Rumah dalam gaya berteknologi tinggi

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi - 25 gambar fasad dari masa depan

Rumah »Rumah persendirian» Façade »Rumah dalam gaya berteknologi tinggi - 25 gambar fasad dari masa depan

Gaya berteknologi tinggi berasal pada akhir abad yang lalu dan, dengan perkembangan teknologi untuk pembinaan rumah bingkai dari panel sifir, mula menikmati populariti yang istimewa di zaman kita. Mengenai gaya berteknologi tinggi di kawasan pedalaman anda boleh membaca dalam artikel kami Idea dan reka bentuk foto bilik terbaik dalam gaya berteknologi tinggi. Seterusnya kami akan mempertimbangkan apa yang membezakan rumah-rumah dengan gaya hi-tech di luar, apa yang mereka ada, dan akan diilhamkan oleh 25 gambar fasad dari masa depan!

Ciri-ciri fasad rumah dalam gaya berteknologi tinggi

Hi tech bermaksud "teknologi tinggi" dan merupakan pilihan yang ideal untuk orang moden yang penting untuk keselesaan, fungsi dan kesederhanaan bersama dengan reka bentuk asal.

Untuk pembinaan rumah-rumah dalam gaya teknologi tinggi menggunakan teknologi canggih dan bahan-bahan. Konkrit dan burung bangkai-panel, panel solar, "rumah pintar", dan lain-lain Pada masa yang sama, reka bentuk topeng boleh mengejutkan geometri kompleks mereka, nisbah aspek non-standard, tingkap-tingkap besar, estetik perindustrian (paip kosong, dinding bahan yang berlainan, logam).

Antara ciri-ciri lain yang terdapat dalam rumah satu tingkat dan dua tingkat swasta dalam gaya berteknologi tinggi:

 • Bilik-bilik yang luas dengan jumlah minimum sekatan;
 • Gabungan bahan dengan tekstur dan warna yang berbeza (kayu dan logam, kayu dan konkrit, kaca dan plastik);
 • Baris yang berekspresi, bumbung yang mengagumkan dan balkoni, kubisme;
 • Hiasan minimalis mudah fasad - memihak, panel, panel, kai kayu, pagar dengan rel;
 • Kehadiran beberapa facades kaca;
 • Teras diagihkan teres di sebelah rumah, katil bunga dan rumput dengan bentuk geometri luar biasa;
 • Bumbung rata, terletak kedua-dua di bawah langsung dan pada sudut akut ke dinding. Bumbung rata lurus sering dilengkapkan di bawah kawasan rekreasi dengan kolam renang atau perapian.

Bagaimana semua ini kelihatan dalam realiti? Lihatlah eksterior rumah dalam gaya berteknologi tinggi pada gambar berikut!

Juga baca: Carport dalam reka bentuk fasad rumah persendirian

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi dari panel sifon (foto)

Rumah bingkai dari panel cip disayangi kerana kos mereka yang agak rendah, kesederhanaan dan kelajuan pemasangan, serta sifat penebat haba yang baik. Reka bentuk setiap rumah dicipta secara individu, yang mana ia boleh mempunyai bentuk, saiz dan perkadaran yang bergantung kepada tapak dan keperluan pelanggan. Ciri ini, digabungkan dengan keramahan eko dan keupayaan untuk memangkas topeng dengan apa-apa bahan pilihan anda, membolehkan anda untuk mengumpul rumah peribadi yang sangat bergaya dalam gaya berteknologi tinggi dari panel sipi. Pastikan anda melihat foto-foto berikut!

Rumah moden diperbuat daripada kayu dalam gaya berteknologi tinggi

Rumah kayu juga boleh mempunyai reka bentuk hadapan berteknologi tinggi. Lebih-lebih lagi, bar akan membantu melembutkan penampilan rumah yang sejuk dan ketat, dan juga membolehkan ia harmoni sesuai dengan alam sekitar. Pada akhir artikel ini - 6 lagi gambar rumah yang indah!

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi (61 gambar): teknologi canggih, seni bina dan sains

Hi-tech adalah salah satu gaya canggih

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi adalah satu cabaran kepada asas konservatif dan teknik dan penyelesaian seni bina tradisional. Teknologi berteknologi tinggi adalah idealisasi teknologi canggih, pragmatisme dan fungsi, demonstrasi pencapaian manusia, kadang-kadang - dalam manifestasi yang paling eksperimen dan evokatif. Gaya ini sesuai untuk orang-orang yang digunakan untuk menjaga masa, orang yang ditentukan, penuh semangat dan percaya diri.

