Tempat duduk tandas untuk kanak-kanak

Lapisan kanak-kanak untuk tandas: keterangan. Bagaimana untuk memilih tempat duduk untuk kanak-kanak di tandas?

Apabila bayi anda telah menguasai periuk, sudah tiba masanya untuk memperkenalkannya ke tandas. Ia sepatutnya dilakukan pada usia seorang kanak-kanak dari tiga hingga lima tahun - ia adalah selama tempoh ini bayi itu telah bersedia untuk perubahan dan eksperimen. Artikel ini akan memberitahu anda tentang apa lapisan kanak-kanak di tandas. Anda akan belajar mengenai perkara utama yang perlu dipertimbangkan apabila memilih aksesori sedemikian. Juga bernilai menyebut tentang apa yang mendapat overlay di tandas (kanak-kanak) ulasan.

Apakah peranti yang digunakan?

Lapisan kanak-kanak di tandas diperlukan untuk kemudahan. Dimensi tandas disediakan untuk orang dewasa, jadi kanak-kanak merasa tidak selesa. Selalunya kanak-kanak hanya takut jatuh ke dalam lubang, jadi mereka enggan meninggalkan periuk kegemaran mereka dan memberi keutamaan kepada mangkuk tandas. Sudah tentu terdapat paip khas untuk kanak-kanak. Walau bagaimanapun, tidak setiap keluarga mempunyai peluang untuk memasang mangkuk tandas tambahan seperti itu. Dalam kes ini, anda akan mendapat bantuan pad kanak-kanak istimewa.

Di tandas, peranti boleh dipasang dalam beberapa cara. Selalunya pengeluar membuat pengikat khas yang datang dengan kit. Mereka membenarkan anda memegang aksesori pada kerusi standard. Juga, sesetengah syarikat menawarkan Velcro dan staples yang selamat memegang lapisan apabila kerusi standard jatuh di atasnya. Bagaimana untuk memilih peranti? Jika anda memutuskan bahawa anda memerlukan patch kanak-kanak di tandas, anda perlu mengambil kira banyak parameter. Pertimbangkan mereka.

Bahan untuk membuat aksesori

Selalunya aksesori ini diperbuat daripada plastik tahan lama berkualiti tinggi. Walau bagaimanapun, terdapat juga lapisan untuk tandas (lembut). Dalam kes ini, kerusi itu diperbuat daripada bahan tahan lama, di mana busa diletakkan. Di atas struktur itu tetap dengan memasukkan kalis air.

Kerusi plastik cukup mudah dibersihkan dan bukan bakteria berbahaya. Ini tidak boleh dikatakan mengenai aksesori lembut. Walau bagaimanapun, kedua-duanya lebih sesuai untuk bayi dan kulitnya yang halus.

Baru-baru ini, patch kanak-kanak di mangkuk tandas dengan langkah lebih dan lebih biasa. Peranti sedemikian akan menjadi sangat mudah untuk bayi. Anda tidak perlu sentiasa menimbulkan serbuk dan membantu dia duduk di peranti dewasa. Juga, anda boleh menolak dari kerusi, yang sepanjang masa mengganggu di bawah kaki anda.

Lapisan untuk tandas dengan langkah-langkah boleh disesuaikan dengan ketinggian. Anda boleh menyesuaikan aksesori untuk pertumbuhan bayi dan ketinggian kelengkapan paip. Jika tandas di rumah anda lebih rendah, dan kanak-kanak mempunyai pertumbuhan yang mencukupi, maka anda boleh meninggalkan sepenuhnya penyesuaian sedemikian.

Kaedah lampiran kepada peralatan dewasa

Apabila membeli lapisan di tandas, anda mesti mengambil kira kaedah lampiran. Banyak aksesori murah tidak mempunyai unsur perlindungan. Mereka hanya mengatasi kerusi tandas dan dengan mudah boleh terlepas. Perlu diingat bahawa peranti sedemikian boleh membahayakan bayi.

