Dermantinum untuk upholsteri pintu

Bagaimana untuk memangkas pintu dengan dermantinom sendiri

Dermatina adalah bahan penamat dengan kualiti istimewa. Ia tidak berkerut, tidak terbakar daripada pendedahan kepada cahaya matahari, mempunyai corak struktur, kelihatan elegan dan cantik. Dalam ciri-ciri bahan, seseorang dapat membezakan kekuatan tersebut:

 • Ketahanan. Dermatin dapat mengekalkan sifatnya selama 7-10 tahun.
 • Kemudahan penjagaan. Untuk membuat jok yang menyenangkan untuk mata spesies, ia hanya boleh dibasuh dengan air dan kadang-kadang dilincirkan dengan krim.
 • Rintangan kelembapan. Bahan ini mempunyai sifat penahan air. Ini mengurangkan risiko kerosakan pada penebat dan kalis air struktur pintu.
 • Rintangan beku. Kualiti teknikal dan sifat hiasan dermatin mengekalkan walaupun pada suhu musim sejuk yang rendah.
 • Pelbagai warna. Bahan ini dijual dalam banyak variasi warna. Oleh itu, pelbagai pilihan warna untuk upholsteri pintu depan boleh didapati untuk pembeli, bermula dari hitam dan berakhir dengan warna cahaya bahan.
 • Sifat antiseptik. Dermatin tidak membusuk, tidak membentuk dan tidak menggalakkan pembiakan serangga.
 • Rintangan kimia. Dermatin adalah tahan terhadap kesan bahan kimia di atasnya. Oleh itu, ia boleh dibasuh menggunakan pelbagai produk rumah tangga.
 • Harga demokrasi. Kos upholstery dermantinom tidak melebihi had yang ada. Keadaan ini menjadikan bahan ini popular untuk kebanyakan pemilik pangsapuri, kotej dan rumah persendirian.

Apabila menghias pintu kayu dan logam dengan dermantinom, satu masalah yang lebih penting diselesaikan: penebat haba dan bunyi bilik. Upholstery dermatine menangguhkan penembusan ke dalam perumahan bunyi jalanan dan udara luar sejuk.

Kelemahan bahan ini lebih kurang:

 • Kemudahbakaran. Pintu pelapis dermantinom terdedah kepada kebakaran. Terutamanya berbahaya untuknya adalah kesan nyalaan terbuka.
 • Kesulitan dalam pembaikan. Memotong dermis hampir mustahil untuk menyamar sehingga mereka tidak merosakkan kemunculan upholsteri tersebut. Penyelesaian terbaik ialah menggantikannya sepenuhnya.
 • Kekuatan bahan. Untuk memecahkan atau memotong upholsteri kulit, usaha khas tidak diperlukan. Oleh itu, ia perlu dijaga dengan baik dan jangan membuat musuh untuk mengelakkan sabotaj di pihak mereka.

Untuk menjalankan upholsteri pintu depan dengan dermantinom adalah perlu untuk menyimpan dengan bahan yang diperlukan dan alat mudah. Senarai mereka termasuk:

 • pemutar skru;
 • tukul;
 • pisau dan gunting pembinaan;
 • berus untuk menggunakan gam;
 • rolet;
 • stapler pembinaan;
 • dermatitis;
 • bahan lapisan (buih getah atau memukul);
 • polimer pelekat;
 • tocang dekoratif (dengan baik memperbaiki pelapis di area daun pintu).

Selain bahan dan alat di atas, untuk mengurangkan pintu akan memerlukan kuku hiasan. Mereka perlu dipilih mengikut reka bentuk upholsteri dan selaras dengan kelengkapan pintu depan. Topi dari karangan seperti ini kelihatan cantik dan mempunyai warna yang berbeza atau salutan plastik. Pemegang yang dijual mengikut berat atau dalam pakej sebanyak 100 atau 200 helai setiap satu.

Teknologi upholsteri pintu oleh dermatitis

Pintu trim dermantinom boleh dibuat dari kedua-dua pihak, dari dalam, atau dari luar. Arahan kerja termasuk beberapa peringkat.

Menyediakan pintu untuk upholsteri dermantinom adalah seperti berikut:

 • Pintu itu dibuang dan diletakkan rata pada pendirian dalam bentuk 2-4 bangku atau meja.
 • Unsur hiasan, aksesori dan penutup lama dibongkar. Unevenness kecil daun pintu, yang boleh dibentuk sebagai hasil pembersihan, akan menyembunyikan lapisan penebat. Adalah wajar untuk merawat permukaan kayu pintu dengan antiseptik.

