Reka bentuk dua keping

Membaiki apartmen dua bilik: idea dan gambar reka bentuk

Pangsapuri dua bilik - yang paling, mungkin, perumahan bersama di negara kita, kerana seketika mereka menyumbang kira-kira 60% daripada jumlah bilangan pangsapuri di semua rumah dalam pembinaan. Sekiranya rumah-rumah itu sudah tua, maka kawasan itu akan lebih hampir sama - dari 40 hingga 45 dataran untuk "Khrushchev" dan kira-kira 50 untuk "stalinkas". Tetapi bilangan orang yang hidup sangat berbeza: dari satu orang hingga empat atau lima. Sememangnya, keperluan dan keperluan untuk pengaturan itu berbeza. Apabila mereka bentuk apartmen dua bilik, ini mesti diambil kira.

Perancangan bersama dan berasingan

Perancangan bersama pangsapuri dua bilik adalah apabila mungkin masuk ke bilik kedua hanya melalui yang pertama. Untuk satu orang ia mudah: bilik pertama boleh digunakan sebagai ruang tamu, dan kedua sebagai bilik tidur. Pengagihan "peranan" yang sama adalah lebih disukai oleh pasangan. Dengan komposisi keluarga sedemikian, bilik gabungan adalah mudah.

Varian perancangan dua bilik "Khrushchev" rumah siri yang berbeza

Jika apartmen itu berada di rumah pembinaan "Khrushchev", maka dapur di dalamnya sangat kecil. Bagi seorang bujang, ini, secara amnya, tidak menjadi masalah, tetapi bagi pasangan, kawasan kecil tidak selesa. Yang paling biasa dalam kes ini, pilihan pembaikan - penyatuan dapur dan bilik pertama. Dalam beberapa varian perancangan ia mungkin. Kawasan gabungan yang dihasilkan dibahagikan dengan cara baru di antara kedua premis tersebut. Kadang-kadang hanya kawasan yang dibuat selepas mengeluarkan dinding dibawa ke kawasan dapur dan ini sudah cukup. Dan kawasan bekas bilik itu terbahagi kepada dua zon - ruang makan dan ruang tamu.

Varian perancangan dua bilik "Khrushchev" rumah siri yang berbeza

Keluarga dengan kanak-kanak dengan perancangan ini tidak selesa. Kanak-kanak biasanya dibawa ke bilik yang jauh - mereka tidur lebih awal. Dalam kes ini, ibu bapa di bilik masuk tidak selesa. Bukan sahaja ruang tamu dan bilik tidur digabungkan, jadi tidak ada persoalan privasi: kanak-kanak boleh membuat keputusan pada bila-bila masa untuk pergi ke tandas atau dapur. Dalam kes ini, idea asas pembaikan adalah membahagikan bilik dengan memindahkan atau memasang partition baru, serta menggerakkan pintu.

Salah satu pangsapuri dua bilik yang paling tidak diingini - "trem" dengan mudah diubah, berubah menjadi perumahan dengan susun atur yang berasingan dan ruang simpanan atau bilik persalinan

Sering kali dalam kes ini, mereka mengurangkan kawasan yang boleh digunakan. Tetapi kadang-kadang, sebaliknya, ruang hidup menjadi lebih besar. Ini berlaku dalam "Khrushchev," dengan banyak almari: mereka ditukar kepada ruang tamu, dan semua perkara yang disimpan di sana terdapat di kabinet atau diletakkan di dalam bilik persalinan.

Dengan kawasan yang cukup besar, apartmen dua bilik dengan bilik penyambung boleh diubah menjadi apartmen tiga bilik. Dalam kes ini, ruang laluan digunakan sebagai ruang tamu, dan lebih jauh dibahagikan kepada dua bilik tidur kecil.

Bagaimana untuk membuat apartmen dua bilik

Tata letak berasingan apartmen dua bilik ialah apabila anda boleh masuk ke bilik-bilik dari koridor. Secara umum, pangsapuri tersebut lebih mudah untuk keluarga: terdapat dua bilik yang terpencil. Biasanya kedua-dua anak dan ibu bapa gembira.

Untuk pasangan atau perseorangan, sering dan dengan susunan ini, mungkin untuk menggabungkan dapur dan ruang tamu dan dengan itu menjadikan pangsapuri lebih moden dan bergaya.