Rumah yang hebat dalam gaya berteknologi tinggi

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi dengan kolam loket

Rumah-kotej dalam gaya berteknologi tinggi: ciri-ciri projek

Projek rumah dalam gaya hi-tech dicirikan oleh laconicism imej, fungsi maksimum, perkadaran yang ideal, gabungan harmoni ruang dan cahaya. Pada mereka bentuk, pendirian, pemasangan sistem kejuruteraan teknologi inovatif yang paling maju digunakan, oleh itu projek-projek sedemikian sangat mahal untuk direalisasi, tetapi pada masa akan datang mereka agak ekonomik dalam operasi. Perhatikan ciri khas untuk bahagian luar rumah dalam gaya berteknologi tinggi:

 • dimensi besar yang membayangkan kebebasan luaran dan ruang dalaman. Pada masa yang sama, projek itu harus menyediakan sekurang-kurangnya partisi dalaman

Rumah negara yang spektakuler dalam gaya berteknologi tinggi

Rumah mewah dalam bentuk yang luar biasa dalam gaya berteknologi tinggi

 • hi-tech berbeza dengan gaya yang menggunakan bahan semula jadi, seni bina berteknologi tinggi - logam, konkrit, kaca dan plastik
 • reka bentuk yang mudah, kepelbagaian garis lurus dan bentuk mudah, penggunaan unsur-unsur Cubism dan Constructivism
 • penggunaan minimal hiasan, dinding - bahkan dengan sempurna, tiada kekasaran atau benjolan, tiada butiran seni bina yang kecil

Reka bentuk hi-tech hari ini di puncak populariti

Rumah di tebing dalam gaya berteknologi tinggi

 • skema warna luar - ketat dan sejuk: hitam, putih, perak, pelbagai logam

Warna logam di luar rumah negara berteknologi tinggi yang cantik

 • Kaca maksimum - tingkap besar, sangat kerap - fasad kaca sepenuhnya, yang memastikan penggunaan maksimum siang hari. Di samping itu, fasad yang berkilat membolehkan anda meningkatkan saiz rumah secara visual, kerana dalam kes ini, medan bersebelahan (wilayah rumah) seolah-olah menjadi kesinambungan rumah itu sendiri

Salah satu ciri rumah berteknologi tinggi ialah kaca bangunan

Rumah negara dalam gaya berteknologi tinggi dengan dinding kaca

Nasihat! Untuk mengurangkan beban haba dari cahaya matahari pada musim panas dan menjimatkan operasi penghawa dingin, kaca itu harus mempunyai salutan khas yang mencerminkan ultraviolet. Satu lagi pilihan ialah memasang pergola di atas teres, ia akan menyekat cahaya matahari, tetapi pada masa yang sama, terima kasih kepada garis-garis laconic yang lurus, akan sepenuhnya sesuai dengan kanon gaya.

Rumah berteknologi tinggi dengan tinting tingkap

Di tingkap rumah dalam gaya hi-tech sering terdapat roller roller logam

Gaya berteknologi tinggi dipilih oleh orang praktikal, rasional, tidak terlalu sentimental

 • Di sebelah rumah, mereka membina teras yang luas, yang menjadi lanjutan ruang tamu yang logik. Dalam kombinasi dengan sistem pintu gelongsor, ini akan membolehkan musim panas untuk meningkatkan ruang kediaman dengan ketara,

Teres rumah yang selesa dalam gaya berteknologi tinggi

Rumah berteknologi tinggi dengan dinding cermin kelihatan hebat

 • bumbung - dalam majoriti besar - rata, dengan mengambil kira penekanan pada fungsi maksimum - bumbung yang digunakan, yang memungkinkan untuk menjadikan bumbung menjadi kawasan rekreasi yang besar, tempat untuk pesta, berjemur atau kawasan sukan luar. Pilihan lain ialah bumbung separa atau sepenuhnya kaca, membolehkan maksimum siang hari. Kelebihan penyelesaian ini bukan hanya penjimatan tenaga, cahaya semulajadi meningkatkan kecekapan dan merangsang aktiviti
 • eksperimen dengan pencahayaan - keseluruhan permukaan telah diserlahkan, bersama-sama dengan permukaan cermin anda boleh mencapai kerlipan spektakuler

Rumah bergaya dalam gaya berteknologi tinggi dengan pencahayaan seluruh fasad

Rumah dengan fasad yang diterangi pada malam hari kelihatan sangat mengagumkan

 • semua komunikasi kejuruteraan tidak tersembunyi, mereka juga menjadi sejenis hiasan luar - sistem pengudaraan, tangga, dll. mengambil, warna dan menghias, dengan itu mereka memperoleh nilai estetik
 • fasad - monofonik, untuk menyelesaikan penggunaan bahan yang mempunyai tekstur halus, struktur homogen dan cermin bersinar. Itulah sebabnya dekorasi didominasi oleh logam, kaca, konkrit dan plastik, kadang-kadang sebagai hiasan boleh digunakan jubin fasad.

