak perlu melakukannya setiap kali.

Treler ini baik untuk mengangkut kenderaan yang agak kecil dengan kapasiti 1.6 liter. Dan penggunaan bahan api kurang daripada model yang dipandu sendiri.

Perkhemahan disesuaikan untuk penginapan yang panjang, dan kereta, sebagai kereta biasa, memerlukan garaj atau sekurang-kurangnya sebuah kandang. Treler, berdiri di tempat terbuka pada musim sejuk, hampir tiada apa yang akan berlaku.

Sedang sisi perundangan isu ini

Tidak kira apa yang menjadi subjek pembelian - sebuah rumah pada roda atau treler. Itu yang pertama, bahawa dalam kes kedua adalah perlu untuk membayar cukai untuk kegunaan rumah motor atau treler kediaman. Jumlah yang perlu dibayar adalah berkadar dengan saiz kenderaan. Cukai akan lebih tinggi sekiranya berat struktur melebihi 3.5 tan.

Untuk menguruskan rumah-van, anda perlu mempunyai lesen memandu kategori "B" terbuka. Lagipun, sebenarnya ia adalah sebuah trak kecil atau minivan, dengan saloon yang mengingatkan pangsapuri yang selesa. Kategori yang sesuai adalah apabila berat kenderaan melebihi 3.5 tan.

Pemilik treler mesti lulus peperiksaan kategori "C", kerana berat trelernya melebihi 750 kg. Adalah penting untuk memilih treler yang sesuai dengan kereta, jika tidak, anda boleh memuatkan traktor.

Mereka yang tidak membeli rumah di roda, tetapi serius berfikir tentang membeli, mesti menimbang kebaikan dan keburukan keputusan ini. Keinginan untuk berehat dengan cara ini tidak selalunya hilang selepas percubaan pertama. Oleh itu, disyorkan untuk menyewa sebuah rumah atau berkhemah, secara tidak sengaja membelanjakan wang untuk sesuatu yang tidak merayu sama sekali.

Rumah pada roda gambar dan harga

© Internet pasar kutu Farpost 1&979mdash;2018

dari aplikasi "Iklan FarPost"

Katalog rumah pada roda dan treler kediaman dalam stok

Di bawah ini anda akan menemui rumah-rumah dengan roda, yang anda boleh beli sekarang di Moscow dan St. Petersburg, serta dengan penghantaran di seluruh Rusia ke Avtolord Company. Semua model yang dibentangkan mempunyai spesifikasi penuh, termasuk gambar dan harga.

Treler kediaman Hobi Cemerlang 495 UFe

 • Harga: 500 000 Rubles
 • Chassis: ALKO
 • Tempat tidur: 4
 • Pemanasan: ada
 • Pengilang: Jerman
 • Baris ini: 2000
 • Ketahui lebih lanjut

Treler kediaman Sterckeman Starlett 420 CP

 • Harga: 755 000 rubles
 • Chassis: ALKO
 • Tempat tidur: 4
 • Pemanasan: ada
 • Pengilang: Perancis
 • Baris ini: 2012
 • Ketahui lebih lanjut

Kediaman minivan Peugeot Boxer dengan batang untuk ATV

 • Harga: 2 395 000 rubel
 • Chassis: Peugeot Boxer
 • Enjin: 2.2 liter (131 hp)
 • Tempat tidur: 2
 • Penghantaran: manual
 • Baris ini: 2012
 • Ketahui lebih lanjut

All-Wheel Drive Motor Mercedes

 • Harga: 5 395 000 rubel
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 3.0 liter (190 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2016
 • Ketahui lebih lanjut

Kediaman minivan Possl Roadcruiser

 • Harga: 5 550 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (177 hp)
 • Tempat tidur: 3
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

Semi-bersepadu dengan Eura Mobil Profila RS 720QB

 • Harga: 5 650 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (130 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2015
 • Ketahui lebih lanjut

Pemandu kereta roda semua kereta Karmann Mobil Ford Transit 4x4

 • Harga: 5 855 000 rubel
 • Chassis: Ford Transit 4x4
 • Enjin: 2.2 liter (170 hp)
 • Tempat tidur: 3
 • Penghantaran: manual
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

Bersepadu dengan cahaya matahari I68

 • Harga: 6 750 000 Rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (148 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