Penggelek dermatine diperlukan untuk penebatan pintu yang berkualiti tinggi. Sebelum pembuatannya dengan tangan mereka sendiri, seseorang mesti mengambil kira arah membuka pintu. Jika ia terbuka ke luar, empat penggelek akan diperlukan untuk setiap sisi daun pintu, jika di dalamnya - akan ada tiga.

Untuk pengeluaran satu roller dengan tangan sendiri, jalur dermatina 10-15 cm lebar dan sekeping bahan lapisan diperlukan. Salah satu pinggir jalur itu diikat di sepanjang sisi muka pintu. Kemudian lapisan dilipat oleh roller dan dibalut keliling lain jalur dermatine. Penumpukan penggelek pada daun pintu dilakukan dengan stapler, cengkeh atau gam apabila menamatkan permukaan logamnya.

Pemasangan bahan lapisan

Apabila pintu adalah upholsteri, bahan lapisan memainkan peranan penebat haba dan penyerapan bunyi dari jalan atau tangga. Penggunaan getah buih sebagai lapisan tidak seefektif menggunakan batting atau isolon - pemanas lebih moden. Oleh itu, adalah disyorkan untuk melakukan pengasingan dengan bahan-bahan ini. Bahan lapisan hendaklah meliputi sepenuhnya keseluruhan kain besi atau pintu kayu. Apabila anda membukanya di luar pintu engsel, anda perlu meninggalkan jurang yang kecil.

Apabila bekerja dengan tangan mereka sendiri dengan daun pintu kayu, lapisan itu tetap dengan stapler. Staplesnya diletakkan di sekitar perimeter pintu pada jarak 15-20cm dari satu sama lain. Sekiranya anda perlu memotong pintu besi dengan betul, kanvasnya dilapis dengan gam, dan bahan lapisan diletakkan tepat di atas dan ditekan ringan.

Untuk mengetatkan pintu logam dengan tangan anda sendiri, anda perlu menghidupkan tepi dermatina dan dengan bantuan staples membetulkannya dari dalam. Kemudian, gam tepi bahan lapisan, bengkok dan tekan pelapis. Kerja dijalankan dengan pergerakan secara beransur-ansur dalam satu arah.

Daun pintu kayu lebih mudah dilapisi dengan dermantinom. Tepi-tompok bahan harus diselipkan dan dipaku dengan kancing perabot dengan langkah-langkah 10-15cm.

Apabila melakukan pengetatan anda sendiri, anda perlu memberi perhatian kepada fakta bahawa tempat lampiran penggelek tidak kelihatan dari bawah tepi dermatina. Di samping itu, upholsteri perlu dibiarkan beberapa milimeter dari tepi pintu supaya penutup baru tidak mengganggu pergerakan daun pintu.

Pada peringkat terakhir kerja, pintu dipasang dilengkapi kelengkapan yang diperlukan. Untuk ini, di lokasi lubang-lubang teknikal daun pintu, anda perlu membuat cincin kecil pelapis anda sendiri. Lubang-lubang tersebut boleh disiasat melalui lapisan dan dermatitis. Kemudian, kunci, pemegang pintu dan peephole mesti ditetapkan ke posisi sebelumnya. Menggunakan kuku hiasan, pada upholsteri daun pintu anda boleh membuat lukisan cantik. Selepas itu, anda hanya menggantungkan pintu pada engsel dan nikmati kerja yang dilakukan.

Teknologi penyaduran pintu kayu dan logam dengan dermantinom

Panel pintu dilakukan untuk pelbagai sebab. Antara membezakan utama - penebatan struktur pintu kayu atau logam, serta penciptaan salutan hiasan baru. Harus diingat bahawa semua kerja boleh dilakukan secara bebas, tetapi untuk mendapatkan hasil yang sangat berkualiti - perlu melakukan usaha dan ketepatan yang maksimum. Jika semuanya dilakukan dengan betul, hasilnya akan menjadi salutan yang bukan sahaja melindungi daripada penembusan sejuk dari luar, tetapi juga memberikan penampilan visual yang sangat baik.

