Konkrit plaster hiasan

Plaster hiasan untuk konkrit: teknologi aplikasi, penggunaan

Jika anda terbiasa menghiasi bahagian dalam apartmen atau rumah anda dengan gaya yang tidak biasa, maka anda boleh menggunakan plaster hiasan untuk konkrit, yang boleh digunakan secara bebas. Antara kelebihan utama komposisi ini adalah penampilan yang menarik, ketahanan tinggi terhadap kelembapan dan pemendakan. Dengan plaster, anda boleh keluar dari permukaan, memilih warna kelabu kegemaran dari pelbagai.

Campuran mempunyai sejumlah besar kemasukan pasir dan batu kecil, yang membolehkan untuk mendapatkan pangkalan unik. Plaster hiasan untuk konkrit bertekstur, ia boleh digunakan dalam lapisan ketebalan berlainan, manakala kaviti dan penyelewengan boleh 3 mm atau kurang. Selepas bahan itu boleh digunakan untuk dinding, ia akan kekal plastik untuk beberapa waktu. Kali ini akan mencukupi untuk memberikan permukaan tanah yang diilhamkan.

Walaupun fesyen biasa untuk konkrit menyediakan minimalism, stensil kompleks dan ukiran artistik boleh dibuat pada plaster. Plaster hiasan semacam itu akan dapat memuaskan mana-mana pengguna, sementara penyelesaian boleh berani, dan di kalangan kesan popular boleh dibezakan gaya berteknologi tinggi, serta tiruan karat. Jika anda membandingkan campuran ini dengan konkrit biasa, maka yang pertama dapat mewujudkan keselesaan untuk hidup, ia meningkatkan penghalang bunyi, melindungi terhadap habuk dan acuan, dan juga membantu untuk menjaga panas di dalam premis.

Varieti plaster hiasan untuk konkrit

Plaster hiasan untuk konkrit dibentangkan untuk dijual dalam beberapa jenis. Sebatian ini diperbuat daripada simen mikro atau simen mikro, yang merupakan komposit dan telah mendapat populariti di kalangan pembina swasta hari ini kerana tekstur yang menarik. Sebagai kelebihan utama bahan ini adalah kadar lekatan yang tinggi dengan mana-mana asas, sama ada logam, papan gipsum, kayu atau konkrit.

Plaster fasad rumah atau dinding dalaman boleh dilakukan dengan simen mikro yang mengandungi simen dan pigmen halus, serta mengubah aditif polimer. Saiz zarah yang tidak ketara menentukan sifat lekatan yang dipertingkat penyelesaian penyelesaian. Permukaan selepas pengerasan tidak takut kelembapan, ia bukan medium yang sesuai untuk pembentukan acuan, dan juga mengatasi dengan baik kesan agen sintetik. Konkrit mikro dibuat berdasarkan bahan sebelumnya, tetapi di antara bahan-bahan, seseorang juga dapat mencari campuran kuarza. Disebabkan ini, kualiti rintangan haus salutan siap dipertingkatkan. Dinding mampu menjalani beban yang tinggi, dan mustahil menggaruknya.

Plaster hiasan untuk konkrit hendaklah digunakan dalam beberapa peringkat, antaranya: penyediaan permukaan, penggunaan tanah, penyediaan mortar, serta melepa dan membuat pelepasan. Kadang-kadang ada keperluan untuk menyesuaikan permukaan, dan selepas pencelupan substrat dan merawat dengan sebatian screeding.

Ciri-ciri latihan

Jika anda membuat keputusan untuk menggunakan komposisi yang diterangkan untuk kerja, maka anda harus bertanya berapa banyak plaster, dan cara memohonnya. Salah satu operasi pertama melibatkan penyediaan dinding yang diperlukan untuk membersihkan habuk, dan jika perlu menghilangkan kotoran minyak, sambil menggunakan pelarut.