Jika anda memilih patch yang sesuai dengan tempat duduk tandas, ini mungkin tidak mudah untuk anda. Ia adalah perlu untuk membuang peranti sentiasa apabila terdapat keperluan. Cepat atau lambat anda akan lupa untuk meletakkannya kembali, dan kanak-kanak itu tidak dapat mengatasi hasutannya.

Kaedah penetapan paling optimum adalah cara meletakkan lapisan dengan cara autonomi. Ini bermakna peranti itu tetap menggunakan cawan sedutan di bawah kerusi orang dewasa atau bolt di atasnya. Dalam kes ini, anda boleh meningkatkan dan menurunkan aksesori itu sendiri.

Lapisan untuk ulasan tempat duduk tandas adalah baik. Ibu bapa mengatakan bahawa sedemikian rupa sehingga mereka dapat mengajar kanak-kanak itu pergi ke tandas dewasa. Kanak-kanak sangat mudah menolak periuk, kerana dia tidak mempunyai ketakutan. Lagipun, di hadapannya benar-benar kerusi yang sama, serta pada aksesori biasa.

Jika anda memutuskan untuk membeli peranti sedemikian, maka patut dipertimbangkan semua mata yang disenaraikan. Kos purata peranti sedemikian berada dalam jarak antara 500 hingga 2000 rubel. Semuanya bergantung kepada firma yang menghasilkan barang, bahan dan kaedah lampiran. Nasib baik berbelanja dengan anda!

Pelbagai tempat duduk universal untuk mangkuk tandas dan cadangan untuk pilihan

Biasanya di tandas kami tandas berdiri sendiri, ia digunakan oleh semua ahli keluarga. Di dalam bilik kebersihan, kita banyak kali sehari, jadi di sini juga, perhatian khusus harus dibayar untuk keselesaan dan kemudahan. Kepada semua telah berpuas hati, adalah wajar untuk menggunakan tempat duduk tandas sejagat.

Pelbagai tempat duduk untuk tandas

Nampaknya tidak mustahil untuk menerapkan pelbagai perkataan ke tempat duduk tandas, ternyata ini tidak berlaku. Penggunaan teknologi dan bahan-bahan terkini memungkinkan untuk menghasilkan objek ini dalam pelbagai bentuk, warna, dengan fungsi yang berbeza. Dari semua kepelbagaian boleh dibahagikan kepada beberapa kategori:

Tempat duduk lembut untuk tandas

 • Lembut.
 • Plastik.
 • Duduk dengan microlift.
 • Automatik.
 • Duduk dengan bidet terbina dalam.
 • Dipanaskan.
 • Kanak-kanak.
 • Universal.

Setiap kumpulan boleh berbangga dengan sesuatu, tetapi ada kualiti yang tidak boleh dibanggakan.

Tempat duduk yang lembut di satu sisi selesa, tetapi disebabkan oleh beberapa kelemahan, mereka menjadi kurang popular. Untuk menjadikannya, getah buih digunakan, ditutup dengan polietilena. Semua ini tidak sangat bersih, berkualiti rendah, jadi anda perlu menukar kerusi ini hampir setiap tahun.

Barang plastik lebih tahan lama dan mudah dijaga. Minus juga hadir: telinga pengikat pecah cepat, jadi apabila memilih lebih baik membeli varian dengan pengikat logam.

Tempat duduk dengan sistem microlift bersepadu akan menyelamatkan anda dari kemalangan tudung terhadap tandas. Bahan yang digunakan untuk pembuatannya biasanya boleh dipercayai dan berkualiti tinggi, oleh itu kosnya tinggi. Tetapi di sini terdapat kelemahan - tidak mungkin untuk menurunkan penutup dengan tangan anda, jadi anda boleh mematahkan mekanisme itu.

Tempat duduk automatik yang cerdas untuk diri anda akan membuka tudung tandas, sebaik sahaja anda muncul, dan kemudian tutupnya. Automasi sedemikian boleh, jika dikehendaki, disambungkan ke sistem siram.