Segala-galanya bermula dengan hakikat bahawa ia perlu membuat keputusan: apa yang harus menjahit pintu depan. Pilihan yang paling boleh diterima ialah penggunaan dermatitis. Ramai orang tersilap percaya bahawa bahan ini mempunyai banyak kelemahan. Ya, mereka wujud dan terdiri dalam fakta bahawa produk sedemikian sangat sukar untuk dipulihkan, di samping itu, dermantine mempromosikan penyebaran api. Tetapi merit bahan ini jauh lebih besar:

 1. Ia kebal terhadap mikroorganisma yang boleh menyumbang kepada pembentukan acuan dan reput.
 2. Ia mempunyai ketahanan yang sangat baik untuk kelembapan. Iaitu, air tidak menembusi lapisan dalaman, yang tidak membawa kepada akibat yang tidak diingini.
 3. Mempunyai ketahanan yang baik. Dengan penjagaan yang betul - hayat perkhidmatan berpuluh-puluh tahun. Malah sekarang anda boleh menemui pilihan pintu logam, yang telah ditutup beberapa dekad lalu. Walau bagaimanapun, mereka masih belum kehilangan penampilan mereka.
 4. Ia tidak rosak semasa menggunakan bahan kimia isi rumah, ia dibasuh dengan baik.
 5. Menahan suhu rendah. Hal ini memungkinkan untuk menerapkan bahan untuk hiasan dari luar. Sememangnya, anda harus memberikan keutamaan kepada pilihan kualiti.

Selain penampilan yang dihormati, kulit pintu dermantinom mempunyai banyak kelebihan yang ketara

Kepada nota! Dermatitis adalah sejenis kulit tiruan. Produk sedemikian diletakkan sebagai pengganti yang sangat baik untuk pilihan semulajadi.

Untuk memilih produk yang benar-benar baik, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa parameter. Iaitu:

 • Pakai rintangan, yang sepatutnya sekurang-kurangnya 30 - 35 ribu kitaran.
 • Fleksibiliti. Kulit tiruan perlu diregangkan, jadi tidak perlu retak dan berkerut.
 • Simulasi bahan semula jadi sepatutnya munasabah.

Di pasaran terdapat banyak tiruan palsu yang kehilangan penampilan mereka dalam masa yang singkat.

Memilih dermantine untuk upholsteri, anda perlu mengambil kira banyak nuansa yang menentukan kualiti bahan ini

Lapisan pintu masuk memerlukan kompleks langkah-langkah persediaan. Mereka adalah seperti berikut:

 • Lukisan skematik disediakan jika ia dirancang untuk memberikan struktur yang kelihatan lebih rapi.
 • Senarai bahan yang akan digunakan dalam karya itu disusun:
  • Kulit tiruan. Ia adalah perlu untuk memilih produk di kedai-kedai khas, di mana terdapat banyak pilihan tekstur dan warna. Ia mesti diambil kira bahawa produk ini dibeli dengan margin.
  • Pemanas, yang digunakan untuk penebat bunyi dan haba tambahan. Untuk ini, anda boleh memilih rasanya, getah busa atau sintepon. Ketebalannya bervariasi dari 1 hingga 2 cm. Ia bergantung pada corak (sling) yang diciptakan. Untuk mendapatkan penggelek pengedap yang indah, adalah dinasihatkan untuk memberi keutamaan kepada pemanas yang mempunyai bentuk yang bulat.
  • Gam dan hiasan hiasan diperlukan untuk penetapan. Pilihan kedua dipilih berdasarkan jenis topi, yang akan memainkan peranan elemen visual.

Proses kulit pintu bermula dengan penyediaan bahan dan alat yang diperlukan

Sulit untuk bayangkan: bagaimana untuk menjahit pintu depan tanpa alat yang betul. Oleh itu, set yang diperlukan disediakan:

 1. Tukul dengan kepala kecil, tetapi pemegang yang selesa untuk mengetuk kuku.
 2. Stapler profesional atau separa profesional. Satu set staples (8-10 mm) dibeli secara berasingan. Alat ini membolehkan penetapan awal dan tambahan.
 3. Pisau alat tulis atau gunting yang baik - untuk memotong.
 4. Pemutar skru atau satu set pemutar skru yang akan membantu untuk membongkar dan memasang pemegang, serta unsur-unsur lain.
 5. Tang untuk mengeluarkan lapisan lama atau paku cacat.