Pilihan untuk membaiki apartmen dua bilik adalah gabungan ruang tamu dan dapur

Masih terdapat cara yang popular untuk meningkatkan ruang hidup: kolam bilik dengan loggia atau balkoni. Dalam kes ini, anda perlu berhati-hati melindungi bekas balkoni dan kaca berkualiti. Ini menghilangkan bingkai tingkap dan pintu, dan sebahagian dinding dibiarkan, menggunakannya sebagai kabinet atau kaunter. ia boleh dikeluarkan, tetapi hanya bahagian yang tingkap tingkap, kerana ia tidak membawa beban. Dan pembukaan yang masih belum kelihatan seperti sesuatu yang asing, ia boleh dihiasi dalam bentuk gerbang, sudut bulat.

Gaya dalam reka bentuk apartmen dua bilik: satu atau tidak?

Yang paling logik ialah reka bentuk keseluruhan apartmen dalam satu gaya. Ini tidak bermakna bahawa terdapat satu skema warna. Tidak sama sekali. Dan satu gaya tidak bermaksud monoton. Di dalam kerangka satu gaya ada kemungkinan yang sangat luas dan variasi laut.

Pengubahsuaian pangsapuri dalam gaya moden

Sebagai contoh, lihat reka bentuk foto apartmen dua bilik dengan gaya moden. Arah dalam mewujudkan dalaman adalah penggunaan imej grafik.

Ruang masuk dan dewan masuk dalam apartmen dua bilik

Oleh kerana lorong kecil dalam saiz, semua perabot tertumpu pada satu dinding. Di dinding yang bertentangan, di dekat pintu terdapat hanya kasut sempit dengan tempat duduk lembut. Ruang dewan dari koridor dipisahkan oleh langkan yang terbentuk di siling. Menukar dan grafik dalam reka bentuk dinding, walaupun warna tetap sama.

Seperti yang anda lihat, skema warna di bilik-bilik ini dipelihara. Ia difahami: tidak ada garis yang jelas di antara mereka, walaupun bentuk huruf "G".

Tempat kerja dianjurkan di tapak pantri bekas

Dapur menyimpan motif grafik yang terdapat di hiasan dinding lorong, tetapi reka bentuk warna sangat berbeza, walaupun gaya tidak berubah. Ia tidak membosankan sama sekali, idea umum dikesan.

Motif yang ada di dinding di lorong juga di dapur, tetapi mereka dipindahkan ke langsir dan dalam warna yang sama sekali berbeza

Bilik dapur dan tidak terlalu luas, tetapi berjaya menyesuaikan dapur dalam bentuk huruf "P". Bahagian protruding itu digunakan sebagai kaunter bar. Penyelesaian ini membolehkan anda meningkatkan kawasan kerja, dan juga memanjangkan fungsi: di tempat ini anda boleh mempunyai makanan ringan tanpa menutupi meja.

Gaya tetap sama: moden, tetapi pendekatan yang lain

Perbezaan ke dapur dan ruang makan ditekankan oleh hiasan dinding, organisasi siling dan pencahayaan. Kesemua mereka menekankan kehadiran dua zon untuk tujuan yang berbeza, walaupun tidak ada batas yang jelas.

Bilik mandi mengekalkan skema warna coklat-coklat, tetapi sifat pedalaman berubah lagi. Perhatikan lampu pelbagai peringkat dan reka bentuk siling - penyelesaian reka bentuk yang menarik secara visual mengangkat siling. Juga, unjuran sepanjang perimeter menarik dan berfungsi. Ini merumitkan peletakan jubin, tetapi kadang-kadang meningkatkan fungsi: tidak perlu untuk rak hinged: semuanya sesuai dengan sempurna pada tiang.

Bilik mandi di nada beige dengan aksen coklat

Dalam reka bentuk bilik tidur kelihatan warna merah jambu dan gambar grafik burung di cawangan. Gaya adalah sama, tetapi tiada siapa yang akan mengatakan bahawa apartmen itu kelihatan membosankan.

Bilik tidur - grafik hadir, tetapi dalam tafsiran yang sama sekali berbeza

Pendaftaran bilik kanak-kanak untuk seorang gadis pada amnya pada pendaftaran warna dipecat dari nombor am atau baris am atau biasa, tetapi dengan itu mempunyai ciri-ciri yang sama.

