Reka bentuk ruang tamu 20 sq.m.

Reka bentuk ruang tamu adalah 20 sq.m. (+62 pics)

 • Ruang tamu adalah bilik yang paling berfungsi di mana-mana rumah. Ini adalah tempat di mana kita hanya dapat membaca buku yang menarik, menonton filem kegemaran atau bahkan menggulung parti bising dan menutupi meja yang bergaya. Dengan tata letak yang berjaya, satu bilik akan menampung semua tugas ini. Hari ini kami akan memberitahu anda bagaimana untuk melengkapkan ruang tamu 20 sq.m., supaya bilik akan bergaya dan selesa untuk seluruh keluarga.

  Baru-baru ini, pereka cuba mencipta ruang tunggal di dalam bilik. Tidak ada lagi keperluan untuk memisahkan kawasan ruang tamu dengan perbezaan tingkat lantai dan siling atau kerana bahan penamat yang berbeza. Tanpa peralihan kompleks ini, ruang kelihatan jauh lebih luas dan luas.

  Bagi reka bentuk, di sini pada dasarnya kami menggunakan gabungan beberapa gaya. Yang paling popular adalah klasik, moden, Scandinavia, eko dan minimalism.

  Mari kita faham apa yang membezakan setiap gaya dan bagaimana ia boleh digunakan di ruang tamu.

  Ruang tamu 20 sq.m. dalam gaya klasik

  Gaya klasik semasa adalah arah yang sangat lembut dan mudah, yang dipanggil neoklasik. Ia dicirikan oleh pengekangan, simetri dan keterukan baris.

  Untuk bahagian dalaman itu memilih perabot dalam bentuk klasik, tetapi ia sentiasa kelihatan mulia dan dihalang. Keadaan secara keseluruhannya boleh mempunyai penampilan yang sangat neutral. Kadang-kadang kepatuhan terhadap klasik diberikan hanya, sebagai contoh, stuko di atas siling atau perapian klasik di tengah-tengah bilik.

  Ruang tamu 20 sq.m. dalam gaya moden

  Sepanjang beberapa tahun kebelakangan ini, gaya moden untuk ruang tamu telah berpindah dari minimalism. Sekarang bilik boleh kurang ketat dan berpengalaman, lebih bebas. Anda boleh memilih perabot yang terang, serta percubaan dengan bentuknya.

  Elemen gelisah sekali lagi dibenarkan. Tempat istimewa di antara mereka diduduki oleh cermin, lukisan atau bingkai cantik, yang kadang-kadang sengaja meninggalkan kosong. Barang-barang ini boleh digantung di dinding atau hanya bersandar pada mereka. Selalunya, pereka menggunakan objek dalaman budaya seni pop. Sebagai peraturan, mereka menarik perhatian utama dan menekankan gaya bilik.

  Ruang tamu 20 sq.m. dalam gaya Scandinavia

  Mengapa kita jatuh cinta dengan reka bentuk Scandinavia? Untuk kesederhanaan mereka! Kami terpikat oleh keinginan untuk membuat setiap perabot berfungsi, selesa dan selesa. Gaya ini juga tidak begitu ketat seperti minimalism - sebagai contoh, ia membolehkan anda untuk secara aktif menggunakan pelbagai barang hiasan, serta tidak terhadap banyak bantal lembut, permaidani atau kulit panas di pedalaman. Dan ini, dengan cara ini, sangat baik untuk keadaan iklim kita.

  Dinding ruang tamu paling kerap dibuat dalam warna putih atau pastel. Perabot dipilih sama ada dalam warna semula jadi, atau cukup terang. Ia direka untuk menyelesaikan semua keperluan pemilik, tetapi ia tidak sepatutnya terlalu banyak. Pada latar belakang umum pedalaman sering menggunakan elemen hiasan terang: lukisan, pasu, piring dan apa-apa butiran lain yang memeriahkan bilik.

  Eco-style adalah salah satu trend terbaru dalam reka bentuk. Matlamat utamanya ialah membenamkan orang dalam persekitaran yang paling semula jadi untuknya. Di dalam ruang tamu, bahan dan warna semula jadi akan diguna pakai. Untuk menjadikan bilik lebih selesa, mereka biasanya menggunakan permaidani, bantal dan permaidani. Di samping itu, dalam gaya eko ada elemen hiasan purba atau folkloric.