Rumah luas yang indah dengan gaya berteknologi tinggi

Fasad gaya berteknologi tinggi membayangkan kehadiran di luar rumah sebanyak mungkin kaca

Bahagian luar warna hitam kelihatan sangat cantik dan luar biasa

Nasihat! Jika reka bentuk fasad tidak dapat diterima penggunaan perhiasan tumbuhan dan perhiasan "bunga", berteknologi tinggi sangat baik kepada rumput di sekeliling rumah. Tetapi semata-mata untuk rumput dari rumput dengan laluan geometri yang ketat dan tiada warna taman.

Rumah berteknologi tinggi dengan rumput kecil yang rapi kelihatan hebat

Walau bagaimanapun, baru-baru ini, dalam penamat elemen façade kayu mula hadir, terutamanya berkesan kelihatan versi ditampal gabungan muka bangunan atau kayu venir. Kayu trim (ia boleh menjadi blok-rumah, panel dinding atau tepi bawah pokok), dalam satu tangan, membolehkan anda untuk melembutkan kedegilan dan detasmen tertentu dan kesejukan bahagian luar, di pihak yang lain - membolehkan anda untuk dimuatkan harmoni ke dalam rumah hi-tech dengan landskap sekitar semula jadi (terutamanya hutan) .

Rumah dalam teknologi berteknologi tinggi dengan trim kayu

Rumah dua tingkat yang indah dalam gaya berteknologi tinggi

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi menjadi lebih popular setiap hari

Satu lagi eksperimen yang asal untuk mereka yang ingin menambah ke alam semula jadi berteknologi tinggi adalah penggunaan rasuk terpaku, yang memungkinkan untuk mendapatkan permukaan yang licin, ketat dan homogen.

Berteknologi tinggi: kepelbagaian gaya

Untuk hari ini dalam berteknologi tinggi adalah mungkin untuk membezakan beberapa arahan gaya asas:

 • berteknologi tinggi perindustrian - asas unsur-unsur estetika industri: paip, kelengkapan, crosspieces, kaca dan bahagian logam, rivet, sendi, dan lain-lain. Tugas utama mereka adalah meniru bahagian dalam kilang, kilang atau stesen janakuasa terma, sementara hampir semua elemen komunikasi ditempatkan di muka bumi

Ruang tamu dalam gaya berteknologi tinggi perindustrian

Membina rumah berteknologi tinggi memerlukan kos kewangan yang besar

Teknologi berteknologi tinggi adalah berdasarkan kepada penggunaan unsur-unsur estetika perindustrian

 • berteknologi tinggi geometri - didasarkan pada mendapatkan reka bentuk, perkadaran dan bentuk yang kompleks dari unsur-unsur klasik yang mudah

Geometri hi-tech pada peringkat sekarang telah menerima pengedaran terluas dalam seni bina teknologi tinggi

 • teknologi tinggi bionik - Senibina "organik" teknologi, tiruan bentuk dan struktur hidupan liar. Memelihara bahan-bahan tradisional, bio teknologi tinggi menurun daripada geometri yang ketat dan agak agresif memihak kepada garisan bulat dan plastik untuk dimuatkan paling tepat bangunan ke dalam ruang alam sekitar. Ciri-ciri unsur gaya ini adalah lapisan membran, fleksibel benang (tali) di mana struktur yang digantung dilampirkan. Banyak perhatian diberikan kepada perlindungan alam sekitar perumahan (baik untuk manusia dan alam sekitar), penggunaan maksimum sumber tenaga boleh diperbaharui. Dan jika kita mempunyai rumah dalam gaya bionik berteknologi tinggi - ia eksotik, di Eropah dan Amerika, terutamanya di kawasan semula jadi, anda boleh mencari bangunan moden kerap yang meniru bentuk semula jadi: titik, gelombang laut, lereng gunung, dan lain-lain

Teknologi berteknologi Bionik atau gabungan teknologi moden dengan alam semula jadi