Seperti yang anda lihat, perpaduan gaya tidak bermakna reka bentuk yang sama. Di dalam semua bilik apartmen dua bilik mempunyai nota tersendiri, tetapi ada sesuatu dari idea umum. Oleh itu, apabila anda membangunkan projek anda, anda perlu menentukan gaya di mana anda melihat perumahan anda. Kemudian cari idea atau beberapa unsur yang akan menggabungkan semua bahagian dalaman menjadi satu keseluruhan.

Romantik satu bilik tidur pangsapuri

Ini adalah gambar pangsapuri 2-bilik kecil. Ia didiami oleh satu orang, jadi ia telah memutuskan untuk merobohkan sebahagian besar dinding. Lorong di apartmen sangat kecil: secara harfiah kabinet di satu sisi dan batu kecil kecil dengan cermin di sisi yang lain. Dindingnya hampir putih, terang.

Hiasan lorong kecil

Masuk ke dapur dengan segera dari lorong. Untuk teknologi ini tidak terlalu menonjol terhadap latar belakang dinding cahaya, semuanya juga dibuat putih, serta meja atas dan kerusi. Pintu almari gelap diulang di atas meja gelap di meja makan.

Dapur juga dihiasi dengan gaya romantis - selimut dapur dengan percetakan foto memberi petunjuk kepada predilsi tuan rumah untuk perjalanan

Reka bentuknya ringan dan lapang. Di dalam bilik kecil tidak ada rasa "tekanan".

Pandangan dapur dalaman dari sudut yang berbeza

Di dalam bentuk dalaman yang tidak standard ini dimainkan: perabot dan partikel separuh bulat. Jadi di ruang tamu didominasi oleh sofa yang besar, berbentuk seperti busur, dekatnya - meja bujur, garis halus hadir dan di atas siling pelbagai peringkat.

Ruang tamu. Sofa separa bulat besar adalah pusat pedalaman. Ia menduduki pusat komposisi

Ciri penting dalam pedalaman moden - TV - terletak di tengah-tengah komposisi bertentangan dengan sofa.

TV di bukit moden

Keistimewaan dalaman ini adalah bahawa bilik tidur hampir keseluruhannya dengan ruang tamu. Ia dipisahkan hanya dengan septum-lajur separuh bulatan. Anda boleh melihat katil, yang sebahagiannya dapat dilihat dari sofa ruang tamu.

Bilik tidur di apartmen dua bilik ini hampir tidak terpencil - ia dipisahkan dari ruang tamu hanya dengan partition separuh bulatan

Bilik mandi gabungan yang dihias dengan indah. Gabungan warna yang lembut, garis lurus paip, mencukupi, tetapi tidak terang. Semua ini mewujudkan dalaman yang indah.

Dekorasi bilik mandi dengan warna putih dan merah jambu

Reka bentuk pangsapuri ini tidak boleh dipanggil monophonic atau membosankan. Semua bilik dihiasi dengan gaya yang berbeza. Mereka bersatu dengan warna putih yang dominan, serta garis lurus, bulat di pedalaman.

Reka bentuk apartmen dua bilik di rumah standard P-44

Siri rumah ini telah dibina selama beberapa dekad. Mereka terus membina mereka sekarang, terdapat beberapa pengubahsuaian. Walau bagaimanapun, prinsip pembinaan umum tetap standard: semua pangsapuri dengan tata letak berasingan. Dari pembinaan terdahulu mereka dibezakan oleh dimensi besar semua bilik, termasuk dapur.

Pangsapuri satu bilik tidur yang asli di rumah siri P-44

Pangsapuri 2-bilik tidur ini mempunyai keluasan 55 meter persegi. Kelemahan termasuk bilik mandi gabungan dan pintu yang tidak berjaya ke bilik yang lebih kecil: ia adalah bertentangan dengan pintu masuk yang menyebabkan ketidakselesaan.

Rancangan pengubahsuaian apartmen dua bilik - kami membuang sekatan yang tidak diperlukan

Dalam kes ini, apartmen ini adalah untuk keluarga dengan anak-anak. Pemiliknya memutuskan bahawa mereka akan lebih selesa dengan bilik mandi berkongsi. Ia juga memutuskan untuk mengeluarkan partition yang memisahkan bilik kanak-kanak dari lorong dan meletakkan almari yang luas di tempatnya. Oleh itu, sedikit ruang disimpan, dan fungsi tidak terjejas.

