Hiasan dinding dengan dua jenis kertas dinding

Jenis yang berbeza dari dinding dua jenis: pilihan, idea, ciri

Gabungan kertas dinding dengan corak yang berbeza akan membolehkan anda membuat reka bentuk dinding atau bahagiannya dengan cara yang asli, menjadikan bilik itu menarik dan asli. Reka bentuk dinding di apartmen merupakan elemen penting dalam keseluruhan pedalaman, oleh itu pengeluar bahan binaan menawarkan pelbagai pilihan kemasan. Yang utama di kalangan sebilangan besar bahan adalah hiasan dinding, tetapi reka bentuk moden menyediakan teknologi asli untuk kegunaan mereka, contohnya gabungan wallpaper.

Wallpaper dua jenis kertas dinding atau ciri kombinasi kertas dinding

Cara biasa dinding penampal masih digunakan, tetapi ia digantikan dengan cara yang bergaya untuk menggabungkan kertas dinding.

Mana-mana pangsapuri, ditutup dengan beberapa jenis kertas dinding, memperoleh keberanian di pedalaman dan menentang latar belakang penyelesaian standard dalam reka bentuk kelihatan sangat berfaedah. Ini disebabkan oleh penggunaan pelbagai bahan, warna dan tekstur, yang memberikan dinding permukaan beberapa dinamik.

Reka bentuk kebolehpercayaan dan indah kertas dinding vinil menarik perhatian mereka yang menghargai kualiti yang sangat baik pada harga yang berpatutan

Pilihan bahan yang tepat adalah kunci kejayaan dalam memainkan dua jenis wallpaper.

Industri reka bentuk dalaman menawarkan pilihan kertas dinding berikut untuk menggabungkan:

 1. Kertas kertas dinding boleh digabungkan dengan hampir dua atau lebih jenis kertas dinding, kerana kelenturan dan kepatuhan mereka boleh digunakan di tempat yang sukar dicapai di dinding;
 2. Kertas dinding vinil kuat, kuat dan elastik, pakar mencadangkan mereka untuk digunakan di bilik pangsapuri, di mana terdapat risiko maksimum kerosakan mekanikal (koridor atau dapur), cara terbaik untuk menggabungkannya dengan kertas dinding kertas;
 3. Kertas dinding bukan tenunan dinilai untuk tekstur individu khusus dan keupayaannya untuk menyembunyikan kecacatan dinding kecil (penyok, calar, dan lain-lain), mereka boleh digabungkan dengan kertas dinding dan kertas dinding vinil;
 4. Tekstil kertas dinding adalah hiasan yang sangat berkesan dan mahal untuk dinding apartmen, lebih baik menggunakannya untuk melekat di bilik tidur atau ruang tamu, digabungkan dengan kertas dinding bukan tenunan dan kertas;
 5. Latar belakang cecair yang serupa dengan plaster dekoratif, mereka boleh digunakan di mana-mana bilik apartmen dan mereka juga digabungkan dengan kertas dinding bukan tenunan.

Wallpaper bertekstur akan memulihkan kawasan pedalaman, bernafas kehidupan baru ke dalamnya tanpa banyak usaha

Bahan yang dipilih dengan betul, tekstur, ketebalan dan warna - ini adalah jaminan kombinasi kertas dinding yang ideal.

