Pintu bola sepak kanak-kanak

Bagaimana untuk menjadikan pintu bola sepak kanak-kanak memberi

Jika kita, orang dewasa, pergi ke dacha, atau untuk tujuan menabung untuk kepentingan keluarga, atau untuk berehat, kanak-kanak lebih rumit. Tenaga mereka yang tidak dapat ditekankan, dibebaskan dari permainan rangkaian, perlu ditampung. Anda boleh memasang cincin bola keranjang di dacha. Dan apa yang boleh lebih baik daripada bola sepak tua, baik, masa yang diuji. Dan baginya anda memerlukan bola dan pintu, yang anda boleh membeli terlebih dahulu atau mencuri di tempat dari bahan-bahan yang diperbaiki.

Permintaan yang cukup tinggi untuk peralatan permainan spodvig banyak pengeluar untuk melepaskan pintu bola sepak dari pelbagai bahan. Hari ini terdapat beberapa kategori utama yang dijual.

 • Kembung. Dikeluarkan daripada vinil tahan haus, direka untuk kegunaan aktif. Paru-paru tidak akan pernah menghancurkan kanak-kanak dengan berat badan mereka, walaupun mereka jatuh. Ia boleh digunakan untuk kedua-dua permainan tanah dan di kolam renang, untuk polo air, yang memperluaskan skop aplikasi. Mereka mewakili bingkai kembung yang diperbuat daripada beberapa petak, digabungkan dengan rangkaian untuk menangkap peluru. Biasanya mereka pergi dengan satu set dengan bola dan kit pembaikan, kerana vinil yang paling tahan lama dapat ditembusi, kelihatan, daripada menusuk.
 • Lipat. Bingkai diperbuat daripada paip keluli atau bergalvani. Ini adalah logam ringan, kuat, tidak menghakis. Antara satu sama lain, elemen-elemen tersebut dihubungkan sama ada oleh sistem alur ketika di ujung tiang penyesuai, atau dengan baut dengan pembatas. Dimensi pintu gerbang bergantung pada kategori usia yang dimaksudkan, rata-rata, kira-kira dua meter panjang dan sekitar satu setengah ketinggian, kedalaman enam puluh sentimeter. Mesh untuk gerbang yang diperbuat daripada benang poliester berkekuatan tinggi, ia mengekalkan bentuk, tidak reput akibat kelembapan, tidak meminjamkan dirinya ke kemusnahan akibat cahaya matahari langsung. Terima kasih kepada reka bentuk lipatan, pintu bola sepak kanak-kanak mudah dibawa di dalam kereta, dan proses perhimpunan dan pembongkaran mengambil masa yang minimum. Kestabilan inventori disediakan oleh fastenings khas yang datang dalam kit, pasak dengan pasti membaiki rangka ke tanah.
 • Satu keping. Struktur yang tidak tersembunyi, yang merupakan rangka aluminium, di mana jaringnya diregangkan dan dipasang dengan klip istimewa. Ini sudah menjadi peralatan separuh profesional untuk kanak-kanak lelaki yang lebih tua, direka untuk lokasi yang tetap. Dalam kabin, mainan besar itu tidak boleh dibawa, hanya pelacur, dan oleh itu, untuk menggulung, ada dan belakang, ia tidak masuk akal. Dimensi berbeza, bergantung kepada pengeluar dan kategori usia.
 • Mini. Direka untuk kanak-kanak yang baru sahaja bermain bola sepak. Ini adalah pintu monolitik atau lipat yang diperbuat daripada bahan ringan. Pembinaannya adalah bingkai yang sama, tanpa sokongan sampingan, dengan jejaring diregangkan. Pintu gerbang itu kira-kira separuh daripada saiz standard. Mereka biasanya diperbuat daripada plastik, walaupun terdapat juga logam, produk berjenama yang berdiri sebagai inventori sepenuhnya.

Di sini anda boleh membaca ulasan mengenai bison pam air pancut.