Sebuah rumah luar biasa yang luar biasa dalam gaya berteknologi tinggi

Gabungan rumah berteknologi tinggi dan landskap musim luruh yang harmonis

Kotej moden dalam gaya berteknologi tinggi: pintar dan ekonomi

Teknologi berteknologi tinggi ini berdasarkan idea utama kemajuan - dengan bantuan teknologi untuk mencapai hasil maksimum apabila menggunakan sumber minimum. Oleh itu, rumah-rumah moden dalam gaya berteknologi tinggi - adalah pembangunan konsep "rumah pintar", penciptaan bukan sahaja bangunan penjimatan tenaga, tetapi keinginan untuk mencapai kebebasan tenaga maksimum. Secara ideal - mampu sepenuhnya menyediakan elektrik dan haba.

Rumah berteknologi tinggi dengan kolam renang

Rumah dalam gaya berteknologi tinggi - satu cabaran kepada asas-asas konservatif

Mempunyai berteknologi tinggi rumah adalah gaya yang berterusan yang diperlukan perkhidmatan pereka profesional

Penggunaan "kesan rumah hijau", yang membolehkan "pasif" untuk menukar tenaga suria ke dalam haba, membolehkan anda meninggalkan mahal dan menduduki banyak kawasan berguna pemanasan pusat. Dan penggunaan kaedah inovatif penebat haba boleh mengurangkan kehilangan haba sebanyak 40-45%. Kami dengan selamat boleh dianggap sebagai salah satu alat gaya berteknologi tinggi yang menyediakan bekalan kuasa autonomi - penjana angin atau panel solar. Rumah-rumah negara biasanya mempunyai telaga mereka sendiri, sistem penuaian air hujan menjadi semakin umum, yang dapat menampung keperluan penduduk di dalam air perindustrian.

Walaupun modul bangunan utama adalah kotak segi empat, rumah itu boleh mempunyai bentuk yang sangat pelik

Rumah modular dalam gaya berteknologi tinggi

Hi-tech dalam seni bina rumah negara - menonton video:

Ciri-ciri projek rumah dalam gaya berteknologi tinggi (63 idea reka bentuk kreatif)

Sehingga baru-baru ini, rumah dalam gaya berteknologi tinggi hanya dapat ditemui di Barat. Pada masa ini mereka popular di Rusia. Gaya ini bukan sahaja praktikal, tetapi juga sangat mudah (khususnya, rumah bingkai). Projek rumah dan kotej dalam gaya ini biasanya dilaksanakan oleh pakar pereka.

Rumah modular dalam gaya berteknologi tinggi - inovasi moden terkini.

Teknologi Hi adalah yang pertama dari semua inovasi dan teknologi.

Rumah negara di salah satu wilayah di Perancis.

Dalam artikel ini, baca:

Tidak hairanlah ramai orang membandingkan rumah moden dengan gaya berteknologi tinggi dengan rumah masa depan. Dalam pembinaan rumah tersebut hanya bahan terbaru yang digunakan: struktur konkrit, cermin, logam, kaca. Perkara utama dalam gaya berteknologi tinggi adalah kepraktisan.

Dalam hiasan dalaman, logam, plastik dan kaca berteknologi tinggi digunakan. Setiap objek menjalankan fungsinya, jadi unsur-unsur yang berlebihan dari gaya tidak menyiratkan.

Dalam gaya hi-tech, ketat, kejelasan dan kejelasan lebih disukai. Tiada corak dan sudut yang mewah. Nada ditetapkan kepada hitam, putih, marmar dan kelabu.

Pedalaman yang bergaya menarik untuk zon warna bilik.

Pangsapuri studio dalam gaya berteknologi tinggi diingati dengan reka bentuk yang cerah dan menarik.

Dalam gaya berteknologi tinggi tidak menggunakan pokok, semuanya digantikan dengan logam, walaupun jarang ada rumah dari bar.

Di pedalaman kotej sering membuat partition yang membolehkan anda dengan cepat mengubah keadaan. Di pedalaman hightech rumah akan sesuai dengan coupe pintu, di antaranya sekarang pintu yang popular dengan pencahayaan atau dengan kesan pecah kaca. Di dalam rumah ini harus ada tingkap lebar yang besar (sering di atas bumbung), kadang kala tingkap boleh menempati seluruh dinding. Selalunya di dalam rumah tersebut ada panel solar.

Reka bentuk yang ketat dan laconic tanpa keterlaluan sangat sesuai untuk orang yang aktif, perniagaan.