 1. Apabila wallpapering dua jenis kertas dinding, anda boleh menggunakan reka bentuk untuk menghiasi kertas dinding dengan corak dan pilihan monokrom - pilihan ini sesuai untuk bilik tidur.
 2. Sekiranya anda menggunakan latar belakang monophonik yang terang dan corak gelap berulang terang di dinding bilik, anda boleh mencipta reka bentuk harmoni.
 3. Jika terdapat keinginan untuk menyisipkan kertas dinding yang terang, anda boleh menasihati membuat peralihan yang lancar mengurangkan warna tepu.
 4. Hidupkan semula ruangan dengan kertas dinding yang berbeza dengan menggunakan hiasan dinding individu. Contohnya, di bilik di mana sudut di pedalaman diucapkan, anda boleh menghiasi dinding bersebelahan dengan kertas dinding yang berlainan atau memanjangkan kertas dinding ke siling. Anda juga boleh menggunakan gabungan beberapa invois.
 5. Kombinasi yang paling popular adalah pengikisan bahagian atas dan bawah dinding dengan beberapa corak kertas dinding. Dalam kes sedemikian, supaya percanggahan dalam melihat dinding tidak begitu jelas, anda boleh menggunakan sekatan kertas.
 6. Di pangsapuri studio, sebuah bilik boleh dibahagikan kepada zon dengan melekatkan pelbagai jenis kertas dinding, contohnya, membahagikan dapur dan ruang tamu.
 7. Di dalam bilik kanak-kanak, anda boleh memohon gabungan gabungan, memberikan pemilik kecil suasana hati yang tidak kelihatan atau corak luar biasa di dinding dari sisa kertas dinding.

Dinding berganda beberapa jenis dapat mengubah ruang bilik: untuk menumpukan pada dinding utama, untuk mengalahkan niche di kawasan pedalaman, untuk memperuntukkan perapian atau untuk memperuntukkan zon gambar benih.

Variasi dinding yang menimbulkan semangat spesies yang wujud hari ini

Gabungan menegak, yang secara visual mengangkat ketinggian siling dan mendatar, yang mengembang ruang.

Dalam kes pertama, anda boleh menggunakan unsur menegak biasa (jalur) atau secara khusus mengelakkan keteraturan. Dengan jenis bahan ini boleh dengan apa-apa corak dan apa-apa warna, tetapi tekstur kertas dinding lebih baik untuk memilih yang sama, jika tidak, ia tidak akan berubah dengan indah.

Jenis kedua wallpapering dua jenis merujuk kepada dalaman klasik. Zon fisi boleh ditetapkan sebagai jalan pintas atau kertas dinding mudah dalam versi monofonik dan kertas dinding dengan corak yang besar.

Wallpaper dengan gambar yang terang dan lucu untuk bilik kanak-kanak menimbulkan suasana dan menyembunyikan kecacatan kecil - kotoran dan calar

Sekiranya pilihan itu dibuat, ia adalah wajar untuk mempertimbangkan bahagian praktikal dinding penapisan. Wallpaper berbeza memerlukan pendekatan yang berbeza - anda memerlukan gam dan penjagaan yang berbeza juga tidak akan sama. Jika anda menggunakan bahan yang sama, lebih mudah untuk menghilangkan sendi atau bahkan gam kertas dinding yang bertindih, jika tekstur dan jenis bahan berbeza, perlu menggunakan bantuan pita dinding.

Untuk gam wallpaper beberapa jenis bilik, anda perlu:

 • Sediakan dinding (bersih, putt, semula primer);
 • Sediakan gam, memohon kepada dinding atau dinding;
 • Stick wallpaper kertas dinding utama;
 • Melekatkan variasi kertas dinding untuk gabungan (dekat atau bertindih);
 • Jadikan penamat (keluarkan sendi, gunakan sekatan atau reben, potong bahagian yang tidak dikehendaki dari kertas dinding).

Terima kasih kepada peraturan mudah ini, kerja pada dinding dinding dua jenis kertas dinding akan membawa keseronokan, dan hasilnya akan melampaui jangkaan paling liar.