Rumah motor Alkovny Eura Mobil Activa Style

 • Harga: 6 565 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 3.0 liter (177 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2012
 • Ketahui lebih lanjut

Rumah motor bersepadu Hymer BSL 778

 • Harga: 8 805 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 3.0 liter (177 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2016
 • Ketahui lebih lanjut

CS 4-wheel drive 4x4 Grafit

 • Harga: 11 140 000 rubel
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 3.0 liter (190 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

Motoris bersepadu Sarthago Chic High-Line I 62 QB

 • Harga: 10 955 000 rubel
 • Chassis: Iveco Daily
 • Enjin: 3.0 liter (170 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2012
 • Ketahui lebih lanjut

CS 4-wheel drive 4x4 White

 • Harga: 12 100 000 Rubles
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 3.0 liter (190 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

CS four-wheel Rondo L 4x4

 • Harga: 12 000 000 Rubles
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 3.0 liter (190 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

Motoris bersepadu Sarthago Chic HighLiner I 59 LE

 • Harga: 15 250 000 rubel
 • Chassis: Iveco Daily
 • Enjin: 3.0 liter (170 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2015
 • Ketahui lebih lanjut

Motorhome bersepadu untuk motocross Oxygen 8500i

 • Harga: 9 205 000 Rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (150 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: manual
 • Baris ini: 2015
 • Ketahui lebih lanjut

Bersepadu dengan Carthago Chic E-Line I 51QB

 • Harga: 16 000 000 rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (180 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2017
 • Ketahui lebih lanjut

Rumah motor Alkovny Eura Mobil Profila 685VB

 • Harga: 3 950 000 rubel
 • Chassis: Ford Transit
 • Enjin: 2.2 liter (140 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: manual
 • Baris ini: 2014
 • Ketahui lebih lanjut

Alkovny motorhome Eura Mobil Terrestra A 690 HB

 • Harga: 3 955 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 3.0 liter (160 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: manual
 • Baris ini: 2012
 • Ketahui lebih lanjut

Kereta Alcove kereta Sunlight A70

 • Harga: 5 705 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (148 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2015
 • Ketahui lebih lanjut

Revolusi CS Globecar mini kediaman

 • Harga: 5 455 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (148 hp)
 • Tempat tidur: 5
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2015
 • Ketahui lebih lanjut

Treler kediaman Adria Astella 512 UP

 • Harga: 1 455 000 rubel
 • Chassis: ALKO
 • Tempat tidur: 4
 • Pemanasan: ada
 • Pengilang: Slovenia
 • Baris ini: 2012
 • Ketahui lebih lanjut

Bersepadu dengan Talian Integra Eura Mobil 690HB

 • Harga: 7 075 000 Rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (148 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2014
 • Ketahui lebih lanjut

CS 4 Automatik 4x4

 • Harga: 5 500 000 Rubles
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 2.2 liter (163 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2011
 • Ketahui lebih lanjut

Pemandu semua roda CS Luxor 4x4 Black

 • Harga: 14 070 000 rubel
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 2.2 liter (163 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2017
 • Ketahui lebih lanjut

Motorhome separa bersepadu Dethleffs Esprit Comfort T 7150 DBM

 • Harga: 7 500 000 Rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 3.0 liter (180 hp)
 • Tempat tidur: 3
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2014
 • Ketahui lebih lanjut

Semi-bersepadu oleh Sunlight T60

 • Harga: 4 875 000 rubel
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (148 hp)
 • Tempat tidur: 3
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2017
 • Ketahui lebih lanjut

Semi-bersepadu oleh Sunlight T67

 • Harga: 6 750 000 Rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (130 hp)
 • Tempat tidur: 6th
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2017
 • Ketahui lebih lanjut

Semi-bersepadu oleh Sunlight T68

 • Harga: 6 150 000 Rubles
 • Chassis: Fiat ducato
 • Enjin: 2.3 liter (148 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2018
 • Ketahui lebih lanjut

Pemandu pacuan empat roda CS Rondo 4x4

 • Harga: 8 165 000 rubel
 • Chassis: MB Sprinter 4х4
 • Enjin: 2.2 liter (163 hp)
 • Tempat tidur: 4
 • Penghantaran: automat
 • Baris ini: 2017
 • Ketahui lebih lanjut

Rumah motor, rumah di atas roda, kemping, pondok pada roda, treler kediaman - untuk dijual, masuk ke suruhanjaya

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

53 + = 61