Rancang susunan perabot

Di bawah almari besar ditempati dan sebahagian dari alun-alun, yang terletak di sebelah kanan pintu ke bilik tidur, yang juga akan digunakan sebagai ruang tamu.

Di kawasan lorong yang sedikit kurang daripada 6 meter persegi. m ada almari pakaian. Di dinding kedua ada penyangkut dan batu karang di bawahnya. Di atas penyangkut adalah papan elektrik apartmen, supaya ia tidak menarik perhatian, badan dicat dengan cat warna yang sama dengan unsur-unsur perabot. Permukaan atasnya boleh digunakan untuk menyimpan tipis.

Foto dalaman lorong

Ruang tamu dan, dalam kombinasi, bilik tidur ibu bapa dihiasi dengan warna yang sama - kelabu dengan turquoise trim. Ini tidak sengaja: kaedah ini membolehkan anda tidak membataskan ruang, walaupun terdapat sekatan.

Di hujung ruangan, tempat kerja dianjurkan. Ia dipisahkan oleh unit rak dengan ketinggian kecil, supaya ruang tidak hancur, tetapi zon ini agak jelas.

Perspektif lain di ruang tamu bilik tidur

Di sebelah kanan pintu adalah almari besar untuk siling. Sebahagiannya, ia mempunyai rak terbuka, sebahagiannya ditutup. Di tempat ini, anda boleh membuat bilik persalinan sempit atau almari pakaian terbina dalam. Bilik persalinan akan mempunyai fungsi yang terhad - lebarnya, dengan susun atur ini, hanya 80 cm, yang tidak mencukupi, tetapi masih benar-benar diatur. Pada masa yang sama, ia telah memutuskan untuk meletakkan perabot kes - untuk menjimatkan wang.

Kanak-kanak tidak mempunyai kawasan yang sangat besar, kerana ia telah memutuskan untuk menggunakan ambang sebagai meja. Untuk penempatan yang lebih padat, terdapat sebuah katil dua tingkat. Di bahagian bawah adalah laci yang boleh digunakan untuk menyimpan mainan dan peralatan tempat tidur.

Dekorasi kanak-kanak - laconically dan berfungsi

Bilik dapur-makan mempunyai kawasan yang agak kecil - sedikit lebih daripada 9 meter persegi. m Untuk kelihatan visual ia luas, dinding dicat putih. Warna yang sama dipilih perabot. Patch berwarna terang pada latar belakang putih adalah apron dapur - hijau. Hue hijau yang sama lembut meliputi di atas kerusi.

Dapur di apartmen dua bilik

Sila ambil perhatian bahawa langsir di dapur roll. Langkah itu dipikirkan dengan baik. Pertama, tingkap dalam susun atur ini adalah tidak linear, dan pada sudut. Dengan susunan ini, mudah untuk menggunakan orang Rom. Mungkin terdapat klasik, tetapi tidak dalam versi reka bentuk ini: mereka tidak sesuai dengan gaya. Tetapi terima kasih kepada fakta bahawa padat padat kelihatan dapat menggunakan jendela, dan juga memberikan bentuk yang menarik.

Walaupun fakta bahawa partition di bilik mandi telah dikeluarkan, ia masih kecil. Kita perlu mencari tempat untuk mesin basuh, seperti di bilik lain yang tidak ada tempat untuk diletakkan.

Pemandangan bilik mandi dari atas - anda boleh melihat susunan objek

Tempat untuk mesin basuh terdapat di bawah sink. Ia dipilih secara khusus dengan platform yang luas. Ia berada di bawahnya bahawa mesin itu terletak, dan platform melindunginya daripada kemasukan air.

Foto reka bentuk bilik mandi gabungan

Untuk memastikan bahawa bilik tidak kelihatan begitu kecil, jubin di dinding berwarna putih berkilat. Puncak dalaman ini adalah panel jubin dalam palet biru - salah satu warna yang ada dalam reka bentuk bilik-bilik lain.

