Rekabentuk bilik tidur 12 m gambar persegi

ABC pembaikan

Kami akan membina rumah itu secara bebas dari asas ke bumbung

Reka bentuk bilik tidur 12 sq.m. Interior dalaman bilik tidur. Foto

Persoalan merancang bilik tidur 12 meter agak relevan, kerana terdapat bilik tidur seperti saiz saiz ini di rumah hampir semua jenis - panel dan bata, Khrushchev lama dan bangunan baru. Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan pelbagai pilihan reka bentuk untuk bilik tidur bergaya 12 m persegi M. m., dari mana anda boleh menarik idea dan inspirasi apabila membuat projek anda sendiri pada tahun 2016.

Bilik tidur 2016. Gambar

Susun atur bilik tidur yang terbaik adalah 12 meter M. m., yang dibangunkan oleh profesional

Perancangan yang kompeten susun atur bilik tidur 12 sq.m. m. akan mencipta bilik yang selesa, mendapatkan gabungan yang harmoni kawasan untuk tidur, bekerja dan menyimpan barang-barang. Kami akan mempertimbangkan 5 varian lakaran bilik tidur dengan persegi 12 sq.m, yang termasuk unsur-unsur utama bilik tidur tradisional:

 1. Katil double. Tempat tidurnya ialah 160 - 250 cm Bagi bilik kecil, lebih baik untuk menghentikan pilihan perabot tidur dengan saiz kasur sehingga 180 cm. Untuk tidur yang selesa sahaja, cukup, dan ruang yang disimpan boleh didapati lebih berguna.
 2. Almari pakaian. Sekiranya tiada bilik persalinan yang berasingan, adalah perlu untuk menyimpan aksesori katil, pakaian dan lain-lain.
 3. Meja sisi katil. Anda boleh menggunakan sebagai pendirian untuk buku, alat, meletakkan kosmetik pada mereka, meletakkan telefon bimbit untuk malam.
 4. Dada laci. Ia adalah mudah untuk menggunakan seluar dan barang-barang tandas kecil.
 5. TV (paparan) - jika dikehendaki
 6. Meja persalinan - jika dikehendaki.

Reka bentuk yang dicadangkan disesuaikan dengan pedalaman bilik tidur persegi dengan luas 12 meter persegi. m dengan perkadaran yang berbeza, jadi anda akan lebih selesa menggunakannya sebagai asas untuk projek anda sendiri, jika keinginan itu muncul. Lukisan dan gambar jelas jelas menggambarkan reka bentuk pereka, jadi kami tidak akan menggambarkan setiap daripada mereka. Pertimbangkan hanya kelebihan dan kekurangan dan tumpuan pada nuansa yang paling penting.

Susun atur bilik tidur 1

Kelebihan: susunan objek simetri.

Kelemahan: kabinet tidak terlalu lapang, tidak ada tempat untuk meletakkan dada laci atau kabinet di bawah TV, laluan antara dinding dengan monoblock dan katil ternyata sempit.

Aksen. Pastikan TV dipasang dengan kejap ke dinding, kabinet sudut berhampiran pintu masuk ke bilik tidur untuk mengelakkan kecederaan, anda boleh meratakan rak kecil bulat atau bersudut dengan tepi cut, ruang di antara kabinet dan kekaki harus cukup untuk lancar membuka ikat.

Susun atur bilik tidur 2

Kelebihan: simetri, kehadiran kabinet, mengalihkan fungsi batu karang ke rak, dipasang di belakang katil, berjaya mengoptimumkan ruang sebanyak mungkin.

Kelemahan: kerana anda boleh menilai dengan reka bentuk foto sebuah bilik tidur persegi moden 12 persegi. m., Dengan susun atur sedemikian, ketidakseimbangan visual terlalu ketara kerana fakta bahawa semua perabot terletak di sepanjang satu dinding.

Accents: Anda boleh mengharmonikan ruang dengan reka bentuk tebal dinding sisi: Anda boleh menggunakan hiasan besar-besaran atau warna gelap warna, lebih baik memilih perabot warna cahaya, maka akan terlihat kurang rumit.

Susun atur bilik tidur 3

Kelebihan: kehadiran kabinet lapang menguntungkan terletak pada niche, proporsionalitas unsur-unsur reka bentuk bilik tidur bergaya 12 m persegi M. m.

