Reka bentuk dapur dengan sofa

Susunatur dapur dengan sofa

Pereka merancang dapur dengan sofa kadang-kadang dibentangkan sebagai melengkapkan dapur di sebuah rumah dalam gaya minimalism dengan satu set terhad perabot dapur direka warna cahaya dalaman. Walau bagaimanapun, arah gaya moden untuk bahagian dalam ruang makan menentukan pilihan bertentangan dengan banyak model menarik.

Interior dan susun atur dapur dengan sofa

Hal ini memungkinkan bukan sahaja untuk menghiasi ruang makan, tetapi juga untuk mendekati masalah susunannya dari sudut pandangan yang rasional.

Reka bentuk dapur 10 meter persegi mempunyai ciri-ciri sendiri. Terima kasih kepada tata letak dapur dengan sofa dalam reka bentuk dalaman yang selesa di ruang makan, bahkan ruang bilik yang sangat besar sebesar 10 m² boleh diatur dengan gaya dan ekonomi. Oleh kerana piawaian purata, apartmen Rusia tidak boleh memasukkan bilik tidur tambahan, biasanya untuk meletakkan perabot di ruang makan.

Varian reka bentuk dan dalaman dapur dengan sofa

Dapur dengan tempat tidur sedang dalam permintaan di negara kita mengatur susunan zon makan kerana kehadiran elemen ini pedalaman membolehkan untuk meluangkan masa dengan keselesaan maksimum. Ia berlaku bahawa tetamu yang pulang boleh duduk dan tidak menyedari bahawa sudah malam, jadi kehadiran sofa membolehkan anda selesa menyelesaikan banyak masalah.

Susunan dapur dengan sofa 10 meter

Adalah baik, jika sofa itu sendiri adalah lipat, kerana kawasan pedalaman itu adalah tempat tidur yang sangat baik untuk tetamu yang datang dengan menginap semalaman. Jika tiba-tiba TV diduduki oleh seseorang di dalam dewan, dan ada keinginan untuk menikmati menonton program TV, sofa di dapur adalah cara terbaik untuk keluar. Susun atur dapur jenis ini di Khrushchev mempunyai beberapa kelebihan, dan bukan hanya menyediakan tempat tidur tambahan di sebuah apartmen moden.

Apa yang harus menjadi sofa dapur

Upholstery asal sofa dapur separuh bulat

Jika anda ingin memilih komposisi gaya tertentu, kedai-kedai yang menawarkan perabot tersuai akan membantu menyelesaikan masalah ini dengan memilih bahan-bahan yang sesuai untuk ruang makan.

Apabila memilih versi yang lebih sesuai model, mengambil kira masa yang dikaitkan dengan fakta bahawa dapur adalah tempat memasak dengan jisim bau yang berbeza dan kelembapan yang tinggi.

Di udara di dapur, banyak asap minyak dan lemak terbentuk, termasuk produk cecair lain. Jika kemudahan ini dirancang untuk meletakkan sofa, ia perlu diingat bahawa ia adalah sebanyak mungkin tertakluk kepada pendedahan risiko kepada pelbagai jenis perabot tertumpah minuman: kopi, teh, jus, dan lain-lain Oleh itu, perabot mesti dibeli dengan roda stereng praktikal yang tidak menyerap bau .. , secara tidak sengaja terkena kotor pada minumannya.

Lipat sofa dapur dengan upholsteri kulit

Bahan yang lebih sesuai untuk upholsteri sofa di dapur adalah kulit atau kulit. Ia boleh bukan sahaja warna cahaya, tetapi juga gelap. Model kulit upholstery tidak dapat menyerap minuman tertumpah tidak sengaja, jadi bahan semacam ini mudah digunakan di dapur kerana kepraktisannya.

Bahagian ruang makan dengan sofa yang selesa di dalamnya boleh mempunyai penampilan yang sangat indah. Oleh kerana bahan seperti kulit mempunyai banyak sifat praktikal, sofa yang selesa dapat berfungsi di dapur atau di ruang makan untuk waktu yang lama.

Perancangan ini mempunyai kesan langsung ke atas pilihan jenis, saiz dan bentuk sofa, yang sepatutnya dalam perkadaran langsung kepada saiz kawasan untuk memasak. Jika kawasan dapur adalah 12 m², anda boleh menggunakan sama ada langsung atau pilihan untuk dapur sudut.

