Katil kanak-kanak untuk dua orang

Katil ditarik balik untuk dua kanak-kanak

Pangsapuri moden, sebagai peraturan, tidak cukup luas, oleh itu peralatan bilik untuk dua atau tiga kanak-kanak menjadi masalah yang sebenar. Untuk keluar dari keadaan dalam situasi ini akan membantu katil dengan katil roll-out. Jika anda mempunyai dua atau lebih kanak-kanak kecil, maka anda pasti perlu mengetahui tentang perabot tersebut.

Ciri-ciri katil bayi dengan katil tarik keluar

Reka bentuk perabot sedemikian adalah mudah dan ekonomik. Dalam ruang di bawah satu tempat diletakkan kedua, tetapi lebih rendah. Ruang tambahan dilengkapi dengan roda atau penggelek. Terima kasih kepada reka bentuk ini, katil tarik keluar untuk dua kanak-kanak menduduki sekurang-kurangnya ruang kosong di dalam bilik semasa waktu siang. Model ini mempunyai banyak kelebihan:

 1. Katil dua tingkat untuk kanak-kanak lebih kurang ruang di dalam bilik daripada dua katil berasingan. Ia tidak menimbulkan kekacauan ruang.
 2. Perabotnya kukuh dan stabil, kerana ia tidak terlalu tinggi. Ia sesuai walaupun untuk kanak-kanak yang takut tidur di atas. Disebabkan ciri ini, sebuah katil dengan katil tarik keluar sesuai walaupun untuk yang paling kecil.
 3. Bahagian bawah model banyak dilengkapi dengan kotak khas, di mana anda boleh menyimpan seprai, buku, mainan atau benda lain.
 4. Perabot mudah dibongkar dan dipasang. Kanak-kanak yang lebih tua akan menghadapi ini sendiri.
 5. Harga katil tarik keluar untuk dua kanak-kanak jauh lebih rendah daripada katil dua tingkat standard dengan tangga atau sepasang orang yang berdiri sendiri.
 6. Dalam bentuk yang dibongkar, anda mendapat dua tempat berukuran penuh, penggunaannya yang tidak akan menyakiti tulang belakang kanak-kanak.

Terdapat beberapa kelemahan kepada perabot tersebut:

 1. Kanak-kanak, yang menduduki tempat teratas, perlu melompat ke bawah di bawah, atau perlahan-lahan memintasnya.
 2. Menolak tahap bawah, anda boleh merosakkan penutup lantai dengan penggelek, yang mudah untuk mengimbangi dengan lapisan yang betul atau pad pelindung yang padat.
 3. Kanak-kanak sering tidak boleh membuat keputusan tanpa skandal yang akan tidur di bawah, dan siapa - di atas. Konflik semacam itu adalah tipikal bagi mereka yang mempunyai perbezaan umur terlalu banyak.

Jenis reka bentuk untuk dua kanak-kanak

Terdapat beberapa pengubahsuaian:

 1. Dengan tiang yang diikat. Dalam kes ini, tidur bawah ditolak ke tepi atau ke hadapan, tetapi tidak berasingan dari bahagian atas. Perlu diingat bahawa ini bukan pilihan paling praktikal. Jika tahap bawah dipindahkan ke sisi, anak tidur dari atas tidak akan berasa selesa turun.
 2. Dengan tempat tidur yang berasingan. Peringkat lukisan tidak dilampirkan pada bahagian atas. Ia boleh ditolak dan diletakkan di mana-mana sudut bilik.
 3. Sebuah katil tarik keluar untuk dua kanak-kanak dengan laci linen. Penyelesaian yang sangat praktikal. Terutama mudah jika tiang yang lebih rendah tidak dilampirkan ke atas. Di dalamnya, sebagai peraturan, dan kotak terletak.
 4. Dua tempat tidur. Perabot yang rendah, yang hanya sedikit naik di atas lantai. Untuk harga pilihan ini akan menjadi yang paling berpatutan. Untuk tempat tidur yang lebih rendah, adalah dinasihatkan untuk membeli tilam tebal supaya kanak-kanak tidak menangkap sejuk dalam mimpi.
 5. Tiga cerita. Daripada kotak dobi, dia mempunyai satu lagi tilam, yang paling rendah. Dalam bentuk terungkap, perabot ini memakan banyak ruang kosong, tetapi dalam pemasangan ia sangat padat. Penyelesaian yang baik untuk keluarga besar.