Reka bentuk dinding menampal dengan wallpaper berbeza: idea untuk inspirasi

Satu keinginan mudah untuk menampal kertas dinding dua jenis untuk mendapatkan hasil yang terbaik tidak mencukupi

Gabungan kertas dinding dengan tekstur yang berbeza akan membantu merealisasikan imaginasi yang paling berani

Oleh itu, adalah patut memberi perhatian kepada contoh berikut kombinasi mereka:

 1. Warna-warna yang berwarna-warni dan kaya adalah lebih baik untuk menggabungkan dengan cahaya, warna pastel;
 2. Wallpaper dengan hiasan tekstur boleh digabungkan dengan corak bunga;
 3. Perlu diingati bahawa hiasan berlebihan vegetatif pada kertas dinding kelihatan terlalu banyak dan kasar;
 4. Kertas dinding dengan pelbagai angka geometri digabungkan dengan lukisan abstrak;
 5. Ia kelihatan menarik dalam reka bentuk dalaman apartmen;
 6. Perkara yang paling penting adalah untuk mengingati keserasian warna warna, kecerahan dan nada warna - ia bukan perkara yang sama.

Dalam penyelesaian warna tunggal, mesti ada perabot, langsir, dan tempat tidur atau kain pelapis sofa. Kadang-kadang butiran terkecil boleh membawa sentuhan reka bentuk yang hilang.

Bagaimana untuk memasak kertas dinding dengan indah dua jenis: panduan terperinci

Untuk merancang wallpapering dua jenis kertas dinding anda perlu pergi dengan teliti dan bukan hanya dalam pilihan warna dan tekstur, tetapi juga untuk sifat-sifat pedalaman.

Idea yang akan membolehkan anda menggabungkan kertas dinding dengan indah:

 • Untuk menghiasi koridor atau dewan dengan indah, anda boleh bergantian menggabungkan jalur dua jenis kertas dinding;
 • Bilik atau bilik tidur kanak-kanak kelihatan seperti serpihan saiz yang berbeza, yang mana kesan selimut diperoleh;
 • Untuk menilai perkadaran bilik, anda boleh menutup dua sudut dengan kertas dinding yang berbeza;
 • Bagi pencinta lukisan yang besar pada kertas dinding, anda boleh memberi nasihat menggunakan gaya etnik, ia akan memberikan identiti pedalaman;
 • Pereka menasihatkan untuk menggunakan dalam satu bilik maksimum 5 warna yang berbeza, walaupun mereka semua termasuk dalam palet yang sama.
 • Untuk meningkatkan ruang bilik, anda boleh menutup sudut dengan kertas dinding warna gelap, dan mengambil warna yang tenang dari latar belakang.

Pilihan yang murah dan praktikal - kertas dinding yang menjadikan bilik itu selesa dan hangat, atau ketat dan laconic

Anda boleh menggunakan kaedah ini untuk menghiasi dinding untuk apa-apa aksen di pedalaman, sebagai contoh, untuk menentukan kepala tempat tidur atau tempat perapian.

Warna dan corak: asas-asas menggabungkan

Dalam kertas dinding dengan lukisan, anda sepatutnya mempunyai nada yang sama seperti dalam kertas dinding latar belakang atau berdekatan dengannya.

Mereka juga digabungkan dengan kertas dinding monophonic atau kertas dinding dalam jalur cetek. Wallpaper dengan hiasan bunga kelihatan bagus dengan kertas dinding yang meniru batu, kayu, dll.

Kertas dinding yang sangat baik untuk kertas dinding dengan gambar atau warna terang akan menjadi kertas dinding neutral - putih, krim, kelabu. Cantik akan melihat kertas dinding dengan corak geometri dan imej abstrak.

Terutamanya yang popular adalah tekstur lapisan atau tekstur kertas dinding, yang bagus untuk menggabungkan.

Satu alternatif yang sangat baik untuk dinding standard meliputi - kertas dinding cecair, memberi ruang penampilan unik terima kasih kepada tekstur khas

Contoh kertas dinding bertekstur:

 • Jalur;
 • Corak klasik;
 • Strok dalam gaya abstrak;
 • Motif bunga.

Kertas dinding bertekstur paling baik digunakan untuk menyerlahkan lajur, niche, lengkungan di dalam bilik. Wallpaper tekstur adalah pilihan yang menarik, tetapi lebih praktikal untuk memilih kertas dinding untuk menggabungkan di atas kertas.