Susun dapur dapur dengan sofa separuh bulat

Jika dapur mempunyai sofa sudut, maka kawasan berhampiran bateri akan lebih berfungsi, kerana ia akan memberikan ruang tambahan. Aksesori dapur, yang tidak digunakan setiap hari, boleh diletakkan di bawah tempat duduk itu sendiri. Jenis sofa dapur ini sesuai untuk dapur persegi dan luas.

Harus diingat bahawa penempatan sofa bersaiz penuh di dapur, sesuai untuk ruang tamu, agak jarang berlaku. Selalunya di kawasan makan menggunakan reka bentuk fungsional dan lebih padat tidak terlalu besar.

Skim dan pelan kawasan dapur sebanyak 9 meter

Mereka mempunyai penampilan yang kurang jelas dan pelapis dari bahan padat, mempunyai tali pinggang keledar yang lebih pendek daripada sofa untuk ruang tamu.

Punggung mereka cukup nipis. Dapur dengan teluk yang mempunyai bentuk separuh bulatan, ia adalah mungkin untuk meletakkan jejari bentuk sofa serupa yang sepadan, dan ini ruang makan komposisi pusingan jadual, seperti yang digambarkan.

Reka bentuk sofa sudut kulit

Akibatnya, anda akan menerima bilik yang selesa untuk makan tengahari. Idea memasang corak separuh bulatan di kawasan dapur dapat direalisasikan dalam dapur besar, sebagai contoh, 15 m. Pemanas perlu selesa, ia mula terserlah kembali ke dapur.

Untuk ruang makan kecil kira-kira 10 m, anda boleh memilih model yang kurang berat, yang tidak mempunyai lengan lengan, dan warna pelapis adalah cahaya. Sekiranya reka bentuk model secara visual dan mudah, maka dapur tidak akan kelihatan berantakan. Terdapat juga sofa klasik dengan lengan yang mempunyai punggung segi empat tepat padat. Reka bentuk dapur 10 meter persegi nampaknya mempunyai ciri tersendiri.

Bagaimana untuk memilih warna pelapis sofa di dapur

Agar tidak melanggar idea gaya umum komposisi, sofa biasanya mempunyai ciri yang sama dengan bahagian dalam ruang makan secara keseluruhan, sebagai contoh, warna, biasanya dipilih.

Buat reka bentuk dapur 12 meter persegi atau lebih tidak boleh tanpa membuat keputusan muktamad mengenai pilihan ini atau warna itu, yang akan berlaku di pedalaman. Warna model dipilih mengikut gaya umum bilik makan. Jadikan pilihan sempurna warna upholsteri sofa akan membantu petua berikut:

 1. Untuk ruang makan, sudut atau sofa lurus yang berwarna biru atau merah tepu tidak sesuai, yang sesuai dengan pejabat atau ruang tamu yang dilengkapi dengan gaya teknikal.
 2. Sofa berwarna kelabu, seperti putih atau hitam, sesuai untuk gaya minimalis atau reka bentuk dalaman dapur Gothik.
 3. Gaya Renaissance, empire, rococo, klasik atau baroque mencadangkan perabot warna emas dan putih, serta biru dan coklat.

Sofa separa bulat

Jika tidak ada keistimewaan istimewa dalam gaya, sebagai contoh, dapur kecil 9 meter persegi. m boleh dihiasi dengan warna neutral. Jangan pilih sofa warna yang terlalu gelap atau terang, serta dengan corak besar pada upholsteri.

Dapur reka bentuk 15 meter persegi dan lebih boleh dihiasi dengan sofa apa-apa warna, perkara utama adalah bahawa ia harmoni dengan arah umum gaya.

Projek dan pelan dapur dengan sofa 15 meter persegi

Warna model boleh diselaraskan dengan bayangan elemen seperti: top meja, fasad, langsir, taplak meja atau apron.

Sofa di dapur adalah unsur akhir, yang membolehkan untuk mewujudkan suasana yang nyaman. Parameter pertama, yang biasanya diperhatikan apabila memilih perabot kerusi, adalah kawasan bilik. Reka bentuk dapur 12 meter persegi, dilengkapi dengan sofa kecil, menampung 2 hingga 3 orang, akan berfungsi dengan ukuran bilik kecil, seperti 9 m² atau 10 m².

Susunan dapur dengan sofa 12 sq.m. meter

Antara model yang paling biasa ialah:

Tidak dianjurkan untuk mengatur objek perabot di atas meja dapur percuma. Foto dengan bahagian dapur dapur yang dipasang, di mana dapur pertama, sink, kabinet dan peti sejuk untuk perkakas dapur, menunjukkan pilihan tempat tidur yang sesuai. Reka bentuk dapur sebanyak lima belas m² boleh ditambah dengan model tanpa lekukan tangan, dipasang di dekat alat dengar kerja.