Sebelum menamatkan pintu depan dengan dermantinom, beberapa prosedur persediaan dilakukan:

 • Pintu dibebaskan dari butiran yang tidak perlu - pen, kunci, mata, rantai. Adalah lebih baik untuk menjalankan kerja jika kanvas tidak dikeluarkan dari engsel. Dengan ketiadaan pengalaman yang betul - semua pengukuran, sunat dilaksanakan dengan penuh perhatian.
 • Jika pintu dirancang untuk dipukul, yang sudah mempunyai salutan hiasan, ia telah dikeluarkan sebelum ini.
 • Ia sering berlaku, terutamanya dengan bahagian besi, bahawa mereka terdedah kepada karat. Ia perlu dibersihkan.

Menyediakan daun pintu untuk penyaduran melibatkan mengeluarkan penamat lama

Kepada nota! Ia perlu membersihkan semua unsur-unsur dari apa-apa kerosakan dengan teliti. Unsur-unsur kayu boleh retak dan cip, mereka ditutup dengan dempul istimewa.

Pintu dibuka dengan dermantinom dari kedua belah pihak: di dalam dan di luar. Secara teknologi, kedua proses ini mempunyai beberapa perbezaan. Juga membezakan kerja yang dihasilkan ketika upholsteri pintu kayu dan logam.

Bekerja dengan struktur kayu dari dalam

Semua kerja bermula dengan hakikat bahawa skim membuka pintu ditentukan - di sebuah apartmen atau pintu masuk (di jalan di rumah persendirian). Pada hal ini bergantung pada pilihan ukuran dan lokasi gulungan penyegel yang tepat.

Selalunya kayu terbuka ke pedalaman. Oleh itu, pilihan ini harus dipertimbangkan.

 1. Semuanya bermula dengan pemasangan penggelek meterai. Untuk tujuan ini, silinder khas atau jalur potong pemanas digunakan. Ia dilakukan memotong kulit tiruan menjadi jalur, yang mesti melebihi saiz roller panas dua kali, dan juga mempunyai stok untuk mengikat.

Penciptaan penggelek terma

 • Dalam jalur dermatitis, di tengah, pemanas diletakkan. Selepas itu mereka bengkok, dan roller yang dihasilkan ditempatkan di sepanjang perimeter keseluruhan kanvas. Ia harus diambil kira bahawa ia mestilah enam hingga tujuh milimeter. Ini membolehkan anda menutup bingkai pintu daripada draf menembusi. Fiksasi bermula dari sudut kanan atas kepada staple atau ulas.
 • Kini datang giliran pelapisan bahagian utama pintu. Untuk ini, penebat dilancarkan di permukaan dan dipasang dengan bantuan staples. Bahan berlebihan dipotong. Pada saiz saiz pemanas harus kurang daripada sepuluh milimeter dari setiap parti kain pintu.

  Pemasangan penebat

 • Kemudian di pintu masuk dari dalam, dermatitis digunakan. Bahan ini harus sesuai dengan baik untuk mengelakkan sebarang herotan, jadi dipotong dengan stok yang tepat.
 • Pemasangan dermantine dilakukan mengikut skim berikut:

  • Penekanan bermula di bahagian atas. Kawasan kecil dihidupkan di bawah pemanas, hiasan hiasan menindik sepanjang tepi.

  Kepada nota! Pengancing awal sangat sukar. Untuk ini, stapler digunakan, pengapit yang tersumbat di beberapa tempat.

  Pada akhir, tanda dibuat untuk memotong lubang untuk pemegang dan mata.

  Panel pintu selesai. Tetapi hanya salutan langsung diperolehi. Untuk mendapatkan gambar, markup dilakukan. Di atas kanvas, terdapat titik-titik yang terletak pada jarak masa yang tetap. Carnations menyumbat mereka. Adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa proses bermula dari pusat, tidak termasuk ketegangan yang kuat dari kulit kulit.

  Varian membuat gambar di pintu yang dipangkas dengan dermantinom

  Bekerja dengan struktur kayu dari luar

  Dari sisi jalan atau pintu masuk kerja dilakukan seperti berikut:

  1. Pintu ditutup. Dari tepi retakan kanvas satu sentimeter.

  Kepada nota! Jika pintu tidak mempunyai penebat bunyi yang diperlukan, maka satu atau dua lapisan bahan hendaklah disediakan dengan pelekat. Ia sangat mudah apabila lapisan pertama mempunyai jahitan pelekat diri, yang kedua dilekatkan pada staples.

  Kepada nota! Ramai sarjana percaya bahawa ia berada di peringkat akhir bahawa roller bawah terbentuk. Ia terbentuk dengan membongkok kulit kulit dengan lapisan busa busa. Maksudnya, roller itu dibuat keseluruhannya. Pastikan anda menyemak bahawa dia tidak berpaut kepada ambang.