Asas konkrit dibersihkan dengan alat mekanikal khas, untuk tujuan ini berus boleh diletakkan pada gerudi untuk bekerja dengan logam. Sekiranya terdapat Bulgaria, maka ia dilengkapi dengan roda pengisaran yang diperbuat daripada kertas pasir. Di hadapan retakan yang mendalam, mereka mesti dimeteraikan dengan penyelesaian simen dan pasir, dan kecacatan kecil dibiarkan tanpa perhatian, kerana ia dapat diisi pada tahap penerapan komposisi dasar.

Sebelum plaster hiasan digunakan untuk dinding, adalah perlu untuk merawat permukaan dengan tanah yang menembusi jauh, memastikan lekatan maksimum permukaan asas hingga penamat. Primer mengurangkan tahap penyerapan air, dan sebelum menerapkannya, pastikan pesawat tidak mempunyai tahap kelembapan yang tinggi.

Selanjutnya ia perlu menyediakan penyelesaian yang dilaksanakan dari campuran kering dan cecair. Dengan kaedah mekanikal rawatan dinding, konsistensi harus lebih cair. Kini tuan boleh mula memanipulasi. Terdapat beberapa lapisan, tetapi lebih kerap terdapat dua. Yang pertama melaksanakan peranan asas. Dalam kes ini, komposisi dibuang oleh kulir dan diedarkan oleh spatula ke atas kawasan yang dirawat. Adalah penting untuk mengekalkan ketebalan yang diperlukan bagi penamat, untuk mendapatkan satah walaupun.

Mewujudkan bantuan dan membetulkannya

Plaster hiasan di dinding, seperti yang dinyatakan di atas, digunakan dalam dua lapisan. Selepas kering pertama, anda boleh meneruskan pembentukan yang kedua. Ia cukup untuk meninggalkan dinding kasar, kerana ini tidak sepenuhnya plaster kering harus dihapus dengan kulir plastik. Jika anda ingin mendapatkan invois yang mendalam, anda harus menggunakan kancing besi, yang mana wizard akan memadamkan beberapa bahan. Keringkan salutan perlu dirawat dengan kertas pasir dengan butiran halus.

Tiruan konkrit kelihatan menarik bukan sahaja di dalam, tetapi juga di luar rumah, namun anda boleh cat dinding yang diproses dengan plaster, walaupun operasi ini tidak wajib. Selalunya permukaan sebagai hasilnya tidak berwarna dengan lapisan berterusan, tetapi dengan corak stensil. Sebagai alternatif, anda boleh menulis secara manual.

Pada peringkat seterusnya, dinding dirawat dengan komposisi lapisan. Sebagai pilihan pertama, anda boleh menggunakan azure, yang merupakan lakuer khas. Lapisan ini tidak bertukar kuning dengan cahaya matahari dan tidak merosot apabila stim digunakan pada dinding. Daripada varnis, anda boleh menggunakan lilin hiasan, yang memberikan permukaan tiruan batu semulajadi.

Stucco konkrit mungkin kelihatan seperti kemasan kasar. Untuk melakukan ini, gunakan lilin cecair sintetik, yang mempunyai ciri-ciri perlindungan yang sangat baik dan menjamin cahaya matte cahaya. Secara umumnya, kesan hiasan perlu dipilih bergantung kepada penyelesaian dalaman. Sebagai contoh, gaya berteknologi tinggi melibatkan penggunaan tekstur konkrit bersempena dengan kemasukan logam. Kadang kala tiruan konkrit diperkaya dengan plaster Venetian.

Ciri-ciri plaster untuk konkrit untuk fasad Knauf Diamant

Plaster muka depan rumah dapat direalisasikan oleh komposisi Knauf Diamant, yang dijual dalam 25 kg dan kos 330 rubel. Campuran ini adalah universal, kerana ia boleh digunakan untuk membuat permukaan kedua-dua bangunan luar dan dalam. Rintangan beku bahan adalah 50 kitaran, dan penggunaan produk kering satu meter persegi permukaan adalah 3.8 kg. Jika anda tahu berapa banyak kos plaster dalam pakej 25 kg, dan kirakan kawasan dinding, ini akan membolehkan anda memahami berapa banyak bahan yang anda perlu beli untuk penamat.