Seperti yang dapat anda lihat, reka bentuk apartmen dua bilik ini dibuat dengan gaya yang sama. Di dalam mana-mana bilik, orientasi gaya tertentu dapat dikesan, walaupun mereka berbeza dari segi skema warna dan perasaan dan perasaan yang dibuat.

Idea untuk reka bentuk dalaman sebuah apartmen dua bilik

Pilihan yang paling popular untuk pangsapuri di pasaran hartanah adalah pangsapuri dua bilik, mereka adalah optimum dari segi kawasan dan harga, jika anda bandingkan dengan satu bilik rapat dan pangsapuri tiga bilik yang terlalu mahal. Perancangan dan reka bentuk apartmen dua bilik membolehkan anda dengan mudah mengatur semua kawasan yang diperlukan dan melaksanakan sebarang imajinasi yang berkaitan dengan pedalaman baru. Nasib baik, pasaran moden menawarkan pelbagai gaya, dan reka bentuk apartmen dua bilik biasa tidak begitu mahal dan kompleks kerana sepertinya kelihatan pada pandangan pertama.

Di kawasan pedalaman tidak ada perkara kecil dan butiran kecil, jadi terlepas dari kawasan apartmen, apa-apa keputusan mesti diambil dengan sengaja. Reka bentuk apartmen dua bilik memerlukan perhatian di semua peringkat kerja: baik dalam pembangunan semula, dalam pembangunan konsep, dan dalam menterjemahkan idea menjadi realiti.

Kebanyakan susun atur lama tidak memenuhi keperluan keselesaan moden. Reka bentuk moden sebuah apartmen dua bilik harus mudah dan berfungsi di semua bilik dan kawasan. Oleh itu, apa-apa pembaikan bermula dengan hakikat bahawa reka bentuk dalaman apartmen dua bilik diterangkan di atas kertas atau ditarik pada komputer dalam program khas.

Penyelesaian moden untuk apartmen dua bilik

Dan sekarang mari kita bercakap tentang minus pangsapuri di pasaran perumahan menengah:

 • Sebuah koridor yang ketat, tidak sesuai untuk mengatur perabot dan penggunaan rasional kawasannya;

 • Bilik mandi gabungan, mengurangkan tahap keselesaan keseluruhan;
 • Dapur kecil yang tidak membenarkan anda meletakkan semua peralatan rumah dan perabot yang diperlukan;

Penyelesaian masalah ini ialah penyatuan dapur dengan ruang tamu

 • Siling rendah pangsapuri;
 • Satu kawasan kecil kecil pangsapuri dua bilik tidur.

Dalam kes susunan standard, keupayaan pereka adalah terhad, kerana sering ada kawasan "buta" yang sukar digunakan secara rasional. Oleh itu, pangsapuri dua bilik biasanya memerlukan perancangan semula.

Salah satu pilihan untuk pembangunan semula di apartmen dua bilik kecil

Untuk merealisasikan reka bentuk apartmen dua bilik, seperti dalam gambar di bawah, rancangan bilik harus dipertimbangkan dengan cara yang paling berhati-hati.

Kelebihan dan kelemahan kawasan yang ada dianalisis. Perkara utama untuk melihat:

 • Bilangan ahli isi rumah. Setiap orang harus mempunyai ruang terpencil peribadi, yang ditentukan sama ada oleh kawasan yang berasingan atau oleh objek pedalaman. Bilangan orang yang tinggal di apartmen juga bergantung pada susunan dapur dan ruang makan.

Rak ini memisahkan kawasan tidur dari ruang tamu di salah satu daripada dua bilik

 • Gaya dalaman apartmen. Dia sangat individu. Walau bagaimanapun, hari ini trend umum bergerak ke arah minimalism, fungsi dan hiasan minimum.

 • Kelemahan perancangan. Ingatlah, pembangunan semula baru sepatutnya betul, bukan memburukkan lagi kekurangan ini.

Contoh penggunaan rasional ruang kecil

 • Parameter teknikal kawasan tersebut. Ini adalah hayat perkhidmatan rumah, dan kedudukan dinding galas, lokasi pintu dan bukaan tingkap.

Selepas menimbangkan semua nuansa dan kerja yang berkaitan dengan pembangunan semula apartmen, anda boleh mula menghias dan menghias ruang baru.