  Upholsteri dianggap lengkap apabila penggelek dipasang di sepanjang perimeter kotak itu sendiri.

  Bekerja dengan pintu logam - kemasan dalaman

  Keadaan ini agak rumit apabila datang kepada bagaimana untuk menjahit pintu besi. Cara penyaduran dari luar dan dari dalam juga berbeza.

  Pada masa ini, banyak pengeluar cuba untuk memastikan bahawa hiasan dalaman pintu depan dilakukan dalam pengeluaran. Untuk ini, sisipan hiasan daripada MDF digunakan. Tetapi ia berlaku bahawa pilihan yang lebih murah tidak mempunyai unsur-unsur sedemikian, maka ia menjadi perlu untuk mengetatkan pintu dengan dermantinom dengan tangan mereka sendiri.

  Kerja-kerja ini dijalankan mengikut skim tertentu:

  1. Satu set bahan tambahan sedang disediakan. Ini perlu jika fabrik itu terdiri daripada helaian dan bingkai keluli. Reka bentuk sedemikian akan memerlukan pemasangan di sepanjang perimeter rak kayu, buih menyusun, jurang berbuih. Lapisan yang dihasilkan ditutup dengan kepingan papan lapis. Penyediaan pintu logam ke kot dermantin

  Kepada nota! Apabila fasa pertama kerja itu diambil kira bahawa buih dipotong dan disusun dalam apa-apa cara untuk mendapatkan ruang dari tepi rasuk kayu pada perimeter. Sendi sedemikian dituangkan dengan buih pelekap. Ini akan membantu untuk mengelakkan jambatan sejuk.

  Sekiranya diperlukan, lukisan dibuat. Untuk menjadikannya lebih cantik, anda boleh menggunakan sisa kulit buatan. Teknologi ini adalah satu kelebihan dipaku ke tempat yang betul, maka jalur itu diregangkan dan dipasang lagi di kawasan yang dikehendaki. Hasilnya adalah salutan yang mempunyai tekstur yang lebih jelas.

  Bekerja dengan pintu logam - kemasan luaran

  Sekiranya perlu menjahit pintu logam masuk dari luar, maka lapisan tebal kecil digunakan.

  Tahap penamat pembinaan logam dengan kulit buatan

  Perintah kerja adalah seperti berikut:

  • Getah sintetik atau getah buih diliputi saiz, yang sepatutnya lebih kecil daripada daun pintu sebanyak lapan hingga sepuluh milimeter. Seketika ia dipotong dan dermatitis. Kanvasnya hendaklah sama dengan saiz penebat ditambah 6-7 cm.
  • Pemanas dipasang dengan gam, yang digunakan secara merata di sekeliling perimeter pintu besi. Kita perlu tunggu beberapa saat untuk bahan itu ikatan dengan baik. Jika ini tidak dilakukan, maka kerja selanjutnya mungkin kurang baik. Bahagian selesai harus mempunyai salutan walaupun.
  • Sekarang lapisan dermatina diletakkan. Ia sama rata di seluruh permukaan. Tepi dilipat di pinggir panel daun pintu. Kawasan bengkok harus diperbaiki, untuk gam ini digunakan, yang mempunyai tetapan cepat.

  Jika anda melakukan segala-galanya dengan kemas, maka kulit pintu depan akan sangat dihormati. Pada akhirnya, anda perlu memasang semua elemen tambahan (pemegang, kunci) dengan berhati-hati.

  Pintu logam dipotong dengan dermantinom

  Pada masa ini, dermatitis bermaksud pelbagai bahan. Oleh itu, jika anda perlu membeli, perlu diingat bahawa terdapat jenis salutan yang boleh diganti dengan berjaya:

  1. Ecofriendly. Produk pada asas kain dengan lapisan poliuretana. Pilihan ini tidak terpakai untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi.
  2. Vinilikozha. Komposisinya sangat mirip dengan kulit semula jadi. Pelbagai ini mempunyai banyak penyelesaian hiasan yang sangat baik yang sesuai untuk situasi yang berbeza.
  3. Amidiscos. Penyelesaian yang sangat baik untuk menghiasi pintu dengan tangan anda sendiri, kerana bahan itu mempunyai keanjalan yang baik. Ia adalah perlu untuk mengelakkan membeli jenis murah.