Bagaimana untuk memilih pelantar pameran

Perabot kanak-kanak untuk dua kanak-kanak sepadan dengan parameter tersebut:

 1. Pastikan anda mengambil kira dimensi bilik dan umur kanak-kanak. Sekiranya mungkin, lebih baik untuk menempah dengan segera perabot dengan tempat tidur saiz dewasa, agar tidak membeli varian untuk remaja dalam beberapa tahun. Ia akan lebih menguntungkan untuk harga.
 2. Beri perhatian kepada katil gelongsor untuk dua kanak-kanak dari bahan semula jadi, mesra alam dan selamat untuk kesihatan. Kelebihan adalah lebih baik untuk memberi kepada model dengan kes dari fail kayu. Pilihan yang baik adalah logam.
 3. Untuk keluarga di mana seorang budak laki-laki dan perempuan, model yang tidak mempunyai peringkat akan lebih sesuai.
 4. Semua bahagian perumahan mesti dipasang dengan selamat antara satu sama lain.
 5. Adalah perlu bahawa semua elemen disandarkan dengan baik, dilapisi seragam pada mereka.
 6. Mekanisme lanjutan dari tingkat bawah katil harus berfungsi dengan pasti dan mudah, semua bahagian diperbuat daripada logam berkualiti tinggi. Ini amat penting jika anak-anak itu sendiri membongkar dan memasang katilnya.
 7. Sudut elemen lambung mesti diratakan, dibulatkan.
 8. Adalah lebih baik memilih model model dengan tepi pelindung yang boleh dilepaskan pada setiap peringkat.
 9. Lebih banyak roda elemen gelongsor, tekanan kurang dicipta pada penutup lantai.

Harga untuk katil kanak-kanak untuk dua kanak-kanak

Anda boleh membeli perabot di kedai dalam talian, salon perabot biasa, membuat pesanan. Harga anggaran untuk katil bayi yang tergelincir ditunjukkan dalam jadual di bawah:

Nilai anggaran dalam rubel

Katil berlapis dua tingkat dengan kotak linen Funky Kidz-8

Latte katil sofa yang boleh ditarik balik

Model dua peringkat Fairy, Dalmatian, Formula 1, Kitti, Pony, Little Mermaid

Cilek Black Pirate

Bagaimana untuk membuat katil dengan katil tambahan sendiri

Membuat perabot dengan tangan sendiri akan kos agak murah. Anda boleh menggunakan bahan buatan, memerintahkan mereka di Internet. Ini akan menyelamatkan anda dari melawat kedai perabot, contohnya, Ikea, untuk mengambil katil dua tingkat yang sesuai. Secara berasingan, anda akan dapat membuat kedua-dua model asli yang mudah dan luar biasa. Arahan perhimpunan langkah demi langkah:

 1. Kirakan saiz katil masa depan. Panjang setiap katil boleh dari satu setengah hingga dua meter, dan lebar - 0.7-0.9 meter. Parameter ini dipilih dengan mengambil kira umur kanak-kanak dan dimensi bilik.
 2. Tentukan bahan. Ia boleh menjadi massif berkayu, tetapi lebih baik untuk mengambil chipboard itu.
 3. Buat lukisan bahagian. Tahap atas - dua helai lebar untuk kepala papan, dua jalur sisi nipis. Untuk bahagian gelongsor, anda perlu elemen ketinggian yang sama (kira-kira 8-10 cm). Buat tepi perlindungan nipis. Perhatikan bahawa panjang bahagian yang dikeluarkan adalah kurang daripada 10 cm di atas bahagian atas. Buat dua pangkalan.
 4. Potong butiran katil dua tingkat dengan jigsaw elektrik atau gergaji bulat.
 5. Tuang bahagian luar katil dwi dengan kelebihan khas.
 6. Pada titik penetapan, buat lubang dengan bit gerudi. Menggunakan sepana heksagon, skru skreeds ke dalamnya.
 7. Pasang roda ke bahagian yang dikeluarkan.