Tudung dengan bidet terbina dalam akan menjimatkan anda memasang elemen paip tambahan. Terdapat model walaupun dengan fungsi pemanasan air.

Jika kita bercakap secara terperinci tentang model kanak-kanak, maka di antara mereka terdapat juga beberapa kumpulan.

Perhatian khas berhak duduk tandas keluarga sejagat, anda boleh membunuh beberapa burung dengan satu batu pada suatu masa.

Tempat ini telah menerima namanya kerana ia boleh, dengan mudah, mengubah dan memenuhi keperluan mana-mana ahli keluarga. Dalam terjemahan, "kerusi keluarga" diterjemahkan sebagai halaman tandas. Jika anda melihat rekabentuknya, anda boleh memberi perhatian bahawa ia mempunyai bentuk buku nota, yang termasuk halaman kerusi yang berlainan.

Dalam set segera tiga tempat duduk, mempunyai diameter yang berbeza daripada lubang dan tudung. Terdapat bahagian-bahagian yang dipadatkan yang tidak banyak menentukan kepunyaan pada usia tertentu, tetapi menyumbang kepada penggunaan yang lebih mudah dan bersih.

Dalam bentuk dan saiz, tempat duduk universal adalah sempurna untuk tandas moden. Gaya dan reka bentuk kerusi-kerusi ini berbeza, jadi anda boleh menjadi tepat untuk reka bentuk bilik tandas anda.

Kerusi penutup membolehkan anda tidak menembusi udara yang tidak menyenangkan ke dalam bilik, terutamanya jika anda mempunyai bilik mandi berkongsi. Anda tidak boleh risau, kerusi sejagat biasanya sesuai untuk pembinaan semua tandas, kerana ia adalah universal. Mereka dihasilkan paling kerap daripada plastik keras dengan pengikat logam. Tudung dalam kes ini turun lancar dan tidak dibanting di tandas.

Duroplast mempunyai beberapa kelebihan berbanding bahan lain, oleh itu ia digunakan:

 • Dari sudut pandangan ekologi - ini adalah bahan tulen.
 • Dilindungi dari atas dengan antistatik dan tahan calar.
 • Ia dengan mudah dan tanpa akibat membawa pembersihan dengan pembasmian kuman moden.

Jika anda membeli tempat duduk tandas universal, maka semua ahli keluarga akan gembira.

Setiap kanak-kanak pernah tumbuh dari periuknya dan ketika ini anak anda dihantar ke tandas bersama. Jika anak pertama memutuskan untuk pergi ke tandas dan secara tidak sengaja tidak boleh duduk di atasnya, maka sukar untuk meyakinkannya bahawa ia boleh digunakan dengan selamat.

Saiz kanak-kanak itu jauh lebih kecil daripada orang dewasa dan imam kecil, jadi ada peluang untuk tergelincir ke dalam tandas itu sendiri. Untuk mengelakkan perkara ini berlaku, kerusi kanak-kanak untuk tandas disediakan. Sangat baik untuk membeli penutup universal, yang sudah ada dalam kit mereka mempunyai pelbagai macam.

Walaupun dengan kerusi kanak-kanak, jangan letakkan anak itu selama 4-5 tahun. Dia masih kecil dan kakinya tidak sampai ke lantai, iaitu bagaimana anda merasa yakin dan selesa.

Pada masa ini, terdapat banyak pilihan tempat duduk untuk kanak-kanak, mereka semua berbeza bukan sahaja dalam penampilan, tetapi juga dalam fungsinya. Sesetengah pengeluar menghasilkan barang-barang seperti itu, yang membenarkan nama mereka, tetapi orang yang lebih bijak cuba melengkapkannya dengan peranti tambahan, supaya melawat tandas untuk kanak-kanak menjadi lebih selesa dan selamat.

Semua kerusi kanak-kanak yang sedia ada boleh dibahagikan kepada beberapa jenis.