Kelemahan: laci dada tidak dipasang secara simetri ke tempat tidur.

Aksen: sebenarnya akan memasang pintu gelangsar pada kabinet. Untuk menjadikan bilik tidur kelihatan lebih luas, pilih perabot dimensi kecil.

Susunan bilik tidur 4

Kelebihan: simetri; banyak ruang simpanan.

Kelemahan: kerumitan, menimbulkan struktur.

Accents: anda perlu berfikir dengan teliti tentang bagaimana untuk meletakkan perabot di dekat katil, dengan mengambil kira semua parameter untuk mencapai keharmonian maksimum dan kemudahan komposisi.

Susun atur bilik tidur 5

Kelebihan: ada ruang yang cukup untuk benda, tempat tidur, dipasang di seberang tingkap, kelihatan sangat bergaya.

Kelemahan: beberapa "grasp9raquo; ruang di sebelah kiri katil.

Accents: sebagai tingkap memainkan peranan yang penting dalam dekorasi, perhatikan hiasan mereka - pilih radiator pereka dan tekstil yang sesuai, pastikan tirai itu ketat dan matahari tidak bersinar di mata anda pada waktu pagi.

Ideal dalam semua aspek, pilihan reka bentuk adalah sukar untuk dibuat, kerana keperluan untuk menjimatkan ruang memaksa anda memilih apa yang lebih penting untuk pergi, dan apa yang harus ditolak. Keputusan akhir bergantung pada pilihan peribadi dan keperluan anda.

Reka bentuk bilik tidur moden sebanyak 12 meter persegi M. m. Gabungan warna hitam dan kuning di bahagian dalam bilik tidur

Foto itu menunjukkan sampel menarik bilik tidur moden 12 sq.m. meter dalam warna hitam dan kuning, bergaya pada tahun 2016. Warna cerah kuning harmoni menyeimbangkan warna hitam, menghasilkan penyelesaian yang sangat bergaya dan luar biasa. Reka bentuk ini akan relevan untuk bilik tidur yang terletak di sebelah barat atau utara, menjadikannya lebih ringan dan lebih hangat.

Bilik tidur moden 12 m persegi M. m dengan lamina di dinding. Foto

TV dan almari terletak di niche dinding. Pengaturan elemen ini membolehkan anda menjimatkan ruang sebanyak mungkin. Dinding putih dan siling menyumbang kepada peningkatan visual dalam bilik. Warna cahaya tekstil yang padat harmoni menyatu menjadi gambaran keseluruhan pedalaman. Ia akan melindungi penembusan cahaya matahari pada waktu pagi.

Cermin dengan kabinet sempit untuk menyimpan perkara melaksanakan fungsi hiasan dan praktikal secara serentak. Seperti lampu, berfungsi sebagai hiasan laconic lawatan dan pada masa yang sama memberikan pencahayaan tambahan di atas katil. Itu akan menjadi sangat berguna, jika anda, sebagai contoh, mahu membaca.

Di dalam bilik tidur ia adalah selesa tetapi, fungsi bilik tidur adalah terhad hanya dengan kemungkinan berehat, kerana tidak ada sudut kerja atau zon tambahan lain.

Reka bentuk bilik tidur yang indah 12 sq.m. m dalam gaya kolonial. Foto projek

Bahagian dalam bilik tidur persegi dibuat dengan gaya kolonial, menggabungkan motif-motif budaya yang banyak. Projek itu berada di sepuluh bilik tidur utama pada 2016. Nyaman, bergaya, praktikal. Perabot kayu ringan, objek yang digunakan dalam kuantiti minimum, ennobles dan menyegarkan bilik. Dinding dihiasi dengan lukisan hitam dan putih dalam nada lawatan itu.

Bilik tidur reka bentuk moden 12 sq.m. meter. Foto

Monitor besar di dinding memperkenalkan nota kemajuan. Sebuah candelier kristal yang besar sangat harmonis dengan baguette yang luas, dihiasi dengan corak pelega. Tekstur warna kuning tunggal dari fabrik semulajadi menekankan warna lawatan tersebut. Kemuncak eksentrisiti adalah reka bentuk bilik tidur yang cantik iaitu 12 meter persegi M. m melampirkan lantai dan menggantung lampu.