Untuk dapur 12 m, model tanpa penjuru sisi sesuai. Adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja warna, tetapi juga kualiti upholsteri sofa. Biasanya di kawasan dapur tidak terlalu besar, sofa diletakkan pada prinsip mudah: di mana ia sesuai, ada dan harus berdiri.

Reka bentuk dapur bergaya dengan sofa

Contohnya, apabila merancang reka bentuk dapur sebanyak 12 m², cara meletakkan sofa sebagai berikut digunakan untuk mengatur kawasan rehat:

 1. Berbeza dengan set dapur adalah cara serba boleh.
 2. Di sempadan kawasan dapur, ruang tamu dan studio dapur.
 3. Berhampiran pulau kerja di dapur adalah reka bentuk pulau.

Jika ruang makan kecil, maka susun atur dapur di dalam rumah akan sentiasa tidak standard. Sekiranya segi segi empat tepat, maka cara universal meletakkan sekeping perabot akan menjadi ideal. Di dalam pelbagai hiasan dalaman dapur, anda boleh mencari varian seperti ruang dapur zon.

Apa yang baik tentang kaedah ini? Ia membolehkan anda menavigasi dengan selesa di antara tempat makan dan kerja. Dalam kes ini, semua perkakas dapur akan berada di tangan.

Sofa di pedalaman dapur adalah cara yang baik untuk mewujudkan persekitaran yang selesa dan selesa.

Apabila memilih pedalaman ini, penting untuk mengambil kira semua parameter di atas, dipandu oleh keutamaan peribadi. Ini akan mewujudkan reka bentuk asal dapur dalaman dalam gaya tertentu dan menikmati kesegaran pada sofa yang selesa dari Januari hingga Disember.

Idea reka bentuk dapur dengan sofa

Dapur adalah bilik yang sama, bagaimanapun, dibuat untuk tujuan kerja. Walau bagaimanapun, jika ia adalah luas, ia boleh meletakkan sudut lembut kecil untuk perhimpunan atau seluruh sofa untuk tetamu yang terlelap tidur. Jadi apa yang boleh menjadi reka bentuk dapur dengan sofa - ketat dan sederhana, yakin-terang atau lembut-romantis? Terdapat banyak pilihan dan tidak ada lagi cara untuk melaksanakannya!

Di dalam sebuah rumah di mana dapur mempunyai tingkap terbuka yang besar ke seluruh dinding atau sebahagian besarnya, ia bernilai merangkumi idea-idea tingkap yang rendah dalam peranan sofa. Lebih-lebih lagi, setiap lelaki boleh membuat zon rehat seperti itu. Ia hanya perlu untuk membongkar ambang jendela rendah lama, atau atas dasar untuk membina bingkai untuk bangku tertutup. Anda juga boleh membuat kotak di dalamnya untuk menyimpan semua peralatan.

Jika bateri berada di bawah tingkap, fasad luaran untuk sofa anda perlu direka sebagai skrin untuk bateri. Ini penting agar bilik sentiasa mengedarkan udara panas semasa musim pemanasan. Daripada skrin fasad, anda boleh membuat 3-5 lubang dan menutupnya dengan skrin mini plastik. Jadi anda boleh memanaskan sudut lembut pada musim sejuk, dan pada masa yang sama seluruh ruangan tanpa sebarang masalah!

Anda boleh membeli sudut siap untuk dapur. Dalam kes ini, lebih baik memilih model yang terlalu mahal, supaya mudah dimakan di meja. Ini boleh menjadi variasi pada kaki tinggi dengan bahagian bawah kosong. Terdapat juga sudut fungsional, terutamanya untuk bilik ini. Mereka berbeza di bawah tempat duduk ada tempat untuk menyimpan bijirin, tuala dan lain-lain perkara yang perlu. Tambah kawasan ini yang indah dan menyenangkan dengan butir-butir berikut:

 • gulung langsir dengan langsir pendek;
 • kandil rendah pada rantaian dengan beberapa lampshade tergantung di atas meja;
 • meja kaca diperbuat daripada kaca tahan lama di atas kaki kayu yang kuat;
 • meja kopi palsu dengan pokok hiasan;
 • papan lukisan dalam bingkai klasik.

