Rumah yang diperbuat daripada rasuk dengan loteng

Projek rumah diperbuat daripada kayu dengan loteng

Projek rumah dari bar dengan loteng menjadi lebih dan lebih popular setiap hari, di kalangan peminat untuk berehat di luar bandar, dan di antara mereka yang bermimpi di kediaman mereka sendiri. Memilih jenis bangunan ini, anda boleh menyimpan wang anda dengan ketara tanpa kehilangan ruang hidup yang berguna. SC "Cerita Chukhloma" menawarkan banyak rumah dengan loteng untuk pembinaan turnkey di Moscow, rantau Moscow, serta di mana-mana bandar lain yang terletak di bahagian tengah Rusia.

Kawasan 108 m 2.

Kawasan ini adalah 150 m 2.

Kawasan ini adalah 120 m 2.

Kawasan ini adalah 112 m 2.

Kawasan ini adalah 110 m 2.

Kawasan ini adalah 110 m 2.

Kawasan ini adalah 120 m 2.

Kawasan ini adalah 137 m 2.

Kawasan ini adalah 153 m 2.

Kawasan ini adalah 128 m 2.

Pada kami, anda akan dapati pelbagai projek pelbagai saiz dan gaya, yang mampu memenuhi kehendak walaupun pelanggan yang paling menuntut. Dan sekiranya anda tidak berjaya memilih, maka kami akan membangunkan yang baru atau membuat sebarang perubahan kepada yang dicadangkan mengikut kehendak anda. Ruang dalaman bangunan tersebut, sebagai peraturan, diduduki di tingkat pertama oleh premis seperti dapur, ruang tamu atau ruang makan, bilik mandi dengan bilik mandi dan kemudahan tambahan lain. Dan di loteng rumah satu tingkat ada bilik tidur.

Kelebihan rumah dengan loteng

Ramai tahu bahawa rumah kayu dengan loteng mempunyai banyak kelebihan yang berbeza:

 • Bar sempurna memelihara haba, dan bangunan yang dibuat dengan cepat dan mudah dipanaskan.
 • Ruang dalaman dipenuhi dengan mikroklimat yang menguntungkan dengan kelembapan optimum, terima kasih kepada harta kayu yang unik - "bernafas".
 • Struktur sedemikian tidak memerlukan penambahan tambahan, yang akan menyelamatkan anggaran keluarga.
 • Oleh kerana kekuatan kayu yang tinggi, bangunan-bangunan yang didirikan dari mereka tahan lama, mampu berkhidmat kepada pemiliknya lebih dari satu dekad.
 • Projek rumah balak dengan loteng boleh dibina dalam beberapa minggu sahaja. Masa pembinaan bergantung sepenuhnya kepada kerumitan dan saiz projek.
 • Untuk pembinaan itu, tidak diperlukan untuk mendirikan asas besar yang mahal. Untuk pembinaan pelan sedemikian, yayasan cetek atau reben cetek cukup sesuai.

Pilih, hubungi dan memesan sebuah rumah dengan loteng di turnkey di syarikat pembinaan kami. Berpaling kepada kami, anda akan menerima kediaman baru kualitatif dalam masa yang sesingkat mungkin.

Pelawat yang dihormati! Syarikat "Chukhloma-stroy" sedang membina dan menerima pesanan sepanjang tahun. PENTING! Harga tetap tetap pada masa kesimpulan kontrak, jika pelanggan tidak membuat perubahan pada projek!

Projek rumah diperbuat daripada kayu dengan loteng

Rumah-rumah diperbuat daripada kayu adalah baik kerana ia lebih murah, mesra alam sekitar, mereka tidak retak dalam perjalanan masa, sebagai contoh, di rumah-rumah yang diperbuat daripada balak cukup berfungsi. Jadi, jika anda menambah reka bentuk standard loteng, anda boleh mendapatkan ruang tamu tambahan, bilik permainan atau belajar. Walau bagaimanapun, saiz rumah boleh sangat berbeza. Tetapi untuk berfikir melalui segala-galanya adalah perlu pada peringkat reka bentuk.

Kelebihan rumah kayu 6x6 dengan mansard

Rumah yang diperbuat daripada kayu dengan parameter 6x6 - penyelesaian yang sangat baik untuk kawasan pinggir bandar, di mana wilayah untuk bangunan, sebagai peraturan, adalah terhad. Rumah ini padat, padat, tetapi ia dapat menampung semua kemudahan yang diperlukan untuk percutian musim panas yang selesa. Dengan struktur satu tingkat, ruang di bawah bumbung boleh dilengkapi dengan mansard yang akan bertindak sebagai bilik tidur. Tetapi pembinaan bermula dengan reka bentuk. Pelan yang paling mudah adalah di bawah.