Katil ditarik balik untuk dua kanak-kanak

Sekiranya terdapat satu anak dalam keluarga, susunan tempat tidur kanak-kanak tidak akan menjadi masalah. Walau bagaimanapun, jika bilik itu direka untuk dua atau lebih kanak-kanak, maka ibu bapa harus serius memikirkan masalah ini. Penyelesaian masalah ini adalah katil tarik keluar untuk dua kanak-kanak - ini akan dibincangkan dalam artikel kami.

Reka bentuk alat dengar kanak-kanak mudah ini mempunyai beberapa ciri tersendiri yang mesti disebut dalam artikel ini.

Kelebihan reka bentuk bed rollaway untuk dua kanak-kanak:

 • Penjimatan ruang. Tidak ada rasa ketat ruang, kerana satu tempat tersembunyi di belakang yang lain.
 • Kestabilan dan kekuatan pembinaan katil gelongsor. Oleh kerana dimensi yang rendah, set bilik tidur akan dicintai walaupun oleh pemilik bilik terkecil. Tidur di atas katil itu tidak mengerikan, tetapi sangat menarik.
 • Ketersediaan katil tambahan untuk pelbagai perkara. Bahagian bawah set bilik tidur biasanya dilengkapi dengan laci tambahan untuk pakaian dalam atau mainan kanak-kanak.
 • Kesederhanaan reka bentuk dan operasi. Perabot sedemikian mudah untuk dipasang dan dibongkar.
 • Terdapat penjimatan wang. Set kos sedemikian jauh dengan ketara kurang daripada dua katil atau satu bilik dengan tangga.
 • Versi perabot yang disassembled akan menyediakan dua tempat sekaligus.

Tetapi ada juga aspek negatif dari katil gelongsor:

 • Untuk ke tempat teratas, atau mendapatkan dari itu, kanak-kanak akan sentiasa perlu mengganggu kanak-kanak itu yang mendasari atau menolaknya untuk melompat, ia tidak begitu mudah.
 • Tingkat bawah boleh merosakkan penutup lantai apabila ditarik keluar.
 • Kemungkinan situasi konflik antara kanak-kanak: persoalan timbul siapa yang akan tidur di mana.

Reka bentuk alat dengar yang boleh ditarik balik adalah sama seperti biasa. Dalam sesetengah model, bahagian bawah dan bahagian atas disambungkan dengan cara perumahan. Kotak untuk pakaian atau kotak dengan mainan terletak di bawah dasar struktur, yang, jika perlu, boleh ditarik keluar. Dalam sesetengah model, ia benar-benar berkembang.

Untuk kemudahan keturunan kanak-kanak dari atas katil, kebanyakan modifikasi tangga atau tangga yang dibuat dalam bentuk laci disediakan. Mereka juga boleh menyembunyikan mainan dan aksesori kanak-kanak lain.

Reka bentuk atas katil di beberapa model mempunyai perlindungan tambahan terhadap jatuh dalam mimpi - skirt.

Sebuah katil yang boleh ditarik balik adalah jenis pengubah, kerana ia boleh mengubah fungsinya dan memperoleh pelbagai bentuk. Pelbagai model katil gelongsor untuk kanak-kanak membolehkan ibu bapa tanpa sebarang masalah untuk menentukan pengubahsuaian yang dikehendaki. Pada masa ini, pasaran bagi pengeluar dapat mencari versi paling asal alat dengar untuk dua orang anak.

Mari kita pertimbangkan beberapa daripada mereka.

Catwalk adalah bingkai biasanya ketinggian kecil, diperbuat daripada logam atau kayu, dipangkas dengan papan lapis atau papan, dipasang pada kaki. Di dalam bilik kanak-kanak, pemasangannya tidak berkesan, kerana ia memerlukan terlalu banyak ruang. Pilihan terbaik dalam kes ini akan menjadi reka bentuk katil, yang bergerak keluar dari bawah podium.