Apabila salah satu bilik tamu mereka tidak dilindungi oleh apa-apa dari tempat kerja, ia dipanggil studio. Pilihan perancangan percuma ini sangat biasa, yang membuat pedalaman sangat terang. Pada masa yang sama, ramai orang menggunakan peraturan zon, tetapi ada orang-orang yang sepenuhnya menentang ini, menggunakan kaedah penggabungan dan penggabungan premis itu. Mari kita mulakan dengan pilihan pertama, apabila apartmen luas dan zon adalah pendekatan yang sepenuhnya rasional.

 1. Sofa terletak di zon tetamu. Ia boleh menjadi versi kulit klasik dengan sepasang kerusi berlengan atau tekstil besar dengan kerusi-kerusi tangan.
 2. Pembahagian di antara kawasan-kawasan di dalam bilik adalah disebabkan oleh penamat. Lebih baik memilih satu perkara - dinding, lantai atau siling. Idealnya, ini tentu saja, lantai: jubin seramik di dapur, lebih mudah untuk mencuci selepas kerja, dan linoleum atau permaidani di ruang tamu, mereka lebih hangat daripada jubin.
 3. Reka bentuk tetingkap harus sama, tetapi tidak sama. Oleh itu, ia adalah bernilai memilih satu kain, warna atau corak, tetapi ruang tamu dihiasi dengan langsir, dan bilik kerja - tirai.
 4. Pencahayaan akan lebih relevan untuk menggunakan yang berasingan, tetapi anda boleh melaksanakan sebagai tambahan kepadanya dan siling umum dari lampu sorot. Tetapi candelier akan membawa suasana nyaman ke bilik tanpa partisyen dan pintu.

Apabila mereka bentuk dapur dengan sofa, tidak perlu berkongsi ruang. Anda boleh bermain dalam arah yang bertentangan dan mencapai kesenangan maksimum. Untuk melakukan ini, pada pelan lantai, buat pensil dalam dua - satu sinki dan satu pinggan di satu sisi, dan satu kawasan bebas di sisi lain. Ia tidak perlu untuk memperuntukkan mana-mana zon, ia akan menjadi notasi untuk diri sendiri. Oleh itu, di kawasan kedua, buat satu bahagian (juga dengan pensil) serenjang - ini akan menandakan ruang makan dan ruang tamu. Menurut kedudukan yang ditandakan, susun:

 • Set dapur dengan semua peralatan yang diperlukan. Lantai mestilah berkualiti dan neutral untuk keseluruhan bilik. Ini sama ada parket atau linoleum;
 • Meja kayu yang besar. Sekitar - kerusi yang selesa dengan backrests. Dari bawah, anda boleh meletakkan permaidani gelap dengan longgokan kasar yang rendah. Di atas meja, letakkan alas meja jika perlu, dan juga meletakkan pasu tinggi hiasan kaca atau plastik;
 • Sebuah sofa sudut yang luas (sudut ke meja). Di sebelahnya terdapat permaidani kecil dengan timbunan yang tinggi dan meja kopi.

Untuk melembutkan dapur, digabungkan dengan bilik lain, anda boleh menggunakan cornice di sepanjang perimeter seluruh siling. Di atasnya untuk menetapkan tirai nipis dan bergerak di satu sudut. Sekiranya perlu, tulle boleh dipindahkan dan menutup tingkap dan juga dinding di seluruh bilik. rindu dijamin kepada anda. Ini sangat berharga untuk pangsapuri satu bilik.

Kawasan duduk yang besar

Apabila kawasan pedalaman membolehkan anda meletakkan lebih banyak dan sofa besar di kawasan bebas - ia baik-baik saja. Di sini anda tidak boleh hanya berehat selepas makan malam atau penyediaannya, tetapi juga meninggalkan tetamu. Satu-satunya soalan ialah bagaimana untuk mereka bentuk sudut ini. Dua pilihan - sederhana dan sederhana, atau cerah dan menarik. Pilihan terakhir adalah lebih menarik untuk kebanyakan. Itulah sebabnya anda harus mengambil kesempatan daripada warna-warna cerah dan penyelesaian yang bergaya, mencantumkan tempat yang lembut dengan lampu dan bantal. Paling penting, katil yang luas untuk bersantai kelihatan pada tingkap pada dinding bentuk yang tidak standard. Walau bagaimanapun, sofa dalam kes ini perlu dibuat untuk memesan atau secara berasingan!