  Pilihan Peralatan Pintu Kulit

  Terdapat banyak pilihan cara menjahit pintu paling berkesan. Kesemua mereka diterangkan dalam artikel seterusnya. Walau bagaimanapun, dermantinom pelapis, yang memamerkan pintu depan di hampir setiap rumah Soviet, tidak kehilangan popularitinya sehingga ke hari ini. Dan semua kerana ia adalah salah satu daripada beberapa cara untuk menyelesaikan daun pintu, yang mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri. Sememangnya, parameter utama adalah ketepatan dan kepatuhan yang ketat ke semua peringkat.

  • Selesai dalaman
   • Siling
   • Tembok
   • Seks
   • Pintu, gerbang
   • Windows
   • Dapur, perapian
  • Menamatkan premis
   • Dapur
   • Bilik mandi, tandas
   • Koridor, dewan masuk
   • Balkoni, loggia
   • Bilik-bilik lain
  • Kemasan bangunan
   • Rumah musim panas dan swasta
   • Rumah kayu
   • Bilik mandi, sauna
  • Bahan penamat
   • Drywall
   • Menghadapi panel
   • Wallpaper, gabus
   • Tile
   • Laminate, linoleum
   • Plaster hiasan
  • Menamatkan kerja
   • Stucco
   • Primer
   • Putty
   • Lukisan, mencubit
  • Selesai salun
   • Facade

  Hari ini, pelbagai wallpaper untuk bilik kanak-kanak agak luas. Kecuali eksklusif untuk pilihan kanak-kanak yang sesuai untuknya.

  Papan lapis atau papan berlamina kayu adalah bahan bangunan yang dibuat dengan melekatkan beberapa lapisan semula jadi.

  Kertas kertas dinding tetap menjadi yang paling biasa dan pada pilihan masa yang sama murah untuk menyelesaikan dinding di dalam apartmen.

  Bagaimana untuk membungkus pintu dermantinom - nasihat daripada profesional

  Kemunculan pintu masuk dan pintu masuk dalaman, walaupun dengan penjagaan yang baik, merosot nyata semasa operasi. Jika produk masih kukuh dan boleh bertahan lama, kemudian membetulkan sifat estetiknya akan membantu padding pintu dengan dermantin. Versi lama penamat daun pintu ini mempunyai kelebihan tambahan dalam bentuk penambahan bunyi dan penebat haba.

  Dermantin untuk upholsteri pintu - ciri-ciri bahan

  Apakah kualiti istimewa yang ada pada bahan yang membolehkan pintu ditutup dengan dermatitis kedua-dua reka bentuk jalan dan dalaman? Malah, senarai kualiti positif dermatitis kelihatan hebat:

  • Rintangan kepada kelembapan. Pintu jalan, yang dibalut dengan dermatine, tidak perlu menderita hujan: titisan air dengan mudah menggulung permukaan bahan. Dengan kejayaan yang sama sifat kalis airnya mengekalkan lapisan penebat yang utuh.
  • Kekebalan sinaran ultraviolet. Walaupun kebanyakan cat dan varnis membakar tanpa belas kasihan di bawah matahari, dermatine mengekalkan kualiti hiasannya dalam bentuk yang tidak berubah.
  • Ciri-ciri tahan tahan panas melindungi upholsteri pintu dari ubah bentuk.
  • Rintangan kepada mikroflora berbahaya. Salutan dermantinum tidak terdedah kepada pembusukan, pembentukan acuan, penghasilan semula kutu.
  • Hubungan neutral kepada pembersih kimia. Jika upholsteri pintu masuk sangat kotor, ia boleh dibersihkan dengan apa-apa cara.
  • Pelbagai warna. Bahan ini dibentangkan dalam pelbagai warna yang tidak sukar untuk memilih pilihan yang selaras dengan pedalaman.
  • Ketahanan. Dermatitisnya mengekalkan sifat operasinya selama 7-10 tahun.
  • Harga yang terjangkau - bukan yang paling penting, tetapi masih fakta yang menyenangkan, yang hanya meningkatkan populariti bahan.