Dalam sesetengah kes, podium boleh menampung separuh bilik kanak-kanak, kadang-kadang walaupun sepertiga. Dalam versi ini, ia digunakan sebagai zon permainan dan latihan. Pada waktu siang, katil berada di dalam ketinggian, dan pada waktu malam - berguling.

Pada dasarnya, podium mengambil lebih sedikit daripada tempat tidur. Untuk menjimatkan ruang di atasnya, letakkan tempat untuk almari pakaian atau rak.

Katil tidur

Sesuai untuk bilik kecil, kerana pendekatan ini menjamin simpanan ruang. Selain itu, perabot ini bukan sahaja suite pelbagai fungsi, tetapi juga berbeza dengan keluasannya, terima kasih kepada pelbagai storan tambahan untuk barangan dan mainan. Juga dari kelebihan adalah diperhatikan selang harga: ia jauh lebih rendah daripada jika anda akan membeli dua katil penuh untuk kanak-kanak.

Selain podium dan versi dua kanak-kanak perabot, terdapat set lain dengan laci.

 • Sebuah katil tarik keluar untuk dua kanak-kanak dengan laci. Dalam varian ini, peringkat atas dan bawah tidak diikat bersama. Di tingkat bawah terdapat juga kotak untuk dobi.
 • Pertumbuhan katil. Perbezaan antara varian katil yang boleh ditarik ialah model ini akan "berkembang" bersama dengan anak-anak anda. Tempat tidur bertukar bukan sahaja boleh menjimatkan ruang di bilik tidur kanak-kanak, tetapi juga bertahan lama. Terima kasih kepada pihak, yang terletak di kedua-dua belah pihak, anak-anak anda akan dilindungi dengan selamat semasa tidur.
 • Katil kanak-kanak dengan mekanisme berbaring. Oleh itu, meletakkan tempat tidur di kabinet dengan posisi tegak pada waktu malam boleh berubah menjadi dua katil penuh, terletak satu di bawah yang lain, dan kotak untuk cucian, yang terletak di sisi struktur, tidak mengganggu mekanisme miring. Dan dalam beberapa versi kotak perabot ini boleh bertindak sebagai langkah, yang digunakan oleh kanak-kanak untuk memukul lantai dua tempat tidur kanak-kanak. Variasi penempatan alat dengar ini sangat sesuai dengan mana-mana bahagian dalam bilik tidur kanak-kanak.
 • Varian dua tingkat dermaga dengan susunan katil serenjang. Reka bentuk ini lebih mudah untuk kanak-kanak tidur di tingkat bawah berbanding apabila katil diletakkan di bawah satu sama lain, kerana ia mempunyai ruang kosong di atas. Tempat yang dibebaskan boleh digunakan di bawah tangga dalam bentuk kotak di bawah pakaian atau mainan. Reka bentuk ini sesuai diletakkan di sudut bilik, oleh itu menjimatkan ruang untuk lelaki itu.

Varian katil dengan watak-watak dongeng membantu menjadikan suasana bilik unik. Anda boleh tampil dengan ilustrasi watak-watak dari dongeng, serta watak kartun. Anda boleh membuat katil dalam bentuk kunci. Perkara utama adalah bahawa ia mestilah dalam gaya dongeng atau kartun, dan rak dan laci untuk dobi harus diteruskan dengan tema. Penggunaan pendekatan sedemikian akan, tentu saja, kehilangan kaitannya dari masa ke masa, bagaimanapun, selama beberapa tahun tema ini akan menyukai kanak-kanak.

Sebelum membuat pilihan memihak kepada model ini atau satu set tidur, adalah dinasihatkan untuk mendengar pendapat anak-anak anda, sejak dari usia tiga tahun mereka sudah mula mempertahankan pandangan mereka. Jangan terima hujah-hujah anak-anak dengan bayonet - antara kehendak mereka, mungkin anda akan mendapati hujah-hujah yang sangat berharga. Dalam kebanyakan kes, mereka mungkin tidak suka warna set bilik tidur.

Musim ini dicirikan oleh pelbagai warna dan warna. Jadi, kini menjadi warna terang dan pastel yang popular, serta kombinasi mereka.

