Reka bentuk bilik tidur kecil dengan gambar 8 m persegi

Bilik tidur dalaman 8 meter persegi dengan foto gaya moden

Kawasan ini adalah 8 meter persegi. m adalah saiz yang sangat sederhana untuk bilik, jadi tugas utama dalam memilih perabot dan reka bentuk warna haruslah peningkatan visual dalam ruang dan penciptaan persekitaran yang nyaman dan mudah. Dalam bilik tidur kecil, sangat penting untuk tidak membenarkan kekacauan, tetapi pada masa yang sama menyediakan segala yang diperlukan tidak hanya untuk tidur, tetapi juga untuk menyimpan tempat tidur. Setelah melihat foto-foto dari artikel kami, anda akan pasti dengan tatacara perabot yang kompeten, pencahayaan yang sesuai dan reka bentuk warna, anda boleh membuat reka bentuk bilik tidur yang sangat selesa, cantik dan berfungsi dengan gaya moden, walaupun kawasannya hanya 8 meter persegi. m.

Untuk menyelesaikan dinding bilik tidur kecil, anda boleh menggunakan pilihan yang berbeza:

Terlepas dari jenis pelapis yang dipilih, ia harus dilakukan dalam warna-warna cerah, mengembangkan ruang secara visual. Oleh kerana tujuan utama bilik tidur adalah tidur dan tidur, lebih baik memilih warna yang tenang, hangat, misalnya, krim, krim, pic cahaya.

Secara visual membesarkan bilik tidur kecil boleh ditampal satu dinding dinding dengan corak geometrik yang berbeza, contohnya, dengan jalur mendatar, seperti dalam foto, dan berehat dengan kertas dinding monophonik. Selalunya, menggunakan warna atau tekstur yang berbeza, serpihan dinding di belakang katil dipilih. Dalam kes ini, anda boleh menggunakan warna gelap bilik utama di dalam bilik. Teknik yang sama boleh digunakan apabila dinding lukisan.

Dalam reka bentuk bilik tidur kecil anda boleh menggunakan kertas dinding. Imej-imej landskap yang berlainan dengan perspektif akan mewujudkan ilusi kesinambungan bilik, yang sangat penting untuk bilik-bilik kecil. Ia boleh, sebagai contoh, jalan sempit, bandar malam, laut, medan yang indah atau jalan yang indah yang masuk ke jauh. Kertas dinding sedemikian akan sesuai dengan sempurna ke pedalaman bilik tidur 8 meter persegi M. m dan akan membawa pelbagai nada yang neutral, tenang.

Memilih reka bentuk kertas dinding, perlu mengambil kira nada umum bilik dan gaya perabot - ia adalah sangat penting bahawa mereka bersesuaian dengan satu sama lain. Oleh kerana bilik tidur adalah tempat berehat, plot kertas dinding lebih baik untuk memilih yang tenang, menyenangkan. Imej mesti semestinya menggembirakan anda dan hanya menyebabkan emosi positif.

Pilihan terbaik untuk menyelesaikan siling bilik tidur kecil adalah siling regangan dengan permukaan berkilat atau satin. Tidak seperti pembinaan plasterboard, siling regangan praktikal tidak mengurangkan ketinggian siling, tetapi pada masa yang sama membuat salutan sempurna walaupun.

Satu lagi pilihan untuk menamatkan - meratakan dengan campuran plaster dan pewarnaan. Terlepas dari jenis hiasan yang dipilih, ketika memilih skema warna, preferensi harus diberikan kepada warna cahaya.

Untuk menamatkan lantai bilik tidur, lebih baik menggunakan papan parket atau laminasi berkualiti. Pemasangan hendaklah dijalankan secara menyerong ke visual untuk membesarkan kawasan bilik tidur kecil. Warna boleh dipilih hampir semua, tetapi dengan mengambil kira nada umum bilik.

Untuk mewujudkan suasana yang hangat dan nyaman, anda boleh menggunakan permaidani dengan longgokan panjang atau pendek, monophonic yang lebih baik atau dengan pola geometri yang jelas dan tidak mengganggu.