  Untuk menyelesaikan lantai, dinding dan siling sering memilih pokok semulajadi. Malah dalam jumlah yang sangat sedikit ia segera memberi ruang suasana yang diperlukan. Anda boleh meninggalkan lantai secara percuma atau meletakkan sentuhan yang bagus - sebagai pilihan, tikar yang kelihatan seperti rumput hijau. Dalam pendaftaran, tanaman selamat datang, serta bunga karang kering dalam pasu atau berkas.

  Ruang tamu 20 sq.m. dalam gaya minimalism

  Sekiranya anda ingin menghiasi bahagian dalam ruang tamu 20 meter dalam gaya minimalis, anda memerlukan perabot laconic yang ketat. Apabila memilih adalah perlu untuk membina apa yang benar-benar diperlukan di dalam bilik, dan itu hanya sia-sia mengambil tempat. Semua hiasan, sebagai peraturan, memberikan terus kepada barangan perabot dan pencahayaan.

  Dinding biasanya dicat putih, pastel atau kelabu. Kadang-kadang, untuk mewujudkan tempat yang berbeza di ruang tamu, unsur-unsur terang ditambah. Kini sangat bergaya untuk meletakkan aksen biru atau biru di latar belakang objek neutral.

  Palet warna untuk ruang tamu adalah 20 sq.m.

  Dua puluh dataran adalah cukup ruang untuk menampung beberapa zon yang berbeza di dalamnya. Walau bagaimanapun, mereka akan cukup rapat antara satu sama lain dan harus digabungkan di antara mereka dengan warna. Warna terang dan neutral untuk menggabungkan hanya, tetapi warna gelap dan tepu memerlukan perhatian yang lebih.

  Oleh kerana ruang tamu akan diisi dengan perabot yang berbeza warna, kemudian memilih pewarna, kita akan mulanya bermula dari warna dinding, dan kemudian mempertimbangkan di mana gamut lebih baik untuk memilih keadaan.

  Warna putih tetap menjadi kegemaran utama kebanyakan pereka. Selain daripada hakikat bahawa ia memberi ruang kesan ringan, tanpa berat dan kelapangan, ia sangat sesuai untuk reka bentuk yang berbeza. Jika anda memilih dinding putih, anda boleh memasang perabot apa-apa warna.

  Tambahkan beberapa tempat terang ke ruang tamu dan bilik akan bermain dengan warna-warna musim panas. Sebaliknya hitam dan putih akan memberikan bilik yang berirama serta imej yang bertenaga. Kombinasi putih dengan coklat, coklat atau warna kayu - akan membawa keselesaan dan keselesaan kepada persekitaran rumah yang hangat.

  Perhatikan gabungan putih dengan grafit. Anda akan menerima imej sejagat yang akan bertahan selama bertahun-tahun. Untuk perubahan, ia mungkin dapat mencairkannya secara berkala dengan butiran terperinci.

  Ruang tamu 20 sq.m. dalam warna pastel

  Dinding dalam warna kuning muda atau warna pastel lain mencipta suasana yang sangat ringan, yang menenangkan dan melegakan dengan baik.

  Perabot untuk apa-apa ruang tamu adalah 20 sq.m. anda boleh memilih sama ada dari pastel, tetapi nada yang lebih dalam, atau sebaliknya - daripada berbeza. Sebagai contoh, dinding beige sempurna digabungkan dengan perabot dengan nada kelabu dan coklat. Tetapi pada masa yang sama, mereka kelihatan hebat dengan unsur-unsur warna biru atau pewarna yang berbeza.

  Warna kelabu terus mendapat populariti. Anda boleh memilih dengan selamat untuk kedua-dua kemasan bahan dan perabot. Apa yang perlu anda lakukan adalah memilih warna dinding, perabot dan dekorasi dalam kecerunan nada yang sama, tetapi dengan warna yang berbeza. Terima kasih kepada ini, anda akan dapat menghias bilik dalam satu palet dan mendapatkan ruang tamu yang mulia yang indah.