  Apabila menyenaraikan semua sifat positif pelapis, ia akan menjadi tidak jujur ​​untuk berdiam diri mengenai kekurangannya. Walaupun terdapat beberapa daripada mereka, mereka ada:

  • Kekuatan yang rendah. Ia tidak boleh dikatakan bahawa dermatitis memerlukan rawatan yang sangat berhati-hati, tetapi, secara besar-besaran, ia adalah kain, walaupun sangat padat. Anda boleh memotongnya tanpa banyak usaha, dan dengan pengendalian yang sangat kasar ada peluang untuk merobek pelapis.
  • Pembaikan bermasalah. Pemotongan atau pecah pada permukaan sedemikian tidak dapat diperbetulkan, jadi tidak ada lagi yang perlu dilakukan dengan kerosakan bahan itu, kecuali bagaimana menutup pintu dengan dermatine baru.
  • Pendedahan kepada api. Sekiranya berlaku kebakaran, ia mudah dinyalakan, dan kerana pintu mengalir, ini boleh menyebabkan penghalang keluar dari bilik pembakaran.

  Apa yang perlu dicari apabila memilih kit upholsteri pintu

  Kit standard untuk pintu upholsteri terdiri daripada dermatitis, penebat dan kuku hiasan. Bagaimana untuk memilih bahan yang betul, supaya dia pasti berkhidmat pada tarikh yang sepatutnya?

  Dermatin sepatutnya mempunyai kepadatan yang tinggi dan mempunyai ciri-ciri elastik. Ia adalah perlu untuk memberi perhatian kepada bau - jika ia tajam, pelanggaran teknologi yang kasar tidak dikesampingkan. Bahan tersebut boleh menguap bahan berbahaya, yang bermaksud bahawa ia tidak sesuai untuk hiasan dalaman di premis kediaman.

  Pemanas - isolon, memukul, getah buih. Jika memilih, meneruskan dari kos yang paling rendah, ia adalah getah buih. Ia mempunyai ketumpatan yang rendah, jadi pada kemasan hiasan selesai membentuk pelepasan yang indah. Sekiranya penebat perlu menyediakan penebat haba dan bunyi, tugas ini paling sesuai dengan isolon.

  Upholstery pintu luar atau dalaman dengan dermatitis

  Ia tidak begitu sukar untuk menjahit pintu dengan dermantinom dengan tangan anda sendiri. Pertama anda perlu menyediakan bahan dan alat yang diperlukan. Senarai ini dibuat bergantung pada bagaimana pintu akan dibingkai. Tetapi komponen mandatori senarai itu ialah:

  • dermatitis;
  • Pemanas;
  • gunting, pisau pembinaan tajam;
  • tukul;
  • membina stapler;
  • rolet;
  • kuku hiasan.

  Cara tradisional membersihkan pintu

  Pertama anda perlu menyediakan daun pintu. Ia dikeluarkan dari engsel, aksesoris diputar menyapu habuk, dibersihkan daripada kotoran dan gris. Sebelum anda memulakan kerja asas, anda boleh segera menyediakan penggelek, yang seterusnya akan melindungi pintu. Untuk pintu yang membuka ke dalam bilik, roller 3 diperlukan, dan jika di luar, roller 4. panjang harus sepadan dengan tetapan pintu, di mana ia akan ditempatkan, dan lebar itu dalam keadaan bahawa ia adalah mungkin untuk meletakkan kusyen di dalam penebat, dan lipat pita dua memanjang. Untuk menetapkan roller untuk pintu kayu ia akan menjadi mudah untuk menggunakan pistol ruji. Roller perlu dilekatkan pada pintu besi. Dengan cara penebat patut yang sama: potong kepada saiz kanvas terpaku atau dicantumkan menjadi sasaran.

  Kemudian datang giliran dermatitis. Kaedah pemasangannya bergantung pada pintu.

  • Untuk pintu logam anda perlu gam. Pertama, ia sama rata di sekeliling perimeter daun pintu dengan berus dan lapisan terpaku ke garis ini, dan dermatine diletakkan di atas lapisan baru gam.
  • Ke pintu kayu, dermantin diikat dengan kuku hiasan.

  Peringkat akhir kerja termasuk pemasangan aksesori.

  Cara istimewa untuk malas

  Kaedah ini dipanggil jadi kerana upholsteri pintu oleh dermantin dengan tangan sendiri dilakukan tanpa mengeluarkan pintu dari engsel. Ini sangat mudah jika berat pintu besar, yang menjadikannya sukar untuk dikeluarkan. Pada masa yang sama, menutup pintu dengan dermatitis pada berat badan - pendudukan sangat menyusahkan.