Plaster untuk konkrit (hiasan)

Plaster hiasan untuk konkrit adalah pilihan asal, murah dan tidak biasa untuk dinding menghias yang tidak mengambil banyak masa. Dengan bantuan penamat seperti ini, bahagian dalaman ultramodern dicipta dan penyelesaian berani dimuatkan. Plaster seperti ini dicirikan oleh ciri-ciri prestasi tinggi dengan kemudahan teknologi aplikasi.

Tiruan dengan plaster untuk konkrit adalah teknologi dengan kelebihan beroperasi:

 1. Plaster memberikan konkrit penampilan asli dan estetik dalam format moden.
 2. Pelbagai jenis, berbeza dalam ciri prestasi, bidang aplikasi, komposisi. Kami menawarkan campuran plaster pada asas pasir untuk fasad, produk kalis air profesional dan kalis bunyi.
 3. Kecekapan haba yang tinggi, yang membolehkan anda menjimatkan pemanas bilik sehingga 25%.
 4. Peningkatan kekuatan salutan yang diperolehi.
 5. Kesederhanaan teknologi aplikasi, yang tidak memerlukan pengetahuan dan pengalaman, mudah dihasilkan dengan tangan.

Dari segi kemasan hartanah, plaster konkrit adalah berbeza:

 • kelegaan yang tidak jelas, jadi pada konkrit boleh mencipta sejumlah besar permukaan yang menarik dan unik;
 • Batu kecil dan pasir terkecil menghasilkan kesan mengerikan;
 • Palet yang mengagumkan warna kelabu;
 • rintangan untuk dipakai, jadi permukaan konkrit mengekalkan penampilan asalnya untuk masa yang lama;
 • kemungkinan berbeza-beza ketebalan lapisan;
 • keupayaan untuk memberikan tekstur dinding atau kesan salutan yang koyak dengan palung dan protuberances yang bergantian;
 • keupayaan untuk mengekalkan kepekaan untuk masa yang lama, yang membolehkan mencapai bantuan yang diperlukan oleh mana-mana kaedah, misalnya, ukiran seni, menggunakan stensil poliuretana.

Kepada kelemahan lapisan plaster untuk konkrit harus dikaitkan:

 • tempoh proses pengeringan;
 • kos pembinaan yang tinggi.

Varieti dan ciri-ciri

Plaster untuk konkrit dibezakan oleh sebilangan besar jenis dengan sifat-sifat, komposisi dan penampilan yang berbeza, yang membolehkan meniru apa-apa relief dan tekstur. Campuran klasik disediakan berasaskan gipsum atau simen pasir. Bahan semacam itu melindungi dinding dari kelembapan, kelembapan, acuan, kulat. Membolehkan mensimulasikan dinding biasa konkrit.

Plastik khas mengandungi bahan tambahan tambahan yang memberi mereka sifat unik. Sebagai contoh, terdapat campuran dengan peningkatan penebat bunyi, penjimatan haba atau rintangan kepada pelepasan berbahaya.

Plaster dengan sifat hiasan direka untuk menamatkan dinding. Dengan bantuan mereka, penutup eksklusif dicipta dengan meniru tekstur yang berbeza. Dengan bantuan pewarna, ia menjadi mungkin untuk berpindah dari warna kelabu dan mewujudkan dalaman yang lebih berwarna-warni.

Campuran plaster yang diperbuat daripada konkrit dicirikan oleh peningkatan ketahanan terhadap pengaruh luaran, hayat perkhidmatan yang panjang dan rintangan kelembapan mutlak.

Sebelum menamatkan dinding dengan kompos plaster hiasan yang konkrit, disarankan untuk membiasakan diri dengan kriteria untuk memilih bahan ini:

 1. Sekiranya bahan terlalu cair, ia akan menyusahkan untuk bekerja dengannya. Ia juga tidak boleh dicairkan dengan air.
 2. Sekiranya terdapat pengisi besar dalam plaster, gunakan hanya secara manual.
 3. Jika komposisi campuran plaster pengisi mempunyai komposisi pecahan yang luas, anda harus bersedia untuk kesulitan menggunakan tangan. Zarah-zarah yang lebih besar akan jatuh.
 4. Bahan plaster yang diperbuat daripada konkrit berasaskan air tidak bertoksik, tetapi mereka kurang tahan terhadap pengaruh luaran.