Beberapa petua untuk gluing wallpaper dua jenis

Pakar memberi perhatian kepada rahsia berikut:

 • Wallpaper dan gam adalah lebih baik untuk membeli di kedai yang sama;
 • Untuk memasak kertas dinding yang indah yang anda perlukan untuk bermula dari atas, lancar bergerak ke dinding;
 • Wallpaper dengan gambar yang berbeza adalah lebih baik untuk membeli dalam satu kedai.
 • Adalah disyorkan untuk membuat elaun pada lipit, untuk mengelakkan penyusutan semasa pengeringan;
 • Dengan berhati-hati anda perlu mengukur jalur kertas dinding dan memilih lukisan.

Peraturan mudah ini akan membantu menampal kertas dinding dua jenis tanpa kesukaran.

Gabungan kertas dinding di pedalaman (video)

Oleh itu, jenis wallpapering dua jenis kertas dinding adalah pilihan yang agak berpatutan dan mudah untuk memberikan ruang reka bentuk, untuk menghidupkannya dalam individualiti dan menekankan ciri-cirinya. Idea reka bentuk dinding yang berani, menarik dan tidak biasa akan menarik perhatian dan menyebabkan keinginan untuk mengulang percubaan sedemikian di kawasan lain di apartmen.

Gabungan kertas dinding di pedalaman (foto)

© 2017, homeli.ru. Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Menyalin hanya dibenarkan dengan rujukan belakang sumbernya

Peraturan reka bentuk: gabungan dua jenis kertas dinding

Jadual kandungan:

Dinding menghias dengan kertas dinding pelbagai jenis adalah salah satu teknik reka bentuk yang memberi ruang keaslian, eksklusif, gaya menekankan. Memohon bukan sahaja warna yang berbeza, tetapi juga berbeza dengan tekstur dan ketebalan permukaan. Kaedah ini membolehkan anda untuk zonate bilik dengan kesan kelantangan, penukaran laconic, memberi tumpuan kepada bahagian tertentu bilik.

Menggabungkan dua jenis kertas dinding tidak semestinya perlu membahagikan dinding menjadi 2 bahagian, ia boleh dibuat dalam gaya kaca berwarna atau panel kecil. Sekarang dalam warna fesyen warna gelap, yang dititikberatkan dengan pemikiran yang baik. Walau bagaimanapun, mereka memerlukan pelengkap dalam bentuk nada cahaya untuk menekankan kedalaman warna, bangsawannya, dan di sini ia menjadi perlu untuk menggabungkan bahan-bahan.

Gabungan monokrom menyiratkan penyatuan beberapa warna warna yang sama, dan dalam hal ini penggunaan tekstur yang berbeza adalah sesuai. Sebagai contoh, kertas dinding bukan tenunan dan gentian kaca - kombinasi kegemaran pereka, terutamanya apabila memilih bahan untuk lukisan. Pemisahan mendatar membolehkan anda membezakan bahagian bawah dinding dengan tekstur linen dari serat kaca, dan bahagian atas dinding akan mencipta ilusi untuk memperdalam permukaan. Terutamanya melihat semula dalam gabungan apa-apa kertas dinding bulu bukan tenunan, dan dengan corak volumetrik. Pilihan bahan untuk lukisan mempunyai kelebihannya: tanpa mengeluarkan penutup, anda boleh mengubah hiasan satu bahagian bilik.

Varian seterusnya kombinasi ini sesuai untuk warna cahaya dinding: beberapa di antaranya mempunyai warna satu warna, dan zon didefinisikan secara visual adalah jalur vertikal. Dalam kes ini, kontras berdasarkan gabungan pelbagai warna band adalah sesuai, tetapi di antara mereka harus ada jalur warna kertas dinding monokrom. Kombinasi ini kelihatan bergaya, jika jalurnya tidak terlalu sempit, lebih baik jika lebarnya berbeza. Pilihan ini dengan sempurna akan menghiasi bilik atau bilik tidur kanak-kanak, jika anda zonate separuh bermain atau kawasan katil.