  Permulaan kerja kelihatan sama seperti pada kes sebelumnya: aksesori dikeluarkan dari pintu dan dibersihkan. Kemudian roller dipasang: pita dermatitis yang disediakan diletakkan di sepanjang tepi daun pintu dan setiap 15 cm dipasang dengan stapler atau kuku pembinaan. Pada langkah seterusnya, satu lembaran getah buih disusun. Daun dermatitis harus mempunyai rizab dari semua sisi 3 cm. Ia mula diikat dari garis pusat bahagian atas pintu. Berhati-hati secara regangan, ia dipaku di sekitar perimeter. Kini giliran untuk kembali ke pembentukan penggelek, bahan kerja yang kami dipaku pada awalnya. Untuk melakukan ini, lipat roller panjang, meletakkannya di tepi daun pintu, balut jalur dermatine dan, memutar bahagian tepi dalam, kuku dengan kuku hiasan setiap 10 cm. Selepas perkakasan dipasang, kerja selesai.

  Upholsteri pintu dengan dermantinom menggunakan profil bingkai

  Kaedah ini membolehkan anda membuat hampir semua corak paling rumit pada upholsteri, kerana menandakan untuk meletakkan kuku hiasan dilakukan secara langsung di permukaan pintu.

  Di dalam upholsteri yang ditetapkan untuk pintu, butiran tambahan perlu dimasukkan: profil bingkai satu sisi yang memastikan ketegangan seragam kain, dan butang perabot dekoratif dengan bahagian atas dipotong dengan kulit. Butang ini dilonggarkan dalam dua bahagian yang berasingan, satu di antaranya akan berada di daun pintu, dan kedua - di atas dermatina.

  Selepas membongkar perkakasan dan membersihkan daun pintu, perlu untuk menandakan garis di mana unsur-unsur bawah butang perabot akan ditempatkan. Menggunakan penguasa dan persegi, tentukan titik-titik yang dikehendaki dan murah hati tetapkan gam pemasangan ke atasnya. Kami gam ke elemen permukaan butang dengan benang. Kami mengukur sisi pintu dan memotong profil mengikut pengukuran yang diperolehi. Kami menanamnya di atas gam bangunan di sepanjang perimeter daun pintu. Sekarang kita mesti menunggu sehingga gam kering - ia akan mengambil masa sehari. Agar tidak membuang masa, kami menyediakan penebat: kami perlu menyediakan lubang untuk butang-butang.

  Selepas seharian kami meneruskan penjagaan pintu: kami meletakkan pemanas dalam apa-apa cara untuk menggabungkan lubang dengan ukiran butang. Sekiranya terdapat lebihan bahan yang menonjol di luar tepi, ia mesti dipotong. Kini ia adalah garis dermantine. Kami melakukan prosedur yang sama. Sekarang, apabila semua pin yang diikat terletak di dalam sarang mereka, anda boleh mengikat topi hiasan, dan selepas itu dermantinus, sekata menarik, terselip dalam profil.

  Mengenai ini, pintu sudah selesai. Selepas memasang aksesori kain digantung di tempat yang tetap.

  Kerja yang halus, teliti, tetapi hasilnya kelihatan hebat. Ia dibuat daripada dipotong diamantine. Sebagai peraturan, pintu berpakaian dalam skema warna tunggal, tetapi kaedah ini bagus kerana orang-orang kreatif boleh mencuba dan membuat reka bentuk yang menarik di permukaan pintu.

  Untuk pilihan ini di permukaan pintu akan perlu melakukan markup yang lebih kompleks: menarik pada berlian bersaiz yang sama. Di sudut setiap rombus pada gam kami menanam elemen bawah butang perabot dan kami mengetepikan daun pintu untuk sehari. Serta kali terakhir, kami membuat pemotongan pada pemanas, kami memotong rombus dermantin dengan saiz yang lebih besar, daripada tanda. Dalam sehari kami kembali ke pintu. Buih dibumikan mengikut luka yang disediakan, kami melakukan pengancing tambahan dengan poket sepanjang tepi dan daun pintu (sekitar 3-4 pokok di sekeliling setiap pin). Kami mula meletakkan berlian di sepanjang perimeter. Lipat tepi kosong dan menembak mereka dengan stapler. Adalah perlu untuk melihat, bahawa dalam proses pelapis di dermantin tidak ada gangguan.

  Bagaimana untuk menjahit pintu dermantinom, jadi ia bukan hanya tahan lama, tetapi juga cantik? Kami menawarkan beberapa pilihan, pilih salah satu daripada mereka yang anda boleh melaksanakan, dan hasilnya akan menjadi sangat menggembirakan.

  Tinggalkan Balasan

  Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

  9 + 1 =