Jualan yang berbeza dalam nilai dan pelaksanaan model pintu gerbang, murah dan mahal, tetapi jika ada keinginan dan kemahiran awal memiliki instrumen, mereka boleh dilakukan sendiri. Dari apa yang dapat mengumpul mainan yang bagus, bergantung pada ketersediaan alat, kemahiran dan bahan ini. Terdapat beberapa pilihan:

 • Pokok - pembinaan paling mudah dari bar. Dua sisi segi tiga diikat dengan skru, di antara mereka anggota silang atas. Grid dilekap ke tepi, dan pasak ke tanah. Untuk memasang struktur dengan cepat dan mudah, tetapi anda memerlukan pemutar skru dan jig saw atau Bulgarian. Jika dengan tangan, lebih lama lagi dan kualiti pemprosesan lebih buruk. Secara semulajadi, semua bahagian mesti dirawat untuk kelancaran dan ditutup dengan sebatian pelindung.
 • Profil logam - Paip sebagai bingkai. Bergantung kepada kemungkinan, ia dibuat bahagian monolitik, kimpalan atau dilipat, mengikat skru.
 • Plastik - pipa diameter yang sesuai. Paip plastik paling mudah untuk disambungkan dengan besi pematerian khas atau melalui kepingan paip diameter yang lebih besar, yang dipasang pada unsur-unsur pintu pagar. Model yang popular adalah dua segitiga, satu silang di atas, satu bahagian silang di bawahnya. Apabila kemahiran bekerja dengan besi pematerian melebihi minimum asas, anda boleh menggeliat dan pembinaannya lebih menarik, mengingatkan orang yang dibeli.

Pada video - pintu bola sepak untuk kanak-kanak memberikan tangan mereka sendiri:

Biasanya, pintu gerbang diperbuat daripada bahan yang tersisa selepas apa-apa langkah pembinaan, jadi dimensi tidak bergantung kepada jumlah sisa ini, paling tidak semua. Lukisan karya masa depan boleh diambil secara dalam talian atau ditarik secara berasingan, ia akan membantu dalam perhimpunan supaya tidak keliru dengan butir-butirnya. Apa sahaja pintu terbuat dari, mereka tidak sepatutnya mempunyai bahagian yang boleh mencederakan kanak-kanak, semuanya mesti dikendalikan dan selamat.

Bagaimana untuk memilih penutup tanpa slip untuk beranda?

Pintu yang dibeli tidak semestinya merosakkan bajet, terdapat model kualiti yang boleh diterima.

 • Intex - Pintu kembung dari pengeluar kolam renang China, yang direka untuk kolam renang, tetapi jika dikehendaki dan di tanah boleh digunakan. Kos 1500 rubel.
 • EXIT - Syarikat Belanda yang menawarkan peralatan sukan berjenama. Kualiti Eropah, bahan terbukti, pelaksanaan sempurna, tetapi juga harga yang sesuai. Mini mereka kos dari 4000 rubel, dan kanak-kanak dari 9000 rubel.
 • Pilsan - Sekali lagi, Cina, kualiti yang baik, pada harga yang menggoda, mini - dari 600 rubel, kanak-kanak - dari 1200 rubel.
 • Kesatuan - main - inventori lebih mahal, pintu pasang siap daripada 3000 rubel, keseluruhan dari 11,000 rubel.
 • Sukan Teem - sekali lagi, rakan sejawat Cina, pintu terbuat dari keluli tergalvani, harga awal 1500 rubel.

Pintu bola sepak kanak-kanak untuk dachas bukan sahaja akan membantu kanak-kanak dan kanak-kanak menjadi lebih tua dalam keadaan fizikal yang baik, mereka juga akan memaksa ibu bapa memantau diri mereka sendiri. Dengan siapa, seperti dengan ayah untuk memandu bola, dan kemudian ibu akan ditarik. Bukan seperti perbelanjaan yang serius untuk belanjawan keluarga, tetapi berapa banyak keseronokan untuk anak-anak. Dan jika anda masih mengumpul ayah dengan tangan anda sendiri, secara umum, keindahan, dan wang di rumah, dan penghormatan papa. Dan untuk orang dewasa, anda boleh memasang jadual cuaca untuk tenis meja.