 • Tradisional. Nampaknya, secara umum, bagi orang dewasa, satu-satunya perbezaan hanya di diameter lubang. Ia boleh menjadi lembut atau keras. Kerusi ini biasanya disempitkan pada orang dewasa atau diletakkan di bawahnya. Ia akan menjadi lebih baik jika peranti yang diperolehi sudah mempunyai fungsi kerusi kanak-kanak.
 • Anatomi. Mengulangi bentuk periuk, dan anak di atasnya berasa cukup yakin dan selamat. Menghasilkan mereka paling kerap daripada bahan lembut, ada kemungkinan untuk melekatkannya ke tandas mana-mana.
 • Tempat duduk-lampiran. Ini adalah kerusi biasa di atas pangkalan yang kukuh dengan tangan dan tangga. Anak itu memanjatnya, seperti di atas takhta. Pelbagai seperti mempunyai banyak kelebihan, lebih banyak daripada pembinaan:
 1. Kanak-kanak boleh berehat di kaki pada satu langkah, yang juga boleh dilaraskan pada ketinggian.
 2. Sokongan dan pegangan tangan tidak membenarkan bayi menghubungi tandas, yang lebih bersih.

  Tempat duduk bayi di tandas

  Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli tempat duduk tandas berasingan untuk kanak-kanak, maka patut diberi perhatian kepada beberapa butiran:

  • Pemasangan apa-apa perkara tidak perlu mengambil banyak masa.
  • Ia perlu diikat dengan mangkuk tandas dengan mudah, tetapi dengan pasti.
  • Lebih baik memilih model yang dilampirkan dan dikeluarkan, tanpa dihubungi dengan tandas.
  • Asas mesti mempunyai lampiran getah supaya tidak bergerak dari mangkuk mangkuk tandas.
  • Harus ada beberapa slot dan lubang yang mungkin di tempat duduk, jadi lebih mudah untuk membersihkannya.
  • Pilihan dibuat atas kefungsian dan kepraktisan, bukan kecantikan.

  Selalunya, apabila kita membeli tandas, tempat duduk dan tudung peranti terbang dari bidang pandangan. Dan ini adalah terperinci penting, di mana anda selesa tinggal di tandas akan bergantung.

  Dan dalam teknik dunia moden begitu maju yang anda boleh membeli peranti yang akan mempunyai banyak fungsi tambahan, seperti pemanasan atau pembersihan anti-bakteria. Apabila memilih, anda perlu memberi perhatian kepada perkara-perkara berikut:

  1. Ketegaran bahan. Semakin sukar, semakin tahan lama, walaupun duduk di tempat duduk yang lebih lembut, tentunya lebih menyenangkan.
  2. Malah di kedai, anda perlu memberi perhatian kepada integriti permukaan, supaya tidak ada cip, retak.
  3. Tandas yang paling moden mempunyai satu kelemahan - tudung jatuh dengan kemalangan pada mangkuk. Tetapi sekarang anda boleh menyingkirkan ini, melihat lebih dekat model yang mempunyai penutup dengan microlift terbina dalam.
  4. Adalah dinasihatkan untuk membeli perlindungan dengan salutan antibakteria.
  5. Jika anda tidak menyimpan wang untuk melengkapkan bilik ini dan untuk kemudahan dan keselesaan anda di atas yang lain, maka anda harus memberi perhatian kepada model dengan fungsi pemanasan.
  6. Apabila memilih tudung, perhatikan saiznya, ia perlu melampaui mangkuk kira-kira setengah sentimeter, jadi lebih mudah untuk membukanya.

  Kami berharap petua kami akan membantu anda menentukan persoalan - bagaimana memilih tempat duduk tandas sejagat, dan penginapan anda di dalam bilik ini akan menjadi selesa dan selesa.

  Apakah kerusi bayi di tandas?

  Kanak-kanak mengkaji dunia melalui tindakan orang dewasa, meniru tindakan ibu bapa dan saudara-mara lain.

  Tahun keempat, dia menolak periuk "anak-anak" yang memihak kepada tandas "dewasa".