Untuk ruang tamu, anda boleh memikirkan pilihan mewah untuk menyelesaikan dinding. Bilik untuk tetamu dan koleksi isi rumah, sebagai peraturan, dihiasi dengan reka bentuk yang mewah dan elegan. Warna-warna yang mulia dan kaya: emas, semua warna coklat, pic. Di sini gabungan dua jenis kertas dinding diperbuat daripada tekstur halus dengan gloss atau silau matte, berubah bergantung pada pencahayaan.

Sesuai optimum untuk silkscreen ruang tamu atau kertas dinding lain dengan kesan kelantangan, yang mereka pasangkan benang hologram. Pada latar belakang matte, silau warna, perhiasan, impregnasi huru-hara dengan bantuan foil holografik, teknik kawanan, perhiasan dicipta. Bahagian dinding ini mengosongkan sebahagian daripada ruang tamu, seluruh dinding mempunyai warna matte tekstur permukaan yang sama.

Malah kertas dinding kertas mudah digunakan untuk berjaya menghiasi dinding. Keadaan utama reka bentuk adalah untuk memerhatikan pencocokan warna, contohnya, jika coraknya kontras, maka jaring monophonik sepadan dengan warna dengan teduhan yang paling sering diulang. Ini dipanggil peraturan memelihara warna utama, dan kemudian corak motley akan kelihatan seperti tambahan bergaya dan harmoni ke pedalaman.

Faktor penting ialah pemilihan perabot dan perincian hiasan bilik. Mereka juga perlu membawa beban warna, supaya ruang tamu tidak kelihatan secara visual tidak serasi dengan gaya pembaikan. Satu lagi versi aplikasi kertas dinding dengan corak yang terang: nada padat terpaku pada sudut-sudut bilik, dan kontras - di tengah-tengah dinding. Penyelesaian asal adalah untuk memilih gerbang yang mengelilingi pintu masuk ke bilik. Satu lagi warna dinding di dekatnya dan yang sama - berhampiran tingkap, jika terletak bertentangan, akan menyatukan mereka dengan tempat yang sesuai, tetapi berbeza dari bilik.

Buluh - bahan semula jadi, mesra alam, memberikan keselesaan bilik, dan terutama kelihatan dengan baik dalam kombinasi dengan permukaan yang serupa. Gabungan kanvas buluh dengan kertas atau kertas dinding berdasarkan asas tumbuhan dari jute, serat beech menggabungkan dalam satu gaya yang berbeza dalam tekstur. Gabungan ini membawa hiasan harmoni bilik, rasa kehangatan, keheningan, kestabilan. Dengan sendirinya, bahan semulajadi menyumbang kepada ini: mereka mempunyai sifat kalis bunyi yang baik, mengekalkan haba dan mikroklimat yang sihat.

Adalah sesuai untuk sebarang gabungan: warna tunggal dan sisipan dengan motif bunga besar, corak geometri.

Jadi, hiasan dinding dan pedalaman difikirkan, kertas dinding dua warna dibeli, ia tetap hanya untuk melakukan pelekat. Sendi asli dicipta oleh kaedah lapisan. Kain warna yang berbeza terpaku pada jalur utama. Kemudian, dengan pisau bermata dua, lapisan ganda dipotong dalam corak zigzag atau dalam bentuk gelombang. Elaun dikeluarkan. Akibatnya, anda mendapat sambungan yang indah, memberikan daya tarikan kepada teknik kombinasi dan semua pembaikan.

© 2017

Kaedah-kaedah untuk menggantung kertas dinding dua jenis: kita mematuhi keperluan

Terutama popular adalah bilik kertas dinding menampal warna yang berbeza pada tahun-tahun kebelakangan ini dan tekstur tentang bagaimana kertas dinding pokleit dua jenis cekap, tidak setiap pakar yang akan menentukan. Walau bagaimanapun, ia tidak begitu sukar - teknik menampal dinding adalah standard. Dan pilihan reka bentuk sangat berbeza - anda boleh memilih yang paling sesuai di pedalaman tertentu.