  Di samping itu, ia kelihatan hebat dengan warna-warna cerah, yang menekankan monokromnya dan memeriahkan pedalaman. Selalunya anda boleh mencari gabungan kelabu dengan kuning atau mustard. Dari warna sejuk pada pasangan hingga warna abu-abu menawarkan warna biru atau biru.

  Satu lagi warna sebenar hari ini berwarna biru. Selain kelabu, ia sangat kaya dengan warna. Anda boleh memilih dari cahaya, nada sepenuhnya neutral dan sehingga gelap dan tepu, termasuk indigo ekspresif atau juruelektrik.

  Menggunakan biru, pertimbangkan tepu. Warna cahaya lebih neutral - ia tidak sukar untuk memilih perabot untuk mereka. Tetapi dengan gelap perlu bekerja keras! Mereka pasti memerlukan persekitaran cahaya yang berbeza.

  Juga mengambil kira bahawa warna biru merujuk kepada palet sejuk, ia mesti dilembutkan dengan nada hangat atau neutral. Untuk ini, beige dan kelabu adalah sempurna.

  Ruang tamu 20 sq.m. dalam warna tepu gelap

  Dinding dalam warna tepu gelap akan membantu mewujudkan hiasan ruang dan ruang dewan yang selesa. Tetapi, menggunakan teknik ini, penting untuk menjaga keseimbangan supaya pada akhirnya bilik tidak berubah menjadi terlalu suram. Ini akan membantu anda perabot putih - ia akan berbeza berbanding dengan dinding dan terang mencerahkan bilik.

  Jadi, sebagai contoh, anda boleh melukis dinding dalam warna zamrud, dan pilih semua perabot atau tekstil dalam warna cahaya. Akibatnya, anda akan mendapat ruang tamu yang berbeza dengan reka bentuk yang tidak standard.

  Lantai yang paling popular masih papan parket dan lamina. Antara bahan-bahan yang agak baru yang diperhatikan ialah papan kayu - ia sangat popular ketika menghias Skandinavia atau gaya eko.

  Juga di ruang tamu kadang-kadang mula meletakkan dan jubin, dan fesyen di permukaan kasar membolehkan anda memilih walaupun lantai konkrit.

  Versi paling popular di dinding di ruang tamu adalah 20 sq.m. Adakah lukisan. Anda boleh menutup segala-galanya dalam satu warna atau membuat beberapa kontras dinding. Dengan reka bentuk ini agak mudah untuk menggunakan pelbagai teknik visual - contohnya, bar menegak secara visual menjadikan siling lebih tinggi, dan mendatar akan meningkatkan ruang dalam arah yang diberikan.

  Peminat klasik boleh memberi keutamaan kepada kertas dinding atau menggabungkan kertas dinding dengan lukisan.

  Jika anda ingin menggunakan bahan semula jadi, kemudian fikirkan tentang kayu atau batu. Mereka sempurna untuk menyelesaikan satu dinding atau beberapa zon pusat.

  Oleh kerana kesederhanaan dan fungsi kini bergaya, yang paling popular hari ini adalah siling putih yang mudah. Jika ia dirancang untuk menyusun lampu titik - ia akan digantung atau, dengan pilihan, dengan filem ketegangan.

  Cara lain ialah pokok. Anda boleh membuat siling sama ada kayu sepenuhnya atau sebahagian atau hanya melampirkan beberapa rasuk kepadanya.

  Apabila memilih langsir untuk ruang tamu 20 meter persegi, buatlah permulaan dari gaya umum bilik. Untuk bahan-bahan semulajadi yang sesuai klasik; untuk minimalism dan gaya moden - kain udara ringan atau pelbagai jenis roller shutters. Untuk memastikan mereka sesuai dengan keadaan, cubalah untuk memilihnya dalam warna perabot atau elemen hiasan.

  Universal untuk langsir adalah warna cahaya. Mereka adalah neutral dan sesuai dengan hampir semua bahagian dalaman. Tetapi dengan kain gelap anda perlu lebih berhati-hati. Secara visual, mereka membuat bilik sedikit lebih berat.