Apabila memohon plaster dengan sifat hiasan, anda harus memberi perhatian kepada hakikat bahawa:

 • apabila digunakan untuk asas minyak, sebagai contoh, cat, plastik, busa poliuretana, ia mengambil lebih banyak masa untuk mengeringkan, berbanding dengan memohon kepada konkrit;
 • plaster berasaskan air hiasan tidak disyorkan untuk aplikasi untuk papan lapis, kayu, papan serat, papan partikel, kerana ia akan menyebabkan ubah bentuk substrat;
 • jika ada kecacatan dan cacat dalam asas untuk penamat, lebih banyak plaster dan lapisan tebal akan diperlukan;
 • apabila menghias permukaan logam ferus dengan plaster hiasan dengan air dalam komposisi, karat akan muncul secara berkala;
 • untuk pengeringan hampir semua jenis plaster hiasan yang diperlukan 3-5 jam, tetapi ketersediaan penuh dicapai selepas 1-2 hari;
 • semasa tempoh pengeringan sehingga siap, asas plaster konkrit terdedah kepada kelembapan, matahari, kerosakan mekanikal, turun naik suhu.

Terdapat beberapa kaedah untuk memohon campuran plaster untuk dinding menghias:

 1. Nabryzg. Dengan cara ini, komposisi cecair digunakan dengan bantuan sapu direndam di dalamnya. Teknologi tidak memerlukan kemahiran, jadi mudah untuk melakukannya sendiri. Selepas plaster telah kering, dinding boleh dirawat dengan bahan pengikis yang akan memberikan bersinar.
 2. Teknologi "konkrit licin". Permohonan dijalankan dalam beberapa peringkat. Untuk ini, kukuk berkayu digunakan. Lapisan pertama 0.5 mm digunakan dengan smear dalam arah yang berbeza dengan peningkatan kecil. Selepas 12 jam, bahagian tajam dari trowel dibetulkan oleh pola yang ditunjukkan. Bahagian-bahagian yang terlalu diekstrusi digosok dengan pembakaran kecil, debu dipadamkan dengan berus. Lapisan penutup digunakan dengan lapisan sangat nipis dari sebatian, dicairkan dengan air sehingga 2%. Semasa pengeringan, dinding harus disetrika secara berkala dengan kulir dan span yang basah. Selepas 12 jam menyeterika dan menggilap dijalankan. Pada akhirnya, impregnation khas digunakan, yang mengeringkan 6 jam. Permukaan dirawat dengan lilin, pengisar yang digilap dengan muncung bulu.
 3. Kesan "safari". Lapisan pertama digunakan dan disalut oleh kulir. Selepas 10 minit, pelepasan asimetri dibuat menggunakan setem dengan corak yang dikehendaki. Kerja hendaklah berada dalam arah yang berbeza, mengelap setem dengan span lembap. Selepas 24 jam menyeterika dilakukan dan debu kabur. Lapisan lilin dipenuhi dengan spons untuk menyerlahkan corak. Pada akhirnya, penggilap dilakukan dengan muncung bulu. Sebagai alternatif, bukan setem, ia boleh menggunakan berus dawai logam yang diperbuat daripada wayar halus.

Kerja bebas dengan plaster

Semua peringkat memohon plaster dari sebatian simen mudah dihasilkan dengan tangan dalam beberapa peringkat:

 1. Penyediaan asas. Dinding dibersihkan dari habuk dan noda minyak, dikeringkan. Di hadapan retakan kecil dan retak, embedding mereka tidak diperlukan - campuran plaster akan menyembunyikannya.
 2. Primer. Langkah perlu untuk meningkatkan lekatan dinding dan plaster.
 3. Rawatan dinding dengan konkrit seni. Campuran plaster siap digunakan pada permukaan dengan lapisan ketebalan yang diperlukan.
 4. Hiasan artistik. Pilihan yang paling mudah adalah meninggalkan dinding kasar. Anda boleh membuat corak dengan tongkat atau berus, menonjolkan band atau bulatan kabur. Untuk lukisan yang lebih rumit dan kompleks, setem diperlukan.
 5. Lapisan pelindung. Wax atau varnis digunakan untuk rawatan. Dengan bantuan mereka, tiruan lapisan salutan dicapai.