Jenis utama pangsapuri dua bilik

Pangsapuri-pangsapuri ini mempunyai bilik bersaiz penuh dan ketinggian siling yang mengagumkan. Reka bentuk apartmen dua bilik itu, dengan keluasan 60 atau 70 meter persegi, perlu mengambil kira keperluan untuk memasang pintu di pintu antara dapur dan ruang tamu.

Sebaliknya yang bertentangan dengan "stalinkas" dengan ruang kecil, dapur kecil, siling rendah dan bilik laluan, yang sukar digunakan sebagai kediaman. Di sini, pereka perlu bekerja keras. Biasanya 50 m persegi - kawasan maksimum apartmen itu, jadi reka bentuk yang berkualiti tinggi dan fungsi pangsapuri dua bilik Khrushchev, seperti dalam gambar di bawah ini, adalah jarang.

Untuk membantu anda membuat transformer perabot

Pangsapuri kecil tetapi moden dan bergaya

Sekiranya kawasan itu sangat kecil, perlu menggabungkan dapur dengan bilik seterusnya untuk meningkatkan ruang makan. Dalam kes ini, reka bentuk pangsapuri studio dua bilik datang untuk menyelamatkan.

Versi Khrushchev yang sedikit lebih baik: dapur lebih luas, sedikit lebih banyak bilik dan mandi dan tandas berasingan. Reka bentuk pengubahsuaian apartmen dua bilik jenis ini juga akan membawa fungsi bekerja pada kesalahan perancangan.

Tata letak apartmen dua bilik dengan bilik tidur dan satu kajian

Kepada nota: Selalunya breeches adalah jenis panel. Dalam kes ini, reka bentuk pangsapuri panel dua bilik harus mengecualikan pemindahan pintu yang sedia ada atau penciptaan yang baru.

Dan akhirnya, kami berpindah ke titik yang paling menyenangkan dalam program ini. Rancangan di rumah moden adalah bijaksana dan mudah. Sebagai contoh, reka bentuk apartmen dua bilik p44t tidak memerlukan perancangan semula - di rumah-rumah ini dan seterusnya menerapkan penyelesaian kejuruteraan yang paling berjaya. Di sini, apartmen dua bilik hanya memerlukan reka bentuk dalaman yang berkualiti, seperti dalam foto-foto ini.

Tata letak apartmen dua bilik yang luas dengan bilik persalinan

Jika reka bentuk apartmen dua bilik mempunyai susun atur, perhatikan perbezaan dalam pencahayaan di dalam bilik, kerana mereka akan keluar di sisi yang berbeza dari rumah.

Penting: Reka bentuk apartmen dua bilik untuk keluarga dengan anak memerlukan ruang berasingan untuk kanak-kanak, dengan mengambil kira pertumbuhan dan perkembangannya.

Contoh kanak-kanak untuk remaja

Di galeri kami, terdapat pemilihan bahagian dalaman yang terbaik di apartmen dua bilik pada 2017 dan 2017. Dalam foto, anda akan dapati kedua-dua reka bentuk apartmen dua bilik di sebuah bangunan baru, dan contoh-contoh pembaikan yang baik di Khrushchev dan Stalinka. Tontonan yang menyenangkan!

Reka bentuk apartmen dua bilik

Semua orang mahu rumahnya menjadi selesa dan selesa, dan ini hanya mustahil tanpa mewujudkan dalaman yang harmoni dan bijak. Jika anda percaya statistik, reka bentuk apartmen dua bilik adalah salah satu perintah yang paling dituntut untuk hari ini!

Sebagai contoh, sangat kerap ada keperluan untuk membahagikan ruang apartmen seperti itu antara ibu bapa dan anak-anak, melengkapkan pejabat atau hanya meletakkan banyak perkara supaya mereka tidak membuat ketidakselesaan di dalam bilik. Semua ini adalah mungkin, hanya melihat foto reka bentuk apartmen dua bilik dan melakukan sesuatu seperti itu. Mari kita perhatikan secara terperinci tahap mewujudkan projek reka bentuk.

Pada peringkat ini, anda perlu memutuskan apa yang anda mahu lihat, mewujudkan reka bentuk apartmen dua bilik. Seseorang mahu mendapatkan keluarga yang selesa "nest9raquo;, dan seseorang mahu menjadikan apartmen ruang yang paling berfungsi. Terdapat juga pilihan reka bentuk lain untuk apartmen dua bilik:

 • Bilik untuk satu orang;
 • Perumahan untuk pasangan yang sudah berkahwin;
 • Perumahan untuk keluarga besar.