  Sekiranya anda tidak suka tekstil pada tingkap - dengan selamat mengeluarkannya! Dan tidak perlu untuk membuka bukaan panorama yang bergaya. Tingkap biasa juga kelihatan hebat tanpa perhiasan tekstil.

  Bagaimana untuk menguruskan perabot di ruang tamu 20 sq.m.

  Pertama sekali, anda perlu memutuskan mana zon yang anda ingin berkongsi ruang tamu anda dengan. Selalunya, bilik itu dibahagikan kepada kawasan rekreasi dan ruang makan, tetapi bagi seseorang, ia mungkin lebih berkesan untuk membuat di dewan pejabat, perpustakaan, bar atau bilik tidur.

  Mari kita mulakan dengan perabot. Untuk menentukan pilihan terbaik untuk diri sendiri, anda perlu bermula dari cara hidup anda sendiri dan tabiat anda. Biasanya ia diletakkan berhampiran zon tertentu yang menarik - ia boleh menjadi TV, projektor atau perapian. Ini akan menentukan bagaimana anda meletakkan perabot, contohnya, menghadap TV atau supaya mudah untuk berkomunikasi antara satu sama lain.

  Kasut klasik adalah sofa dan dua kerusi berlengan. Tetapi anda juga boleh memasang dua sofa tanpa kerusi berlengan atau model sudut besar. Selain itu, pilih beberapa meja kopi kecil. Atau satu, tetapi memanjang.

  Bagi kerusi, ia tidak perlu bahawa mereka berada dalam gaya yang sama dengan sofa. Lihatlah kerusi bentuk yang luar biasa. Mungkin mereka akan menjadi pusat komposisi dan berjaya menghiasi ruang tamu anda dengan keluasan 20 sq.m.

  Sebagai kawasan penyimpanan, anda boleh menyediakan kabinet terbina dalam, rak terbuka, konsol dan rak. Ia semua bergantung kepada jenis perkara yang akan anda simpan di ruang tamu dan mahu mereka kelihatan atau lebih suka menyembunyikannya.

  Jika anda bercadang untuk meletakkan meja makan di dalam bilik, kemudian pertimbangkan beberapa nuansa. Pertama, lebih baik meja itu lebih dekat dengan pintu, jadi lebih mudah untuk menutupnya. Kedua, jika syarikat besar berkumpul di perusahaan anda, memberi keutamaan kepada model bulat atau bujur - ini akan menampung lebih banyak orang. Ketiga, di ruang makan anda tidak akan terhalang oleh dada laci atau perabot lain, di mana anda dapat menyimpan hal-hal yang diperlukan untuk melayani.

  Pencahayaan yang betul untuk ruang tamu

  Pilihan optimum untuk ruang tamu 20 meter kini adalah titik pencahayaan. Candelier dan lampu dinding juga boleh digunakan. Perhatikan bahawa pencahayaan di setiap zon individu mesti mempunyai suis sendiri.

  Di sebelah perabot, terutamanya berhampiran kerusi-kerusi berlengan, tidak ada halangan untuk lampu lantai - satu atau bahkan beberapa.

  Daripada trend terkini, adalah perlu untuk membezakan lampu pencahayaan. Mereka kelihatan sangat bergaya dan memberi lampu arah yang baik.

  Apabila meletakkan lampu lantai atau lampu dinding, pastikan lampu dari mereka tidak tercermin dalam TV.

  Untuk membuat ruang tamu 20 meter anda sangat selesa, anda hanya perlu berhati-hati memikirkan kawasan pedalaman, dan kemudian berjaya dijanjikan! Untuk mempunyai idea yang lebih berguna mengenai cara menyusun ruang, kami telah mengumpulkan koleksi foto dengan penyelesaian yang menarik dan bergaya. Tontonan yang menyenangkan!

  Reka bentuk ruang tamu 20 meter persegi dengan satu tingkap (+30 gambar)

  Dalam reka bentuk reka bentuk ruang tamu sebanyak 20 meter persegi dengan satu tetingkap adalah penting untuk mengira setiap perincian pedalaman atau barang hiasan dalaman. Pengenalan nada palet cahaya di dinding ruang hidup kecil adalah ideal, tetapi bukan satu-satunya pilihan reka bentuk untuk 20 kaki persegi. m.