Dengan kawasan bangunan 36 m 2 ruang tamu, 40-46 m 2 diperolehi. Bagi dinding dan sekatan bar profil 100x150 mm digunakan, tetapi 150x150 mm boleh digunakan. Linen Lnozhutovoe berfungsi sebagai pemanas. Bumbungnya adalah gable atau pinggul. Dalam projek ini, loteng direka untuk satu bilik tidur, jadi bumbung boleh menjadi gable.

Hasilnya: rumah kayu yang mesra alam dan mesra. Tetapi projek ini tidak menyediakan bilik mandi, kemudahan sampingan dan boleh dilengkapkan dengan hanya satu tangga tangga. Tetapi ia mempunyai bilik tidur yang sangat luas - 24 m 2.

Projek rumah 6x6 yang lebih kompleks, dengan bilik mandi, ruang tamu dan dua bilik tidur di tingkat loteng, boleh kelihatan seperti ini.

Rumah sedemikian lebih berfungsi, tetapi memerlukan perkembangan kejuruteraan dan teknikal yang lebih serius: membawa bekalan air, pembetungan, sistem pengudaraan yang baik dan pemanasan. Atap lebih baik untuk membuat mansard, maka lantai dua akan menjimatkan lebih banyak ruang dan cahaya. Rumah berkulit jenis ini sesuai untuk kotej musim panas di mana keluarga membelanjakan sebahagian besar musim panas. Mereka kelihatan mudah, tetapi pada masa yang sama elegan dan moden.

Rancangan rumah dari bar 6x8 dengan penthouse

Rumah-rumah berbatu dengan dimensi 6x8 juga mempunyai susun atur yang sama sekali berbeza. Bergantung kepada bilangan ahli keluarga dan keperluan untuk struktur masa depan, projek-projek rumah dari bar dengan loteng boleh agak ergonomik dan mudah, seperti pada projek di bawah.

Untuk menjimatkan ruang, semua zon tambahan dianjurkan untuk digabungkan dalam satu ruangan teknikal. Jadi di bilik mandi anda boleh memasang bilik dandang. Bilik tidur dan bilik persalinan untuk bersatu di lobi, berdekatan terus ke pintu masuk. Jika anda membuat kedua-dua bilik kecil - 2.55 m, maka akan ada ruang yang cukup untuk teres kecil.

Di tingkat pertama terdapat dapur yang luas di mana anda juga boleh melengkapkan ruang makan dan ruang tamu. Loteng adalah bilik tidur yang besar. Kelebihan rumah itu adalah susun atur yang mudah, projek itu sendiri mudah dilaksanakan dalam beberapa bulan. Sebagai bahan asas, kedua-dua balok berprofil dan terpaku digunakan. Yang pertama adalah unggul dalam prestasi. Ia lebih kuat dan lebih tahan lama, lebih mudah untuk bekerja dengannya.

Jenis projek kedua adalah lebih rumit. Foto seterusnya.

Susun atur sedemikian akan menjadi penyelesaian yang baik untuk keluarga dengan anak-anak atau bagi mereka yang sentiasa gembira untuk tetamu. Bilik tidur di tingkat pertama mudah dibekalkan di bawah bilik tetamu. Dan jika salah satu bilik tidur di loteng tidak berguna, ia boleh ditukar ke gym, bilik biliard, bilik permainan atau kajian.

Jika anda menyediakan rumah itu dengan semua elemen kejuruteraan dan teknikal yang diperlukan, ia akan siap untuk beroperasi dalam semua musim. Konfigurasi tingkap, bumbung dan lokasi pintu masuk tengah boleh dipilih secara individu.

Jika dikehendaki, lantai loteng dilengkapi dengan balkoni hebat, yang memberikan lebih banyak ruang, cahaya dan udara bersih. Pada musim panas, balkoni ini akan menjadi tempat yang baik untuk percutian yang terpencil. Di tingkat bawah terdapat teres kecil, di mana ia juga akan menyenangkan untuk menghabiskan masa.

Kelebihan: rumah berturap tidak memerlukan perbelanjaan khas untuk yayasan. Dengan saiz 6x8 kolumnar atau jenis skru yang sesuai, yang cepat dipasang, tetapi sepenuhnya menahan beban.