Perabot di bahagian dalam bilik tidur kecil harus dipilih sebagai padat dan berfungsi mungkin. Set asas perabot untuk bilik 8 m persegi M. m sepatutnya termasuk:

Sebenarnya, hanya yang paling perlu. Adalah perlu untuk mengelakkan banyak butiran kecil, tidak penting, kerana mereka akan menghilangkan ruang berharga dan mewujudkan rasa kekacauan, membebankan pedalaman.

Agar tidak berkecamuk di kawasan bilik yang sudah kecil, sebaiknya memasang sebuah almari. Penyelesaian yang berjaya akan menjadi pilihan pintu cermin, yang, disebabkan oleh refleksi, akan mengembangkan ruang secara visual. Secara organik, bahagian dalam bilik tidur moden akan sesuai dengan kabinet dengan pintu berkilat atau kaca. Kedalaman kabinet boleh memilih kecil - 35-40 cm cukup untuk menampung sejumlah perkara yang agak besar. Kabinet cetek mempunyai kelebihan mereka - anda sentiasa mempunyai akses percuma kepada semua perkara, dan, jika perlu, anda akan dengan mudah dapat mencari apa yang anda perlukan.

Reka bentuk tempat tidur adalah lebih baik untuk memilih seorang yang laconic, contohnya, seperti dalam foto. Elemen besar dan kaki yang terlalu ketara harus dielakkan. Penyelesaian yang paling berjaya untuk bilik tidur kecil ialah 8 meter persegi. Terdapat katil dengan laci. Mereka boleh menyimpan bedspreads, bantal, linen katil, serta pakaian. Bilangan mereka boleh berbeza, bergantung pada model tertentu. Apabila memilih katil sedemikian, sangat penting untuk memastikan bahawa ada ruang yang cukup untuk laci sebelum tidur. Jika ternyata bahawa tidak ada ruang yang cukup, anda boleh memilih tempat tidur dengan mekanisme mengangkat. Dalam model sedemikian, laci tidak dilanjutkan, tetapi terletak di bawah tempat tidur. Walau apa pun, katil berfungsi seperti itu akan menyimpan banyak perkara yang perlu.

Sekiranya terdapat ruang yang cukup di sebelah katil, anda boleh meletakkan meja di tepi katil. Lebih baik mereka dibunuh dengan gaya yang sama dengan katil. Anda juga boleh mempertimbangkan pilihan meja menggantung, seperti dalam gambar - pembinaan seperti melihat di kawasan pedalaman dengan sangat mudah dan tanpa berat, yang sangat penting untuk bilik tidur 8 m persegi M. m.

Reka bentuk perabot bilik tidur dalam gaya moden sepatutnya agak ringkas, dengan garis-garis yang jelas dan warna-warna bersih, tidak dibebani dengan butiran yang tidak perlu.

Sangat penting untuk mengisi bilik tidur kecil dengan terang, kerana lampu yang kompeten memainkan peranan penting dalam persepsi ruang. Sebagai sumber cahaya pusat, anda boleh memilih cahaya siling laconic, dan untuk lampu tambahan - lampu sisi katil dan lampu meja. Adalah lebih baik bahawa reka bentuk semua luminair dibuat dalam gaya yang sama. Mereka perlu kelihatan mudah dan tanpa berat, tetapi pada masa yang sama mencipta pencahayaan yang baik dan selesa. Harus dielakkan candelier besar dan berat dengan banyak perincian hiasan.

Jika anda memilih siling regangan untuk pencahayaan bilik, anda boleh menggunakan lampu sorot terbina dalam.

Ruang bebas dari bilik tidur kecil, dibuat dalam gaya moden, tidak boleh berantakan dengan banyak pernak-pernik dan perkara-perkara yang tidak berfungsi. Pedalaman boleh dihiasi dengan gambar abstrak dalam bingkai laconic dan sepasang foto peribadi dalam bingkai yang kemas di meja tepi katil.

Peranan penting dalam mewujudkan suasana yang selesa dan selesa adalah tekstil. Rintangan yang indah, beberapa bantal dan tirai yang selesa akan menjadikan ruang dalaman bilik tidur selesa, hangat.

Tekstil adalah lebih baik untuk memilih satu warna, bijaksana, disempurnakan dengan nada kelabu atau krim. Di atas katil, anda boleh mengambil selimut bersaiz besar, dengan corak geometri yang jelas atau padat. Warna boleh sepadan dengan nada umum bilik atau kontras, contohnya, lebih gelap. Ini akan membantu sedikit untuk mencairkan nada yang tenang dan neutral di dalam bilik.