  Pengagihan keadaan yang mencukupi, apabila mencipta reka bentuk ruang tamu 19-20 meter persegi. m, mengajar disiplin, organisasi, penggunaan rakaman fungsi. Reka bentuk ruang tamu profesional 19, 20 m persegi M. dengan satu tetingkap akan membantu mewujudkan bilik yang cantik dan elegan. Menggunakan cadangan profesional, adalah mungkin untuk mencipta dari mana-mana, walaupun bilik ketinggalan zaman yang selesa dan selesa.

  Oleh kerana bilik-bilik penjimatan ruang memerlukan peningkatan ruang visual, apabila mereka bentuk ruang tamu dari ruang tamu 20 m persegi. m harus menggunakan kaedah khas untuk membuat volum lebih besar.

  Kaedah untuk meningkatkan visualisasi kelantangan

  1. Cermin atau panel.

  Penggunaan pelbagai permukaan cermin secara visual sangat meningkatkan ruang, mengubah reka bentuk ruang tamu 20 m persegi M. Dalam kes ini, cermin besar dijamin untuk mengembangkan sempadan ruang walaupun bilik yang sangat kecil.

  Ini semua nasihat yang diketahui, cukup aneh, digunakan agak jarang, kerana cermin diletakkan sepenuhnya salah. Oleh itu, pembesaran visual tidak berlaku.

  Perlu diketahui bahawa cermin yang diletakkan di tengah dinding, sebaliknya, akan mengambil bahagian dalam ruang. Hanya susunan permukaan cermin di sudut gelap atau dinding sisi akan memberi kesan yang diinginkan untuk meningkatkan jumlah ruang, dan juga memperkayakan reka bentuk dewan dalam 20 meter persegi. m.

  2. Warna pastel.

  Menggunakan warna pokok semulajadi, warna salji putih atau pastel akan membuat anda berasa lebih bebas walaupun di dalam bilik kecil.

  Reka bentuk bilik kecil (20 petak) adalah yang terbaik untuk tidak membebani barang atau perabot yang berlebihan, mengelakkan kekacauan. Jumlah minimum perabot memberikan rasa kelapangan atau kebebasan.

  Dengan banyak cahaya semulajadi atau buatan menghasilkan ilusi kelantangan dan lebar. Oleh itu, apabila membangunkan reka bentuk ruang tamu 19, 20 meter persegi. Anda harus mengelakkan langsir gelap besar yang mengaburi bilik. Anda boleh menggunakan pencahayaan atau lampu moden. Apabila merancang reka bentuk ruang tamu 19, 20 m persegi M. dengan dua tingkap, ia perlu menggunakan sebanyak mungkin jurang antara bukaan tingkap. Tempat ini boleh dihiasi dengan bunga besar atau menggantung rak dengan pelbagai elemen menghias.

  5. Bermain dengan cahaya.

  Menyoroti kawasan gelap di bilik atau tempat periferal, anda boleh mengalahkan nisbah ruang, mewujudkan ruang yang diperlukan untuk mata, dan mempelbagaikan ruang dalaman (20 meter persegi) dengan ketara.

  6. Aksen atau bintik-bintik warna.

  Dipilih dengan cerdik, aksen berwarna dengan betul dalam bentuk gambar, lukisan dan barang-barang dalaman yang lain, akan memberikan reka bentuk ruang tamu 20 meter yang indah, teliti. Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan barang-barang pereka, membebankan sebuah bilik kecil dengan perkara kecil yang membawa banyak ruang.

  7. Membetulkan zon.

  Pengezonan zon ruang yang kompeten akan meningkatkan fungsinya dengan ketara, secara visual memperluaskan ruang. Sebagai contoh, zon sudut kosong boleh menjadi kawasan yang indah dan sangat berguna. Dari zon ini, mungkin untuk mengatur sudut untuk membaca, kertas dinding foto khas pasti akan menjadikan tempat ini sangat selesa.

  Gambar kertas dinding asal hari ini sangat bergaya untuk digunakan dalam reka bentuk ruang tamu, yang mempunyai padanan skala 20 atau lebih meter. Selain itu, pasaran menyediakan banyak penyelesaian komposit dan pilihan warna. Dalam barisan yang sama dengan latar belakang salji putih, mungkin untuk mengatur wallpaper foto atau gambar foto yang terang.