Rumah dengan parameter 7x8 dan loteng

Pembinaan 7x8 kayu akan berkurang hampir separuh sebanyak batu bata atau batu. Projek di bawah ini menyediakan ruang tamu kecil, ruang makan dapur yang luas dan ruang tamu di tingkat pertama. Loteng diwakili oleh dua bilik tidur dan sebuah dewan besar.

Untuk pembinaan kami menggunakan rasuk berprofil dari 100x150 mm untuk strapping dan 140x90 mm untuk mendirikan dinding. Untuk lantai kasar, meneguk papan 25 mm, timbunan papan penamat sebanyak 36 mm. Yayasan itu adalah timbunan atau skru. Bumbung boleh dibuat onduline. Jumlahnya, dengan kos yang minima, ternyata rumah negara yang sangat cantik dan tahan lama. Dan wang yang disimpan akan berguna untuk kerja-kerja penamat.

Menarik melihat model rumah dengan pintu masuk tengah, yang boleh menjadi sangat menarik untuk menghiasi pada peringkat akhir. Reka bentuk rumah ini kelihatan seperti ini.

Satu contoh rumah 7x8 diperbuat daripada balok berprofil dengan lantai mansard dan balkoni.

Projek rumah berbumbung 9x9 dengan loteng

Rumah-rumah jenis ini direka mengikut tujuannya. Ia boleh menjadi kotej negara yang luas, sebuah rumah untuk kediaman tetap atau kotej musim panas yang indah di mana anda boleh berehat dengan sebuah syarikat besar. Tujuan bangunan dan akan menentukan bilangan bilik, lokasi mereka, ketersediaan premis teknikal tambahan (bilik dandang, sauna, bilik dandang, bilik mandi, teres, balkoni, dan lain-lain).

Struktur yang paling bersahaja telah dirancang.

Rumah ini mempunyai dua bilik yang luas di tingkat pertama dan satu di tingkat loteng. Dan juga teres dan balkoni. Model ini tidak menyediakan premis tambahan, oleh itu ia sering dipilih untuk pembinaan kotej musim panas yang sederhana, tanpa dapur dan sistem kejuruteraan.

Bina dengan cepat (2-3 bulan) dan dengan kos yang minimum. Ternyata bangunan yang sangat menarik dengan ruang hidup 77.4 m 2.

Projek yang lebih mahal dengan dapur, bilik utiliti, bilik mandi, kajian dan 4 bilik, yang diatur mengikut budi bicara pemilik, kelihatan seperti ini:

Akhirnya, rumah berbatu akan kelihatan seperti ini. Skema warna hiasan luar boleh dipilih berdasarkan pilihan anda sendiri.

Nuansa pembinaan rumah batu besar

Pada peringkat perancangan rumah masa depan selari dengan lokasi maya semua bilik ditentukan dan dengan bahan-bahan untuk pelaksanaan projek.

 1. Apa yang tidak boleh digunakan. Dihidupkan adalah bahan termurah, tetapi kualitinya tidak tinggi. Profiled - mudah digunakan, menciptakan pembinaan padat tanpa retak, akhirnya tidak runtuh, berada di posisi harga tengah. Terpaku - mahal, tetapi yang paling tahan lama dan tidak tertakluk kepada bahan binaan ubah bentuk dari kayu, sebagai peraturan, spesies konifer.
 2. Yayasan itu. Untuk rumah-rumah 6x6, 6x8 dan 7x8 mungkin dilakukan sekrup atau kolumnar, tetapi untuk saiz 9x9 lebih baik untuk meletakkan tali pinggang
 3. Bumbung. Adalah lebih baik menggunakan bahan ondulin atau bumbung. Dan untuk membuat lapisan bunyi yang boleh dipercayai, dari apa jua bahan bumbung dicipta, angin atau hujan tanpa lapisan penyerap bunyi akan mengganggu rehat lengkap.
 4. Jika rumah itu akan digunakan dan pada musim sejuk, adalah penting untuk membina penebat terma yang berkualiti. Kalis air diperlukan dalam apa jua keadaan, kerana kayu itu bersifat hygroscopic.
 5. Mewujudkan satu projek, anda perlu mempertimbangkan berapa banyak orang dan umur yang akan tinggal di rumah. Orang tua memerlukan bilik tidur di tingkat pertama. Bayi kecil harus tidur lebih dekat dengan ibu dan ayah, tetapi remaja memerlukan ruang peribadi dari ibu bapa mereka, di sini dan loteng yang berguna.
 6. Rasuk bukan bahan yang paling tahan api, oleh itu ia harus terlebih dahulu dirawat dengan penyelesaian refraktori khas.