Reka bentuk bilik tidur 12 sq.m. m. di rumah panel. Foto projek

Tata letak pangsapuri di rumah panel lama agak mengehadkan pilihan gaya hiasan. Walau bagaimanapun, anda sentiasa dapat mencari penyelesaian. Bilik tidur pada foto kelihatan elegan dan pada masa yang sama sangat mudah. Dinding koko dan langsir hijau saling melengkapi antara satu sama lain.

Bilik tidur reka bentuk ini 12 persegi. m di sebuah rumah panel adalah sempurna untuk pasangan muda. Ruang bebas digunakan dengan kepraktisan maksimum, reka bentuk menggunakan warna-warna asli yang tenang. Lulus satu garisan warna, perabot digunakan sekurang-kurangnya. Tiada aksen terang, tiada kardinal, dikuasai oleh ketenangan dan ketenangan. Minimalism moden yang tipikal.

Pada gambar reka bentuk bilik tidur 12 sq.m. Di rumah panel, anda dapat melihat bagaimana perabotnya disusun dengan rapi dan cekap. Di dinding di seberang katil, TV tidak digantung. Daripada TV, lampu dinding asal dibuat.

Juga kami mencipta satu lagi varian pewarnaan bilik tidur ini iaitu 12 sq.m. Reka bentuk versi ini lebih ringan dan lapang. Lihat gambar di bawah.

Reka bentuk bilik tidur 12 sq.m. m dengan meja dan bukannya ambang tingkap. Foto projek

Juga, apabila mereka merancang bilik tidur kecil, anda boleh menggunakan penyelesaian seni bina, seperti mengubah ambang jendela ke dalam jadual. Dalam foto bilik tidur adalah 12 sq.m. m dalam gaya berteknologi tinggi. Dalam setiap perincian pedalaman, kejelasan bentuk geometri dikekalkan. Kertas dinding ketat, meniru gambar papan parket, linoleum di atas lantai, siling di atas meja, tirai roller - semuanya dilakukan dalam julat coklat kuning tunggal.

Ruang bilik digunakan dengan cekap dan ekonomi. Pengekangan ini dalam reka bentuk telah dicapai, terima kasih kepada pemasangan rak terbina dalam dan kabinet. Tapak yang luas di bawah meja dan kotak besar yang terletak di kepala katil menyediakan ruang tambahan untuk menyimpan tempat tidur, kertas kerja dan lain-lain, sementara tidak memandang kawasan yang berguna.

Foto bilik tidur yang bergaya

Projek ini menggunakan aksesori yang mempunyai ciri-ciri berteknologi tinggi - lukisan hitam dan putih, panel dengan corak pelepasan dan lampu logam lantai. Aksen lembut, menghidupkan pedalaman yang dicipta dengan menggabungkan dengan gaya eko - mereka membuat pewarna hijau cerah dari sisi rak, dibina di atas meja dan periuk bunga. Ruang dibunyikan di pejabat, kawasan untuk tidur dan menyimpan benda-benda dengan siling.

Kerana kehadiran tingkap yang besar, pada siang hari ruangan diisi dengan cahaya, pada waktu petang lampu disediakan oleh lampu siling terbina dalam dan lampu lantai.

Reka bentuk bilik tidur adalah 12 meter persegi, digabungkan dengan balkoni

Kami menawarkan untuk menilai reka bentuk bilik tidur 12 sq.m. meter dengan balkoni, dibuat dalam gaya klasik moden. Di bahagian dalam ruangan anda dapat melihat keinginan untuk simetri, logik maksimum dan kemudahan penggunaan ruang.

Warna-warna tenang, lampu dengan cahaya yang tersenyum, lembut, permaidani yang menyenangkan, katil bergaya yang luas mencipta suasana nyaman dan menyesuaikan diri untuk berehat.

Bilik tidur 12 Sq. dengan balkoni. Foto

Tekstil dari kain padat dipadankan dengan nada untuk aksesori dan dinding katil. Hari di dalam bilik adalah cahaya kerana kehadiran tingkap besar, pada waktu petang anda boleh menggunakan salah satu daripada tiga pilihan - sebuah kandil yang terletak di tengah-tengah bilik, lampu sisi siling atau lampu sisi katil.

Almari pakaian yang luas - ruang dengan cermin di pintu adalah sebahagian daripada set bilik tidur perabot dan terperinci dalaman yang bergaya pada masa yang sama. Pilihan ini adalah bilik tidur yang indah dan selesa dengan akses ke balkoni seperti banyak.