Musim panas lalu saya membeli untuk anak-anak saya sebuah pintu kecil getah jenama "intex". Pintu itu bagus dan sangat praktikal untuk digunakan. Pertama, mereka sentiasa boleh ditiup atau diseret ke tempat yang lain. Kedua, pintu pagar kembung kurang traumatik daripada pintu pagar yang diperbuat daripada kayu atau logam lain. Ya, dan anak-anak senang dan terlibat dalam olahraga. Secara umum, bola sepak untuk kanak-kanak lebih berguna daripada komputer.

Ia hanya impian saya. Anak itu membesar, saya fikir untuk musim panas yang akan datang, mungkin akan memasang gerbang di kawasan pinggir bandar. Video dengan cara yang menarik. Saya fikir ia akan mungkin untuk mengekalkan versi pintu masuk Cina Pilsan. Kerana inflatables benar-benar kekanak-kanakan. Saya akan menambah halaman tersebut kepada penanda buku, jika saya kembali ke sini untuk mendapat inspirasi. Terdapat banyak maklumat yang menarik.

Portal maklumat mengenai reka bentuk landskap. Tugas pengarang kami adalah untuk memberitahu secara terperinci, dengan arahan foto dan video, bagaimana anda boleh melengkapkan laman web ini.

Bagaimana memilih gerbang bola sepak kanak-kanak

Sukan seperti ini, seperti bola sepak, telah lama memenangi banyak orang di seluruh dunia. Bola sepak dimainkan oleh lelaki dan wanita, orang tua dan, tentu saja, kanak-kanak. Sekali dalam yards dan dachas, kanak-kanak bermain bola sepak, menandakan "pintu" dengan bantuan portfolio atau batu. Untuk hari ini di pasaran barang-barang sukan kanak-kanak pelbagai besar bola sepak untuk kanak-kanak dari mana-mana umur dibentangkan.

Pintu bola sepak kanak-kanak berbeza dengan saiz, penyelesaian warna, bahan pembuatan. Untuk pengeluar termuda menawarkan model kembung. Untuk kanak-kanak, mereka tidak traumatik, untuk ibu bapa, juga, terdapat momen positif - mereka mudah dipasang dan dibongkar. Pintu bola sepak kanak-kanak seperti itu padat, mereka boleh dipasang di dalam apartmen dan membawa bersama mereka ke dacha atau ke alam semula jadi. Model kembung dibezakan oleh harga demokratik dan ketiadaan apa-apa bahaya kepada kanak-kanak. Satu-satunya perkara yang perlu dilakukan apabila membeli mainan sedemikian ialah untuk mengetahui apa bahan dihasilkan dari barang, dan sama ada bahan ini berbahaya untuk kanak-kanak.

Bagi kanak-kanak yang sudah berdiri tegak dan mengawal penyelarasan pergerakan, pintu mini kanak-kanak untuk bermain bola sepak adalah agak sesuai. Mereka biasanya diperbuat daripada plastik atau aluminium ringan untuk mengelakkan kanak-kanak daripada cedera. Peralatan sedemikian sangat praktikal, ia memerlukan sedikit ruang, mudah dipasang dan dibongkar. Ketinggian pintu adalah kira-kira 120 sentimeter, dan lebar kira-kira setengah meter. Bagi pelajar sekolah, variasi yang diterangkan di atas tidak akan mendekati. Dalam kes ini, pilihan yang sangat baik adalah peralatan yang diperbuat daripada paip keluli dengan diameter 25 mm. Ini adalah hampir bola sepak bola sepak kanak-kanak profesional. Ketinggian produk mencapai satu setengah meter, dan lebar - dua. Satu set produk tersebut selalunya termasuk mesh, yang berdasarkan benang poliamida. Pintu bola sepak, harga yang bergantung pada kualiti bahan dari mana ia dibuat, adalah hadiah yang sempurna untuk seorang anak, terutama jika anak kecil aktif dan suka menghabiskan waktu di luar rumah.