Mengapa kita memerlukan projek di rumah? Tanpa itu, bukan sahaja mustahil untuk mengesahkan ketepatan pembinaan, penggunaan bahan dan pematuhan dengan reka bentuk seni bina, jika perlu, rumah tanpa dokumentasi projek tidak boleh dijual, kerana ia sebenarnya menyalahi undang-undang.

Ciri-ciri pembinaan rumah dari kayu 6 hingga 6 dengan loteng - analisis projek standard

Kayu dalam pembinaan moden adalah bahan yang paling mesra alam dan, dalam kebanyakan kes, paling murah. Sesetengahnya, mengadu tentang kelemahan pokok itu, tetapi terima kasih kepada teknologi moden, dalam hal ini ia tidak kalah dengan batu bata. Salah satu jenis kayu yang paling tahan lama dan tahan lama untuk membina rumah adalah rasuk terpaku.

Rasuk terpaku mempunyai proses pengeluaran agak susah payah. Lagipun, anda perlu memotong pokok itu ke dalam papan, kemudian keringkan dan kacau bersama-sama. Hasilnya adalah bar, yang jauh lebih kuat dan lebih tahan lama daripada yang ditentukur konvensional.

Kerana fakta bahawa serat dalam rasuk pergi ke arah yang berbeza, tidak seperti yang biasa, ia tidak retak dan tidak berubah walaupun di bawah keadaan yang paling sukar. Inilah yang menentukan ketahanannya, kerana air tidak menembusi retakan dan tidak memusnahkan kayu.

Di samping itu, selepas selesai pembinaan, sebagai tambahan kepada pemprosesan varnishing dan antiseptik, tidak memerlukan hampir tiada penambahan tambahan.

Rumah dengan penthouse rasuk

Rumah yang diperbuat daripada kayu venir berlapis mempunyai banyak kelebihan berbanding dengan jenis rumah kayu yang lain. Oleh itu, mereka sangat popular.

Kelebihan yang paling asas ialah ketahanan rumah, dan hakikat bahawa mereka mengekalkan penampilan cantik murni mereka untuk waktu yang lama. Di dinding, tanpa mengira keadaan operasi, tidak akan ada retakan, yang menjamin keselesaan dan kesenangan anda.

Sekiranya kita bercakap tentang keselesaan, maka di rumah-rumah kayu dari kayu terpal sentiasa menjadi mikroiklim yang baik dan sihat. Lagipun, pokok itu sendiri mengawal tahap kelembapan. Dan terima kasih kepada struktur berpori, udara segar selalu memasuki rumah.

Jika kita bercakap tentang tahap penebat haba, maka rumah-rumah kayu dalam pelan ini jauh lebih tinggi daripada bata tradisional atau blok. Pada masa yang sama, tidak ada keperluan untuk membina struktur loteng untuk menghangatkan rumah lebih jauh, kerana pokok ini adalah penebat haba yang baik. Oleh itu, kos pemanasan, walaupun dalam musim sejuk yang paling sejuk, akan menjadi minimum.

Pilihan yang paling sesuai ialah rumah 6 hingga 6 bar dengan loteng, kerana ia padat, murah, dan dengan susun atur yang betul, ia mudah untuk berehat atau hidup keluarga kecil. Ia adalah projek-projek 6x6 yang menikmati populariti besar sebagai dachas dan sebagai rumah pangsapuri.

Peringkat awal membina sebuah rumah

Bermula pembinaan rumah 6 hingga 6, seperti biasa, dengan asas menuang. Harus diingat bahawa hampir semua jenis asas sesuai untuk rumah kayu, bergantung pada keadaan medan dan projek. Ini boleh menjadi monolitik, tali pinggang atau asas tiang, kerana kerana beratnya pokok kecil, beban di atasnya akan minimum.

Tahap kedua ialah pendirian dinding, bagaimanapun, peletakan kayu berlapis berprofil melewati dengan sangat cepat, terutama jika terdapat projek yang tepat dan semua butiran dibawa siap. Rata-rata, pendirian dinding mengambil masa 2-3 hari, bergantung pada ciri bangunan tersebut. Apabila memasang rasuk, anjing laut khusus digunakan, yang juga melindungi bar dari kelembapan dan pada masa yang sama mencegah terjadinya slot.