Versi kedua bilik tidur 12 persegi. dengan balkoni 2016

Bahagian dalaman bilik tidur moden 12 sq.m. m. di Khrushchev

Bahagian dalaman bilik tidur moden 12 sq.m. Anda boleh membuat dan Khrushchev. Bilik tidur itu mengambil tempat kelima dalam penarafan bilik tidur pada 2016. Dalam reka bentuk versi ini, warna putih dan coklat mendominasi. Reka bentuknya adalah mewah, dan juga pesanan masa, logik dan simetri. Tidak banyak aksesori, tetapi mereka tergolong dalam gaya yang berbeza dan memberi ruang suasana yang berbeza, memperkenalkan huru-hara yang sedikit ke dalam gambaran keseluruhan kepersisan dan kepraktisan. Lukisan simetri dan lampu malam adalah unsur-unsur klasik, sepasang burung adalah gaya eko, kerusi diilustrasikan dalam motif oriental, dan bola yang luar biasa harus dianggap sebagai aliran tinggi.

Foto bilik tidur 12 sq.m. m. di Khrushchev

Di dalam almari pelbagai fungsi dengan sejumlah besar rak, alas dan laci, ia dijamin tidak hanya sesuai dengan almari pakaian anda, tetapi juga linen tempat tidur, tuala, kosmetik dan banyak lagi perkara lain. Tekstil berat hadir di dinding, sumber lampu utama adalah lampu siling yang dipasang di sudut-sudut siling. Ditapis dengan pemecahan rasional ruang - penyelesaian praktikal dan bergaya untuk reka bentuk bilik tidur yang selesa di Khrushchev.

Reka bentuk bilik tidur moden sebanyak 12 meter persegi M. m untuk pasangan muda. Foto projek

Bilik tidur yang selesa dibuat dengan nada kelabu. Perabot elegan, lembut, permaidani lembut, monitor besar pengubahsuaian terkini - ciri-ciri keselesaan dan kemodenan. Satu katil double yang luas, peralatan tempat tidur yang indah, candlesticks ditetapkan pada suasana yang romantis. Reka bentuk sedemikian adalah varian yang sangat baik dalam reka bentuk bilik tidur moden sebanyak 12 meter persegi M. m untuk pasangan muda.

Lampu meja logam bergaya menghiasi pedalaman dan memberikan lampu tambahan. Sebuah almari yang bergaya dipasang padat di sepanjang dinding, kes-kes pensil yang mudah dan laci mengandungi banyak perkara. Sebuah candelier mewah dan candlesticks besar menambahkan sentuhan kejutan ke kawasan pedalaman.

Tekstil yang elok - tulle telus dan langsir kapas membuat bilik tidur yang selesa, agak mencemarkan dan melembutkan kedinginan dan teknologi pedalaman.

Reka bentuk dalaman bilik tidur 12 persegi M - pilihan perabot dan warna bilik tidur

Bilik tidur adalah tempat yang paling intim, tenang dan selesa di rumah di mana anda ingin berehat, tenang dan berehat selepas kerja keras hari.

Di bawah bilik tidur sering diberikan salah satu bilik kecil di apartmen. Dan kerana salah satu bangunan yang paling popular di bandar-bandar adalah bangunan bertingkat panel, bilik seluas 12 meter persegi paling kerap melakukan fungsi ini.

Di satu pihak nampaknya ini agak kecil, sebaliknya, dengan susunan perabot yang tepat dan pilihan warna yang tepat, dalaman bilik tidur 12 meter persegi boleh berubah sangat selesa dan comel.

Pemilihan perabot bilik tidur 12 meter persegi

Reka bentuk moden bilik tidur sebanyak 12 meter persegi bermaksud penginapan perabot dan aksesori yang paling perlu dan moden di sini. Di dalam bilik tidur, keadaan wajib ialah ketersediaan katil, meja samping tempat tidur, almari kecil dan peti laci, set TV jika dikehendaki. Aksesori di dalam bilik tersebut boleh berfungsi sebagai lampu lantai, biasanya diletakkan di sudut bilik atau lampu meja, terletak di atas meja di tepi katil. Perabot moden, di dalam katil tertentu, boleh dilengkapi dengan mekanisme lipatan yang membolehkan ia dilipat lebih padat. Sesetengah meja tambahan, kabinet dan barang-barang dalaman lain dalam bilik tidur semacam itu tidak seharusnya diletakkan, supaya tidak berkecamuk ruang.