  Tugas ibu dan ayah - untuk mengenali bayi dengan sifat seterusnya kehidupan dewasa yang selamat dan mudah.

  Pada umur berapa anda memakai mangkuk tandas kanak-kanak?

  Penulis buku pintar tentang pendidikan mengesyorkan untuk meletakkan anak itu di dalam mangkuk tandas selama empat hingga lima tahun.

  Kanak-kanak itu sudah sampai ke lantai, dapat mengambil kedudukan yang selesa untuk dirinya sendiri.

  Langkah pendirian khas akan membantu ibu bapa jika remah-remah itu menegaskan untuk meninggalkan periuk lebih awal.

  Peranti ini dijual di kedai-kedai barang kebersihan, seperti tempat duduk bayi di tandas.

  Kenapa saya perlukan tempat duduk bayi di tandas?

  Tandas biasa terlalu besar untuk keldai anak, penggunaan bebas adalah penuh dengan kejatuhan seorang anak. Pengilang perkakas kebersihan mendapati penyelesaian - pembebasan siri khas tempat duduk di tandas untuk kanak-kanak. Lampiran tandas kanak-kanak akan melindungi remah dari jatuh, tidak termasuk sentuhan kulit yang halus dengan paip, akan membolehkan anda mengambil pose yang selesa. Adaptasi sesuai dengan lelaki dan perempuan dari satu setengah tahun.

  Apa pelarian? Baca di sini

  Jenis tempat duduk kanak-kanak di atas mangkuk tandas

  Tempat duduk kanak-kanak di tandas sebagai alternatif kepada periuk menjadikan kehidupan lebih mudah untuk ibu bapa, ia tetap hanya untuk memilih model dengan betul.

  Kerusi tandas tradisional untuk tandas

  Kerusi bayi tradisional berbeza dari bulatan tandas "dewasa" sahaja, saiznya lebih kecil. Prefix keras dan lembut, mereka dipasang di bawah kerusi (mereka ditekan di atasnya) atau ditumpangkan di atasnya.

  Lapisan tempat duduk selamat dari sudut kebersihan, mengenai model sedemikian, penginapan optimum untuk keluarga besar. Terdapat juga model dewasa di mana flip-flop kanak-kanak dibina.

  Kanak-kanak tidak perlu mengeluarkan dan melampirkan konsol setiap kali, dengan mudah bergerak ke atas dan ke bawah.

  Bentuk kerusi anatomi mereproduksi kontur di bahagian atas periuk bayi. Fungsi sokongan menganggap unjuran dibina di depan dan belakang.

  Awalan seperti itu memberi kanak-kanak rasa aman, selesa menggunakan tandas. Khususnya, mereka mudah untuk kanak-kanak lelaki yang terlalu awal untuk menulis berdiri.

  Kerusi anatomi diperbuat daripada getah lembut tanpa slip - sumbangan tambahan untuk keselamatan. Pengikat Khas bertanggungjawab untuk mengikat. Peranti dipasang di tandas, tanpa mengira saiz dan bentuk yang kedua.

  Lapisan standard dilengkapi dengan sokongan yang stabil, ia dilengkapi dengan pegangan tangan dan langkah - sehingga ternyata awalan kerusi. Langkah membantu kanak-kanak memanjat tandas, penjaga tangan dijaga daripada jatuh.

  Ketinggian langkah berubah supaya kanak-kanak dapat mencapai kaki dengan menggunakan paip. Model ini sesuai untuk yang termuda, bayi sudah cukup untuk belajar duduk tanpa bantuan orang lain.

  Kehadiran sokongan dan pegangan tangan menghilangkan kontak pemegang remah dengan mangkuk tandas, melindungi terhadap bakteria. Plus tambahan adalah berat kecil tempat duduk-lampiran.

  Kerusi perjalanan berguna untuk ibu bapa yang melancong, melawat tetamu dengan anak-anak. Adaptasi ibu dan bapa ganti dari bimbang tentang bakteria yang mengancam kanak-kanak di tandas awam.