Untuk sedikit pranksters warna merah jambu klasik disyorkan. Tetapi ia tidak akan berlebihan jika anda melihat dengan teliti apa warna yang mereka suka. Kebanyakan gadis lebih suka warna merah dan merah. Tetapi tiada siapa yang menyangkal pandangan individu mengenai warna katil.

Umur pra-sekolah lelaki lebih suka pelbagai dalam palet warna. Kombinasi warna ungu, hijau, biru dan kuning akan menggembirakan bukan sahaja diri mereka, tetapi ibu bapa. Kecerahan warna akan memberi suasana yang baik dan caj positif. Lelaki muda lebih mudah terdedah kepada palet monochromatic yang disenyapkan. Bagi mereka, pilihan terbaik adalah mewarna bilik tidur yang berwarna kelabu, biru tua atau coklat. Lagipun, zaman ini dicirikan oleh pertumbuhan dan kemunculan nota kemerdekaan.

Apa sahaja warna yang anda pilih, perkara utama adalah bahawa anda suka dan anak-anak anda. Bilik itu harus memberikan keselesaan dan kesenangan. Dan pilihan yang optimum ialah versi alat dengar kanak-kanak, yang meneruskan tema mood umum bilik kanak-kanak.

Bahan terbaik di mana alat dengar anak-anak boleh dibuat tidak diragukan lagi sebagai massif kayu. Kemunculan perabot sedemikian rapi, dan ia harmoni dengan hampir semua bahagian dalaman. Juga penyelesaian reka bentuk yang popular adalah gabungan gabungan perabot dari kayu dan MDF serta kayu dan papan serat.

Pilihan lain untuk perabot kanak-kanak ialah gabungan kayu, logam dan plastik. Perkara utama ialah semua bahan yang digunakan adalah selamat untuk kanak-kanak itu, kerana keramahan alam sekitar dan keselamatan operasi adalah kriteria utama untuk memilih alat dengar anak-anak.

Selalunya terdapat varian perabot kanak-kanak, apabila bingkai diperbuat daripada logam atau kayu, dan sisanya dari chipboard atau papan lapis.

Saiz yang paling biasa yang hanya boleh didapati di pasaran adalah dimensi berikut alat dengar yang boleh ditarik balik:

Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa saiz alat dengar bergantung kepada usia kanak-kanak itu. Tempat tidur tidak sesuai untuk bayi.

Kami telah menyediakan beberapa tip yang akan membantu anda membuat pilihan yang tepat pada alat dengar kanak-kanak.

Apabila membeli, perhatikan perkara-perkara berikut:

 • Berat badan. Reka bentuk alat dengar tidak sepatutnya besar. Ini menyusahkan kedua-dua bayi dan ibu bapanya.
 • Kestabilan dan kekuatan keseluruhan struktur. Sering kali, kanak-kanak menggunakan katil untuk permainan aktif. Oleh itu, ibu bapa harus memeriksa sendiri kestabilan dan kekuatan reka bentuk ini - yang lebih tinggi dan sudah tidur, kurang stabil.
 • Pengikat yang boleh dipercayai bahagian komponen kes perabot.
 • Kekuatan elemen struktur tambahan. Perhatikan kelengkapan dan pengikat roda. Juga, roda mesti tahan terhadap penyerapan kejutan.
 • Lebar roda. Lebih luas roda tempat tidur yang diperluas, semakin kecil beban akan dibuat pada penutup lantai.
 • Kerja para penahan bahagian geser. Sebarang model gelongsor perabot kanak-kanak mempunyai fixatives, yang mesti menghentikan pergerakan roda.
 • Pembinaan katil boleh cerai. Tiang tidak boleh dijadikan stapled. Ini adalah benar untuk kanak-kanak lelaki yang berbeza.
 • Keselamatan set bilik tidur. Sudut bulat dan butir-butir dasar tanah menunjukkan keselamatan perabot kanak-kanak. Periksa kehadiran tip plastik di hujung dan ketiadaan kerepek dan jaggies. Ia harus dilakukan untuk memasang tepi pelindung di bahagian atas struktur.
 • Bahagian bawah. Struktur bahagian katil ini tidak semestinya padat dan rata. Pilihan terbaik harus menjadi reka bentuk rak kayu - ia menyediakan pengudaraan yang betul. Juga pilihan yang baik akan menjadi asas ortopedik. Walau bagaimanapun, pilihan ini sangat mahal.
 • Kasur dan penutup tilam. Jangan memilih tilam spring - mereka akhirnya menjadi berbahaya untuk kanak-kanak. Sebarang lompatan pada tilam seperti itu boleh menjadi yang terakhir dalam kewujudannya. Adalah lebih baik memilih tilam dengan serat kelapa atau lateks, kekerasan tinggi atau sederhana. Pad tilam tidak boleh membenarkan kelembapan melewati. Bahannya harus dibezakan dengan struktur pernafasannya yang sangat baik.
 • Dimensi set bilik tidur. Katil boleh ditarik balik perlu dipilih dengan beberapa margin. Ini benar terutamanya jika kanak-kanak berumur berbeza.
 • Bahan mesra alam. Massif kayu adalah pilihan terbaik, dari mana set anak-anak boleh dibuat. Ia memenuhi semua keperluan keselamatan. Logam juga boleh dipilih sebagai bahan yang digunakan dalam perabot kanak-kanak. Semak keselamatan digunakan dalam pembinaan varnis dan cat - minta izin untuk digunakan.
 • Permintaan daripada penjual sijil kualiti produk.
 • Ketersediaan aksesori tambahan. Lebih banyak "cip" set tidur mempunyai, lebih banyak fungsi, bergantung kepadanya, kosnya akan bergantung.
 • Estetika. Kemunculan katil sepatutnya sesuai ke dalam ruang keseluruhan bilik kanak-kanak dan meneruskan temanya.

Pilihan yang optimum untuk meletakkan katil sedemikian adalah pemasangannya di sepanjang dinding membujur atau melintang. Ini amat sesuai untuk bilik sempit yang panjang.

Satu katil dua tingkat dengan lokasinya di sepanjang dinding boleh menjadi tidak hanya satu standard penggunaan rasional ruang, tetapi juga komposisi keseluruhan yang terdiri daripada jisim laci dan rak. Di sini anda boleh meletakkan hampir semua pakaian bayi, mainan dan juga banyak kesusasteraan untuk kanak-kanak.

Pilihan lain untuk meletakkan katil adalah untuk menggulung mereka di bawah podium, yang dibuat dalam bentuk meja sekolah. Pada waktu malam, katil keluar ke tengah-tengah tapak semaian.

Sekiranya perlu untuk menempatkan dua katil di dalam bilik kanak-kanak yang terlalu sempit, maka pilihan dengan tempat tidur berbaring adalah optimum. Katil-katil rahsia, berpaling sepanjang dinding panjang, di siang hari boleh dialihkan dengan meletakkannya bersama-sama. Oleh itu, untuk kanak-kanak terdapat banyak ruang untuk permainan dan pembelajaran.

Dari kebanyakan ulasan tentang jenis katil ini, anda boleh menyerlahkan aksen utama yang penting dalam memilih perabot kanak-kanak.

 • Bahagian geser dengan mudah digulung dan boleh berfungsi sebagai katil berasingan. Anda boleh memasangnya sekurang-kurangnya di bilik sebelah.
 • Menduduki ruang kecil di dalam bilik.
 • Saya sangat menyukai kanak-kanak.

Keburukannya terutamanya yang membimbangkan katil:

 • Katil tidur tidak sesuai untuk bilik dengan siling rendah - kanak-kanak di tingkat atas menjadi pengap.
 • Sekiranya katil tidak dilengkapi dengan tangga, bayi akan menjadi tidak selesa untuk memotong dari tingkat atas.
 • Dalam versi katil tidur tidak ada ruang yang cukup untuk sprei, ia tidak cukup.
 • Luangkan banyak masa untuk membuat katil di tingkat dua.
 • Antara lelaki ada pertikaian yang berterusan untuk tempat di tingkat dua.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Katil ditarik balik untuk dua kanak-kanak (50 pics) - perabot yang berfungsi dan padat