  Kertas dinding foto di pedalaman boleh digunakan bukan sahaja untuk hiasan dinding. Mereka agak mudah menutup pintu, serta perabot. Skop wallpaper foto tidak terhad kepada apa sahaja, hanya imaginasi kami. Dalam kes ini, adalah lebih baik untuk tidak membebani bilik dengan perabot besar-besaran.

  9. Siling yang digantung atau diregangkan.

  Gantung yang direka dengan baik, serta siling regangan, terutamanya bersempadan dengan sistem pencahayaan, boleh memberikan apa-apa bentuk kepada ruangan: secara visual daripada bujur dan sehingga persegi. Malah bilik kecil 21 persegi. m, reka bentuk yang dilengkapi dengan siling digantung, kelihatan bergaya dan moden.

  10. Dua siling yang digantung atau diregangkan.

  Pembinaan berbilang lapis siling moden mencipta jumlah visual di bahagian atas ruang tamu, yang memberikannya udara. Siling-siling tersebut boleh memberikan ruang tamu segi empat segi 20 meter persegi. m penampilan yang lebih rapi. Dan bahagian dalam ruang persegi 20 meter persegi. m akan menjadi lebih halus dan bergaya.

  11. Main dengan invois warna.

  Warna pastel memberi banyak ruang kepada imajinasi pereka dan pemilik premis. Warna-warna cerah menggabungkan dengan warna-warna terang berwarna terang: hijau muda, merah, oren atau ungu. Warna pastel paling sesuai untuk reka bentuk ruang tamu 19, 20 meter persegi M. dengan satu tetingkap dalam gaya hiasan klasik, kerana mereka akan memberikan kecanggihan dan kecanggihan dalaman.

  Perlu sentiasa diingati bahawa pola hiasan dinding secara menegak membina ruang di ketinggian, mendatar - sebaliknya, memendekkannya. Corak yang besar dan berbeza membolehkan anda memberi tumpuan kepada bahagian tertentu bilik.

  Perancangan yang semangat untuk pembinaan semula mana-mana bilik adalah jaminan kejayaan. Sangat penting untuk memikirkan setiap detail, setiap sentuhan dan nuansa, untuk menikmati kemudahan dan keselesaan bilik yang bergaya.

  Sebelum mengatur bilik, anda mesti terlebih dahulu memaparkan susun atur di atas kertas, yang menunjukkan lokasi spatial barangan dan perabot dalaman utama.

  Sebagai contoh, untuk mengira reka bentuk ruang tamu 19, 20 meter persegi. dengan satu tetingkap dan dengan sofa sudut, adalah perlu untuk memodelkan segala-galanya di atas kertas, sebaik-baiknya dengan memelihara perkadaran dan memaparkan skala warna yang dikehendaki. Ini akan secara visual melihat harmoni dalam gabungan warna dan hubungan ruang dalam reka bentuk ruang tamu 20 - 21 meter persegi. m.

  Penggunaan ciri perancangan yang berkesan

  Dengan ruang tamu kecil terdapat keperluan untuk menggunakan setiap sentimeter kawasan dengan manfaat dan kecekapan maksimum. Terdapat beberapa helah, yang boleh meningkatkan kefungsian setiap sudut bilik.

  - dinding di atas pintu;

  Ia boleh dilengkapi dengan kabinet gantung atau rak, terutama sekali ini dengan adanya siling-siling yang tinggi. Di ruang tamu 19 - 20 meter persegi M. Reka bentuk klasik seperti penambahan terbaik dilakukan dalam nada kepada perabot asas.

  - ruang pekak di belakang pintu;

  Ini adalah sekeping besar persegi. Di sana anda boleh memasang jamuan atau membuat kawasan rehat yang padat. Untuk meningkatkan fungsi reka bentuk ruang tamu 20 m2 adalah sangat penting.

  Sill yang agak luas mungkin menjadi meja sempit, cukup untuk makan malam dan berehat di tingkap terbuka. Memandangkan reka bentuk padat ruang tamu pada 19, 20 meter, anda boleh meninggalkan meja makan sepenuhnya, secara tidak sengaja menduduki banyak ruang.