Apakah kesan dinding dinding dua jenis wallpaper?

Hiasan bilik dengan dinding telah menjadi semakin meluas. Bahan ini mudah untuk pelaksanaan bahkan penyelesaian reka bentuk yang paling berani.

Wallpaper mempunyai banyak kelebihan, mereka boleh:

 • Nyatakan pengezonan;
 • Berikan kesan visual yang diperlukan;
 • Ia menarik dan bergaya untuk menghiasi bilik;
 • Buat pembaikan murah dan cantik.

Wallpaper akan membantu menekankan maruah premis dan menyembunyikan kekurangannya

Untuk mencapai kesan yang diingini, tidak cukup untuk melekat pada kertas dinding yang anda suka. Terdapat contoh-contoh gluing yang tidak berjaya. Adalah penting untuk mengikuti peraturan asas yang menjamin kejayaan.

Ini adalah gabungan warna dan tekstur yang kompeten, teknik yang betul untuk melekatkan bahan ini dan pemilihan jenis dinding yang sesuai untuk bilik tertentu.

Dua jenis kertas dinding di pedalaman dapur (video)

Cara menempelkan bilik dengan kertas dinding yang berbeza dan cari warna "betul"

Anda boleh tampil dengan pilihan yang berbeza untuk menggabungkan wallpaper.

Pada masa yang sama, anda harus mengikuti peraturan asas - mereka akan membantu mengelakkan kesilapan bodoh dalam reka bentuk:

 1. Gabungan wallpaper nada yang berbeza dan satu skala warna.
 2. Sambungan monokrom kertas dinding warna yang berbeza.
 3. Pasting bersama-sama dengan kertas dinding monophonic band seperti itu, yang dicat dengan hiasan yang terang atau corak mottled.
 4. Penggunaan kertas dinding dengan pelbagai lukisan.

Kaedah kombinasi yang berbeza mungkin termasuk penggunaan salutan dalam skema warna tunggal, tetapi dengan corak atau tekstur yang berbeza

Menghiasi bilik dinding, anda boleh mencapai kombinasi warna yang mudah dan kompleks. Dalam varian pertama, warna akan saling melengkapi. Dan pada kedua mereka boleh digabungkan dalam warna dan lancar bergerak dari satu nada ke satu lagi.

Kombinasi tekstur yang komprehensif adalah komponen penting untuk dinding dinding dua jenis wallpaper

Sebelum anda menempelkan kertas dinding yang berbeza, anda harus berfikir dengan teliti mengenai bahan-bahan yang perlu dibuat. Pertama sekali, adalah perlu untuk memulakan dari cara di mana ini atau bahan-bahan lain akan nyata dalam amalan. Contohnya, sesetengah kertas dinding tidak boleh digunakan di dapur atau di bilik mandi, tetapi ada jenis yang sesuai hanya dengan bahagian dalaman yang paling halus dan mewah.

Jenis invois boleh sangat berbeza, berikut adalah yang paling biasa:

Gabungan yang berjaya dengan pelbagai jenis kain menjamin kejayaan dalam reka bentuk premis

Perkara utama ialah memilih tekstur dengan teliti, untuk menumpukan pada ketebalan yang sama. Ini akan menghalang penampilan tali pinggang dan sendi yang tidak tepat.

Menyentuh dinding dengan kertas dinding dua warna: penyelesaian yang popular dan berjaya

Terdapat pilihan yang berbeza untuk menggabungkan wallpaper. Sesetengah membolehkan anda untuk bilik zon berjaya, yang lain melengkapkan reka bentuk, dan sesetengah membantu menyembunyikan ketidaksamaan dinding. Reka bentuk yang mantap dan berbakat sentiasa menghasilkan pilihan reka bentuk baru. Lagipun, untuk digunakan untuk kertas dinding ini bukan sahaja mudah, tetapi juga sangat menarik.