Semua ibu bapa cuba mewujudkan persekitaran yang paling selesa di dalam bilik kanak-kanak. Bilik ini bukan sahaja berfungsi, mengandungi dengan sendirinya bermain, bilik tidur, «bilik", Tetapi juga selesa dan cantik. Sekiranya bilik di bawah nurseri besar dan ada kehidupan seorang kanak-kanak, maka ia agak mudah untuk melengkapkannya. Tetapi jika kanak-kanak dua dan bilik kecil, tugas menjadi lebih rumit. Walau bagaimanapun, terdapat penyelesaian, sebagai contoh, model padat katil untuk dua kanak-kanak. Seperti itu perabot bukan sahaja membolehkan menjimatkan ruang premis dengan ketara, tetapi juga menjadikannya luar biasa.

Katil bayi boleh ditarik balik di bilik lelaki

Dalam sesetengah model, dermaga kedua memanjang sepanjang utama

Satu varian mudah dan paling biasa tempat tidur padat untuk dua kanak-kanak adalah katil bertingkat. Tetapi keputusan sedemikian tidak boleh digunakan dalam semua situasi dan bukan untuk semua keluarga. Sekiranya perbezaan umur kanak-kanak tidak signifikan, mungkin ada perselisihan dan pertengkaran mengenai pilihan peringkat, dan agak sukar bagi anak-anak 3-5 tahun untuk naik, dan ada risiko jatuh dari sana.

Penyelesaian ideal untuk organisasi tempat tidur untuk dua orang anak di dalam bilik kecil terdapat katil tarik keluar. Di dalam bilik panjang sempit, ia boleh ditempatkan di sepanjang dinding membujur atau melintang, sementara ia menduduki ruang minimum.

Pada waktu malam, peringkat bawah dilancarkan menggunakan mekanisme khas. Reka bentuk ini mudah dan tahan lama, kerana ia dibuat dengan menggunakan aktif dalam fikiran. Malah kanak-kanak kecil boleh tidur di atas katil ini, kerana ketinggian pesawat katil kecil dan risiko terjatuh dan trauma semasa tidur dikurangkan kepada apa-apa.

Terdapat juga katil remaja dengan katil tarik keluar. Perabot itu bukan sahaja menjimatkan ruang, tetapi juga menghiasi kawasan pedalaman, menjadikannya berfungsi, luar biasa dan menarik kepada kanak-kanak pada usia yang sukar ini.

Katil dengan dua ranjang tarik keluar dan topi mainan

Pada waktu petang - sofa yang bergaya, pada waktu malam - dua tempat bertingkat tinggi

Tiga dermaga dalam dua peringkat - praktikal dan berfungsi

Dalam kedudukan tertutup, katil tarik keluar menjimatkan banyak ruang di dalam bilik

Berguna! Perabot kanak-kanak untuk kanak-kanak perempuan - Perabot untuk kanak-kanak pada umur yang berbeza, Ciri utama perabot kanak-kanak

Reka bentuk perabot itu mengandaikan kehadiran dua peringkat. Dan salah seorang daripada mereka tidak semestinya berfungsi sebagai tempat tidur, dan boleh menjadi tempat tambahan untuk menyimpan tempat tidur atau mainan. Seringkali terdapat penyelesaian reka bentuk yang menarik Katil ditarik balik, di mana paras bawah disembunyikan di dalam almari atau peringkat atas melakukan fungsi desktop. Namun, kebanyakan katil boleh ditarik balik masih menjadi tempat tidur untuk dua orang anak.

Terdapat variasi perabot ini dengan keupayaan untuk menyesuaikan ketinggian tingkat bawah dengan mekanisme mengangkat khas. Ia memungkinkan untuk mengatur pesawat pada ketinggian yang sama dan juga untuk menyambungkannya ke satu katil yang luas.

Badan katil dibuat diperbuat daripada kayu atau cip kayu, mekanisme ditarik balik - dari bahagian logam. Beban pada badan dan laci di perabot itu agak tinggi dan, sebagai peraturan, pengeluar bertanggungjawab menggunakan bahan berkualiti tinggi dan tinggi.