Apabila membeli gerbang untuk bola sepak mini, anda harus dengan cekap mendekati pilihan bahan - ia mestilah berkualiti dan mesra alam. Juga perlu memberi perhatian kepada keselamatannya, sehingga kemudian anak itu tidak cedera atau memar. Anda boleh memasang produk ini hanya dalam ruang yang cukup besar. Pada pemasangan, adalah perlu untuk mematuhi beberapa peraturan:

-Gunakan produk hanya selepas pemasangan selesai;

- Pintu bola sepak untuk kanak-kanak direka hanya untuk pertandingan amatur;

- adalah perlu sentiasa memeriksa kebolehpercayaan tangkapan yang didorong ke dalam tanah supaya pintu gerbang tidak melonggarkan;

- Anda tidak boleh memanjat jaring pintu atau memanjat bar - mereka dengan cepat akan menjadi tidak bernilai;

- Untuk mengekalkan rupa produk yang baik, sekurang-kurangnya kerosakan mekanikal harus dibenarkan.

Dengan membeli gerbang bola sepak kanak-kanak untuk kanak-kanak, ibu bapa menyediakan diri mereka dengan waktu rehat, dan untuk kanak-kanak - pembangunan fizikal, permainan yang menyeronokkan dengan rakan-rakan. Biasanya gerbang bola sepak untuk lelaki yang lebih tua dijual secara berpasangan. Sekiranya tiada tempat bola sepak di jalan, anda boleh melancarkannya di taman, supaya kedua-dua anak dan anak-anak kawan-kawan dan jiran-jiran anda menghabiskan masa dengan manfaat kesihatan. Perkara utama - untuk menjaga pemasangan pintu yang betul, untuk mengecualikan kejadian kecederaan pada kanak-kanak semasa permainan.

Pintu bola sepak kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri

Cinta untuk bola sepak bangun dari kanak-kanak lelaki sejak zaman kanak-kanak. Hasrat untuk sukan memerlukan galakan dan sokongan. Oleh itu, jika halaman anda tidak dilengkapi dengan taman permainan kanak-kanak khusus, dan tidak ada yang berdekatan, anda harus menjaga pembelian atau memasang pintu bola sepak anda sendiri untuk permainan kanak-kanak. Apakah pembinaan yang ditawarkan kepada kami oleh pengeluar, apa kelebihan setiap jenis, bagaimana untuk membuat pintu sendiri, kami akan membongkar secara terperinci.

Cara paling mudah ialah membeli pintu bola sepak untuk kanak-kanak dalam bentuk siap sedia. Pilihan ini akan menarik minat ibu bapa yang sibuk, kerana pelbagai jenis memilih reka bentuk yang paling mudah dari pelbagai model. Terdapat beberapa jenis pintu kanak-kanak yang ditawarkan oleh pengeluar.

Untuk pintu kanak-kanak kembung, vinil tahan haus digunakan, yang direka untuk operasi dalam mod aktif. Kelebihan penting ialah berat ringan model, tidak dapat mencubit atau mencederakan kanak-kanak, walaupun sekiranya berlaku kejatuhan. Di samping destinasi langsung, pintu bola sepak kembung untuk kanak-kanak boleh digunakan untuk bermain dengan bola di kolam renang. Struktur peralatan sukan kanak-kanak terdiri daripada bingkai tiup dengan beberapa ruangan, yang dilengkapi dengan grid untuk menangkap bola. Antara kelebihan model kanak-kanak kembung ialah penambahan pintu dengan bola dan satu set untuk pembaikan. Ini akan segera menghilangkan kerosakan projektil bola sepak dari vinil, kerana bahan yang tahan lama juga terdedah kepada kerosakan.