  - ruang antara tingkap dan dinding;

  Ia agak sempit, tetapi ada kemungkinan untuk memasukkan rak kecil pada roda atau pot bunga. Apabila merancang reka bentuk dalaman, bilik seluas 20 meter persegi. m sepatutnya kelihatan sebanyak mungkin rapi dan selesa.

  Secara umum, penganjur pangsapuri padat, sebagai peraturan, adalah orang yang agak moden. Oleh kerana itu, pengenalan balkoni yang dipanaskan untuk mereka adalah kemudahan tambahan, yang memungkinkan, di hadapan lantai yang hangat, untuk menempatkan di sana sebuah kantor untuk bekerja atau bermain untuk anak itu.

  Seperti kawasan Scandinavia dalam reka bentuk dewan 20 persegi. digunakan agak kerap, kerana dengan sokongannya di ruang dewan terdapat lebih banyak ruang dan kenyamanan.

  - Pintu ke dapur.

  Ini adalah ruang yang sangat baik untuk menyelamatkan pelbagai trivia isi rumah. Anda hanya perlu membetulkan pintu gelendong atau baldi plastik.

  Juga, rak-rak kecil di pintu akan sepenuhnya menyelesaikan masalah menyimpan buku-buku atau perkara-perkara bermusim tanpa membebankan ruang umum dewan di apartmen seluas 20 meter persegi. m kecil.

  Penggunaan rasional kawasan padat

  Berfikir dan berhati-hati mengira reka bentuk ruang tamu 20 meter persegi. m untuk perkara kecil, anda boleh meningkatkan penggunaan rasional keseluruhan bilik.

  Ini akan memerlukan bukan sahaja kesedaran yang tepat tentang apa dan mana harus atau dusta, tetapi perlu mengambil kira keunikan gaya pilihan pedalaman.

  Apabila merancang reka bentuk bilik 20 meter adalah sangat penting untuk membuat zon yang berbeza. Pada masa yang sama, zon hiburan harus terletak lebih dekat dengan pintu, dan kawasan kerja harus lebih dekat dengan tingkap. Rak terbuka di kawasan dapur atau jubin lantai pastinya akan membantu untuk membuat beberapa kontras dengan membahagikan ruang tamu dengan makan.

  Dengan reka bentuk ruang tamu 19, 20 meter persegi M. Anda juga boleh membuat pemisahan oleh zon dengan memasang pintu cermin. Dinding cermin tidak hanya melindungi kawasan tidur intim dari mata yang bersinar, tetapi juga secara signifikan memperluas sempadan ruang tamu dan ruang tamu. Dalam kes ini, adalah perlu untuk berhati-hati melihat ciri-ciri gaya keseluruhan bilik. Sebagai contoh, cermin dengan tatah dalam gaya oriental tidak sesuai dengan gaya klasik pedalaman.

  Di pangsapuri-pangsapuri lama terdapat beberapa tempat sempit, di mana ia mungkin untuk mengejar bukan sahaja sofa, tetapi juga kerusi kompak moden atau ottomans. Dan ini adalah kemudahan dan penyimpanan lain untuk pelbagai barangan atau linen katil. Apabila memilih perabot juga, anda mesti mematuhi gaya pedalaman. Untuk gaya berteknologi tinggi, anda hanya perlu membeli perabot dengan arah yang sama, dan untuk sofa klasik dan hanya yang cantik dan kerusi-kerusi di gaya lama, dengan unsur-unsur hiasan yang diukir dan bentuk yang indah.

  3. Warna perpaduan.

  Ia sangat luar biasa untuk mengatur sofa, almari pakaian atau katil, anda juga boleh menghiasi mereka dalam palet warna tunggal, tetapi tanpa mengamati perpaduan gaya atau warna, perabot akan kelihatan seperti timbunan yang huru-hara.

  Perpaduan adalah peraturan utama, di mana mungkin untuk mencapai rasa gaya, keharmonisan pedalaman di tempat tinggal yang padat.