Tembok semacam itu tidak memerlukan lukisan. Jika perlu, dengan bantuan cat akrilik anda boleh mencipta kesan tambahan.

Pelbagai hiasan dalam bentuk siap sedia ditawarkan oleh pengeluar asing dan domestik:

 1. Syarikat Perancis "VETON D'ARCHI" menawarkan Concrete salutan hiasan ART, gaya-loteng yang bergaya tekstur yang berbeza untuk mensimulasikan tekstur dinding konkrit dan plak putih dari "kemekaran". Ia digunakan dengan cara yang berbeza, mewujudkan permukaan yang kasar, beralur atau licin.
 2. Syarikat Rusia "Wall" menawarkan plaster hiasan Loft-Beton berdasarkan akrilik. Ia dicirikan oleh keplastikan yang tinggi, kepatuhan. Membolehkan menghasilkan pelbagai tekstur dan relief. Plaster tidak retak, tidak mengimbangi struktur, tidak mengecut.
 3. Jenama Eropah Ducourt (Perancis) dan Valpaint itu (Itali) menawarkan produk untuk penciptaan bas relief. Mereka adalah bahan plaster berkualiti tinggi, mesra alam yang mudah digunakan dan digunakan.
 4. Novacolor membekalkan konkrit konkrit "Wall2Floor" pada simen mikro dengan kesan kekasaran. Direka untuk digunakan di kawasan awam dan kediaman.
 5. syarikat Rusia "Concrete System Flex" menawarkan plaster unik untuk semua jenis kemasan kemudahan kompleks - kolam renang, tembok penahan, air pancut, pendiangan, barbeku, dapur.
 6. Tanda perdagangan dari Krasnodar "Asti" menyampaikan plester bertekstur konkrit Hi-teck untuk meniru permukaan konkrit dengan impregnasi. Ia dicirikan oleh prestasi penebat haba yang tinggi. Komposisi ini mempunyai pangkalan air, jadi ia tidak mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan.
 7. Syarikat San Marco (Rusia) menghasilkan produk Concret Art pada polimer akrilik, yang dicirikan oleh kebolehtelapan udara yang tinggi, kekuatan, rintangan kelembapan. Direka untuk dinding dalaman dan luaran, lajur, fasad, unsur hiasan dalam gaya loteng.
 8. Kilang "Prof Decor" (Rusia) membekalkan plaster dari konkrit. Mereka membolehkan mewujudkan di pedalaman salutan hiasan pelepasan cahaya baru dengan impregnations logam, permukaan konkrit seni dalam gaya berteknologi tinggi.

Kemasan hiasan untuk konkrit dibezakan oleh petunjuk hiasan dan prestasi tinggi. Kesederhanaan teknologi aplikasi membolehkan anda membuat lapisan moden dan asli dengan tangan anda sendiri.

Bagaimana untuk memohon plaster hiasan untuk konkrit dengan tangan sendiri?

Plaster hiasan untuk konkrit adalah satu peluang yang baik untuk mendapatkan bukan sahaja dinding yang berkualiti tinggi, tetapi juga mewujudkan bahagian dalaman yang unik di pangsapuri anda.

Di samping itu, kaedah hiasan ini tidak akan dikenakan biaya mahal, tetapi jika digunakan dengan betul, ia akan kelihatan seolah-olah seorang pereka profesional bekerja di apartmen.

Dalam penerapan bahan yang sama, tidak ada yang sukar - siapa pun akan menghadapi tangan mereka sendiri.

Artikel ini akan memberi arahan, serta video untuk memohon lapisan ini - ia akan membantu anda mengulangi semua langkah itu sendiri.

Mencari kelemahan dalam salutan di bawah konkrit yang tidak begitu mudah: ia adalah murah, bersih dan selamat (tiada bahan-bahan berbahaya), pandangan yang asal adalah penutup dinding bergaya dan moden.