Untuk menghiasi tingkap, anda perlu memilih langsir tebal dan langsir ringan tanpa tirai, pinggir dan bilik tidur mewah. Bentuk mudah, garis-garis yang jelas, kekurangan butiran yang tidak perlu - prinsip asas bukan hanya apabila memilih tekstil, tetapi juga secara menyeluruh untuk menghias interior bilik tidur moden yang kecil.

Susunan perabot, pencahayaan yang betul dan pilihan skema warna akan membantu mewujudkan suasana yang selesa dan nyaman walaupun bilik tidur anda sangat kecil.

Pilihan reka bentuk untuk bilik tidur kecil 8 m persegi M. m.

Pemilik bilik tidur kecil tidak mempunyai peluang untuk mencipta ruang kelonggaran yang luas di mana terdapat beberapa kawasan fungsional. Tetapi kuadratur kecil tidak mengganggu dengan mengatur bilik tidur yang selesa dan selesa. Semua yang diperlukan - sebelum memulakan kerja pembaikan, berhati-hati merancang lokasi setiap bahagian pedalaman, pilih penyelesaian warna yang sesuai dan aksesori hiasan. Jika anda berfikir melalui pelaksanaan setiap peringkat kerja, sebagai hasilnya, anda boleh menyusun reka bentuk bilik tidur yang selesa dan indah dengan 8 meter persegi. Di manakah kerja reka bentuk bermula? Sudah tentu, dengan susun atur.

Sebelum meneruskan reka bentuk reka bentuk, anda perlu memikirkan tata letak perabot. Apa yang boleh ditempatkan di kawasan kecil 8 dataran. Sudah tentu, di dalam bilik ini perlu dilengkapi dengan katil. Jika diandaikan bahawa bilik tidur akan melaksanakan satu fungsi, katil diletakkan di sini. Untuk bilik-bilik di mana bilik tidur dan ruang tamu dilengkapi, pilihan terbaik adalah sofa lipat. Pada sebelah petang ia akan digunakan sebagai tempat berehat untuk tetamu, dan pada waktu malam - sebagai tempat tidur. Untuk menyimpan barang-barang di dalam bilik tidur kecil 8 petak, harus mengandungi laci dada atau kes pensil. Ia juga perlu untuk menjaga lokasi lekapan lampu. Di dalam sebuah bilik kecil, ia boleh menjadi lampu lantai atau sconce dinding yang elegan.

Jika penghuni bilik tidur digunakan untuk mempunyai meja di tepi katil, di dalam bilik kecil, ia boleh digantikan dengan rak dinding. Pilihan ini tidak mengambil banyak ruang, tetapi pada masa yang sama ia akan membolehkan menyimpan gelas, buku, ubat-ubatan yang diperlukan berhampiran katil.

Jika anda ingin meletakkan 8 kuasa dua di bilik tidur anda, anda perlu berfikir dengan teliti mengenai pilihan susun atur ini. Meja kerja boleh dilipat, dan menjadi penerusan ambang tingkap. Atau lipat pegun. Dalam kes kedua, jadual, jika perlu, terurai, dan selepas selesai kerja - ditambah, dan disimpan dalam ceruk, almari atau dalam kes yang melampau di belakang sofa.

Untuk bilik-bilik yang mempunyai akses ke loggia atau balkoni, bilik persalinan atau kawasan kerja, lebih sesuai untuk meletakkannya di sana. Sebelum ini, balkoni terisolasi, dan kemudian dilengkapi, bergantung kepada tujuan kawasan berfungsi.

Selepas perancangan awal dijalankan, perlu menyediakan premis. Peringkat ini termasuk penamat hiasan. Bahagian dalam bilik tidur adalah 8 meter persegi M. m. dalam foto itu, tidak boleh terdiri daripada dinding dan siling gelap. Ini bermakna bahawa untuk hiasan dinding, lebih baik memilih cat berasaskan air warna cahaya. Untuk pencinta kertas dinding, adalah disyorkan untuk memberi keutamaan kepada variasi dengan corak menegak. Mereka akan menghiasi bilik dengan sempurna dan secara visual meningkatkan ketinggian siling.