  Mereka menyediakan kemudahan biasa untuk serbuk, melegakan tekanan dalam perjalanan.

  Lapisan ini mudah dibentangkan dan lipatan, diameternya boleh laras, sesuai untuk model tandas.

  Banyak model dilengkapi dengan bekas yang membersihkan kerusi mikrob apabila menambah pembasmi kuman dan air.

  Apa yang perlu dicari ketika memilih tempat duduk kanak-kanak di tandas?

  Konsol kanak-kanak untuk tandas berbeza bukan sahaja dalam ciri reka bentuk mereka. Apabila memilih model, ibu bapa harus menunjukkan minat terhadap perkara berikut.

  • Kekuatan struktur. Pengilang perkakas kebersihan mengilang kerusi kanak-kanak dengan pembinaan yang lembut, separa tegar, tegar. Keselesaan maksimum untuk bayi disediakan oleh lampiran separa tegar, bagaimanapun, model sedemikian cepat memecah, membengkokkan. Sekiranya ibu bapa tidak bersedia menggantikan konsol secara kerap, kerusi keras adalah pilihan praktikal untuk masa yang lama.
  • Liputan. Pembasuhan paip yang kerap juga tidak menyelamatkan dari mikroorganisma yang hidup di bawah tudung tandas. Tempat duduk dengan penutup antibakteria akan menyelamatkan mereka daripada kanak-kanak itu.
  • Saiz tempat duduk. Saiz pilihan yang betul bergantung kepada keselamatan serbuk. Sampul awalan kanak-kanak itu sekurang-kurangnya setengah sentimeter di belakang kontur mangkuk kebersihan. Terdapat juga model universal dengan diameter laras - ia digabungkan dengan mangkuk tandas.
  • Bentuk kerusi itu. Bentuk lapisan tidak boleh mengalihkan perhatian anak dari tugas utama, menyebarkan perhatiannya. Produk tipikal praktikal lebih baik untuk "menumpahkan" pilihan.
  • Surface. Ibu bapa perlu memeriksa dengan teliti permukaan kerusi kanak-kanak mewah. Adalah penting untuk kekurangan pelbagai kecacatan, kecacatan, jag dan kelemahan lain. Ketidaksamaan menimbulkan ketidakselesaan kepada kanak-kanak, mengancam kulit lembut dengan serpihan dan luka. Di samping itu, mereka adalah medium yang ideal untuk menyebarkan mikrob.

  Maklumat berguna mengenai video kanak-kanak. Baca di sini

  Tempat duduk bayi di tandas: ulasan ibu bapa

  Shevtsova Anna (Yekaterinburg). Anak 2 tahun, memilih tempat duduk Chicco. Kanak-kanak suka - selesa dan lembut, jadi kami menyingkirkan rasa takut terhadap tandas. Di samping itu, patch boleh dibasuh.

  Ignatieva Evgenia (Moscow). Saya memilih tempat duduk bayi Bystplast, tetapi ia tidak sesuai untuk tandas kami. Sesuatu seperti - sokongan balik, harga yang berpatutan.

  Maltseva Irina (Nizhny Tagil). Overlay "Bayi" tidak disyorkan untuk dipilih. Sonuly enggan menggunakannya - dia bergerak keluar, staggers, ia tidak selesa untuk duduk.

  Platonenko Alla (St Petersburg). Saya boleh menasihati ibu bayi bayi Prima Baby. Model itu memilih kerana bentuk anatomi, anak perempuan itu selesa, dia menggunakannya secara bebas. Dia tidak menyedari sebarang kelemahan.

  Zaitseva Inna (Moscow). Long memilih tempat duduk di tandas untuk anak perempuan, akhirnya membeli BabyBjorn. Saya suka sangat - ia dikawal selia, ia tidak tergelincir, ia mudah untuk bayi. Satu-satunya negatif ialah harga.

  Tiada siapa yang menulis apa-apa lagi. Budchet pertama!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

5 + 5 =