Ia adalah dari tugas dan bergantung kepada projek reka bentuk itu sendiri.

Pembangunan semula apartmen dua bilik

Sebaik sahaja tugas utama yang berkaitan dengan fungsi apartmen telah dikenalpasti, anda boleh meneruskan pembangunan semula, jika, sudah tentu, ia diperlukan. Pembangunan semula pangsapuri dua bilik P44T - ini adalah fenomena yang kerap, terima kasih kerana sebenarnya anda boleh mendapatkan hampir tiga bilik penginapan. Pilihan ini amat relevan apabila terdapat keperluan untuk membahagikan bilik antara anggota keluarga besar.

Sebagai partition di sebuah apartmen besar, anda boleh menggunakan dinding kardus gypsum, dan di dalam sebuah bilik kecil, sebaiknya menggunakan kaca pembekuan atau sekatan geseran plastik. Sekiranya dalam apartmen besar anda perlu membahagikan bilik ke dalam bilik yang berasingan, maka dalam keadaan kecil anda biasanya membahagikan ruang ke kawasan kerja.

Sekiranya apartmen sepenuhnya terhad di ruang angkasa, anda boleh meningkatkan kawasannya dengan balkoni atau loggia. Untuk melakukan ini, mereka perlu terlindung sepenuhnya. Balkon boleh digunakan sebagai kajian atau dengan bantuannya untuk memperbesar kawasan salah satu bilik.

Jika anda ingin membuat reka bentuk moden sebuah apartmen dua bilik, maka anda pasti perlu melengkapkan bilik dalam gaya yang sama. Hari ini, terdapat banyak penyelesaian reka bentuk yang menarik yang akan memungkinkan untuk membuat dari apartmen dua bilik konvensional dengan perumahan pelbagai fungsi dan indah.

Jika anda membuat keputusan untuk membuat sendiri projek rumah anda sendiri, anda dapat melihat idea reka bentuk pangsapuri dua bilik biasa di laman web kami. Hari ini terdapat banyak gaya yang berbeza: Provence, Modern, Country, dan lain-lain Semuanya hanya bergantung pada rasa peribadi anda dan tujuan apartmen.

Jika anda ingin membuat "sarang" romantis 9raquo; untuk dirinya dan wanita yang dicintainya, ia adalah mungkin untuk memberi keutamaan kepada gaya Provence. Gaya ini biasanya digunakan sangat lembut dan hangat warna: kuning, merah jambu, pasir, coklat, kuning air, dan lain-lain Perhatian yang dibayar kepada aksesori - ia boleh menjadi bingkai yang berbeza foto, lukisan, manik, patung comel, pasu dan banyak lagi ..

Jika anda memerlukan perumahan yang paling selesa dan berfungsi, maka lebih baik untuk melengkapkan sebuah apartmen dalam gaya Art Nouveau. Reka bentuk pengubahsuaian apartmen dua bilik dalam gaya Art Nouveau, seperti dalam foto, biasanya difokuskan pada zon bangunan. Dengan bantuan partisi atau perabot, kawasan kerja dicipta: pejabat, kawasan rekreasi, tapak semaian dan lain-lain.

Di dalam pangsapuri itu, siling palsu biasanya digunakan, yang membolehkan anda menyembunyikan komunikasi, dan hanya perkara yang paling berguna digunakan sebagai hiasan: buku, bunga, pasu. Skema warna biasanya sangat tenang, hanya di beberapa tempat aksen yang terang digunakan. Untuk mengaturkan apartmen dalam gaya Art Nouveau, anda boleh menggunakan kertas dinding putih atau beige, kain ungu atau cahaya biru. Sebagai penutup lantai, lamina atau parket adalah ideal.

Untuk membuat keputusan mengenai reka bentuk rumah anda dengan cepat, kami mengesyorkan agar anda menilai contoh foto reka bentuk apartmen dua bilik tidur dalam artikel ini. Setelah melihatnya, anda mungkin dapat memilih varian yang sesuai untuk diri anda sendiri!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

+ 7 = 17