Warna bilik tidur 12 meter persegi

Bilik tidur kecil dibuat secara visual untuk membantu lebih banyak warna dan warna cahaya dalam reka bentuk dinding, siling dan lantai. Jika siling dibuat putih tulen, maka secara visual ruangan akan segera naik ke atas, ruang akan ditambah. Dinding yang dicat atau diliputi dalam kertas dinding susu, hijau muda atau hijau muda berwarna hijau muda akan menambah jumlah bilik yang diperlukan di dalam bilik tidur kecil itu. Dan akhirnya, lantai juga diperbuat daripada mantel cahaya. Jika seluruh lantai terang, maka di bilik tidur lakukan perkara yang sama. Seks yang sama di seluruh apartmen akan secara visual "memadamkan" partisyen dan membuat bilik lebih besar.

Oleh kerana bilik tidur sentiasa dianggap sebagai tempat yang lebih intim daripada mana-mana bilik lain, maka lampu di sini sepatutnya sesuai. Tiada candelier yang terang dan besar. Candelier kecil di tengah-tengah bilik dengan cahaya lembut adalah apa yang anda perlukan di dalam bilik tidur. Sekiranya anda sangat suka membaca, kemudian gantungkan jengkel di kepala katil, atau letakkan lampu meja pada meja di sebelah katil.

Reka bentuk sebenar bilik tidur sebanyak 12 meter persegi tidak begitu sukar. Perkara utama adalah untuk mendekati beliau secara kreatif, proaktif dan dengan imaginasi.

Reka bentuk bilik tidur 12 sq.m. m: bagaimana untuk melengkapkan bilik kecil + susunan siap sedia (36 gambar)

Terdapat bilik tidur, kawasan yang hanya 12 meter persegi, jadi dalam kes sedemikian adalah berbaloi untuk bekerja sangat keras untuk membuat pedalaman dan hiasan yang indah. Bagaimanakah reka bentuk seperti bilik tidur kelihatan seperti 12 sq.m?

Reka bentuk bilik tidur moden yang bergaya 12 sq.m.

Peraturan yang paling penting di dalam bilik tersebut ialah penggunaan ruang dan rahsia reka bentuk yang sesuai. Keputusan akhir haruslah mudah dan rasa selesa di dalam bilik.

Kembangkan secara visual kami 12 m2

Terdapat beberapa peraturan yang tidak jelas yang digunakan oleh pereka untuk memaksimumkan memunggah dan mengembangkan ruang di dalam bilik tidur, dengan kuasa dua persegi 12 meter persegi. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

Pilihan yang paling berfaedah untuk bilik tidur dimensi kecil adalah siling putih sepenuhnya. Anda juga boleh menggunakan versi regangan berkilat - ia akan membantu untuk mencapai rasa jumlah bilik.

Jika anda tidak suka pilihan berkilat, gunakan filem PVC matte yang biasa.

Siling putih di pedalaman

Memilih dari pelbagai versi bahan-bahan lantai yang berbeza, ingat bahawa ia bukan sahaja harus menyelaraskan dengan keseluruhan bilik tidur di dalam bilik, tetapi dihiasi dengan arah yang betul. Contohnya, jika lantai diperbuat daripada kayu, sebaiknya meletakkan penutup secara menyerong. Satu momen khas lukisan itu dapat dengan baik mengembangkan bilik di tahap visual.

Permaidani yang indah dalam projek reka bentuk bilik tidur

Peraturan asas pengembangan ruang bersyarat adalah penggunaan palet warna cahaya yang dapat memperluas dan melegakan ruangan. Dalam kes ini, anda boleh menggunakan warna warna gelap, tetapi hanya sebagai momen aksen.

Hiasan dinding dalam warna cahaya

Contohnya, ketik kepala katil atau beberapa bahagian berasingan dinding. Tetapi secara umumnya ia tidak disyorkan untuk sepenuhnya cat dinding bilik dalam warna gelap, kerana mereka boleh memberi tekanan pada keadaan psikologi anda.

Sekiranya anda ingin menjadikan bilik anda lebih luas dan lebih ringan, maka jangan lupa memberi perhatian khusus pada bukaan tingkap. Dalam kes bilik tidur kecil, gunakan langsir lut cahaya supaya cahaya matahari dapat memasuki bilik tanpa masalah.