  Bahagian dalam ruang tamu menarik 20 meter persegi M. m dengan tempat perapian, memberi ruang sebagai keselesaan, dan rapi. Sebagai contoh, untuk bahagian timur, perapian dipilih dengan hiasan unsur hiasan oriental, dan untuk Itali - dalam gaya Itali lama, dengan jam antik atau patung-patung.

  Mewujudkan keselesaan maksimum di dalam bilik kecil, serta peningkatan visual dalam ruang boleh dilakukan dengan lampu neon, terletak di sepanjang perimeter siling dari papan gypsum.

  Perkara utama adalah bahawa dalam pangsapuri kecil, setiap detail perlu berfungsi. Akibatnya, untuk meletakkan meja kecil di tengah-tengah katil akan menjadi pengganti yang indah.

  Kompilasi kompilasi projek untuk memohon untuk reka bentuk rumah anda sendiri - ia agak rumit, tetapi tugas yang menarik dan boleh dilaksanakan. Apabila memilih gaya, hiasan dan hiasan, anda boleh memberikan penerbangan imaginasi anda sendiri, serta menyedari projek yang paling luar biasa.

  Reka bentuk dalaman ruang tamu 20 m M (90 foto) - pengezonan bilik

  Tata letak moden ruang tamu 20 M persegi boleh menampung semua perabot dan aksesori yang diperlukan untuk selebihnya dan kerja seluruh keluarga. Bilik ini agak besar dan membolehkan anda untuk membahagikannya ke zon dan melaksanakan pelbagai fungsi di dalamnya.

  Bilik Ruang Zonasi 20 Meter Persegi

  Bahagian dalam ruang tamu 20 meter persegi menganggap pembahagian menjadi beberapa zon. Dalam kes ini, setiap zon mendapat ruang yang cukup untuk dapat menampung beberapa orang. Bergantung pada susun atur, mungkin ada dua zon: satu kawasan tontonan TV dan zon perapian.

  Di kawasan menonton TV biasanya diletakkan TV besar di dinding atau kabinet, sofa sudut besar atau sofa dan beberapa kerusi berlengan dan meja kecil. Di kawasan ini anda boleh berehat dengan rakan-rakan, minum teh dan menonton TV. Zon perapian jauh lebih serius dan pada masa yang sama tenang dan mengandaikan kehadiran meja dan beberapa kerusi berlengan di sekelilingnya. Seluruh suasana mewujudkan perasaan ketenangan dan ketenangan dan membolehkan anda mengadakan perbualan dengan rakan-rakan anda, membaca akhbar, bercakap dengan rakan sekerja.

  Peralihan dari satu zon kepada yang lain harus dilakukan dengan lancar, tanpa mengubah warna, tekstur dan gaya secara dramatis.

  Pada dasarnya, menghiasi ruang tamu 20 meter persegi boleh dalam apa jua gaya. Ia semua bergantung kepada pilihan anda dan kemungkinan kewangan. Mari kita lihat beberapa gaya asas menggambar ruang tamu.

  Gaya hi hi, gaya moden membayangkan kehadiran bahan yang paling bergaya dan moden, ringan dan lapang, ringan dan sejuk. Di sini, pelbagai plaster dan warna digunakan dalam warna sejuk, serta penggunaan sebilangan besar kaca. Lampu lebih baik dihiasi dalam bentuk lampu sorot yang berasingan atau lampu lantai. Reka bentuk ini sesuai untuk seorang lelaki muda, seorang sarjana muda untuk pertemuan dengan rakan-rakan.

  Ruang tamu, yang dibuat dalam gaya klasik, lebih sesuai untuk keluarga besar, di mana kanak-kanak sudah dewasa, sering pergi ke perniagaan, tetapi mereka suka bertemu pada hujung minggu di ruang tamu ruang tamu. Di sini, pasti, zon perapian diperlukan, dengan kerusi berlengan yang selesa, meja besar, dengan lampu kandil besar yang memancarkan cahaya hangat.

  Perabot di sini lebih baik menggunakan mahal, kayu, dengan trim emas. Warna alat dengar dan dinding yang terbaik dilakukan dengan warna hijau dan biru dengan penambahan emas. Diasumsikan terdapat pelbagai aksesori dalam bentuk lukisan di dinding dan vas di lantai.

 • Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  77 − 69 =