Inilah teknik yang paling biasa untuk menggabungkannya:

 1. Jalur menegak dengan corak yang berbeza terpaku pada dinding pada gilirannya. Pilihan reka bentuk sedemikian membantu untuk memanjangkan bilik secara visual tanpa mengira skema warna. Untuk pilihan ini, pelekat hendaklah dipilih kertas dinding tekstur yang sama, supaya tidak merosakkan liputan reka bentuk yang tidak tepat yang tidak tepat. Bermain dengan warna dan sebagainya akan menarik mata, dan mengubah tekstur itu akan menjadi kuasa kasar. Lebar band biasanya biasanya sama untuk penyelesaian ini.
 2. Jalur mendatar merupakan teknik yang baik untuk pengembangan visual sebuah bilik. Adalah baik untuk menggunakan kaedah ini untuk bilik dengan siling yang tinggi. Dinding konvensional dibahagikan kepada dua bahagian mendatar. Pada jalur bawah, tampal kertas dinding satu jenis, dan di atas - yang lain. Dengan pemisahan mendatar, anda boleh mengambil kertas dinding dengan pelbagai warna. Ini boleh menjadi corak, lukisan simetri, serta warna monokrom.
 3. Kaedah penyisipan kecil: di dinding, tandakan zon di mana kertas dinding pewarna yang diperlukan disisipkan. Zon seperti ini biasanya mempunyai bentuk bentuk geometri. Selepas secara langsung melekat kertas dinding selalunya kerangka dibingkai dengan pengikat atau pencetakan. Idea yang sama adalah relevan di dalam bilik di mana anda ingin menarik perhatian ke objek tertentu pedalaman - gambar, cermin, TV. Cara menghias bilik ini adalah mudah kerana sisipan kertas dinding boleh dibuat di atas tembok disisipkan atau dicat.
 4. Banyak pereka membuat sisipan dinding berskala besar - dalam saiz seluruh dinding. Dihiasi dengan cantik dengan cara ini, bilik-bilik menggunakan wallpaper foto. Pilihan hari ini adalah contoh berkualiti tinggi yang kadangkala mereka sukar untuk dibezakan daripada karya seni yang asal. Dengan kaedah penyisipan skala, adalah mungkin untuk mencapai pemilihan dinding keseluruhan yang berkesan, dan apabila wallpapering dan siling - pengezonan asal bilik.
 5. Teknik Patchwork: kertas dinding dengan corak yang berbeza dipotong menjadi kepingan-kepingan kecil yang sama dan terpaku. Reka bentuk dinding boleh sangat berbeza. Kaedah ini menjadikannya menarik untuk melukis kanvas warna dan tekstur yang berbeza, manakala kertas dinding harus digabungkan dengan sangat baik. Mereka boleh dipotong menjadi segi empat, segi empat tepat dan juga segitiga. Untuk pelaksanaan teknik patchwork, jalur kertas dinding terpaku dan bertindih, dan punggung.
 6. Serlahkan pelepasan dinding. Ia menarik untuk menarik niche dan langsir dengan hanya dua jenis kertas dinding. Sekiranya anda dengan betul memilih struktur tersebut dengan bantuan lebih banyak nada tepu atau mendalam, anda akan mendapat aksen yang menarik mengenai perubahan leher dinding.
 7. Gluing dinding dan siling. Melakukan wallpapering dinding dinding dan siling dalam dua warna akan berjaya hanya jika ketinggian siling tidak kurang daripada 2.7 meter.
 8. Melekatkan sudut-sudut bilik. Secara mendalam membesarkan bilik akan membantu menampal sudut dengan kertas dinding warna yang lebih gelap apabila menutup dinding dengan jalur-jalur nada cahaya. Teknik kombinasi sudut adalah dibenarkan sekiranya reka bentuk tidak memerlukan corak ketat dalam reka bentuk. Adalah baik untuk menggunakan variasi penampalan di dalam bilik dengan perabot sudut.