Bilik tidur di dalam teknologi berteknologi tinggi dengan maklumat minimum.

Salah satu ciri gaya ini adalah reka bentuk moden dan peralatan kejuruteraan, yang, sebagai peraturan, mempunyai bentuk yang luar biasa. Mereka juga perhatikan ciri berteknologi tinggi berikut:

 • garis yang jelas dan mudah;
 • keseragaman perabot dan dinding;
 • pembinaan logam;
 • sebilangan besar kaca dan cermin di pedalaman;
 • sekat gelongsor;
 • sumber cahaya di seluruh apartmen atau rumah.

Biasanya, sebuah rumah dibina dengan gaya berteknologi tinggi dengan bumbung rata warna gelap (tanpa warna warna).

Unsur gaya berteknologi tinggi yang menarik adalah pencahayaan.

Ruang tamu yang luas di bangunan tinggi di New York.

Rangka hi-tech rumah adalah cara untuk membina rumah yang hangat dan selesa dengan saiz yang betul. Rumah bingkai hi-tech mengambil sedikit masa untuk mereka bentuk dan membina.

Rumah rangka yang selesa saiz besar dan kecil adalah penyelesaian sejagat.

Lebih banyak teknologi, lebih banyak sudut, lebih banyak ruang - prinsip aliran tinggi yang wujud.

Pada tingkap di rumah itu, lebih baik menggunakan jalousie menegak atau mendatar. Tirai mesti ketat, membosankan dan dihalang. Sekiranya ia adalah rumah bingkai dengan tingkap yang besar dan luas, lebih baik tidak menutupnya.

Studio pangsapuri yang luas dengan gaya berteknologi tinggi dihiasi dengan pemeliharaan yang terbaik dari tradisi arah reka bentuk.

Di dalamnya, pencahayaan hangat menjadikan suasana bersahaja.

Selalunya, gaya berteknologi tinggi adalah rumah negara. Di bandar, kami tidak sering menggunakan reka bentuk sedemikian.

Kotej dalam gaya berteknologi tinggi tidak sepatutnya menarik perhatian, tetapi pemeriksaan yang lebih dekat harus kelihatan moden dan mahal.

Warna eksterior hiasan hampir tidak terang, paling kerap mereka adalah gabungan hitam dan putih, kuning dan hitam, kelabu dan putih, hitam dan kelabu.

Reka bentuk rumah dan bilik boleh direka dengan cara yang berbeza, tetapi tanpa meninggalkan idea umum.

Rumah modular - pilihan ideal untuk hartanah pinggir bandar.

Walau bagaimanapun, masih boleh menggunakan kayu dalam kuantiti yang kecil.

Reka bentuk menarik bingkai tingkap menjadikan rumah itu luar biasa dan unik.

Apabila menetapkan ruang tamu dalam gaya berteknologi tinggi, anda perlu mengambil kira gaya: sudut yang jelas, garis lurus dan pilihan pencahayaan yang berlainan. Walaupun gaya memerlukan ruang yang besar, ada kemungkinan untuk merealisasikan idea di ruang tamu saiz standard. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa di ruang tamu yang lebih besar, anda boleh menggunakan partisi kaca, sementara di dalam bilik kecil ini tidak mungkin. Pereka menasihatkan supaya tidak menggunakan elemen hiasan yang tidak perlu. Anda boleh meletakkan gambar atau gambar besar di dalam bilik. Bagi perabot, lebih baik memilih warna cahaya, marmar, kaca atau plastik matte. Dinding dan rak buku akan berlebihan.

Hi-tech tidak sesuai untuk pedalaman bilik tidur, tetapi kadang-kadang langkah berani ini dapat membenarkan dirinya sendiri. Dinding lebih baik dicat dalam warna cahaya. Mereka akan kelihatan gambar hitam dan putih yang baik. Di bahagian dalam bilik juga boleh memuatkan kerusi yang ketat, meja kaca bulat kecil atau persegi, cermin, jam tangan logam asli.

Dalam reka bentuk bilik mandi anda mesti mengikut prinsip gaya yang sama. Adalah layak untuk meninggalkan mandi bulat, memilih segi tiga atau segi empat sama. Paip mesti juga bentuk yang ketat dengan sudut yang jelas, anda boleh menempah secara berasingan.

Projek sebuah rumah negara tokoh kreatif yang terkenal di England.

Sebuah rumah memburu adalah contoh yang sangat baik dari fakta bahawa perpaduan seseorang dengan sifatnya boleh menjadi selesa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

8 + 2 =