Siling boleh dicat dengan cat berkilat putih, yang akan mencerminkan cahaya dan mengisi bilik. Pilihan lain juga mungkin - pembinaan struktur yang digantung. Hanya dalam kes ini, siling mesti terdiri daripada dua peringkat - pada perimeter - lebih rendah, di pusat - lebih tinggi. Pembinaan sedemikian rupa akan meningkatkan ketinggian bilik.

Untuk menambah reka bentuk bilik tidur kecil 8 meter persegi, akan membantu penutup lantai gelap. Gabungan dinding cahaya, siling salji putih dan lantai gelap, akan menjadikan pembaikan bilik tidur unik.

Pada penghujung hiasan, anda perlu pergi ke penciptaan lampu. Sudah tentu, titik penetapan lekapan, harus dijadwalkan walaupun pada tahap puttying dinding dan siling. Bilik kecil, kecil 8 m persegi. m. dalam foto itu, tidak melibatkan penggunaan luminair besar-besaran. Untuk apa-apa bilik tidak sesuai kandil besar. Pilihan terbaik adalah menggunakan sumber cahaya titik yang terletak di sepanjang perimeter siling. Tidak terang, tetapi pencahayaan yang cukup, akan mengisi bilik dengan cahaya dan mencipta ilusi ruang. Untuk pencahayaan latar belakang yang boleh digunakan pada waktu malam, di meja sisi katil atau rak, anda perlu memasang lampu malam yang kecil.

Setelah menyelesaikan kerja pembaikan, pemasangan lampu dan perabot lampu, bilik tidur 8 sq.m. akan kelihatan tidak lengkap. Untuk membuat kord terakhir, anda perlu mengambil tekstil. Untuk tingkap - tirai monokrom padat, yang boleh melindungi dari cahaya matahari dan menghias bilik. Sofa atau katil boleh ditutup dengan tudung yang cantik, yang mana warna akan sesuai dengan penyelesaian warna tirai. Menambah kesederhanaan akan membantu permaidani kecil, tempat tidur di tepi katil.

Reka bentuk bilik tidur 8 sq.m. dalam foto, akan kelihatan lebih menarik jika anda menggunakan dua atau tiga pasu dengan tanaman rumah di dalam bilik. Mereka akan mengisi bilik dengan oksigen dan mewujudkan suasana yang istimewa dan damai.

Menyelesaikan topik, kita perhatikan bahawa pilihan untuk reka bentuk dalaman bilik tidur 8 sq.m., boleh banyak. Jika perlu, aturkan dua atau tiga kawasan fungsional di kawasan kecil, pengezonan premis itu digunakan.

Jika hanya bilik tidur disusun di dalam bilik, reka bentuk warna, pencahayaan dan tekstil harus dipilih dengan teliti. Selesaikan reka bentuk ini akan membantu dua atau tiga bunga bunga dengan warna rumah.

Reka bentuk bilik tidur adalah 8 meter persegi (33 foto). Pengembangan ruang. Pemilihan katil, meja tepi katil dan almari pakaian. Selesai

Pemilik bilik tidur kecil semasa pembaikan semestinya menghadapi dilema, bagaimana untuk mengatur ruang dalaman, jadi ia tidak kelihatan kecil, ia adalah selesa dan berfungsi.

Dalam artikel ini, sekolah pembaikan kami akan memberikan cadangan asas tentang bagaimana untuk membuat reka bentuk bilik tidur sebanyak 8 meter persegi, sehingga hobi di dalamnya adalah paling selesa dari segi kemudahan dan daya tarikan.

Peningkatan ruang, di tempat pertama, membayangkan ketiadaan segala keperluan. Anda harus terlebih dahulu menyingkirkan perabot yang berlebihan (sedikit digunakan, tidak berguna dan tidak perlu terlalu besar), perkara kecil yang tidak perlu dan sampah yang lain.

Perabot perlu dikurangkan kepada satu set yang mudah:

Ini akan menjadi lebih daripada cukup jika anda menyingkirkan perkara-perkara yang sangat berlebihan.