Gabungan kertas dinding yang kaya dan cerah harus menjadi warna yang lebih tenang dan disenyapkan

Bagi mereka yang ingin menghiasi bilik dengan warna-warna terang, anda perlu mempertimbangkan bahawa mereka boleh menyebabkan keletihan dan kerengsaan

Wallpaper dua warna di pedalaman ruang tamu (video)

Peraturan asas untuk menggabungkan wallpaper dua jenis

Peraturan yang mudah dan jelas akan membantu untuk lebih memahami cara menampal kertas dinding dari dua jenis dan dengan itu mencapai pelaksanaan idea menarik dalam reka bentuk.

Perabot dan barang-barang dalaman yang lain perlu dipilih supaya bersama-sama dengan kertas dinding semua komponen melengkapi antara satu sama lain, mewujudkan reka bentuk yang menarik dan harmoni

 • Penyelesaian warna premis perlu digunakan bukan sahaja pada kertas dinding, tetapi juga ditunjukkan dalam perabot, tekstil atau aksesori;
 • Jika kertas dinding utama dibuat dalam warna-warna terang, maka versi pelengkap harus diredamkan;
 • Jika kertas dinding utama mempunyai corak bunga, maka dalam pasangan, anda boleh memilih komponen bertekstur;
 • Kertas dinding dengan corak geometri sesuai dengan abstraksi;
 • Untuk memaparkan corak, lebih baik memilih kanvas monophonik;
 • Warna-warna cerah harus digabungkan dengan warna yang diredam;
 • Kombinasi tiga kali juga mungkin, dan kombinasi yang berjaya membuat bahagian dalamnya sangat menarik.

Bagaimana untuk menggantung kertas dinding dengan betul dari dua jenis

Gluing kertas dinding adalah perkara yang mudah, tetapi ia memerlukan sedikit pengetahuan. Jika kertas dinding dilekatkan pada kertas dinding dengan dua jenis warna atau tekstur, peraturannya adalah sama dengan pemadatan dinding standard.

Adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa tekstur yang berbeza memerlukan penggunaan gam tertentu.

Kertas tekstil, kertas vinil dan kertas terperangkap dengan pelbagai bahan

Penyaduran masker diperlukan jika anda menggunakan tekstur tekstur yang berbeza.

Untuk ini anda boleh membeli alat khas:

Adalah penting untuk mempersiapkan dinding terlebih dahulu sebelum kertas dinding disisipkan dengan kertas dinding. Setiap dinding, anda perlu membersihkan cat lama atau kertas dinding, keluarkan sisa plaster dari situ, dempul dan bersihkannya. Bergantung pada jenis jalur kertas dinding, dinding-dindingnya digali lebih atau kurang dengan berhati-hati. Sekiranya bilik lembap, anda perlu mengambil ubat daripada acuan.

Beberapa petua tambahan cara menempelkan bilik dengan kertas dinding yang berbeza

Untuk memadam kertas dinding dengan cekap, terdapat beberapa lagi rahsia.

Wallpaper dengan dua warna berbeza adalah lebih baik untuk membeli di satu kedai

 1. Adalah lebih baik untuk mengambil gam di kedai yang sama di mana kertas dinding dibeli.
 2. Anda secara bebas boleh memilih lebar jalur di dalam kertas dinding.
 3. Mendefinisikan sempadan sendi hendaklah diukur dan ditanda dengan pensil.
 4. Pasting wallpaper bermula dari atas, dan kemudian jalur bawah disisipkan.
 5. Ia perlu membuat elaun untuk jahitan sekiranya jalur duduk ketika kering.

Dinding menghias adalah mudah, jika anda mempunyai bahan berkualiti tinggi dan cantik di hujung jari anda. Pasaran hari ini kaya dengan produk yang sangat berbeza. Kombinasi tekstur dan warna yang kompeten dan bijak akan membantu merealisasikan reka bentuk yang paling berani, yang akan menggembirakan tuan rumah dan mengejutkan tetamu.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 1 = 3