Hiasan tetingkap untuk kawasan kerja Tingkap sebagai kawasan duduk di dalam bilik tidur

Jika anda tidak suka versi klasik tirai, anda boleh memberi keutamaan kepada versi Roman produk. Mereka boleh digunakan secara berasingan, dan juga boleh digabungkan dengan tulle atau langsir.

Tidak dinafikan, katil di dalam bilik tidur akan menjadi salah satu elemen perabot yang paling penting. Dan sangat penting untuk memilihnya supaya ia memenuhi kehendak anda sebanyak mungkin, dan tidak mengambil seluruh tempat di dalam bilik tidur. Sekarang pasaran menawarkan pelbagai katil untuk setiap rasa dan warna. Di dalam bilik tidur, yang mempunyai 12 sq.m. ia adalah disyorkan untuk mengambil perabot warna-warna cahaya, atau jika anda telah memilih tempat tidur warna gelap - menghiasnya dengan tudung cahaya.

Perabot ringan di pedalaman Perabot gelap sebagai sebahagian daripada reka bentuk bilik

Memilih katil, anda boleh mengambil biasa, tetapi dari sisi ruang simpanan, masuk akal untuk mempertimbangkan pilihan sofa lipat sudut atau model transformer.

Bilangan kecil yang digunakan (patung, cenderahati, bingkai dengan foto, dan lain-lain) sangat mempengaruhi suasana keseluruhan bilik. Oleh itu, cobalah untuk menundukkannya dengan kurang supaya mereka tidak membebani kawasan pedalaman dan sebagainya sebuah bilik kecil.

Vas sebagai aksesori hiasan bilik

Ia juga merupakan saat yang sangat penting yang mana anda dapat mencapai pelbagai kesan. Apabila memilih kandil untuk bilik tidur, penting untuk diingat bahawa ia harus harmoni sebanyak mungkin dengan warna selesai. Ia juga disyorkan bahawa ia mencurahkan cahaya ke atas, dengan itu mencipta kesan siling yang ditolak, yang seterusnya menyebarkan ketinggian yang lebih tinggi.

Pertubuhan lampu di bilik tidur 12 sq.m.

Sesetengah pereka mencadangkan untuk melindungi kandil dengan plafond atau teduh. Kemudian cahaya akan tersebar, dan ini mempunyai kesan yang sangat baik pada keadaan seseorang.

Di samping itu, anda boleh menggunakan lampu LED yang diletakkan di kawasan yang ingin anda tekankan dan sorot.

Satu lagi rahsia pengembangan bilik tidur kecil akan menjadi kabinet cermin atau cermin pada dasarnya. Pukul ruang bilik - ia secara visual memperluasnya.

Kabinet cermin di dalam bilik tidur nada gelap

Membuat reka bentuk bilik kecil kuadrangle, anda boleh menggunakan beberapa pilihan untuk mengatur perabot. Terdapat beberapa subjek utama yang mesti hadir, serta perkara-perkara kecil yang mungkin bergantung pada keinginan.

Menurut pendapat umum, bilik tidur harus termasuk item berikut:

  1. Tempat tidur. Biasanya ia adalah varian berganda, yang bervariasi dalam skala dari 160cm hingga 220cm. Untuk bilik tidur 12 m2, disyorkan untuk memilih panjang purata yang tidak melebihi 180cm.
  2. Closet. Biasanya mereka membuat almari pakaian atas permintaan atau mengatur pilihan almari pakaian. Dari cadangan praktikal: untuk bilik-bilik kecil adalah yang terbaik untuk mengambil kabinet dengan cermin atau pintu cermin.

 1. Dada laci. Perkara yang cukup mudah, di mana anda boleh menyimpan benda kecil dan seluar dalam. Tetapi bahagian dalaman ini sudah dianggap menengah, yang boleh berada di dalam bilik, atau di koridor.
 2. Meja sisi katil. Sangat mudah untuk lampu meja, telefon bimbit atau buku.
 3. TV. Lebih baik jika ia diletakkan di dinding. Kemudian anda tidak perlu membeli kabinet berasingan, yang akan menjimatkan ruang dengan sewajarnya.