Jika pilihan hiasan ini tidak dekat dengan anda, dan anda sentiasa berusaha untuk mengawal segala-galanya, maka rancangan pelan pejabat akan sesuai dengan anda. Dalam kes ini, di dinding jauh dari pintu masuk ada set dapur langsung. Di dinding sebelah di antara satu sama lain, atur:

 1. sofa panjang. Warna harus dipilih tidak ditandai, sebagai contoh, hijau. Anda sentiasa boleh membekalkannya dengan bantal putih atau kelabu;
 2. Meja kecil, beberapa kerusi dan set TV di dinding. Sudut ini akan mewujudkan rasa makan di tempat kerja, yang akan sentiasa dalam keadaan baik.

Tingkap tidak boleh ditutup dengan apa-apa, atau gunakan tirai. Pilihan lain - tinting tingkap, yang menjimatkan bukan sahaja dari sinaran matahari, tetapi juga mata penasaran tentang tetangga. Siling akan kelihatan lebih rendah jika anda menambahnya dengan rasuk kayu sebagai hiasan. Lampu sisi, lampu hud, dan beberapa lukisan dinding dalam warna kelabu yang betul melembutkan bilik. Idea-idea di pedalaman tidak suka banyak, namun, mereka dapat bersaing dengan idea terang terang.

Jangan takut untuk mencuba idea anda! Jika dapur adalah luas, anda tidak perlu menumpukan sepenuhnya ke ruang kerja. Adalah bernilai merangkumi idea-idea ergonomi dan zon dan kemudian reka bentuk dapur dengan sofa bukan sahaja menarik, tetapi juga berfungsi. Jadi, anda boleh meninggalkan ruang tamu yang ditutup, dan berjumpa tetamu - di ruang makan-dapur. Sofa juga boleh dipilih, sebagai yang paling mudah, dan terbentang ke dalam katil keseluruhan, atau anda boleh melihat sudut perabot dengan pelapis yang lembut.

Reka bentuk dapur dengan sofa: foto dengan model sudut dan langsung

Dapur dengan atribut seperti sofa di negara kita sangat memerlukan, kerana, di satu pihak, kehadirannya adalah baik kerana ia menyumbang kepada masa yang selesa. Kita semua seperti malam selepas kerja atau pada hari untuk duduk lebih lama untuk secawan teh dan bercakap, seperti yang mereka katakan tentang kehidupan. Kadang-kadang ia berlaku bahawa kadang-kadang tetamu datang zasiditsya untuk lebih lama, dan banyak lagi, percuma bilik tidur jarang berlaku dalam purata pangsapuri Rusia, jadi sofa di dapur boleh berfungsi sebagai, tempat tidur sementara yang sangat baik. Atau sebagai contoh, jika anda mahu untuk selesa menonton TV, dan di dalam dewan dia sudah diduduki oleh seseorang, reka bentuk dapur dengan sofa dan TV akan menjadi rahmat untuk anda. Oleh itu, bahagian dalam dapur dengan sofa mempunyai pelbagai kelebihan yang sangat besar.

Dalam artikel hari ini kita akan mempertimbangkan pelbagai pilihan reka bentuk untuk dapur tersebut, serta nuansa memilih dan menggunakan perabot jenis ini di dapur.

Reka bentuk dapur dengan gambar sofa

Untuk memilih pilihan yang paling sesuai sofa, anda pertama perlu mengambil kira masa yang bahawa dapur - tempat di mana pada masa memasak adalah bau yang berbeza sering hadir, terdapat kelembapan yang tinggi, dan juga di udara terbang sepasang gris, minyak dan produk cecair lain . Serta kawasan untuk makan tengah hari, akan menjadi tuan rumah sofa di dapur mungkin tertakluk kepada pendedahan tambahan sengaja tertumpah teh, kopi, jus dan sebagainya. Oleh itu sofa upholsteri perlu mempunyai ciri-ciri praktikal yang ia tidak menyerap bau, tidak cepat mendapatkan kotor, dan yang secara tidak sengaja untuk menumpahkan cecair.

Sofa putih kulit di dapur

Sofa kulit di dapur

Oleh itu, bahan yang paling optimum untuk upholsteri sofa untuk dapur adalah kulit atau penggantinya. Oleh itu warna sofa boleh menjadi warna gelap dan terang, sebab cecair sengaja tertumpah tidak segera diserap ke dalam upholsteri kulit, oleh itu bahan-bahan tersebut adalah lebih mudah untuk digunakan di dapur, kerana ia adalah sangat praktikal. Sofa kulit untuk dapur akan terlihat sangat rapi, dan terima kasih kepada sifat-sifat praktikal kulit, sofa sedemikian di dapur akan bertahan lama.