Di antara kelebihan plaster ini, kita juga boleh perhatikan kekonduksian terma - amalan menunjukkan bahawa di premis dengan salutan jenis ini, tabungan pemanasan adalah kira-kira 25%.

plaster hiasan untuk konkrit adalah sangat berubah-ubah: anda boleh memilih bukan sahaja campuran komposisi yang berbeza, tetapi juga mereka yang meningkatkan penebat bunyi di dalam bilik dan melindungi dinding dari kelembapan.

Kesederhanaan memohon bahan ini sendiri akan menyenangkan mereka yang tidak mengetahui dengan baik dan kerja-kerja penamat, tetapi tidak mahu menarik pakar.

Walau bagaimanapun, kebanyakan orang masih memilih lapisan ini bukan dari segi teknikal, tetapi dari merit hiasan.

Antaranya: kemungkinan penciptaan bebas lega - iaitu, di pangsapuri anda akan menjadi reka bentuk peribadi yang unik, keupayaan untuk mencipta kesan kekasaran kerana blotches batu kecil di stuko, pelbagai yang sangat besar warna kelabu, peluang untuk membuat lapisan ketebalan mana-mana.

Hayat perkhidmatan plaster sedemikian mengagumkan, jadi tidak perlu diperbaiki tidak lama lagi.

Satu lagi kualiti bahan yang positif ialah ia mengekalkan keplastikan untuk masa yang lama, jadi anda akan mempunyai masa untuk memohon apa-apa corak yang anda inginkan tanpa rasa takut bahawa plaster akan membekukan.

Lukis corak "konkrit" dengan tangan anda sendiri tidak perlu - di kedai anda boleh membeli stensil atau setem khas dengan corak atau angka, yang kemudiannya digunakan pada salutan.

Kelemahan lapisan ini, mungkin, hanya dua: ia mahal dan cukup lama untuk kering, yang akan menjadikannya sukar untuk menggunakan bilik pada masa ini.

Jika tidak, plaster hiasan untuk penutup konkrit adalah pilihan yang sangat baik untuk penamat dinding.

Pertama anda perlu mengeluarkan penutup lama.

Jika dinding itu ditutup dengan plaster, maka ia boleh dihilangkan dengan air dan spatula panas: Gunakan air oleh semburan atau kain direndam liberal dibiarkan untuk lapisan, dan kemudian boleh mula mengikis jauh plaster.

Jangan lupa tentang jahitan dan sendi - anda perlu mengeluarkan salutan lama dan dari sana, supaya dinding menjadi lebih.

Begitu juga, kertas dinding dikeluarkan.

Jika dinding dicat, maka anda boleh mengeluarkan cat dengan menggunakan iodin atau penyelesaian khas yang dijual di kedai-kedai pembinaan.

Selepas permukaan dibersihkan dan dikeringkan, anda perlu melakukan pembentukan dinding.

Primer diperlukan untuk membuat permukaan yang sempurna rata, dan juga untuk meningkatkan ikatan mortar ke permukaan dinding.

Ambil prosedur ini secara bertanggungjawab, jika tidak, seperti kemasan yang mengagumkan seperti konkrit plesteran akan kelihatan hodoh.

Primer mudah dilakukan dengan tangan. Ia dibuat seperti berikut: larutan dicairkan di dalam air mengikut arahan supaya campuran yang terhasil tebal dan seragam.

Kemudian komposisi diterapkan ke dinding dengan bantuan berus, dan kemudian ia disamakan dengan roller.

Memasang dinding harus berada dalam dua lapisan, sementara yang kedua harus digunakan selepas beberapa saat, supaya yang pertama mempunyai masa untuk kering. Cara penyusuan ini akan menjadikan impregnasi lebih seragam.

Sebelum primer, pastikan dinding tidak mempunyai acuan atau cendawan - jika tidak, tempat-tempat ini perlu dirawat dengan penyelesaian khusus terhadap parasit, yang dibeli secara berasingan.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara menyediakan dinding untuk salutan, lihat arahan video.