Tempat tidur

Memilih tempat tidur berikut, berpandukan prinsip-prinsip berikut:

  • katil yang lebih kecil kelihatan seperti tempat tidur tanpa kaki atau tanpa apa-apa;
  • Ia adalah perlu untuk mengelakkan model dengan kepala besar, mewujudkan kesan kekacauan;
  • tidak sesuai untuk reka bentuk bilik tidur kecil dan produk dengan belakang yang diukir, yang juga mengurangkan ruang;
  • katil yang rendah, sebaliknya, meningkatkan jumlah ruang bebas;
  • melihat dengan lebih dekat model dengan reka bentuk mudah mudah;
  • Harus diingat bahawa reka bentuk bilik tidur dengan perabot gelap memberi kesan negatif terhadap persepsi ruang.

Anda boleh meletakkan katil di tengah-tengah untuk memberikan akses kepadanya dari kedua-dua pihak dan di sudut, yang kurang mudah dari segi fungsinya, tetapi ia adalah efisien dari segi penjimatan ruang.

Variasi yang menarik akan menjadi penempatan pepenjuru. Pastikan untuk menganggapnya.

Susunan pepenjuru tempat tidur

Nasihat! Untuk meningkatkan ruang bilik tidur, reka bentuk moden dan gaya oriental akan berbuat baik-baik saja. Perabot harus mempunyai garis dan proporsi yang ketat, tidak terlalu tinggi. Keutamaan juga lebih baik untuk memberi produk dari bahan semula jadi: kayu, rotan, besi.

Seperti katil, meja tepi katil sepatutnya semudah mungkin, tidak melekit. Di samping itu, mereka tidak boleh melebihi ketinggian katil yang tinggi. Untuk menjimatkan ruang, sebaiknya letakkannya berdekatan dengan kotak yang mungkin.

Reka bentuk yang luar biasa dari bilik tidur kawasan kecil boleh diperolehi dengan menggunakan meja malam menggantung yang ditetapkan terus ke dinding.

Ia tidak akan menjadi buruk untuk dilihat dan curbstone dengan pesawat atas kaca. Satu alternatif kepada meja sisi katil boleh diapit rak. Mereka kelihatan lebih padat, tetapi dari segi kebersihan mereka hampir kurang.

Pilih dan letakkan almari (laci dada)

Di sini, pilihan terbaik akan menjadi almari (konvensional atau radial) atau almari pakaian terbina dalam yang dibuat untuk pesanan. Berbanding dengan produk usang dengan pintu berayun, kabinet seperti itu boleh diletakkan walaupun di sudut bebas kecil, tanpa menyediakan ruang tambahan untuk membuka daun pintu.

Alas pakaian Radius di dalam bilik tidur

Nasihat! Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada barang-barang perabot dengan fasad cermin, yang mewujudkan kesan menggandakan ruang.

Sekiranya tidak ada ruang di bawah kabinet, jalan keluar dari keadaan adalah pemasangan dada. Di samping menyimpan perkara, ia juga akan berfungsi sebagai pesawat tambahan yang boleh digunakan untuk pelbagai tujuan, contohnya, untuk alat solek mini untuk seorang wanita.

Warna cahaya adalah apa yang anda perlukan apabila mencipta reka bentuk untuk bilik tidur kecil. Mereka akan menambah "udara" ke bilik. Dinding yang terang dan dinding dengan bersinar akan menjadi letih, jadi lebih baik untuk meninggalkan mereka. Elakkan juga mengikuti wallpaper dengan corak yang besar.

Pilihan yang sangat baik untuk menyelesaikan siling akan menjadi struktur ketegangan dengan permukaan berkilat atau cermin, dengan ketara "meningkatkan" ketinggian bilik.

Warna lantai harus dipilih dengan harmoni dengan dinding dan perabot. Jika ia adalah lamina atau parket, lebih baik untuk meletakkannya di atas pepenjuru, yang akan menjadi lebih menarik, dan sedikit meningkatkan kawasan bilik.

Dengan bantuan teknik mudah seperti itu, reka bentuk bilik tidur 8 m persegi akan menjadikannya tempat yang paling berfungsi di apartmen.

Kami berharap artikel kami berguna kepada anda. Untuk lebih tepat memahami isu-isu teknologi dan praktikal, laman web kami memberikan arahan foto dan video terperinci, di mana anda akan menemui maklumat yang berguna mengenai isu ini.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

25 − = 22