Sehubungan itu, selepas memasang dinding dan perlu tumpang tindih adalah pemasangan bumbung. Ia adalah yang terbaik untuk dia memilih bahan yang ringan, tetapi dinding rumah sedemikian akan menahan jubin seramik penuh. Bumbung perlu dilindungi dengan kualiti untuk mengurangkan kos pemanasan lantai loteng.

Yang terakhir, tetapi tidak sekurang-kurangnya, adalah pemprosesan rasuk terpaku. Ini adalah peringkat yang sangat penting, kerana ia bertanggungjawab untuk ketahanan rumah, sehingga tidak layak menyimpannya. Jika perlu, dinding digilap, selepas itu dirawat dengan sebatian antiseptik tindakan yang dalam. Juga perlu untuk memproses dinding dan struktur tahan api, kerana jika kebakaran rumah dapat dibakar sepenuhnya. Lapisan rawatan terakhir adalah cat pelindung atau hiasan atau varnis. Lagipun, pokok itu boleh ditekan dalam warna apa sahaja yang anda suka dan memberikan rupa yang unik.

Mitos tentang pembinaan sendiri di rumah

Terlepas dari rumah mana yang kamu pilih - dengan loteng atau rumah dua tingkat, pembinaannya yang bebas akan sangat sukar. Perkara utama untuk kerja yang optimum adalah tiga orang yang mempunyai kemahiran bekerja dengan kayu. Selain itu, untuk pembinaan, anda perlu mempunyai alat khusus yang mahal dan tidak membayar untuk dirinya sendiri di bangunan yang sama. Anda perlu membeli:

 • Gergaji
 • Pengisaran
 • Alat tangan untuk kayu
 • Pemotong tangan pemotong
 • Fret saw

Oleh itu, lebih baik mengamankan pembinaan berdasarkan kunci giliran kepada kontraktor, ini menjamin hasil yang cepat dan berkualiti tinggi.

Sudah tentu, di Internet anda boleh menemui banyak bahan yang memberitahu rumah itu dengan loteng, ia tidak sukar untuk dibina. Di satu pihak ia begitu, tetapi ia tidak sukar hanya untuk seorang tukang kayu profesional. Juga, tuangkan asas itu, kerana kebanyakan orang tidak tahu cara mencari sudut tepat di lapangan, belum lagi bagaimana untuk membuat pecahan.

Oleh itu, adalah lebih baik memilih projek yang anda suka dan memerintahkan kontraktor untuk membinanya "turnkey", ini akan membantu anda menjimatkan masa dan usaha anda.

Projek-projek popular 6 hingga 6 kayu venir berlapis

Projek moden adalah praktikal dan bijaksana. Lagipun, mereka dibuat terutamanya untuk pelanggan, yang mengenakan beberapa arkitek dan pereka tanggungjawab. Lagipun, perumahan yang selesa dan indah akan menjadi yang paling popular di kalangan pembeli.

Rumah rasuk profil ini kompak dan praktikal. Di tingkat pertama terdapat ruang tamu dapur yang luas, dan loteng boleh digunakan sebagai bilik tidur. Rumah ini dengan sempurna akan menunjukkan dirinya dalam peranan memberi, kerana terdapat ruang yang cukup di tingkat bawah untuk tidak malu walaupun dengan sejumlah besar tetamu. Bilik tidur mempunyai ruang yang luas untuk kedua-dua orang dewasa dan katil kanak-kanak. Sekiranya perlu, anda boleh membuat dua bilik tidur kecil. Terdapat seperti rumah, turnkey, seperti yang ditunjukkan dalam tajuk projek 1 000 000 Rubles.

Projek ini sepenuhnya memenuhi namanya. Dalam kepraktisan, ini adalah sebuah rumah dua tingkat kecil, di mana keluarga muda benar-benar tidak akan kekurangan ruang. Lantai pertama adalah dewan gabungan, dapur dan ruang tamu. Pada kedua terdapat dua bilik tidur, jadi kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapa tidak akan sempit. Adalah perlu diperhatikan penampilan cantik rumah ini, kos turn-keynya hanya 1 400 000. Oleh itu, orang berpendapatan sederhana akan dapat membelinya.

Rumah-rumah dengan loteng rasuk terpaku sangat popular. Lagipun, mereka bukan sahaja tahan lama, praktikal dan selesa. Harga yang berpatutan untuk rumah-rumah pelan ini menjadikan mereka salah satu tawaran yang paling menarik di pasaran hartanah.

Berlapis profil - Pembinaan rumah, mandi dengan tangan mereka sendiri. Rusia, Moscow.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

5 + 2 =