Selepas dinding telah dibuat, plaster digunakan pada konkrit. Untuk melakukan ini, gunakan lapisan primer terlebih dahulu dengan cat khas dengan pasir untuk substrat.

Ia akan meningkatkan sifat ikatan bahan, supaya salutan akan lebih baik di dinding, tidak retak atau cacat.

Ia adalah paling mudah untuk membeli komposisi siap untuk substrat, dan bukannya mencampurkannya dengan tangan anda sendiri - ini menjimatkan masa dan usaha anda perlu memohon plaster.

Selepas substrate sudah siap, anda boleh memulakan melepa.

Ini perlu dilakukan dengan bantuan kulir, spatula tajam atau berus - pilihan instrumen bergantung kepada kawasan itu, anda ingin mendapatkan (ia adalah perlu untuk berfikir terlebih dahulu permohonan bahan).

Plaster untuk konkrit digunakan, berdasarkan peraturan mudah: semakin kompleks corak, lebih banyak lapisan yang digunakan harus dan ketebalannya kurang.

Ia akan membantu memohon plaster dan arahan pada pembungkusan - selalunya pengeluar memberikan arahan yang mudah difahami untuk salutan.

Terdapat banyak pilihan untuk menamatkan plaster untuk meliputi konkrit. Anda boleh memberikan corak yang dikehendaki dengan roller dengan corak (kadang kala ia ditutup dengan grid logam).

Kaedah "nabryzga" juga merupakan kaedah popular - dalam kes ini adalah mungkin untuk memohon plaster walaupun dengan bantuan penyapu konvensional.

Sapukan salutan sedikit di atasnya, dan kemudian, memukulnya dengan tongkat atau objek lain, semburkan di dinding. Ia kelihatan menarik.

Anda boleh menggunakan kaedah "sgraffito" dan campurkan pelbagai warna plaster di dinding.

Satu lagi cara yang popular untuk menyelesaikan lapisan konkrit - penetasan - ia boleh dilaksanakan dengan berus logam yang diperbuat daripada wayar halus.

Akhirnya, jika anda tidak pasti kebolehan artistik anda, maka anda boleh menggunakan stensil siap sedia dan dapatkan corak yang anda inginkan.

Lihat video dengan pilihan untuk salutan konkrit dan pilih yang paling anda sukai.

Jika anda kurang cenderung untuk menjadi mudah dilihat tidak pernah sebelum digunakan plaster hiasan dengan tangan anda, memohon kawasan ujian di papan papan lapis dan menutup dinding bermula dari sudut mana kesilapan operasi.

Ditampal oleh dinding konkrit untuk "merebut" dalam kira-kira 20 minit, mereka luput perlu melalui setiap dihiasi dengan dinding papan seterika, dan selepas dinding akhirnya kering lagi merawat kertas pasir mereka - ini akan membuat gambar lebih menonjol dan sempurna (benar-benar kering seperti plaster kira-kira dalam 1 hari).

Selepas menyelesaikan kerja, adalah perlu untuk memperbaiki plaster untuk konkrit dengan lilin atau varnis khas, yang akan melindungi dari ubah bentuk dan pencemaran.

Jika anda ingin memberikan kemasan gloss, anda boleh meliputi permukaan dan cat khas dengan kaca komposisi - maka hiasan anda adalah konkrit dengan kesan pearlescent.

Jika anda membuat keputusan untuk merawat permukaan dinding dengannya, maka lilin salutan tambahan, impregnasi atau agen penetapan lain tidak diperlukan.

Ini adalah proses memohon plaster untuk konkrit dengan tangan mereka sendiri.

Secara amnya, ia adalah sama dalam banyak hal untuk penggunaan plaster biasa, jika anda sudah mempunyai pengalaman dalam hal ini, maka tidak akan sulit untuk mengatasi lapisan ini.

Tetapi, jika tidak - ditambah bahan dalam sifat-sifat reka bentuk, jadi tidak kira bagaimana anda diuruskan plaster kelihatan seperti ia, mungkin mengagumkan, perkara utama yang perlu dilakukan adalah untuk meratakan dinding.

Perhatian sila! Semua bahan disediakan untuk rujukan sahaja!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

− 2 = 1