Ini adalah salah satu item dalaman yang paling penting di dalam bilik tidur. Sekarang anda boleh mempertimbangkan pilihan teori untuk penempatan mereka, serta kebaikan dan keburukan untuk setiap contoh tertentu.

Kebaikan. Seperti yang anda dapat lihat, pilihan ini agak menarik kerana semua perkara yang diperlukan adalah kira-kira simetri, yang seterusnya mewujudkan keselesaan dan kesenangan.

Nuansa. Kabinet tidak begitu luas, dan laluan antara katil dan dinding dengan TV cukup sempit. Tidak ada kemungkinan untuk meletakkan meja malam untuk TV atau dada laci di bilik tidur anda.

Cadangan. Perhatikan, bahawa berputar ke TV perlu dipercayai dan kuat. Oleh kerana kekurangan ruang (jika anda takut untuk cedera) - perintah kabinet dengan sudut bulat.

Kebaikan. Sekali lagi, salah satu kelebihan utama ialah kehadiran simetri. Dalam versi ini, terdapat sejumlah loker dan kotak yang mencukupi untuk menyimpan perkara yang perlu.

Nuansa. Versi susun atur ini agak tidak selesa kerana reka bentuk kabinet sukar dari segi penggunaan ruang. Tetapi dalam kes ini, langkah sedemikian hanya diperlukan, kerana tidak ada tempat lain untuk menyimpan pakaian di bilik tidur 12 m2.

Cadangan. Nah, dan yang paling penting, berfikir dengan teliti mengenai reka bentuk ini sebelum tidur. Ambil perhatian bahawa kedalaman kabinet untuk TV dan kabinet boleh berbeza dengan kira-kira 20 sentimeter. Ini akan membolehkan anda sedikit membongkar ruang visual dan menjadikan pusatnya lebih mudah.

Kebaikan. Dengan susunan ini, kami akan dapat menempatkan almari besar, di mana kami menggantung semua pakaian yang diperlukan. Ia akan seolah-olah dalam niche, dan dari pintu masuk kita akan melihat gambaran yang sangat baik dari kepala katil yang indah. Memandangkan hakikat bahawa kabinet akan terletak di sepanjang salah satu dinding - ia akan memberi peluang untuk mencapai di dalam bilik berhampiran dengan bahagian dataran, yang dianggap sebagai jawapan asas hak untuk idea-idea asas di pedalaman.

Nuansa. Laci dada tidak akan sangat bersimetri di tempat tidur, jadi ia tidak boleh dikategorikan benar kepada perfeksionis dan konservatif.

Cadangan. Di antara almari dan meja katil di bilik tidur adalah yang terbaik untuk membuat pintu gelangsar, sehingga mereka tidak memerlukan ruang tambahan untuk pembukaan. Juga, jangan membeli perabot yang luas dan dimensi, jadi ia tidak akan menghancurkan bilik yang sudah lama.

Kebaikan. Dengan tata letak bilik tidur seperti itu, akan ada simetri. Setiap sisi akan mempunyai kabinet penyimpanan berasingan. Para rak dengan headboard akan dengan sempurna mengambil fungsi meja tepi katil, dan tempat mereka akan diberikan di bawah kabinet penuh.

Nuansa. Hampir semua perabot akan berada di sepanjang satu dinding, dan ini dapat mewujudkan rasa ketidakseimbangan di dalam suasana bilik.

Cadangan. Dinding yang terletak di depan katil, perlu direka dengan berani, menggunakan keutamaan dan imaginasi anda. Warna boleh menjadi tepu atau gelap, dan dinding itu sendiri akan memainkan aksen di atmosfera bilik.

Kebaikan. Akan ada banyak ruang untuk menyimpan pakaian, dan tempat tidur yang akan terletak berhampiran dengan tetingkap pasti akan kelihatan cantik dalam reka bentuk akhir bilik.

Nuansa. Sebelah kiri katil keluar sedikit "diperah" ruang, jadi ia adalah yang terbaik untuk tidak meletakkan sama ada kepada kesukaan, atau memilih salah satu yang akan menjadi sentuhan cahaya yang kecil, sempit dan penting.

Cadangan. Dalam susun atur ini, tempat istimewa di dalam bilik tidur adalah 12 sq.m. tingkap, jadi mengapa tidak menegaskan mereka? Anda boleh memilih tekstil yang indah dan luar biasa, tulle dan aksesori di tingkap.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

5 + 3 =