Reka bentuk model anak-anak bola sepak dilipat dibuat dari paip zink atau keluli. Mereka lebih kuat daripada cadangan sebelumnya, sementara mereka mempunyai berat ringan dan tahan terhadap proses kakisan. Sambungan unsur-unsur pembinaan bola sepak kanak-kanak dibuat dengan dua cara:

 • Sistem slot boleh digunakan dengan memasang penyesuai di hujung paip;
 • elemen individu dilancarkan dengan penyumbat.

Apabila memilih saiz matlamat bola sepak, usia kanak-kanak yang mereka maksudkan patut diambil kira. Model yang paling biasa mempunyai dimensi berikut:

Mesh untuk matlamat bola sepak kanak-kanak diperbuat daripada benang poliester, di antara meritnya ialah:

 • kekuatan tinggi;
 • lama mengekalkan bentuknya;
 • Jaring bola sepak tidak terjejas oleh kelembapan;
 • ubah bentuk di bawah pengaruh sinaran matahari tidak hadir.

Model pintu lipat kanak-kanak mempunyai kelebihan berikut:

 • tidak menimbulkan kesulitan apabila mengangkut dalam kereta penumpang;
 • perhimpunan dan prosedur pembongkaran tidak menimbulkan kesulitan yang ketara;
 • terima kasih kepada pengikat khas dalam bentuk pasak, pintu bola sepak kanak-kanak stabil selepas memasang bingkai di atas tanah.

Inventori sepakbola uniblong satu biji terdiri dari bingkai aluminium, dilengkapi dengan jaringan, yang diikat dengan klip khusus. Pembinaan bola sepak tersebut tergolong dalam peralatan separa profesional dan bertujuan untuk penempatan pegun di taman permainan. Dan penonton sasaran adalah anak lelaki dewasa.

Sekiranya anda perlu mengangkut sebuah kereta tidak dapat menampung tugas itu, jadi untuk menggerakkan pintu bola sepak untuk jarak yang jauh, perlu juga mengurus kehadiran treler. Bergantung pada usia pemain, pintu satu keping kanak-kanak boleh didapati dalam pelbagai saiz.

Model miniatur perkakasan bola sepak bertujuan untuk kanak-kanak yang membuat langkah pertama dalam permainan yang popular. Reka bentuk diperbuat daripada bahan ringan, pengeluar menawarkan pintu kanak-kanak yang boleh dilipat atau monolitik. Secara umum, ini adalah bingkai biasa tanpa sokongan sisi, dilengkapi dengan grid. Saiz salinan mini kira-kira separuh saiz model standard. Pintu mini kanak-kanak plastik yang paling biasa, walaupun ada model logam, kosnya mencapai inventori sepakbola penuh.

Ciri-ciri bahan untuk pembuatan

Tidak semua orang boleh mendapatkan model pintu gerbang kanak-kanak. Bagi perajin individu, ia menjadi perkara yang menghormati - untuk menjadikan pintu kanak-kanak mereka sendiri untuk keseronokan bola sepak. Pilihan bahan untuk reka bentuk buatan bergantung kepada kemahiran tuan, ketersediaan bahan yang berguna dan pemilikan alat-alat individu. Terdapat beberapa varian fabrikasi karkas.

Pokok ini membolehkan anda membina model anak mudah dari bar. Untuk melakukan ini, anda perlu menyambung dua sisi menegak ke palang silang mendatar menggunakan skru mengetuk diri. Sebagai kesimpulan, grid ditetapkan pada bingkai, diikuti oleh pasak ke tanah. Proses perhimpunan adalah mudah dan tidak mengambil banyak masa dengan satu keadaan - pemutar skru, penggiling atau jig saw. Ketiadaan alat yang diperlukan tidak menjadi penghalang kepada pelaksanaan yang dikandung, tetapi melibatkan beberapa kesulitan:

 1. Pemasangan gol bola sepak akan berlangsung lebih lama.
 2. Kualiti pengisaran akan merosot. Dan untuk reka bentuk kanak-kanak itu adalah momen yang tidak diingini.