Katil tarik dan perabot lain di tapak semaian dibuat dengan gaya yang sama

2 dalam 1 - ruang minimum, kemudahan maksimum

Bahagian bawah katil yang boleh ditarik balik tidak diikat ke bahagian atas, dan boleh dilanjutkan ke mana-mana arah

Tingkat bawah katil hampir di lantai, jadi dianjurkan untuk meletakkannya di atas tilam yang tinggi tinggi

Katil yang boleh ditarik balik padat

Kebaikan dan keburukan katil bayi tarik keluar

Kelebihan utama perabot itu untuk kanak-kanak adalah keselamatan. Tetapi kekompakan memainkan peranan yang besar.

Sebuah katil yang boleh ditarik balik menjimatkan ruang di dalam bilik kanak-kanak - sebuah bilik di mana ia sentiasa kurang. Di samping itu, kanak-kanak boleh meletakkannya pada waktu pagi dan bersedia untuk tidur pada sebelah petang. Ini membantu mengajar kanak-kanak kemerdekaan dan tanggungjawab.

Mengurangkan minus katil ia hanya boleh dikatakan bahawa roda mekanisme yang boleh dikeluarkan dapat merosakkan penutup lantai secara kekal.

Sebuah katil tarik keluar di dalam bilik kedua saudara lelaki itu

Katil dua tingkat dengan katil ketiga, tarik keluar

Tempat tidur yang lebih rendah boleh diletakkan di mana-mana bahagian bilik

Katil lipat yang boleh ditarik balik

Berguna! Perabot kanak-kanak untuk bilik lelaki - pilihan perabot, reka bentuk perabot, bagaimana untuk melengkapkan dengan betul

Apabila memilih perabot jenis ini, penting untuk memberi perhatian khusus kepada kekuatan struktur dan mekanisme yang boleh dikeluarkan. Di samping itu, keperluan keluarga dan anak-anak mesti diambil kira. Sekiranya katil digunakan oleh seorang kanak-kanak, maka tidak ada masalah tertentu dengan pilihan. Tetapi bagaimana untuk memilih katil yang betul untuk kanak-kanak cuaca adalah sains keseluruhan. Nilai bukan sahaja saiz dan ciri reka bentuk, tetapi juga reka bentuk, kerana antara kanak-kanak dalam kebanyakan kes terdapat persaingan.

Peraturan pemilihan standard tentunya kekuatan mekanisme rolling dan selongsong tempat tidur. Selalunya mekanisme gelongsor memecahkan dan menjadi tidak boleh digunakan - rel, penggelek atau ubah bentuk mereka rosak.

Roda hendaklah lebar, supaya beban pada penutup lantai minimum. Kehadiran kotak penyimpanan di tingkat bawah katil meningkatkan berat dan, dengan itu, beban di lantai. Di samping itu, berat struktur yang besar menjadikannya sukar untuk melancarkan dan mengurangkan hayat perkhidmatan kedua-dua lambung dan mekanisme.

Jika kanak-kanak tidak berumur 6-7 tahun, kedua-dua bahagian bawah dan bahagian atas katil perlu dilengkapi dengan benjolan. Mereka akan membantu mereka yang tidur di bawah, tidak jatuh ke lantai, tetapi kepada mereka yang berada di atas - kepada "jiran".

Semua sudut badan katil mesti dibulatkan. Selalunya, kanak-kanak sebelum tidur akan membuat permainan bising, dan butiran tajam hanya boleh berbahaya.

Di pasaran perabot, katil kanak-kanak tergelincir muncul tidak lama dahulu, tetapi rangkaian mereka sangat besar. Jika kedai tidak dapat mencari tepat pilihan yang anda perlukan, anda boleh memesan katil untuk saiz dan lakaran individu. Banyak pengeluar perabot menyediakan perkhidmatan sedemikian.

Katil tarik keluar kanak-kanak di kayu gelap

Satu katil yang boleh ditarik balik adalah penyelesaian yang baik untuk tapak semaian

Bagi bilik kanak-kanak kecil, katil boleh ditarik balik adalah keselamatan sebenar

Bayi pasti ingin menolak dan meluncurkan katil secara bebas

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

6 + 1 =