Ruang makan dengan sofa

Bentuk, jenis dan saiz sofa bergantung kepada kawasan dapur, untuk dapur standard 12 sq.m anda boleh menggunakan kedua-dua pilihan lurus dan sudut. Sofa sudut adalah mudah kerana ia sering menjadikan kawasan berfungsi berhampiran bateri. Lagipun, ia menyediakan ruang tempat duduk tambahan, dan di bawah tempat duduk di sofa terdapat tempat untuk menyimpan pelbagai, aksesoris dapur tidak digunakan sehari-hari. Jenis sofa dapur ini sesuai untuk dapur persegi dan luas.

Reka bentuk dapur dengan sofa

Perlu juga diperhatikan bahawa untuk dapur jarang digunakan sofa bersaiz penuh, seperti untuk ruang tamu. Selalunya untuk dapur, reka bentuk yang lebih kompak dan berfungsi sedang dibangunkan. Mereka tidak mempunyai dimensi besar: penampilan mereka kurang "ditiup" dan pelapis itu lebih padat, mereka mempunyai tali pinggang keledar yang dipendekkan, dan sebagai peraturan mereka tidak mempunyai belakang yang lebar dan nipis.

Reka bentuk dapur dengan foto sofa sudut

Jika anda sering datang atau tetamu datang dengan bermalam, sofa di dapur akan menjadi katil yang sangat baik.

Untuk dapur dengan tingkap separa bulat, anda boleh membeli sofa separa bulat dengan jejari yang sesuai, dan jika anda menambah komposisi ini ke meja makan bulat, anda akan mendapat ruang makan yang ideal dan selesa. Idea dengan sofa separuh bulat juga boleh direalisasikan di dapur besar yang luas.

Sofa separa bulat di dapur

Terdapat sofa klasik dengan pepejal, backrest segi empat tepat dengan tempat letak tangan, serta mempunyai model yang lebih menarik, apabila belakang dipisahkan dari kerusi itu, dan ditetapkan untuk plat sisi, dan bentuk Penyokong belakang yang boleh menjadi apa-apa - segi empat tepat, dengan sudut bulat, semi-bujur, dan lain-lain dalam bentuk .

Sofa dalam foto dapur

Untuk dapur kecil, lebih baik untuk memilih model sofa walaupun kurang berat: tanpa lengan tangan, dan backrest yang kukuh, sebaik-baiknya warna cahaya. Lagipun, terang dan ringkas dalam reka bentuk sofa tidak membuat dapur kecil anda berantakan.

Untuk memastikan bahawa reka bentuk sofa tidak keluar daripada komposisi stylist keseluruhan dapur, penampilannya harus mempunyai sesuatu yang sama dengan bahagian dalam dapur. Selalunya unsur biasa ini adalah warna. Jadi, sebagai contoh, anda boleh memilih model sofa yang mempunyai warna pelapis atau bahagian tubuh yang kelihatan sama seperti contohnya facade dapur, apron atau countertop. Hari ini di kedai perabot anda boleh membeli atau di perabot perkilangan syarikat untuk memesan, anda boleh memesan set dapur dengan sofa, maka komposisi gaya tunggal akan disediakan untuk 100%.

Reka bentuk dapur dengan sofa sudut

Sofa terbina di dapur

Hanya supaya sofa sesuai ke dapur, anda boleh membeli atau membuat bantal dari bahan warna tirai dapur, kain meja, dll.

Reka bentuk dapur dengan gambar sofa

Ia berlaku apabila dapur digabungkan dengan ruang tamu, maka sofa boleh berfungsi sebagai cara yang sangat baik untuk zon seperti apartemen. Menghidupkan sofa kembali ke dapur, sehingga anda memisahkan kawasan dapur dari ruang tamu. Dalam kes ini, anda memilih sofa lengkap - selesa.

Ruang tamu dapur dengan sofa

Bilik Hidup Dapur Dengan Foto Sofa

Reka bentuk dapur dengan sofa boleh tetap sangat harmoni dan tidak ketat, jika anda memilih model yang terakhir yang harmonis dan ergonomically sesuai di pedalaman dapur anda. Di samping itu, dapur dengan sofa boleh berfungsi sebagai katil tambahan yang baik, jika model sofa memilih lipat

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

17 − = 10