Untuk pintu bola sepak logam, paip sesuai sebagai bingkai. Sambungkan struktur kanak-kanak itu dalam dua cara. Dalam kes pertama, pintu bola sepak akan menjadi monolitik, pemasangan bahagian-bahagian akan dijalankan dengan bantuan kimpalan. Pilihan kedua ialah pembinaan yang boleh dilupuskan, unsur-unsur yang disambungkan dengan skru mengetuk sendiri.

Untuk menghasilkan inventori bola sepak kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri, paip plastik yang sesuai saiz boleh digunakan. Anda boleh menyambungkannya dalam dua cara:

 • dalam kes pertama, besi pematerian khusus diperlukan;
 • apabila memilih pilihan kedua, gunakan kepingan paip plastik berdiameter yang lebih besar yang dipakai di atas unsur utama pintu masuk kanak-kanak.

Untuk mewujudkan pintu kanak-kanak, mereka sering menggunakan elemen bahan bangunan sedia ada. Oleh itu, saiz struktur bola sepak bergantung kepada jumlah mereka.

Urutan tindakan bergantung kepada sama ada anda akan mengukir matlamat bola sepak dari bahan baru, atau menggunakan sisa makanan. Dalam kes pertama, sebelum meneruskan pembelian bahan binaan, perlu membuat lakaran struktur bola sepak masa depan atau menggunakan lukisan yang dicadangkan di halaman kami.

Langkah kedua ialah pengiraan keperluan bahan dan komponen. Kemudian anda perlu membuat lawatan ke kedai. Dengan penggunaan baki sedia ada, mereka mula-mula menjalankan audit mereka dan, berdasarkan data yang diperoleh, mengembangkan lukisan yang sesuai pembinaan anak-anak untuk bola sepak.

Mari kita anggap bagaimana membuat pintu bola sepak kanak-kanak dengan tangan kita sendiri yang terbuat dari paip PVC:

 • Potong paip PVC mengikut dimensi yang ditunjukkan dalam lukisan.

 • Kemudian paip plastik disambungkan dalam dua tahap.

 • Selepas kedua-dua sudut dibentuk.

 • Pembinaan gerbang bola sepak untuk kanak-kanak dipasang dengan cara sedemikian rupa sehingga paip panjang boleh masuk ke dalam tee yang dipasang pada batang lurus. Untuk ini, sudut kecenderungan yang betul mesti dipilih sebelum kimpalan.

 • Seterusnya mengikuti sambungan tee 2 batang lurus menggunakan dua paip PVC.

 • Sebagai kesimpulan, ia dikehendaki untuk menetapkan mesh yang ditegangkan dengan kuk.

 • Pintu kanak-kanak sudah siap untuk operasi!

  Pilihan untuk mesh buatan sendiri

  Kadang-kadang pencipta gerbang bola sepak untuk keturunan muda mereka tidak mahu membelanjakan wang untuk pembelian grid siap sedia. Bagi mereka, kami mencadangkan cara mencipta skrin pelindung:

  1. Bersih berasaskan pakaian baju. Di perimeter bingkai, bilangan lubang yang diperlukan digerudi. Diameternya ialah 1.2 cm, lebih jauh melalui lubang di arah menegak dan mendatar dua tali dilepaskan. Selepas ketegangan kualitatif, ia ditetapkan pada titik persimpangan. Saiz sel optimum adalah 20 cm, berat bersih tali tidak boleh melebihi 10 kg.
  2. Dengan kemahiran tertentu, jaring itu ditenun dari benang capon dan kemudian dipasang ke pintu kanak-kanak.

  Pembinaan bola sepak, yang dibuat oleh tangan sendiri, akan menjadi hadiah sebenar untuk anak anda sendiri dan anak-anak tetangga.

  ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  97 − = 90